Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

16. september 2024 10:56

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. september 2024 kl. 07.00 til 16. september 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Højgårdsvej, Fårevejle St.
Ventrupparken, Greve
Greve Strandvej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Engdraget, Ll. Grandløse, Holbæk
Rylevej, Solrød Strand
Krogager, Greve
Krogårdsvej, Greve - to steder
Accisevej, Køge
Syrenkæden, Greve - forsøg
Clara Frijsvej, Køge
Dønnergårds Allé, Greve
Nederste Linievej, Strøby
Fasanvej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kirchheinersvej, Nykøbing Sj.
Skærby Dal, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Mørkøv Kirkeby, Mørkøv
Algestrupvej, Eskebjerg


Fredag - lørdag

 

Tyveri af cykel - Alleparken, Holbæk

Kl 09.22 blev politiet kontaktet af en kvinde fra Holbæk, der oplyste, at hun på Marketplace kunne se, at der var sat en cykel til salg som lignede den el-cykel, hun selv havde fået stjålet. Kvinden havde aftalt at mødes med sælgeren om aftenen ved Alleparken i Holbæk. En patrulje kørte til området og lagde sig på lur i området. De kunne så tage fat i en 18-årig mand fra Holbæk, der kom til stedet med cyklen. Han erkendte, at han havde stjålet den tidligere på ugen ved at skære låsen over med en vinkelsliber.

Påvirket bilist - Nørregade, Ringsted

Kl 16.20 standsede en patrulje en personbil ført af en 36-årig lokal mand, da der var mistanke om, at han var påvirket af stoffer. I bilen blev der da også fundet et mindre portion hash. Han blev medtaget til udtagning af blodprøve som skal afgøre, om han kørte i påvirket tilstand.

Påvirket bilist - Strandvejen, Svinninge, Holbæk

Kl 16.45 standsede en patrulje en 49-årig mand fra Holbæk-området, der kom kørende i en kabine-scooter, da betjentene fik mistanke om, at han var påvirket af alkohol. Manden blev derfor medtaget til sygehuset, så der kunne udtages blodprøve.

Dokumentfalsk ved salg - Stationscentret, Roskilde

Kl 17.37 var politiet taget til parkeringspladsen ved stationen, fordi en kvinde havde oplyst, at hun skulle mødes med en mand, der ville sælge hende en eksklusiv taske. Kvinden havde dog mistanke om, at tasken ikke var ægte. Da den mandlige sælger kom til stedet, trådte betjentene frem og anholdt ham. Det viste sig, at der var tale om en 26-årig mand fra Taastrup. Men på sig havde han en falsk kvittering samt et falsk sundhedskort med et andet navn. Han blev derfor sigtet for dokumentfalsk. Samtidigt skal det nu undersøges om tasken er ægte.

Kniv i bil - Centervej, Høng, Kalundborg

Kl 19.12 standsede en patrulje rent rutinemæssigt en bil. Føreren blev voldsomt ophidset og forsøgte at gå fra stedet. Det blev derfor nødvendigt at anholde ham og lægge ham i håndjern. Under ransagning af bilen blev der fundet en foldekniv i den ene dørlomme, og føreren, en 50-årig mand fra Høng, blev derfor sigtet efter knivloven.

Hastighed - Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 21.17 standsede færdselspolitiet en 24-årig mand fra Vejle, der kom kørende i personbil på vej mod syd. Han blev under kørslen målt til at køre med 155 km/t på en strækning, hvor højeste tilladte hastighed var 110. Desuden kørte han bil selvom han var frakendt førerretten.

Butikstyveri - Ejbovej, Bjæverskov, Køge

Kl 21.47 blev det anmeldt, et en medarbejder i et supermarked havde forsøgt at tilbageholde to personer, som han mistænkte for at have stjålet i forretningen. Det lykkedes dog ikke og de to kørte fra stedet. Den ansatte havde gjort gode observationer og ud fra det kunne politiet fatte mistanke til en konkret person i lokalområdet. En patrulje kørte til dennes adresse hvor man fandt en 46-årig mand hjemme. Hos ham blev der fundet forskellige varer, som det blev vurderet, godt kunne stamme fra supermarkedet. Han blev derfor sigtet for butikstyveri.

Påvirket bilist - Borgediget, Roskilde

Kl 03.26 standsede politiet en 20-årig mand fra Roskilde, der kom kørende i en delebil. Der var mistanke om, at han var påvirket af stoffer, hvilket han da også erkendte. I bilen blev desuden fundet en peberspray. Han blev derfor også sigtet efter våbenloven.

 

Lørdag - søndag

 

Færdselsuheld - Hundigevej, Greve

Kl 12.56 kom der melding om et færdselsuheld med to personbiler. En 52-årig mand fra Greve, der var kommet kørende ad Grønnegården på vej mod nord, havde påkørt en 33-årig kvinde fra Greve, der var på vej mod øst. I alt fire ambulancer tilkaldt. I kvindens bil var også en 32-årig mand og en fire-årig dreng. Alle tre blev kørt til behandling på sygehuset.

Brand i hus - Aldersrovej, Jyderup, Holbæk

Kl 16.36 kørte politi og brandvæsen til brand i et rækkehus. Ilden havde så godt fat i huset, at det ikke stod til at redde. Under slukningen blev de øvrige beboere fra husrækken evakueret. I huset fandt brandvæsnet en afdød person. Det formodes, at der er tale om husets mandlige beboer. Brandårsagen er endnu ikke fastlagt.

Fund af kniv - Ringstedvej, Roskilde

Kl 21.31ville en patrulje standse en ung mand på knallert. Han ville dog ikke umiddelbart tale med politiet og kørte videre selvom patruljevognen med de blå blink viste at han skulle stoppe. Pludseligt gik knallerten i stå og den ene betjent kunne hoppe ud og tage fat i føreren, der viste sig at være en 29-årig mand fra Roskilde. Det viste sig, at han havde en kniv på sig. Desuden medbragte han også et koben og flere handsker, hvorfor det var nærliggende at tro at han kunne være ude på et indbrudsforsøg.

Kørsel uden førerret - Odsherredvej, Holbæk

Kl 23.27 standsede en patrulje en lastbil, som ifølge en anden trafikant havde kørt og slingret. Det viste sig, at lastbilen var ført af en 28-årig mand fra Solrød, der ikke havde det nødvendige kørekort til at køre lastbil.

Påvirket bilist - Mølleskovvej, Store-Merløse - Holbæk

Kl 01.29 skete der et uheld, da en 31-årig mand fra Ringsted-området forsøgte at undvige et dyr, der løb over vejen. Han kørte derfor i grøften med sin personbil og ramte nogle træer, før bilen til sidst trillede rundt på taget. Da patruljen kom frem fik de mistanke om, at manden var påvirket af alkohol. En alkometertest viste, at manden var påvirket væsentligt over det tilladte og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve.

Peberspray i bil - Jernbanegade, Roskilde

Kl 02.00 bemærkede politiet en bil, som betjentene valgte at se nærmere på, da der havde været trafik af flere personer til og fra bilen. I bilen sad en 18-årig ung mand fra Høje Taastrup. Bilen blev ransaget og i den fandt man en peberspray, som blev beslaglagt. Den 18-årige erkendte, at det var hans peberspray.

Påvirket bilist - Damgårdsvej, Hørve - Odsherred

Kl 02.50 standsede en patrulje en personbil ført af en 48-årig mand da der var mistanke om, at han var påvirket af stoffer. Han erkendte da også, at han dagen før havde taget kokain. Det viste sig, at manden heller ikke havde kørekort. Han fremtog selv en pose med en mindre mængde stof som politiet umiddelbart vurderer til at være kokain. I bilen lå desuden to raketter, som patruljen også tog med sig.

 

 

Søndag - mandag

 

Brand efter brug af ukrudtsbrænder- Stevns og Holbæk

Kl. 11.13 kørte politi og brandvæsen til en brand i en hæk ved en ejendom på Hårlev Mark i Hårlev på Stevns, hvor en mand havde været i gang med en ukrudtsbrænder. Flammen fik fat i hækken, som brød i brand. Beboeren forsøgte at slukke ilden med en vandslange, men uden held. Hækken stod tæt ved togskinnerne, så togdriften måtte indstilles indtil brandvæsnet havde slukket ilden.

Kl.14.47 på Solbakken i Holbæk havde en beboer brugt ukrudtsbrænder på fliseterassen, men flammen fik fat i en thujahæk, som antændte. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden blev slukket før den spredte sig.

Ingen personer kom noget til ved de to brande, men de to der havde brugt ukrudtsbrænder blev sigtet for uforsigtighed med ild og kan forvente en bøde i sagen.

Narkokørsel efter burger - Ringstedgade, Roskilde

Kl. 13.41 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en tydeligt påvirket mand, som kørte bil igennem en drive-in ved Mc Donalds på Ringstedgade. Da patruljen kom frem traf de bilisten, en 33-årig mand fra Glostrup, på parkeringspladsen, hvor han holdt og ventede på sin mad. Han erkendte at have røget hash om morgenen, og at han røg hver dag. Den 33-årig blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Om han nåede at få sin mad med melder historien intet om..

Motorcyklist uden kørekort kørte galt - Mørkøvvej, Undløse, Tølløse - Holbæk

Kl. 16.57 forulykkede en motorcyklist i en venstrekurve på Mørkøvej ud for Undløse. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 19-årige mand fra Greve var kommet alvorlig til skade med sit ben. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til behandling. Politiet optog rapport om uheldet, og det viste sig at den 19-årige ikke havde motorcykelkørekort. Motorcyklen havde han lånt, og ejeren blev sigtet for at låne sit køretøj ud til en person der ikke lovligt måtte føre den.

Kajakroer i nød - Strandvejen, Køge

Kl. 19.23 kom et alarmopkald om en kæntret kajakroer i nød i Køge Bugt syd for Køge Havn. Borgere havde hørt kajakroer råbe om hjælp og ringede 112. Politi og redning kørte til stedte, og der blev rekvireret en helikopter til at hjælpe. Det blev dog ikke nødvendigt med en større indsats, for kajakroeren havde redningsvest på, og fik selv padlet sig ind til land. Den 30-årige mand fra Hårlev var uskadt, så ambulancen kunne sendes videre.

Vanvidsbilist stoppet - Køge Bugt Motorvejen, Solrød og Køge

Kl. 20.01 anmeldte en borger, at en bilist kørte slingrende på Køge Bugt Motorvejen mod syd. Anmelderen blev bag ved bilen og en patrulje fra færdselsafdelingen satte straks kursen. De mødte bilisten ved Lellinge afkørslen, hvor den slingrende bilist blev stoppet.

Da de henvendte sig ved bilen så patruljen, at bilen havde store skader på førerdøren. På førersædet sad en kraftigt påvirket mand, som måtte kravle over passagersædet for at komme ud, da førerdøren ikke kunne åbnes.

Føreren af bilen, en 32-årig mand fra Kalundborg Kommune, blæste alkometeret op på over 2,0. Han blev anholdt, sigtet for vanvidskørsel og taget med til en blodprøve. Tidligere på aftenen var kommet flere anmeldelser om en bilist, som havde kørt usikkert og påkørt autoværnet på Holbækmotorvejen ved Kirke Såby, men det var ikke lykkedes politiet at finde frem til bilen. Vidneoplysninger om bilen tydede på, at der var tale om den 32-åriges bil, og skaderne på bilen stemte overens med, at den kunne have ramt et autoværn.

Den 32-åriges bil var leaset, men den blev beslaglagt til sagen, hvilket han accepterede. Hans kørekort blev inddraget på stedet, så han må ikke køre bil mens sagen behandles. Han blev løsladt efter at have fået udtaget blodprøven, men han vil høre mere i sagen senere, når hans kørselsforløb er afklaret, og resultatet af blodprøveanalysen foreligger.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

13. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. september 2024 kl. 07.00 til 13. september 2024 kl. 07.00.

12. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. september 2024 kl. 07.00 til 12. september 2024 kl. 07.00.

11. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 11. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. september 2024 kl. 07.00 til 11. september 2024 kl. 07.00.