Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

3. september 2021 11:58

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. september 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1.september 2021 kl. 07.00 til 3. september 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Køgevej, Ringsted

Politiet på maritim kontrol i Køge Bugt – Køge

Torsdag var politiets MARSIKPOL-betjente på maritim kontrol i samarbejde med Hjemmeværnet i Køge Bugt. Politiets primære fokus var bl.a. at kontrollere, at førerne ikke var spirituspåvirkede, speedbådscertifikater, at forsikringsbeviserne var i orden, og at der var redningsveste nok til alle i fartøjerne. I alt blev 13 motorbåde og to vandscootere kontrolleret.

Sejlerne var glade for at møde politiet i det flotte septembervejr. Politiet fik dog flere sager med hjem til nærmere granskning, idet forsikringsforholdene for nogle af fartøjerne skulle undersøges nærmere. Førerne og ejerne af bådene vil høre nærmere, når politiet har fået klarlagt om forsikringsforholdene var i orden.

Den maritime kontrol blev udført af politiet i samarbejde med Hjemmeværnet, der leverede en båd til kontrollen. En maritim kontrol kan også ske sammen med andre myndigheder, herunder eksemelvis Skattestyrelsen og Søfartsstyrelsen. Politiet vil også de kommende dage kontrollere til søs i Køge Bugt.

Siden maj 2018 har det været lovpligtigt at medbringe et certifikat, der beviser, at man har den lovpligtige ansvarsforsikring. Certifikatet skal kunne forevises til politiet på stedet. Søloven §154a stk. 3: Føreren skal under sejladsen være i besiddelse af et certifikat, som bekræfter, at der foreligger en forsikring eller bevis for selvforsikring. Fartøjet må ikke benyttes uden gyldigt certifikat eller bevis. Certifikatet eller beviset skal på forlangende forevises for myndighederne.

64 bilister får bøde for ulovligt venstresving mod motorvej – Ringstedvej, Lellinge – Køge

De seneste par dage har betjente fra færdselsafdelingen sigtet hele 64 bilister for ikke at følge anvisningerne for færdslen. Bilisterne svingede til venstre i krydset på Ringstedvej mod tilkørsel 33 til Sydmotorvejen i sydgående retning, selvom der er opsat skiltning om venstresving forbudt.

På broen over Sydmotorvejen ved Lellinge er et renoveringsarbejde i gang for tiden. Dette medfører, at kørebanen er indsnævret til én vognbane hen over motorvejsbroen, og venstresvingsbanen mod motorvejen er inddraget til ligeud-bane. I den forbindelse er der midlertidigt venstresving forbudt i krydset ved motorvejstilkørsel 33 i sydgående retning, når man kører fra Køge mod vest. Årsagen til forbuddet er, at det vil skabe omfattende kødannelse på Ringstedvej fra Køge mod Ringsted, fordi de venstresvingende holder og blokerer for trafikken, mens de venter på fri bane til at svinge.

Politiet har dog bemærket, at mange bilister ikke efterkommer forbuddet mod venstresving, og at der i den forbindelse opstår kilometerlang kø på Ringstedvej frem mod motorvejstilkørslen. Derfor iværksatte politiet en indsats i krydset for at sørge for, at trafikken kunne glide på Ringstedvej.

De 64 sigtede har nu fået en bøde på 1.500 kr., som allerede ligger i deres E-boks. Politiet opfordrer borgerne til at overholde det midlertidige forbud, uagtet de gener, det måtte medføre. Bilisterne skal i stedet køre forbi tilkørslen og vende køretøjet i Lellinge, hvorefter det er muligt at svinge til højre ned på motorvejen mod syd. Der er tale om et midlertidigt forbud, som er lavet for at kunne afvikle trafikken uden kødannelse, mens arbejdet står på.

Politiet vil fortsat holde fokus på, om trafikanterne overholder forbuddet mod venstresving i krydset.

Mand anholdt for trusler – Gersagerparken, Greve

Kl. 15.05 kørte politiet talstærkt til Gersagerparken i Greve, hvor en mand havde truet sin samlever med en kniv. Da politiet kom frem var kvinden kommet uskadt ud af lejligheden, og politiet iværksatte en dialog med manden, som stadig var i lejligheden. Politiet tog alle forholdsregler og tilkaldte en ambulance til at stå stand by. Den mistænkte 50-årige mand, kom selv ud af lejligheden, hvor han blev anholdt af politiet og sigtet for trusler. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen. Sagen blev efterfølgende vurderet juridisk, hvor der ikke blev fundet grundlag for at fremstille den sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 50-årige blev løsladt kort før midnat. Han er fortsat sigtet i sagen, og vil høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel med kniv og narko i bilen – Skovbrynet, Holbæk

Kl. 18.20 blev en 37-årig mand fra Holbæk stoppet i bil på Skovbrynet i Holbæk i en rutinekontrol. En test med narkometeret viste, at han var påvirket af kokain, og han havde
Ikke gyldigt kørekort. Den 37-årige var tidligere blevet idømt en ubetinget frakendelse af førerretten i en sag om spirituskørsel, og da frakendelsestiden udløb havde han ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve. Han blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret.

Betjentene ransagede den 37-åriges bil, hvor de fandt en kniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Derudover fandt patruljen 0,5 gram kokain, og begge dele beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 37-årige blev nu også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og knivloven. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når politiet får resultatet af blodprøven vil han få besked om sagernes videre gang.

Narkokørsel med kokain i blodet – Flædevadsvej, Lejre

Kl. 00.10 blev en 27-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, da han kørte ad Flædevadsvej i Lejre. En patrulje standsede bilisten rutinemæssigt, hvor en test med narkometeret viste, at han var påvirket af kokain. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på svaret af blodprøveanalysen, hvorefter den sigtede vil høre mere i sagen.

Narko- og spirituskørsel – Sæbyvej, Tissø, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.34 kørte en patrulje på Sæbyvej i Jerslev Sj. i nordvestlig retning, da de standsede en bil ud for Hallebyorevej. Bag rattet sad 24-årig mand fra Føllenslev, som blev testet med narkometeret, der viste at han var påvirket under kørslen. Han var også påvirket af spiritus, og en alkometertest viste, at hans promille var over de tilladte 0,5 promille. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når svaret på blodprøveanalysen kommer, vil han få besked om resultatet.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

4. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. december 2023.

Mand død i soloulykke - Etageejendom evakueret på grund af brand - To ældre kvinder fik franarret dankort. Læs mere i weekendens uddrag af hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1. december 2023 kl. 07.00 til 4. december 2023 kl. 07.00.

1. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 1 december 2023

Et døgn uden indbrud men med anholdelse af knivbevæbnet mand på station og flere tilfælde af ældresvindel over telefonen.

30. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. november 2023.

Kanonkugle var en sten - Mand kom til skade i grusgrav - Kvinde fik franarret dankort af falsk bankmand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. november 2023 kl. 07.00 til 30. november 2023 kl. 07.00.