Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

16. maj 2023 11:42

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. maj 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. maj 2023 kl. 07.00 til 16. maj 2023 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Overbygade, Overby, Sjællands Odde
Åvejen, Ringsted
Søvejen, Jerslev Sj.
Kirsebærhaven, Bjæverskov (forsøg)
Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Munkholmvej, Holbæk
Barmosevej, Hjelmsømagle, Ringsted
Holbækvej, Hvalsø


Hurtig motorcyklist – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 06.44 blev en motorcykelbetjent overhalet af en motorcyklist, der kørte i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen lidt før Køge med den tilladte hastighed på 110 km/t jf. skiltningen på motorvejen.

Motorcykelbetjenten holdt øje med motorcyklisten og foretog efterfølgende en hastighedsmåling over en strækning på godt 1.600 meter, hvilket afslørede, at motorcyklisten havde sat hastighed væsentlig op.

Gennemsnitshastigheden var således 172 km/t trods de højst tilladte 110 km/t, og lige inden motorcykelbetjenten ville standse motorcyklisten, foretog føreren en overhaling højre om en bilist, der lå placeret i vognbanen længst til venstre på motorvejen.

Føreren af motorcyklen var en 29-årig mand fra Dragør, som blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven, så han nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når de skal afgøres.

Butikstyveri – Over Bølgen, Greve

Kl. 11.25 havde en butikskontrollant tilbageholdt en udenlandsk kvinde, som kunne mistænkes for at have stjålet varer fra supermarkedet Bilka.

Politiet fik kontakt til en 50-årig kvinde fra Litauen, som havde taget en hårbørste og noget kosmetik til en samlet værdi af 283 kr. med sig gennem kassen uden at betale for varerne.

Den litauiske kvinde blev anholdt i forbindelse med sigtelsen for butikstyveri, men løsladt efter afhøring til og en straksafgørelse af straffesagen.

Færdselsuheld – Ny Østergade / Sygehusvej, Roskilde

Kl. 12.34 var to bilister stødt sammen på Ny Østergade ved Sygehusvej, men ingen af parterne var kommet til skade herved.

Politiet fik klarlagt, at en 24-årig mand fra Helsingør som fører af en personbil var kørt ad Ny Østergade mod vest frem til Sygehusvej, hvor han svingede til venstre ind mod sygehusets område.

Under svingning stødte han sammen med en modkørende personbil, som en 56-årig kvinde fra Strøby førte ad Ny Østergade mod øst.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt ved uheldet.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 14.40 standsede en patrulje en personbil, som en 62-årig mand fra Nykøbing Sj. var fører af, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Den 62-årige deltog i en alkometertest og blev efterfølgende anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i personbilen, som han førte i vestlig retning på motorvejen.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 62-årige, som nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 15.18 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen, og der var sendt ambulancer til uheldsstedet.

På uheldsstedet var Elverdamsvej spærret i begge retninger mellem Kirke-Hyllinge og Ejby på grund af de to implicerede personbiler, ligesom der på uheldsstedet lå diverse vragdele og glas mv. på kørebanen.

Uheldsstedet blev afspærret med skiltevogne, mens redningsarbejdet foregik. En 58-årig kvinde fra Allerød blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol, men udskrevet efter endt undersøgelse.

En 66-årig kvinde fra Kirke-Såby blev reddet ud af sin bil og efterfølgende med politieskorte til ambulancen bragt til Rigshospitalet, hvor hun blev indlagt til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet fik efterfølgende klarlagt, at den 58-årige var kørt i en personbil ad Elverdamsvej mod vest og stødte delvist frontalt sammen med en modkørende personbil, som den 66-årige kvinde førte i østlig retning.

Ud fra de foreløbige undersøgelser på uheldsstedet tydede det på, at den 58-årige kunne være kommet lidt for langt til venstre i sin kørselsretning, så sammenstødet med den modkørende ikke kunne undgås.

Ingen af parterne var påvirkede af noget ulovligt på uheldstidspunktet, så politiet skal ud fra både parternes og vidners forklaringer prøve at få klarlagt de præcise omstændigheder ved sammenstødet.

Kl. ca. 16.35 var der ryddet op på uheldsstedet, så afspærringen af Elverdamsvej kunne ophæves.

Den 66-åriges kvindes pårørende er underrettet om hendes indlæggelse, men politiet har p.t. ikke yderligere oplysninger om hendes tilstand.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.49 var en dansk og en udenlandsk bilist stødt sammen i det sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen lige før udfletningen til Vest- og Sydmotorvejen.

Det viste sig, at en 51-årig kvinde fra Sverige som fører af en personbil var bremset op på grund af kødannelse, hvilket en 19-årig mand fra Køge som fører også af en personbil for sent opdagede. Han påkørte derfor bagenden af den svenske bil, men ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Lov om euforiserende stoffer – Hårlev Stationsvej, Hårlev – Stevns

Kl. 16.45 fik en politiassistent fra forebyggelsesafdelingen på Hårlev Stationsvej kontakt til en 17-årig ung mand fra Karise, som blev kontrolleret nærmere ud fra en mistanke om, at hans ærinde på stedet ikke var helt lovligt.

Den 17-årige blev fundet i besiddelse af 1,6 gram hash og et firecifret beløb i kontanter, hvilket fik politiet til at mistænke ham for at sælge euforiserende stoffer, så den 17-årige blev anholdt.

Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet mange pølsemandsposer, hvoraf nogle indeholdt resterne af kokain, flere kontanter samt et par notesbøger med et regnskab, der indikerede salg af euforiserende stoffer. Derudover var han i besiddelse af nogle mobiltelefoner, hvis indhold bekræftede politiets mistanke mod ham.

Værgerne til den 17-årige var blevet underrettet om mistankegrundlaget mod ham, men de ønskede en forsvarer til stede ved afhøring af ham om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer ud fra fundene ved ransagningen og politiets mistanke om salg af stoffer. Herefter løslod politiet den 17-årige, som senere vil blive afhørt til sagen.

Knivloven – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 17.23 kontrollerede personale fra politiets forebyggende afdeling to mænd, der havde udvist lidt mistænkelig adfærd.

De var set gå ned i en parkeringskælder tæt ved Køge station, men kom frem herfra kort efter. Denne adfærd fandt politiet mistænkelig og kontrollerede mændene nærmere.

En 27-årig mand fra Køge blev ikke fundet i besiddelse af hash som forventet, men en enhåndsbetjent foldekniv med en klinge på 10 cm. Han blev i forbindelse med beslaglæggelsen af kniven sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den anden 27-årige mand Køge blev ikke sigtet for noget ved politiets kontrol.

Piger befamlet af fremmed mand – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 18.05 modtog politiet en henvendelse fra pårørende til en 15-årig pige fra Nykøbing Sj., som sammen med en 16-årig veninde var blevet befamlet af en fremmed mand.

Pigerne var ved Nykøbing Sj. station steget ind i en bus, hvor de på skift var blevet befølt flere steder på kroppen af den fremmede mand, der bagefter var forsvundet fra området.

Politiet fik afhørt de to piger om deres oplevelser, og ud fra deres forklaringer samt øvrig efterforskning i sagen har politiet allerede nu mistanke til en bestemt mand, der vil kunne mistænkes for at have krænket pigernes blufærdighed i bussen. Ham vil politiet snarest få sigtet og afhørt til sagen.

Hurtige trafikanter – Darupvej, Roskilde

Færdselspolitiet var mandag aften igen til stede på Darupvej med laserhastighedsmålingsudstyr for at kontrollere trafikanternes hastighed. Indsatsen medførte sigtelser til to trafikanter for at have overtrådt færdselslovens hastighedsbestemmelser på en vejstrækning, der er beliggende i tættere bebygget område og med højeste tilladte hastighed på 50 km/t.

Kl. 18.18 blev en 42-årig kvinde fra Viby Sj. målt til at køre mindst 93 km/t i en personbil ad Darupvej i østlig retning, så hun kan ud over en bøde og et pligtigt bidrag til Offerfonden forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.

Kl. 18.27 målte færdselspolitiet en 19-årig mand fra Roskilde til at køre mindst 96 km/t ad Darupvej også i østlig retning, samtidig med at han i det kraftige regnvejr foretog en hasarderet overhaling af et andet køretøj, inden han blev standset af politiet.

Den 19-årige havde kun haft sit kørekort i mindre end tre år, så han kan forvente en påstand om et kørselsforbud sammen med en bøde og det pligtige bidrag til Offerfonden.

Begge bilister skal aflægge en fornyet teori- og køreprøve for at beholde førerretten, og den 19-årige skal forinden have modtaget særlig undervisning, ligesom han efter sagens afgørelse ikke må køre bil, indtil teori- og køreprøven er bestået.

Narkokørsel uden førerret mv. – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 01.44 blev en personbil, der var blevet ført ad Københavnsvej og ind på en døgnåben tankstation, standset rutinemæssigt og kontrolleret nærmere.

Føreren var en 24-årig kvinde fra Hvidovre, som ikke havde erhvervet sig et kørekort og derfor ikke måtte være fører af personbil. Da hun blev skønnet påvirket af narkotika, blev hun tillige sigtet for narkokørsel ud over sigtelsen for kørsel uden førerret i bilen.

Den 24-årige blev anholdt kortvarigt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter anholdelsen fandt politiet i hendes taske en lille klump hash, som blev beslaglagt i forbindelse med endnu en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet løslod den 24-årige efter blodprøveudtagelsen, så hun kan forvente at høre nærmere om sagens afgørelse, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Brandundersøgelse – Brændholtvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 20.26 slog en forbikørende bilist alarm til brandvæsnet, da der var brand i en brændestak ved gavlen af en lade på en ejendom.

Brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet, hvor ilden havde så godt fat i brændestakken, at også metalplader på ladens gavl samt et veterankøretøj indenfor blev skadet. Yderligere et par køretøjer i laden fik sodskader, men ingen hverken dyr eller mennesker kom til skade ved branden.

Politiet skal undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde frem til årsagen til brandens opståen.

Færdselsuheld – Kirkeåsvejen, Stenstrup Lyng, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 04.43 var to varebiler stødt sammen på Kirkeåsvejen ved Højby Sj., men ingen af førerne i de to biler var kommet til skade.

Det viste sig, at begge varebiler var kørt ad Kirkeåsvejen mod syd, da en 38-årig mand fra Nørre-Asmindrup som fører af den forreste varebil ville foretage en vending.

Herunder blev han påkørt af den bagfra kommende, anden varebil, som en 58-årig mand fra Sjællands Odde var fører af.

Der skete ikke større skade ved sammenstødet, end at begge parter kunne køre ind til siden og afvente politiet, der optog rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

30. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. august 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. august 2024 kl. 07.00 til 30. august 2024 kl. 07.00.

29. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. august 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. august 2024 kl. 07.00 til 29. august 2024 kl. 07.00.

28. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 28. august 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. august 2024 kl. 07.00 til 28. august 2024 kl. 07.00.