Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

30. november 2021 11:47

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. november 2021 kl. 07.00 til 30. november 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ærtevangen, Kærby, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dagliljevej, Roskilde
Græsvænget, Solrød Strand
Munksøgård, Himmelev, Roskilde
Lersøparken, Vipperød

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Fabriksvej, Lille-Skensved
Ternevej, Strøby (2 anmeldelser)
Valhals Kvarter, Greve
Åtoftevænget, Greve
Strandgården, Solrød Strand
Darupvang, Roskilde
Egebjergvej, Atterup, Grevinge


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 08.19 var to lastbiler stødt sammen på motorvejen i det nordgående spor lige ved afkørsel <32> Køge. Politiet fandt de to lastbiler i vognbanen længst til højre, men to vognbaner blev afspærret på grund af tabt korn på kørebanen som følge af sammenstødet.
En 27-årig mandlig lastbilchauffør fra Bulgarien foretog under kørslen en kraftig opbremsning, hvilket føreren af en bagvedkørende lastbil for sent opdagede. Den 46-årige mandlige chauffør fra Vordingborg i denne lastbil påkørte derfor bagenden af bulgarerens lastbil. Den danske lastbil blev kørt ind i nødsporet, hvor den forblev, indtil nødtørftig reparation var blevet foretaget før viderekørsel. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, og oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 09.10.

Humanitær eftersøgning – Bjerge Strand-området, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 09.10 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en mand, der tidligere havde forladt sin bopæl i sin personbil. De pårørende var bekymret, idet de vurderede, at han havde akut behov for hjælp. De pårørende kunne ikke selv finde ham og bad derfor nu politiet om hjælp hertil.
Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning efter manden og hans personbil, og under eftersøgning fik politiet oplysninger om, at manden og hans bil meget sandsynligt befandt sig i Bjerge Strand-området. Flere patruljer blev sendt dertil for i første omgang at lede efter bilen, ligesom politiet bad offentligheden om hjælp via Twitter til at lede efter bilen.
Kl. ca. 12.15 lykkedes det at finde bilen i et område nord for Bjerge Nordstrand. I bilen var også den savnede mand i god behold, hvorefter han fik tilbudt den fornødne hjælp i forbindelse med overdragelse til hans pårørende.

Utryghedsskabende mand – Holmebækhuse, Herfølge

KL. 11.01 fik politiet en henvendelse om, at en mand gik rundt og ringede forskellige døre i området. Endvidere syntes manden at fremstå uligevægtig, hvorfor politiet kørte til området og fik kontakt til en 32-årig mand fra Herfølge. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte manden for noget, men underrettede dog hans støttepersoner om hans adfærd i området, så han kunne tilbydes den fornødne hjælp af social karakter.

Grundlovsforhør - Voldsomt butikstyveri – Industrivej, Himmelev, Roskilde

Kl. 11.15 anmeldte personalet fra et elektronikvarehus, at en mandlig, udenlandsk kunde havde stjålet tre dyre mobiltelefoner og efterfølgende skubbet til personalet for at slippe væk med de stjålne varer. Personalet forfulgte manden i området, mens en patrulje kørte til området.
Undervejs fik politiet oplysninger om, at manden var tilbageholdt i et supermarked på Trekroner Centervej, hvor politiet anholdt en 26-årig mand fra Polen, men med arbejdsmæssig relation til Danmark.
Det blev herefter klarlagt, at personalet fra elektronikvarehuset var løbet efter manden og havde fundet ham i området mellem Trekroner station og butikscentret. I et forsøg på at tilbageholde ham slog den mistænkte ud og ramte en af de forfølgende ekspedienter, inden det lykkedes ham at flygte videre ind i et supermarked. Her forsøgte han at gemme sig bag nogle varereoler, men blev udpeget og tilbageholdt indtil politiets ankomst.
De tre stjålne mobiltelefoner til en værdi af ca. 33.000 kr. havde butikspersonalet fået vristet fra den nu anholdte mand, inden han flygtede ind i supermarkedet, så mobiltelefonerne var nu i elektronikvarehusets besiddelse igen.
Omstændighederne ved butikstyveriet og den efterfølgende voldsomme adfærd for at sikre sig de stjålne mobiltelefoner blev vurderet til at være en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om røveri. Derfor vil anklagemyndigheden fremstille den 26-årige polak i grundlovsforhør i dag tirsdag kl. 11.00 ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Mand faldt i vandet – Snekkevej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.47 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en mand var faldet i vandet i havnen i Nykøbing Sj. Manden var allerede reddet op igen, men en ambulance var sendt til stedet for at tilse manden.
Politiet kørte også til havnen, hvor politiet traf en våd og kold, 75-årig mand fra Nykøbing Sj. Han blev kørt til kontrol på skadestuen, men var som sådan uskadt efter turen i det kolde vand.
Omstændighederne blev klarlagt til et uheld, da han var gået ud ad bådebroen og ville tilse sin båd. Herved gled han og faldt i vandet, men en anden bådejer, der var tilstede i en nærliggende båd, hørte plasket, ilede dertil og fik reddet den 75-årige op, inden ambulancen blev tilkaldt. Den 75-åriges pårørende havde intetanende siddet afventende i den bil, som de sammen var kørt i til havnen. Hun blev i sagens natur underrettet om hændelsesforløbet efterfølgende, inden den 75-årige blev bragt til skadestuen. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af uheldet.

Brandundersøgelse – Æblehaven, Roskilde

Kl. 17.24 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe iført mørkt tøj og med maskering stod ved en container, hvori de hældte en eller anden form for væske. Kort efter var der pludselig ild i container, og gruppen af personer flygtede væk fra stedet.
Politiet og brandvæsnet var hurtigt fremme, så brandvæsnet fik hurtigt slukket den mindre brand i containeren. Gruppen af mistænkte personer fandt politiet ikke i området, men politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på både at finde ud af, hvilken væske der blev hældt i containeren, og hvem der kan mistænkes herfor.
Personer, der har bemærket noget forud for anmeldelsen om branden, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Ejbyvej / Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.35 var to personbiler stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Ringstedvej-Ejbyvej-Vestmotorvejen, så politiet rykkede ud til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 23-årig mand fra København Ø var kørt ad Ringstedvej i nordlig retning, da han i krydset stødte sammen med en anden personbil ført af en 42-årig kvinde fra Borup. Hun var inden sammenstødet kørt ad Ringstedvej i vestlig retning og havde ligesom modparten til hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset. Den 23-åriges bil blev ramt på sin højre side af fronten på kvindens bil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om for at få klarlagt omstændighederne ved uheldet, herunder lyssignalernes farve i parternes færdselsretninger før sammenstødet.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Ringstedvej, Brorfelde, Ugerløse – Holbæk

Kl. 18.16 fik politiet via alarm 112 melding om, at en personbil var forulykket og endt i rabatten på Ringstedvej ved Brorfelde.
På uheldsstedet fik politiet kontakt til en 27-årig kvinde fra Stenlille, som inden uheldet havde kørt i sin personbil ad Ringstedvej i nordlig retning. Under kørslen ville hun undvige en større genstand, der lå på vejen. Herunder mistede hun kontrollen over bilen, der første ramte et vejskilt, inden den krydsede vejen, ramte et autoværn og endte i rabatten. Den 27-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.
Den 27-årige kvindelige fører deltog i en alkometertest, der gav udslag for påvirkning af alkohol i et sådant omfang, at hun kunne mistænkes for spirituskørsel. Endvidere skønnede politiet hende påvirket af euforiserende stoffer, så hun i forbindelse med en kortvarigt frihedsberøvelse fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelser for både alkohol og euforiserende stoffer. Politiet afventer nu resultaterne fra analyserne af blodprøverne, før sagen kan afgøres.

Narkokørsel og hashbesiddelse – Vestervej, Ringsted

Kl. 18.29 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 22-årig mand fra Ringsted for dels kørsel i narkotikapåvirket tilstand, dels besiddelse af ca. et gram hash, som politiet fandt i forbindelse med visitation af ham efter anholdelsen. Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uro og uorden – Stationsholmen, Greve

Kl. 21.04 fik politiet fra en lokal borger en anmeldelse om, at flere unge skabte uro ved Greve S-station, idet de unge bl.a. skulle kaste rundt med cykler i tunnelen under jernbanen. Politiet kørte kort efter til området, men roen havde sænket sig over området, idet politiet ikke fandt uroskabende unge. Derfor foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 21.50 målte færdselspolitiets videopatruljebil en personbil til at køre med mindst 170 km/t ad motorvejen i nordlig retning, selv om hastigheden på stedet ikke måtte overstige 110 km/t ifølge skiltningen. Personbilen blev ført af en 35-årig mand fra Fyn, som blev sigtet for både hastighedsovertrædelse og for at have glemt sit kørekort under kørslen. Han kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af førerretten i anledning af den hurtige kørsel på motorvejen.

Personpåkørsel – mand omkommet – Tølløse – Holbæk

Kl. 23.03 fik politiet en melding fra et togselskab om, at en person var blevet påkørt på jernbanesporet tæt på Tølløse station. Ambulancepersonale blev sammen med lægehelikopteren sendt til området, hvor politiet på jernbanesporet fandt en så hårdt kvæstet person, at vedkommende var afgået ved døden.
Togdriften var blevet indstillet i forbindelse med personpåkørslen, og den omkomne blev senere identificeret som en 21-årig mand fra lokalområdet. Hans pårørende er blevet underrettet, og togdriften blev genoptaget kl. ca. 00.30.
Politiet fandt ikke grundlag for at mistænke nogen for at have begået en strafbar handling i forbindelse med personpåkørslen.

Narkokørsel – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.20 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tyveri fra varebil – Egebjergvej, Atterup, Grevinge – Odsherred

Kl. 01.59 kontaktede en 34-årig lokal mand politiet, fordi han var blevet vækket af naboen, som var blevet vækket af mærkelige lyde ved anmelderens varebil. Det viste sig, at nogen havde lavet indbrud i varebilen, hvori der nu var lys. Anmelderen kunne efterfølgende konstatere, at der fra varebilen var stjålet værktøj til en skønnet værdi af ca. 60.000 kr. Tyven havde skaffet sig adgang til køretøjet ved at knuse en rude i førerdøren og havde i øvrigt efterladt bagdørene åbne. Der var ingen oplysninger om, hvordan tyven var kommet fra området medbringende det stjålne værktøj. Politiet fandt efterfølgende ikke nogen mistænkelige personer eller køretøjer efter tyveriet fra varebilen.
Politiet hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området forud for anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. december 2022 kl. 07.00 til 9. december 2022 kl. 07.00.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2022 kl. 07.00 til 29. november 2022 kl. 07.00. Denne døgnrapport er den 29/11-2022 udsendt som en pressemeddelelse, men udsendes nu også - forsinket - som et uddrag af døgnets begivenheder i det anførte døgn.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. december 2022 kl. 07.00 til 6. december 2022 kl. 07.00.

Forslag