Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

13. maj 2024 10:18

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. maj 2024

Maritim indsats i Køge Bugt - Kvinde frarøvet armbånd - 17-årig udsat for røveriforsøg. Læs uddraget af weekendens hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. maj 2024 kl. 07.00 til 13. maj 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Ringsted - to steder
Saturnvej, Jyllinge
Rebslagervej, Holbæk
Nørretorv, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kærsangervej, Holbæk
Kildemarken, Ringsted
Lille Dalbyvej, Borup
Hedelunden, Greve - Forsøg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Jernbanevej, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Hegnsgården, Greve
Strandroseparken, Strøby Egede, Køge

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Fredag - lørdag

 

Brand - Krogårdsvej, Greve

Kl 20.25 kommer der anmeldelse om en brand i en busk. Flammerne skulle være tæt på at få fat i et rækkehus. Det viste sig at en beboer på stedet forinden havde brugt en ukrudtsbrænder i sin forhave. Det lykkedes manden at få slukket ilden selv ved hjælp af en vandekande. Brandvæsnet kunne, da de kom frem, konstatere, at branden var slukket tilfredsstillende.

Påvirket bilist - Elmkær, Hørve, Odsherred

Kl 21.10 standsede lokalpolitiet en varebil ført af en 27-årig lokal mand. Det viste sig, at han var frakendt førerretten og desuden fik patruljen mistanke om, at han var påvirket af kokain og alkohol. Ejeren af bilen blev desuden sigtet for at have overladt sin bil til en person uden lov til at køre bil.

Løb fra stedet - Havnegade, Nykøbing Sjælland

Kl 23.25 kørte lokalpolitiet forbi en beværtning i Havnegade. Da en mand på stedet fik øje på patruljen valgte han at løbe fra stedet. Han blev eftersat til fods af patruljen, der kort efter fik standset ham. Det viste sig, at han var i besiddelse af en lille smule amfetamin gemt i den ene sok. Han blev sigtet for besiddelse og desuden meddelt forbud mod at komme på baren.

Lørdag - søndag

 

Maritim indsats i Køge Bugt

Lørdag eftermiddag stak politibåden til søs fra Greve Marina for at kontrollere, om de sejlende overholdt reglerne på vandet. Sejladsen gik forbi Mosede Havn, Køge Marina og Rødvig Havn.

Fire sejlbåde blev tjekket for, om de havde redningsveste til alle, og der var alt i skønneste orden. Tre motor/speedbåde blev tjekket for redningsveste, certifikater og forsikringer.

En motorbådsfører blev sigtet for at sejle uden forsikring og gyldigt certifikat, og han blev sendt i havn i Rødvig. Der venter bådføreren en bøde 5000 kr for manglende certifikat og 1000 kr for manglende forsikring.

Mange borgere spurgte interesseret ind til patruljebåden og udtrykte glæde for at se politiet i havnene. Omkring kl. 18.00 sluttede politiet indsatsen, men vil i sejlsæsonen patruljere på vandet med jævne mellemrum.


Kvinde frarøvet armbånd - Akacieparken, Solrød Strand

Kl 14.46 kom der anmeldelse om, at en kvinde i 80´erne var blevet udsat for et røverilignende forhold i sit hjem, idet en fremmed kvinde havde kontaktet hende i lejligheden og taget et mindre kontantbeløb og et guldarmbånd fra hjemmet, før hun skubbede kvinden omkuld og løb fra stedet.

Kvinden beskrives som 155-160 cm høj, lys i huden og almindelig af kropsbygning. Hun havde sort, langt hår, var iklædt beige tøj og talte et fremmedsprog. Kvinden var muligvis østeuropæer. Politiet hører gerne fra folk i området, der har bemærket kvinden på vej til eller fra stedet.

Kørsel uden kørekort - Mindehøjvej, Rødvig Stevns

Kl 15.44 standsede færdselspolitiet en personbil ført af en 34-årig mand fra Stevns. Det viste sig, at manden kørte bil selvom han var frakendt kørekortet. Manden erkendte. Bilens ejer blev samtidigt sigtet for at have overladt bilen til en person uden gyldigt kørekort.

Færdselsuheld - Lillevangsvej, Greve

Kl 16.38 skete der et færdselsuheld, da en 49-årig mand fra Sydsjælland på motorcykel skulle svinge til højre i et kryds. I det samme kom en 52-årig mand fra Greve kørende i personbil bagfra og skulle ligeledes til højre i det samme kryds men i en anden svingbane. Men under svingningen mistede motorcyklisten herredømmet og ramte med sit styr ind i siden på bilen. I den forbindelse måtte den 49-årige køres til behandling på sygehuset.

Påvirket trafikant - Stormøllevej, Køge

Kl 17.10 kom der melding om at en 63-årig mand fra Køges opland var væltet med sin kabinescooter. Det blev vurderet at manden var stærkt påvirket af alkohol og et vidne holdt manden tilbage på stedet, indtil politiet nåede frem. Manden blev derefter medtaget til udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist - Lillevangsvej, Greve

Kl 17.35 standsede en patrulje en personbil ført af en 21-årig mand fra Greve. Han ville i første omgang ikke standse for politiet, men valgte efter få hundrede meter alligevel at holde ind. En narkometertest viste, at han var påvirket af både cannabis og amfetamin og han blev derfor taget med til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Røveriforsøg - Brogade, Holbæk

Kl 20.57 gik en 17-årig ung mand fra Odsherred på Smedelundsgade, da to andre, der gik imod ham, tog kontakt og sagde, at de ville have hans mobiltelefon. Den 17-årige stak af fra stedet men blev indhentet af de to andre i Brogade, hvor den ene gav ham et slag i hovedet, før de gik fra stedet - uden telefon.
De to beskrives som A: mand på 15-20 år, iført en grå hue, sort jakke, sorte bukser og sorte sko. Samt B: mand på 15-20 år med mørkt hår, sort jakke, grå joggingbukser og mørke sko med hvid sål.
Politiet forsøgte efterfølgende at finde de to i Holbæk by men uden resultat. Politiet hører gerne fra vidner, der har yderligere oplysninger om sagen.

Unge ville ryge hash - Egebjergvej, Nykøbing Sjælland

Kl 21.00 gik lokalpolitiet på fodpatrulje i området ved Nykøbing Sjælland stadion. De traf en gruppe på fem unge, der netop havde gjort klar til at ryge hash ved hallen. De unge var i alderen 16-18 år og politiet tog efterfølgende kontakt til deres familier.

Fund af kniv - Mosede Landevej, Greve

Kl 00.55 kontrollerede politiet en bil på en parkeringsplads og i bilen befandt sig en 21-årig mand fra Bjæverskov. I hans lomme var en hobbykniv, som manden fortalte at han brugte på sit arbejde. Han blev sigtet efter knivloven og fik kniven beslaglagt.

Færdselsuheld - Vestergade, Holbæk

Kl 02.35 var der tumult på en parkeringsplads, hvor en kvinde råbte ad føreren af en personbil, der var ved at bakke på parkeringspladsen, at han skulle slappe af, da hun vurderede, at hans kørsel var lige frisk nok. Det fik føreren til at bakke hen mod kvinden. Hun nåede sammen med flere andre at flytte sig, men en 23-årig mand blev ramt af bilen og skubbet omkuld. Han slap dog tilsyneladende fra påkørslen uden større skader. Føreren af personbilen valgte derefter at køre fra stedet. Politiet fandt senere på natten bilen efterladt på Svinningevej med et hul i bagrunden. Politiet efterforsker nu sagen videre.Søndag - mandag

 

Mand udsat for vold i sit hjem - Roskilde

Kl. 09.44 anmeldte en 22-årig mand fra Roskilde, at han kort forinden var blevet overfaldet i sit hjem i Roskilde midtby, hvor to mænd var dukket op og havde sparket døren ind til lejligheden. Han var blevet slået ham gentagne gange i ansigtet og kom lettere til skade.

Politiet kørte hurtigt frem til stedet, hvor to mistænkte mænd opholdt sig i nærheden af lejligheden. De to mænd på 33 og 34 år, begge fra Vestegnen, blev anholdt og sigtet for vold og hærværk ved at sparke døren op. Den 22-årige mand blev sendt på skadestuen til behandling for sine skader. Motivet til overfaldet bunder formentlig et økonomisk mellemværende mellem parterne.
De to anholdte blev taget med på politistationen til afhøring og sagsbehandling. Der var ikke grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så de blev løsladt senere på dagen.

Påvirket bilist uden kørekort fik taget bilen - Holbækvej, Kalundborg

Kl. 10.35 stoppede en patrulje en 35-årig mad fra Frederikssund på Holbækvej ud for Asmindrup. Bilisten var frakendt førerretten og var desuden påvirket under kørslen. En narkometertest viste positiv for hash, og hans alkoholpromille var over det tilladte. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Da bilisten havde kørt i bilen tre gange inden for tre år uden gyldigt kørekort kunne bilen beslaglægges, hvilket den 35-årige protesterede over. Retten skal derfor vurdere sagen, men først når de øvrige sager er afgjort vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Ukrudtsbrænder årsag til brand - Læsøvej, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 13.10 kørte politi og brandvæsen til brand ved et hus på Læsøvej i Nykøbing Sj. En mandlig beboer havde tidligere på dagen brændt ukrudt med en gasbrænder, og en glød havde fået fat i noget affald, som stod tæt på huset.

Ilden spredte sig til udhænget på huset, men blev slukket før den fik rigtig fat. Beboeren blev sigtet for at overtræde beredskabsloven om uforsigtighed med ild og kan forvente en bøde i sagen.

Ti biler kørte sammen - Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 16.25 skete først et uheld mellem tre biler, på grund af opbremsninger i tæt trafik på Vestmotorvejen mod øst ved afkørsel 36, Ringsted. Det skabte kø på strækningen og få minutter senere skete endnu et harmonikauheld, denne gang med otte biler involveret.
Ingen personer kom til skade ved uheldene, men det skabte massiv kø på strækningen indtil de mange biler var flyttet ind i nødsporet. Der blev opsat skiltevogn og trafikken ledt af motorvejen, og lige før kl. 18.00 var motorvejen igen fri.

Bil og el-løbehjul kørte sammen - Kong Valdemarsvej/Klosterengen, Roskilde

Kl. 20.24 skete et uheld i en rundkørslen ved Frøspringvandet, da en bilist overså et el-løbehjul. Bilisten, en 83-årig mand fra Roskilde, kørte ad Klosterengen mod vest, hvor han overså den 18-årige mand fra Taastrup, som kørte på el-løbehjulet i samme retning.

Bilsten kørte ud af rundkørslen i lav fart, men stødte sammen med den 18-årige, som faldt og slog sig. Politi og ambulance kørte frem, hvor den 18-årige blev tilset. Han var dog sluppet uden at komme noget til, men patruljen optog rapport om uheldet.

Vold mod togkontrollør - Jernbanevej, Ringsted

Kl. 21.00 blev politiet tilkaldt til Ringsted Station, hvor en togkontrollør var blevet udsat for vold i form af slag i ansigtet og spyt på tøjet.

En kvinden og en mand sad på første klasse, men havde ingen billet. Derfor bad kontrolløren dem begge forlade kupéen, og udfylde en afgift hver. De to var ikke særlig samarbejdsvillig og der opstod en konflikt, hvorunder den 20-årige kvinde fra København slog og spyttede på kontrolløren, så han kom lettere til skade.

Hun blev anholdt i toget og sigtet for vold. I forbindelse med visitation blev hun fundet i besiddelse af en kniv med en bladlængde på 16 cm, som blev beslaglagt. Kvinden blev taget med på stationen til afhøring, men løsladt senere på aftenen. Hun kan forvente at få sin sag afgjort senere.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. juli 2024 kl. 07.00 til 19. juli 2024 kl. 07.00.

18. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. juli 2024 kl. 07.00 til 18. juli 2024 kl. 07.00.

17. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. juli 2024 kl. 07.00 til 17. juli 2024 kl. 07.00.