Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

6. september 2021 12:48

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. september 2021.


Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3. september 2021 kl. 07.00 til 6. september 2021 kl. 07.00.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lundemarksvej, Holbæk
Stormandshøjen, Himmelev, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Præstevænget, Karlslunde
Nykøbing-Slagelsevej, Hønsinge, Vig
Egøjevej, Køge
Birkevej, Solrød Strand
Kløverager, Greve
Lerås, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Parkvej, Solrød Strand
Silovej, Karlstrup
Schmeltz Plads, Roskilde
Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved


Fredag - lørdag


Maritim kontrol i Køge Havn

I weekenden var politiet fortsat til stede i Køge Havn for at kontrollere sikkerheden til søs. Fredag blev to kajakker, en vandscooter og otte motordrevne både kontrolleret, og det gav en enkelt sigtelse, fordi forsikringscertifikat ikke var medbragt på turen. Lørdag blev kun fire motordrevne både kontrolleret, idet vindforholdene havde fået en del sejlere til at blive hjemme. Her blev ingen sigtet.

Bil ramte el-løbehjul – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 15.15 skete et uheld da en bilist svingede ud fra en indkørsel, og stødte ind i en 19-årige kvinde, der kom kørende på et el-løbehjul på cykelstien. Bilisten, en 26-årig kvinde fra Kalundborg, kørte ud fra en indkørsel på Klosterparkvej ved nr. 53, hvor hun svingede til højre mod syd. På cykelstien mod nord i venstre side af vejen, kørte den 19-årige på el-løbehjulet. Bilisten overså den modkørende på el-løbehjul, og bilens front ramte den 19-årige, så hun faldt af løbehjulet og slog sig. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 19-årige blev taget med til tjek på sygehuset. Hun slap fra uheldet uden alvorlig tilskadekomst eller brud. Politiet afhørte parterne, for at belyse omstændighederne omkring uheldet. Der blev optaget rapport og de implicerede kan forvente at høre fra politiet i sagen.

Motorcyklist alvorligt tilskadekommen efter sammenstød – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 16.27 skete et alvorligt uheld på Nykøbingvej i Holbæk, da en motorcyklist kørte ind i en bil med trailer, som foretog en uvending. Politi og redning kørte til Nykøbingvej, der blev spærret i begge retninger. Motorcyklisten, en 60-årig mand fra København, kom slemt til skade ved sammenstødet. Han blev kørt til akut behandling på Holbæk Sygehus, men senere overført til Rigshospitalet i kritisk tilstand.

Motorcyklisten kørte ad Nykøbingvej mod nord, da han stødte sammen med bilen med trailer på, der foretog en uvending fra nord mod syd. Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, og vejen forblev spærret, mens undersøgelserne stod på indtil omkring k. 19.13. Bilisten, en 66-årig mand fra Holbæk, slap uskadt fra uheldet. Politiet optog rapport om sagen, som skal belyse årsagen til uheldet. Lørdag kunne motorcyklisten meldes uden for livsfare, men han er fortsat indlagt til behandling for sine alvorlige skader. Nu afventes bilinspektørens rapport, hvorefter parterne vil høre mere i sagen.

Brand i svømmehal – Bymarken, Roskilde

Kl. 14.36 kørte politi og brandvæsen til brand i den netop ny restaurerede svømmehal i Roskildebadet. Alle personer blev evakueret fra svømmehallen, og ingen kom til skade i forbindelse med branden. Branden opstod formentlig i forbindelse med reparation af tagpap på bygningen, hvor de brændte under taget. Brandvæsnet brød taget op, og fik slukket branden før den fik rigtig fat i bygningen. Der skete derfor begrænsede skader på svømmehallen, som kunne genåbne igen dagen efter. Politiet optog rapport om branden, for at belyse omstændighederne og fastslå brandårsagen.

Vold i nattelivet – Havnen, Køge

I weekenden genåbnede nattelivet, og politiet oplevede mange mennesker på gaden og omkring beværtningerne. Generelt forløb weekenden uden problemer, men politiet var til stede i nattelivet og fik dæmpet gemytterne, hvis der var optræk til uro. Der blev desuden også foretaget tilsyn på flere beværtninger rundt omkring i politikredsen.

Ud for en pub i Køge blev en 38-årig mand fra Køge kl. 04.15 anholdt og sigtet for vold mod tre forskellige personer, der var blevet slået med en knytnæve. De forurettede, to mænd og en kvinde i 20´erne var ikke kommet noget alvorligt til. Politiet tog den 38-årige mand med i detentionen, da han var påvirket af narko og spiritus. Ved en visitation, blev han fundet i besiddelse af 0,7 gram kokain, og derfor også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Den 38-årige blev senere afhørt, hvorefter sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, der ikke fandt grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev løsladt lørdag morgen, men er fortsat sigtet i sagen og vil høre mere fra politiet.

 

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Grønningen, Roskilde

Kl. 21.05 standsede en patrulje en bilist i en rutinekontrol på Grønningen i Himmelev. Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Vejle, havde ikke noget kørekort, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere frakendelse, så han førerret var blevet inddraget. Den 28-årige blev sigtet for kørsel uden førerret. Det var ikke første gang, at han blev stoppet i at køre bil uden kørekort. Han havde flere tidligere lignende sager, så politiet kunne beslaglægge bilen, som det er muligt ifølge færdselslovens regler om konfiskation af køretøjer, hvis man kører uden kørekort i gentagelsestilfælde. Den 28-årige accepterede beslaglæggelsen og bekendtgjorde, at han måtte ud at købe sig en ny bil hurtigst muligt, da han var afhængig af at kunne køre i sit job. Betjentene vejledte ham om, at få generhvervet sit kørekort, da han ellers risikerede at mister flere køretøjer. Om bilen bliver endeligt konfiskeret vil blive afgjort ved et senere retsmøde.

 

 

Lørdag – søndag

 

Harmonikasammenstød – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 12.52 skete et harmonikasammenstød på Rute 21- Odsherredvej i nordgående retning i Holbæk, da tre biler stødte sammen på grund af en nedbremsning forude. En af bilerne påkørte autoværnet i forbindelse med uheldet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de implicerede bilister blev tilset. Ingen var kommet noget alvorligt til. Vejen blev spærret i nordgående retning som følge af sammenstødet, så der opstod kø frem mod uheldsstedet. Omkring kl. 13.56 var bilerne flyttet, så vejen igen blev fri. Politiet orienterede Vejdirektoratet om det påkørte autoværn og registrerede uheldet.

Brand i strømboks – Bilbyen, Holbæk

Kl. 14.02 opstod der brand i en større transformer/strømboks i Holbæk Megacenter. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor området omkring strømboksen blev afspærret, men slukningsarbejdet stod på. Strømmen var afbrudt i de forretninger, som fik strøm fra boksen i omkring halvanden time, indtil SEAS kom frem og fik udbedret skaderne.

 

Alt for hurtige bilister - endda uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød og Køge

Kørte en betjent fra færdselsafdelingen på Køge Bugt Motorvejen og foretog hastighedskontrol i 110 km/t zonen. To bilister blev målt til at køre alt for stærkt, og den ene havde desuden ikke gyldigt kørekort.
Kl. 17.05 blev en 42-årig mand fra Kokkedal målt til at køre 153 km/t i timen ved Jersie, Solrød Strand. Han blev standset, og her skulle det vise sig, at det ikke var den eneste færdselslovsovertrædelse, han havde på samvittigheden. Den 42-årige havde nemlig ikke et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere sag om hastighed, hvor han blev frakendt kørekortet betinget. Bilen havde den 42-årige lånt, så bilens ejer blev sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort. Den 42-årige kan forvente en bøde og et klip i sagen.

kl. 17.46 målte patruljen en bilist, der kørte ved Køge, til at køre med en gennemsnithastighed på 170 km/t. Føreren af bilen, en 33-årig mand fra Ballerup blev standset og sigtet i sagen. Han kan forvente en bøde og en betinget frakendelse af førerretten i sagen.

Mand anholdt med skydevåben – Nygade, Roskilde

Kl. 15.43 havde politiet en aktion på en lejlighed i Nygade, Roskilde, hvor der var mistanke om, at en mand var i besiddelse af et skydevåben. Politiet frygtede at han kunne finde på at bruge våbnet og tog alle forbehold, for at sikre at ingen skulle komme noget til. Politiet kørte talstærkt til stedet med flere patruljer og hundepatruljer.

Omkring kl. 17.57 anholdt politiet tre mænd på 22, 58 og 60 år fra Roskilde, som havde opholdt sig i lejligheden. Ingen kom noget til ved aktionen. Politiet ransagede lejligheden, hvor der blev fundet et gevær og ammunition. De tre mænd blev alle sigtet for at overtræde våbenloven og taget med til stationen til afhøring. Den 58-årige blev sat i detentionen til afrusning for alkohol og først afhørt senere, da han var egnet til at afgive forklaring. De blev alle løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, og nu undersøger politiet det fundne våben og sagen nærmere, for at fastslå om alle tre mænd kan stilles til ansvar for at besidde det.

Spirituskørsel – Blakledsvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 03.17 blev en 46-årig mand fra Jægerspris anholdt og sigtet for spirituskørsel. Politiet kunne ved den rutinemæssige kontrol konstatere, at han virkede påvirket, og manden blev kørt til Roskilde Sygehus for at få udtaget en blodprøve. Derefter blev han løsladt, men han er fortsat sigtet i sagen og vil høre nærmere, når blodprøvens resultat er klar.

Narkokørsel – Lindevej, Holbæk

Kl. 06.25 blev en 18-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Den 18-årige førte en personbil mod nord ad Lindevej, og da politiet rettede henvendelse til bilen, forsøgte føreren at løbe fra stedet. Betjentene fik fat i manden på Bysøstræde, og han ønskede ikke at medvirke til narkometertest. Politiet fik sat manden ind i patruljebilen, og det forladte køretøj, som den 18-årige havde siddet bag rattet i, blev ransaget. Her fandt patruljen flere poser indeholdende kokain, som blev beslaglagt. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal bruges til sagen om narkokørsel. Han blev efterfølgende løsladt, men er fortsat sigtet og vil høre nærmere om sagerne, når de skal afgøres.


Søndag - mandag

 

Brandlovgivningen – Margrethevej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 08.34 fik politiet en melding om, at der var tændt bål i en have, som en 57-årig mand ikke selv kunne slukke. Derfor måtte brandvæsnet komme manden til undsætning for at få kontrol over afbrændingen af haveaffald. Politiet sigtede den 57-årige for at være uforsigtig med ild, og politiet vil gerne opfordre alle borgere til at tænke sig ekstra godt om i disse tørre tider, inden ukrudtsbrænderen eller anden ild startes.

Spirituskørsel – Adelers Alle, Odsherred

Kl. 10.00 ringede en betjent til vagtcentralen og oplyste, at han i sin fritid havde fået standset en personbil, der var blevet ført slingrende. Betjenten oplyste, at kvinden fremstod spirituspåvirket, hvorfor en patrulje blev sendt til stedet for at anholde og sigte hende samt køre hende til en blodprøveudtagningen. Den 64-årig kvinde fra Fårevejle St. blev løsladt, men hun er fortsat sigtet.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 11.55 blev en 55-årig mand fra Helsingør Kommune anholdt og sigtet. Han havde ved en rutinemæssig udåndingsprøve blæst alkometeret op til højere end tilladt promille, hvorfor han skulle have udtaget en blodprøve på sygehuset. Den 55-årige blev ligeledes sigtet for at køre i et køretøj uden lovpligtig ansvarsforsikring. Han blev løsladt efter blodprøven og vil høre nærmere, når promillen er analyseret i blodprøven.

Spirituskørsel – Odsherredvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 16.53 blev en 59-årig kvinde fra København anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet hun kørte mod nord ad Odsherredvej i Nørre-Asmindrup med en promille, der på alkometeret viste over det tilladte. Den 59-årige blev kørt til Holbæk Sygehus for at få udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Senere vil hun høre nærmere om sin sigtelse.

Færdselsuheld – Gl. Nykøbingvej/Odsherredvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 17.42 holdt en 25-årig kvinde fra Vig tilbage ved ubetinget vigepligt på Gl. Nykøbingvej, hvor hun skulle ligeud og dermed passere Odsherredvej. Trafikken på Odsherredvej mod syd var næsten helt stillestående grundet kødannelse, og den 25-årige så en anden bilist vinke hende frem i krydset. Da kvinden kørte frem i krydset for at orientere sig, kom en bil ført af en 68-årig mand fra Nykøbing Sj. kørende ad Odsherredvej mod nord, og denne ramte kvindens bilen. Den 25-åriges bil snurrede rundt og ramte en bil ført af en 44-årig mand fra Holbæk, der holdt stille i køen. Politiet kom til stedet for at registrere personerne og tale med vidner. Der skete ingen personskade på de involverede, og vejen var ryddet kort efter kl. 18.00.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

5. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 5. december 2022.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 2. december 2022 kl. 07.00 til 5. december 2022 kl. 07.00.

2. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 2. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1. december 2022 kl. 07.00 til 2. december 2022 kl. 07.00.

1. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 1. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 30. november 2022 kl. 07.00 til 1. december 2022 kl. 07.00.

Forslag