Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

31. maj 2021 12:25

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. maj 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. maj 2021 kl. 07.00 til 31. maj 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Havbogårdsvej, Solrød Strand
Nørre Boulevard, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Risager, Greve
Græsengen, Roskilde
Thyrasvej, Ringsted
Hestehaven, Hvalsø
Fjordager, Gevninge, Roskilde
Vandværksvej, Greve
Signalet, Ringsted
Baretten, Ringsted
Chr. Hansensvej, Holbæk
Egernvænget, Svogerslev, Roskilde
Pileås, Greve
Sydager, Kirke-Hyllinge
Mirabellevej, Kirke-Hyllinge
Rævehøjen, Svogerslev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Vordingborgvej, Herfølge

Tyveri fra køretøjer:

Elmelyparken, Solrød Strand
Krogkær, Roskilde
Bigårdsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Nordhøj, Køge


Fredag – lørdag


Færdselsindsats mod ulovlige knallerter – Kalundborg

Politiets færdselsafdeling foretog fredag aften en indsats mod ulovlige knallerter i Kalundborg. To forsøgte at køre fra politiet, men blev kort efter standset. Flere knallerter kørte alt for stærkt og blev taget med ind til undersøgelse. En knallert blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da føreren flere gang før havde kørt på en ulovlig knallert. Første gang en knallertfører kører på en konstruktivt ændret knallert lægges sagen op til frakendelse af knallertkørekortet. Anden gang kan knallerten konfiskeres.

Kl. 18.30 forsøgte en 15-årig dreng på lille knallert at køre fra en motorcykelbetjent på Helsingevej i Gørlev Sj. Betjenten havde bemærket, at knallerten kørte alt for stærkt, og kørte op på siden af ham. Da knallertføreren så betjenten, tøvede han først og gassede så op i stedet for at standse. Knallerten fortsatte videre ad Helsingevej, og da han kom ud af byen, kørte han ind på en kornmark. Her blev han indhentet af betjenten og stoppet. Den 15-årige dreng, som kom fra lokalområdet, måtte slukøret trække sin knallert i sprøjtesporet ud på vejen igen, hvor knallerten blev hentet af vejhjælp og indbragt til nærmere undersøgelse. Det viste sig desuden, at den 15-årige ikke havde taget knallertkørekort, så han blev sigtet, og hans far orienteret om sagen. Knallertens tophastighed vil blive udmålt på et rullefelt, hvorefter den 15-årige og hans værger vil få besked om sagens videre gang.

Kl. 20.10 standsede en motorcykelbetjent en lille knallert, som kørte ad Tranevej i Høng, da knallerten kunne køre væsentlige over de tilladte 30 km/t. Føreren af knallerten, en 16-årig ung mand fra Gørlev Sj. blev gjort bekendt med, at hans knallert ville blive taget med af politiet til nærmere undersøgelse på et rullefelt, hvorefter han vil høre mere. Den unge mands værge vil få besked om sagen.

kl. 21.30 bemærkede en motorcykel betjent en knallert med to personer på, som begge kørte uden styrthjelm på Algade i Gørlev Sj. Knallerten kunne køre alt for stærkt og politiet gav tegn til knallerten om at standse. Knallertføreren standsede dog ikke, men svingede til venstre ad Dybebær og videre til venstre ind på Søkrogen, hvor han kørte ind på en grusparkeringsplads, videre igennem et levende hegn, hvor den mandlige passager hoppede af og løb fra stedet. Motorcykelbetjenten kørte herefter op på siden af knallerten, og nu besindede knallertføreren sig og standsede. Den lille knallert blev ført af en 18-årig mand fra lokalområdet, som havde ikke et gyldigt kørekort, da han aldrig havde taget et. Han havde desuden flere tidligere sager om kørsel på en konstruktivt ændret knallert, så knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 18-årige accepterede. Den 18-årige blev sigtet for de mange lovovertrædelser, og han kan forvente at høre mere i sin sag, når knallertens hastighed er blevet målt på et rullefelt.

Uorden og stort politiopbud – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 18.33 kom en anmeldelse om uorden i et boligkompleks på Knudskovsparken. To mandlige familiemedlemmer var kommet op at skændes og været truende over for hinanden. Vidner havde set den ene med en kniv, så politiet kørte talstærkt til bebyggelsen for at gribe ind. Politiet traf den ene part, en 31-årig mand fra Holbæk, som var uskadt. Den anden mand, en 41-årig mand fra Holbæk, var løbet fra stedet. En hundepatrulje søgte i området, hvor der blev fundet en kniv, som blev sikret.

Politiet fandt frem til den 41-årige, som opholdt sig i en lejlighed i Knudskovsparken. Også han var uskadt, men han blev anholdt og taget med til politistationen, så der ikke var risiko for, at striden imellem de to mænd skulle blusse op igen. Han blev senere løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Ung mand frarøvet ur og kasket – Carlsensvej, Køge

Kl. 01.34 fik politiet et alarmopkald fra to 17-årige unge mænd fra Haslev, som var blevet overfaldet af en gruppe unge på Carlsensvej i Køge. Den ene 17-årige var blevet slået i ansigtet flere gange og sparket gentagne gange på kroppen, mens han lå ned. Han blev herefter frataget sit ur og en kasket, hvorefter gruppen af unge løb fra stedet.

De to 17-årige var på vej fra Søndre Havnevej mod Køge station, da de i krydset ved Carlsensvej blev passet op af gruppen af unge, som herefter overfaldt den ene unge mand og fratog ham hans kasket og armbåndsur. Han blev efterfølgende undersøgt på skadestuen, men havde ikke pådraget sig livstruende skader.

Gruppen af unge mistænkte beskrives som: 10-15 unge mænd af anden etnisk herkomst end dansk. Iført mørkt tøj og ansigtsmaskering og en bar en kasket. Efter overfaldet løb gruppen i nordvestlig retning mod Køge Station.

Politiet søgte i området efter mistænkte, men fandt ikke frem til nogen. Hundepatruljer søgte efter spor på stedet. Sagen efterforskes nu og politiet søger vidner i sagen, som har bemærket gruppen af unge mænd i området omkring Carlsensvej/Køge Station i tidsrummet før overfaldet omkring kl. 01.30 og efter det skete. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.


Lørdag – søndag:


Brandundersøgelse – Pilevænge, Snoldelev, Gadstrup – Roskilde

Kl. 11.19 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af en melding om ildebrand i en garage. Politiet kunne ved ankomsten til brandstedet konstatere, at branden havde bredt sig fra garagen til selve beboelsen. Med hjælp fra naboer var den 95-årige kvindelige beboer kommet ud i sikkerhed, medens brandvæsnet foretog slukningsarbejdet på stedet. Branden var blevet opdaget af en nabo, der havde set røg fra området ved den 95-åriges trægarage. Trods brandvæsnets indsats udbrændte trægaragen, og branden havde bredt sig til tagkonstruktionen på selve beboelsen, inden brandvæsnet fik slukket hele branden. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere, idet en havemand hos den 95-årige måske kan have benyttet en ukrudtsbrænder i området ved trægaragen tidligere på formiddagen.

Spirituskørsel i lastbil med overlæs mv. – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 12.40 standsede færdselspolitiet en lastbil, der blev ført i nordlig retning af motorvejen ved Karlslunde. Føreren var en 62-årig mand fra Ringsted, der blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i lastbilen, efter at en alkometertest havde givet udslag over den tilladte grænse. Lastbilen blev vejet, hvorefter politiet konstaterede, at lastbilen havde et overlæs. Endvidere var lastbilen ikke blevet fremstillet til periodisk syn, så politiet inddrog lastbilens nummerplader på stedet. Den 62-årige chauffør blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Svævefly styrtet ned – pilot omkommet – Sønderstrupvej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 16.31 fik politiet en melding fra en lokal borger om, at et svævefly var styrtet i en kornmark ned øst for Tølløse Flyveklubs område. Til ulykkesstedet var tillige sendt ambulance- og redningspersonale, ligesom lægehelikopteren også var sendt til stedet. På ulykkesstedet var tililende i gang med livreddende førstehjælp til den mandlige pilot, men lægefagligt personale kunne desværre konstatere, at piloten var afgået ved døden i forbindelse med styrtet.

Den omkomne pilot blev straks identificeret som en 70-årig mand fra Københavns-området, som herefter blev reddet ud af svæveflyet og kørt til et sygehus, hvor han rutinemæssigt fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for f.eks. alkohol/medicin/euforiserende stoffer i blodet. Politiet tilkaldte Havarikommissionen til at foretage den tekniske undersøgelse af svæveflyet, således at en rapport senere vil tilgå sagen. Ifølge vidner var flyet kort forinden styrtet startet fra svæveflyvepladsens område, men den egentlige årsag til styrtet skal politiet nu forsøge at afklare ud fra Havarikommissionens undersøgelser, politiets egne undersøgelser og vidneforklaringerne i sagen. Den 70-åriges pårørende er underrettet om ulykken, og den omkomne skal politiet senere i samarbejde med en læge også undersøge nærmere for at få klarlagt kvæstelsernes art og omfang. Myndighedernes undersøgelser på ulykkesstedet var afsluttet først på aftenen, hvorefter svæveflyet blev frigivet, så det kunne flyttes fra nedstyrtningsstedet.

Voldelig butikstyv – Køgevej, Roskilde

Kl. 17.19 afslørede en 36-årig mandlig butikskontrollant en mand i at forlade et supermarked uden at betale for en flaske kakaomælk, så butikskontrollanten ville tilbageholde den mandlige kunde. Det medførte, at butikskontrollanten blev tildelt flere skub, så han faldt omkuld med overfladiske skrammer til følge. Politiet sigtede efterfølgende den voldsomme, 37-årige mand fra Roskilde for tyveri af en kakaomælken til en værdi af 17,50 kr. samt for vold mod butikskontrollanten.

Flasken med kakaomælk led ikke overlast under tumulten, så den blev afleveret retur til supermarkedet, som derfor ikke havde noget erstatningskrav. Den 37-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelserne og løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagerne, som senere vil finde sin afgørelse i retten på grund af voldssagen.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Rødvigvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 19.33 anholdt og sigtede politiet en 51-årig kvinde fra Køge for spirituskørsel i sin personbil ad Rødvigvej ved Vesterbro i Store-Heddinge. Hun deltog i to alkometertest, som begge indikerede, at hun havde indtaget så meget alkohol, at analyseresultatet af den kommende blodprøve ville overstige 2,00 promille. Den 51-årige fik udtaget blodprøven til nærmere undersøgelse for alkohol og derefter løsladt.

I samme forbindelse blev hun gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hendes bil med henblik på konfiskation på grund af den forventelige høje promille. Tillige blev hun gjort bekendt med, at hendes førerret straks blev inddraget, således at hun ikke længere må køre bil i ædru tilstand. Den 51-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger, så politiet kan tage stilling til sagens afgørelse.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Ørnevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 19.53 fik politiet en anmeldelse om, at en spirituspåvirket mand blev tilbageholdt, efter at han havde kørt til området ved et supermarked i en varebil. Politiet fik på stedet kontakt til den tilbageholdte, som blev identificeret som en 42-årig mand fra Store-Merløse. Han var påvirket af spiritus og deltog i en alkometertest, der gav udslag over 2,00 promille. Derfor blev den 42-årige som mistænkt for spirituskørsel i varebilen anholdt og sigtet for spirituskørsel. Ved en fornyet alkometertest inden udtagelsen af blodprøven til nærmere for alkohol gav testen igen en indikation på, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve til give et resultat over 2,00 promille. Efter blodprøven løslod politiet den 42-årige, der blev gjort bekendt med, at hans varebil ville blive beslaglagt på grund af den forventede, høje promille i analyseresultatet af blodprøven. Han blev tillige gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget øjeblikkeligt, således at han ikke længere må køre bil. Når analyseresultatet af blodprøven foreligger, vil den 42-årige høre nærmere fra politiet, der vil indkalde ham til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Volden, Kalundborg

Kl. 19.56 var to personbiler stødt sammen på Volden, men kun med materiel skade til følge. En 19-årig mand fra Kalundborg havde under kørsel i en personbil i nordvestlig retning ramt bagenden af en forankørende personbil ført af en 50-årig mand fra Kalundborg. Politiet kunne konstatere, at den 19-årige var påvirket af spiritus og måske også af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt og sigtet for spiritus-/narkokørsel i anledning af færdselsuheldet. Ingen af de to parter kom til skade ved uheldet, og bugseringskøretøjer sørgede for at få fjernet de implicerede personbiler. Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

 

Høj musik til ulempe – soundbox inddraget – Tadrevej, Hvalsø - Holbæk

Kl. 21.16 anmeldte en familie på sheltertur, at de følte sig generet af meget høj musik fra en privat fest, der foregik knap en kilometer væk fra familiens opholdssted. Den høje musik havde varet i flere timer, så en patrulje fandt kl. ca. 22.00 frem til festen, hvor en 21-årig kvindelig festarrangør fik pålagt at skrue meget ned for lydstyrken på en soundbox.

Mindre end en halv time efter dette pålæg til festdeltagerne ved festen fik politiet en ny anmeldelse om høj musik fra samme fest. Politiet kørte derfor igen til stedet, hvor festen blev afholdt og gjorde kort proces, idet den anvendte soundbox blev inddraget omkring midnatstid og medtaget til en politistation, hvor ejeren kunne afhente den efterfølgende.

Ca. 45 minutter efter inddragelsen af soundboxen kom endnu en anmeldelse om musik fra festen, hvor politiet så efterfølgende kunne konstatere, at musik til festen nu kom fra et køretøj. Politiet forblev noget tid på stedet, hvilket så bevirkede, at festdeltagerne lod festen gå i opløsning, så natteroen blev genoprettet.

Flere gange i løbet af de sene aftentimer lørdag rykkede politiet ud efter anmeldelser om musik til ulempe for de omkringboende. Der var tale om både sammenkomster i det offentlige rum og fra private fester, hvor lydstyrken fra musikken burde være lavere. Det er ikke forbudt at afspille musik, men den afspillede musik må dog ikke til væsentlig ulempe for de omkringboende ifølge bestemmelserne i ordensbekendtgørelsen. Politiet opfordrer derfor alle til at tænke sig om, idet alle ikke kan lide samme slags musik, ligesom musikafspilning i de mørke timer kan føles mere generende end på andre tidspunkter af døgnet. Overtrædelse af bestemmelsen i ordensbekendtgørelsen kan i givet fald straffes med bøde.


Søndag – mandag

 

Spirituskørsel – Vesterbro, Store-Heddinge – Stevns

kl. 11.59 blev en 57-årig mand fra lokalområdet anholdt og sigtet for sprituskørsel i en varebil. Politiet standsede ham på Vesterbro i Store-Heddinge, hvor han kom kørende mod øst. En alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte. Den 57-årige erkendte at have kørt bilen, men nægtede at være påvirket. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, som skal vise, om han kørte med for høj alkoholpromille i blodet. Herefter blev den 57-årige løsladt, og når resultatet af blodprøveanalysen kommer, vil han høre mere i sagen fra politiet.

Vigepligtsuheld – Havnevej/Østre Havnevej, Holbæk

Kl. 20.13 skete et sammenstød imellem to biler i krydset Havnevej/Østre Havnevej i Holbæk. En 32-årig kvinde fra Holbæk kørte ad Havnevej mod vest og skulle lige ud i krydset. I modsatte retning kørte en 25-årig mand fra Holbæk, som skulle svinge til venstre ad Østre Havnevej. I forbindelse med svingningen holdt den 25-årig mand ikke tilbage for den modkørende bilist, som fortsatte lige ud i krydset. Han kørte derfor frem, så de to biler stødte sammen i krydset. Politi og flere ambulance blev sendt til ulykkesstedet, hvor tre personer blev tilset for nakkesmerter. Ingen var dog kommet noget alvorligt til ved sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at den 25-årige ikke havde overholdt sin vigepligt.

Spiritusuheld – Horsherredvej, Sæby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 03.58 skete et solouheld på Hornsherredvej i Sæby, Kirke-Hyllinge, da en personbil kørte i nordlig retning og i en kurve efter vejen Tømmergården kørte ind igennem en hæk, ramte nogle skraldespande og en postkasse og endte i en have. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor føreren af bilen, en 20-årig mand fra Hillerød var uskadt. Han blev tilset i ambulance, men havde ikke brug for behandling. Den 20-årige var kraftigt påvirket af alkohol og blæste alkometeret op over 2,0, så han blev anholdt og sigtet for at forårsage uheld i spirituspåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven

Bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, som det er muligt, når førerens promille er mere end 2,0. Den 20-årige accepterede beslaglæggelsen og retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at sagen afgøres.

Solouheld på motorcykel – Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge

Kl. 04.20 skete et solouheld på Vestmotorvejen mod øst ved Bjæverskov, da en motorcyklist af ukendte årsager kørte ind i midterrabatten på motorvejen. Græsset i rabatten var vådt og motorcyklen væltede og ramte autoværnet. Politi og ambulance kørte til Vestmotorvejen, hvor motorcyklisten, en 35-årig mand fra Frederiksberg, blev kørt forslået til sygehuset til kontrol. Han var dog sluppet heldigt fra uheldet, uden at være kommet noget alvorligt til. Der skete ingen skade på autoværnet ved uheldet, men motorcyklen fik skader.

Narkokørsel endte med uheld – Tjørnevej, Tårnby, Hårlev – Stevns

Kl. 04.20 kørte en personbil i grøften på Tjørnevej i Tårnby, Hårlev, hvor den havde ramt et træ. En forbipasserende så bilen, der holdt i grøften uden personer i nærheden og anmeldte uheldet. Politiet kørte til stedet, for at sikret sig, at ingen personer fra bilen var kommet til skade. Da patruljen kom frem traf de en 33-årig mand fra Glostrup ved bilen, som var påvirket af narko. Han var uskadt, men politiet mistænkte, at den 33-årige havde kørt bilen, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere fra politiet i sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

17. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 17. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14 . juni 2024 kl. 07.00 til 17. juni 2024 kl. 07.00.

14. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. juni 2024 kl. 07.00 til 14. juni 2024 kl. 07.00.

13. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. juni 2024

Ældre ægtepar snydt af frække svindlere - Kvinde tæt på at miste ny Tesla - Ukrudtbrænder startede brand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. juni 2024 kl. 07.00 til 13. juni 2024 kl. 07.00.