Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

4. november 2021 13:01

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 4. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3. november 2021 kl. 07.00 til 4. november 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jupitervej, Nykøbing Sj.
Kirkevangen, Gørlev Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bakkevej, Karlslunde
Storkevej, Jyllinge
Dønnergårds Alle, Greve
Damager Vænge, Greve
Nøddeparken, Borup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Arbejdsulykke – Ellebjergvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 09.56 fik politiet via alarm 112 melding om, at to mænd var kommet til skade i forbindelse med deres arbejde, så ambulancer var sendt til stedet. Det viste sig, at de tilskadekomne var en 16-årig ung mand fra Kirke-Såby og en 27-årig mand fra Kirke-Hyllinge. De blev begge bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og behandling for mindre alvorlige kvæstelser.
Politiet fik klarlagt, at de havde været i færd med reparation af et tag. De var begge trådt op på hver sin stige, der stod på et stillads. Det bevirkede, at stilladset væltede, så de to mænd faldt ca. tre meter ned.
Arbejdstilsynet blev underrettet, så arbejdsstedet kunne undersøges for at få klarlagt årsagen til ulykken i samarbejde med politiet, om nogen kan drages til ansvar.

Brandundersøgelse – Kamstrupvej, Kamstrup, Roskilde

Kl. 11.53 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en træbygning ved en fiskesø. Det viste sig, at bygningen med en slags forretning ved fiskesøen stort set var nedbrændt, så der ikke var flammer tilbage, men kun lidt røgudvikling. Brandvæsnet foretog efterslukning.
Indehaveren af forretningen og fiskesøen havde opdaget den brændte træbygning, da han ankom til stedet onsdag formiddag. Ifølge ejerens oplysninger var branden formentlig opstået i løbet af natten på et ukendt tidspunkt og på ukendt måde. Politiet har nu udfærdiget en rapport om den brændte bygning.

Indbrud i lampebutik – Kirkevangen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 11.31 fik politiet en anmeldelse fra personalet i en lampebutik, idet der var stjålet en enkelt lampe fra stedet. Kl. 02.12 natten mellem tirsdag og onsdag havde en ukendt gerningsmand knust en rude med et mindre hul til følge. Herefter kunne tyven række ind til nærmeste lampe, som blev stjålet fra udstillingen, inden tyven forsvandt i ukendt retning og på ukendt måde.
Politiet har nu optaget rapport om indbruddet og vil gerne i kontakt med personer, der måtte have hørt eller set noget usædvanligt i området ved lampebutikken. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselskontrol på Vestsjælland – Holbæk, Kalundborg og Odsherred

Politiet var onsdag eftermiddag/aften på en stor færdselskontrol på Vestsjælland med flere patruljer, der kørte i Holbæk, Svinninge, Jyderup, Hørve, Snertinge, Fårevejle, Asnæs, Nørre-Asmindrup og Nykøbing Sjælland i tidsrummet mellem kl. 12-21.

Fire bilister anvendte håndholdt mobiltelefon, hvilket foruden bøden udløser et klip i kørekortet. Tre bilister gav ikke tegn med blinklyset, tre havde forkert lys på bilen, to kørte over spærrelinjer, to efterkom ikke skilte om anvisninger for færdslen. En bilist havde ikke sikkerhedssele på, en bilist havde ikke medbragt sit kørekort, en bil havde fejl eller mangler, en havde nedslidte dæk og en havde tildækket nummerpladen. En bilist kørte ud for ubetinget vigepligt, og kan nu foruden bøde forvente en klip i kørekortet. En bil var ikke indregistreret og forsikret, og på bilen sad en nummerplade, som tilhørte en anden bil. Politiet stoppede også to cyklister, som kørte i de mørke timer uden lys på cyklen. De kan alle forvente en bøde i sagen.

Politiet standsede fire spiritusbilister og en narkobilist, som alle blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. En af de anholdte blæste alkometeret over 2,0 promille og fik taget den bil han kørte i.

Kl. 14.20 blev en 49-årig mand fra Litauen med bopæl og arbejde i Danmark, blev standset på Hovedgaden i Svinninge, med en promille på over 2,0. På grund af den høje promille falder sagen ind under reglerne om vanvidsbilisme, så politiet beslaglagde den varebil, som den 49-årige kørte i. Bilen tilhørte den 49-åriges danske arbejdsgiver, som ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, som nu skal tage stilling til sagen.

Kl. 14.25 på Tuborgvej i Fårevejle blev en 27-årig mand fra lokalområdet rutinemæssigt standset i en personbil. Han testet positiv for hash i en narkometertest,

Kl. 14.58 på Kalundborgvej i Holbæk blev en 50-årig mand stoppet af en patrulje i en personbil. En alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte.

Kl. 17.12 på Madvigs Plads i Nykøbing Sj. stoppede politiet en 65-årig mandlige bilist fra lokalområdet, der blæste alkometeret over det tilladte.

Kl. 19.35 på Kalundborgvej i Holbæk standsede betjentene en 50-årig mand fra Holbæk, der kørte bil selvom han havde indtaget for meget alkohol.

Politiet afventer nu resultatet af blodprøveanalyserne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager. De mindre alvorlige færdselslovsovertrædelser lavede betjentene på bødeappen, og der vil borgerne allerede nu have fået en bøde i deres E-boks.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 15.51 var to biler stødt sammen i det vestgående spor på Holbækmotorvejen ved Kirke-Såby. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor politiet fik kontakt til en 33-årig kvinde fra Svebølle og en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. som parter i uheldet. Kvinden blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.
Uheldet skete, da kvinden for sent opdagede, at trafikanterne foran hende bremsede op. Hun påkørte derfor bagende af den 22-åriges bil, så airbags i hendes bil blev udløst. Begge biler blev flyttet ind i nødsporet, inden de senere blev bugseret væk. Politiet registrerede sammenstødet og parterne involveret heri.

Mistænkelige biler ved skole – Skolevej, Køge

Kl. 17.53 fik politiet en henvendelse fra en lokal mand, som fandt det mistænkeligt, at to biler og en knallert holdt ved en skole. Anmelderen havde en mistanke om, at der måske foregik narkohandel tæt på skolens område.
En patrulje blev i henhold til de netop udstedte politigarantier sendt til området, hvor politiet ikke fandt hverken mistænkelige køretøjer eller personer ved skolen.

Mistænkelig mand i supermarked – Bygaden, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 18.29 fik politiet en anmeldelse om, at en mand i forbindelse med indkøb i et supermarked havde medbragt en taske, hvor et vidne havde set flere knive og måske et skydevåben. Manden havde ikke begået noget strafbart i supermarkedet, som han efterfølgende havde forladt.
Politiet kørte til området med flere patruljer, som fik klarlagt, hvem den mandlige kunde kunne være. Han blev opsøgt på sit tilholdssted, hvor politiet fik kontakt til en 45-årig mand uden fast bopæl. Han havde besøg af en 46-årig mand fra Svinninge, og begge mænd, der var påvirket af narkotika, blev anholdt med baggrund i den modtagne anmeldelse.
Politiet fandt tasken efterladt ved supermarkedet, og den indeholdt ved nærmere undersøgelse flere knive og en slags gaspistol, som den 45-årige mistænkes for den ulovlige besiddelse af. Den 45-årige var ved anholdelsen i besiddelse af en kniv. Ved ransagning af tilholdsstedet fandt politiet en række betalingskort, sundhedskort og kørekort tilhørende andre personer end de to anholdte.
Begge anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor de efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Imens foretager politiet efterforskning i forhold til de fundne, personlige dokumenter for at få klarlagt, om disse måtte stamme fra berigelseskriminalitet og i givet fald hvilken. De to anholdte vil torsdag formiddag blive afhørt til sagerne om overtrædelse af våbenlovgivningen samt foreholdt resultatet af efterforskningen vedr. de personlige dokumenter. Politiet og anklagemyndigheden vil med baggrund i mistankegrundlaget tage stilling til, om de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter afhøring til sagerne.

Uro og uorden – Kalundborg

Kl. 18.46 slog en borger alarm, idet en person formentlig blev overfaldet af op mod 10 andre personer på Klosterparkvej. En patrulje fik kort efter kontakt til tre uskadte mænd i alderen 21-24 år, mens andre var kørt fra stedet i en sort bil inden politiets ankomst. De tre var fremtrådte frustrerede, men ønskede i øvrigt ikke at oplyse noget til politiet om årsagen hertil. Politiet ledte forgæves efter en sort bil, men fandt den ikke, så politiet fortsatte patruljeringen andre steder i byen.
Kl. 19.00 fik en ny henvendelse fra en borger, der på Nyvangsvej havde set to biler holde på en parkeringsplads. Personer ved køretøjerne havde skændtes højlydt, hvilket bekymrede anmelderen. Inden politiets ankomst hertil havde disse to biler forladt området, og politiet fandt ikke nogen personer, der kunne anses som forurettede i en eller anden strid mellem nogen.
Kl. 20.22 bemærkede politiet i forbindelse med den præventive patruljering i området ved Klosterparkvej, at flere personer var forsamlet. Politiet forsøgte at komme i dialog med de lokale mænd i alderen 20-25 år, men de ønskede ikke at oplyse noget til politiet om årsagen til deres tilstedeværelse i området. Politiet fandt herefter ikke grundlag for at foretage sig yderligere end at være præventivt til stede i området.

Brandundersøgelse – Klovbyvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ladebygning på grund af en ildebrand. Det viste sig, at det ikke var selve bygningen, som brændte, men derimod en bil, der var hejst op på en lift. Stedet var indrettet til autoreparationer, som en 46-årig mand fra Jerslev Sj. havde været i gang med. Efter svejsearbejde på en bil på en lift var der pludselig udbrudt brand i bilen, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Brandvæsnet fik hurtigt bekæmpet ilden, så skaderne begrænsede sig primært til bilen. Ingen kom til skade ved branden, hvis præcise årsag nu undersøges nærmere af politiet.

Brandundersøgelse – Lidemarksvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.23 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i det midterste af en rækkehusbebyggelse med i alt tre boliger. Alle beboere havde fået sig evakueret, så brandvæsnet kunne foretage brandslukning for at undgå, at branden spredte til de to øvrige beboelser. Brandstedet var efter nogle timers brandslukning ubeboelig, så beboerne måtte genhuses efter aftale med ejendommens ejer. Politiet har optaget rapport om branden, hvorefter brandstedet skal undersøges nærmere i et forsøg på at fastlægge årsagen til brandens opståen.

Blufærdighedskrænkelse – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 21.35 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde blottet sig over for to piger under ophold på en af perronerne. Efterfølgende var manden gået ind i ventesalen, så politiet kunne kort efter anholde en spirituspåvirket, 48-årig mand fra Rumænien. Politiet fik også kontakt til to piger på 16 år fra Roskilde, som oplyste, at manden havde blottet sit underliv for dem ved at lyne bukserne ned.
Den anholdte blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning, inden han i forbindelse med en afhøring torsdag formiddag, hvor en tolk skal assistere politiet, vil blive sigtet for blufærdighedskrænkelse over for pigerne.

Færdselsuheld – Englerupvej, Sigersted, Ringsted

Kl. 21.56 fik politiet en henvendelse fra en husejer, hvis skraldespand, hegn og beplantning netop var blevet påkørt af en personbil. Føreren havde efterfølgende forladt stedet uden at give sig til kende over for anmelderen.
Politiet fik hurtigt identificeret ejerforholdet på den personbil, der var impliceret i uheldet. På bilejerens adresse traf politiet en 19-årig mand fra Ringsted, der havde været fører af køretøjet på uheldstidspunktet. Han var ædru, men havde ikke erhvervet sig et kørekort, hvorfor han ikke måtte være fører af personbilen. Under kørsel ad Englerupvej mod nord havde han i en kurve mistet kontrollen over bilen, hvorefter han påkørte de anførte genstande. Politiet har nu optaget rapport om uheldet, hvor ingen personer kom til skade.

Mistænkelige lyde – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 22.37 fik politiet en anmeldelse om, at der i området ved Slotscentret og Valdemar Sejrsvej var hørt tre-fire skudsalver med flere skud i hver skudserie.
Flere patruljer rykkede straks ud til området for at få afklaret, hvad årsagen kunne være. Trods intensiv patruljering i området, der også blev undersøgt for efterladte patronhylstre, fandt politiet ingen tegn på, at nogen havde afgivet skud. Politiet fik under patruljeringen i området kontakt til flere vidner, der uafhængigt af hinanden kunne oplyse politiet om, at de også havde hørt lydene, men at der var tale om køretøjer med særlige udstødninger, der afgav lydene, da de hastigt kørte fra en tankstation i området. På det grundlag foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Spiritus-/narkokørsel – Englerupvej, Englerup, Ringsted

Kl. 23.06 anholdt og sigtede politiet en 31-årig kvinde fra Ringsted for spiritus-/narkokørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 01.20 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Fårevejle St. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil i østlig retning ad motorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.