Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

19. september 2024 12:30

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. september 2024 kl. 07.00 til 19. september 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Motorgangen, Karlslunde - Forsøg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Baneleddet, Lellinge
Elmegården, Jyderup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Baunehøj, Osted

Morgenkontrol i trafikken - Holbækvej, Kalundborg

Kl. 07.25 var lokalbetjente tidligt på færde i trafikken, hvor de med hjælp af ANPG (Automatisk NummerPlade Genkendelse) kontrollerede køretøjer, der kørte på Holbækvej ved Tømmerupvej indtil omkring kl. 08.35. I alt 1480 køretøjer passerede, og kontrollen førte til en påtale til en bilist, som ikke havde betalt vægtafgift, en bilist blev stoppet fordi han kørte uden gyldigt kørekort, en bil havde en mindre fejl og en bilist kørte uden sele.

Lokalbetjente på kontrol ved skole - Kongens Enge/Bastebjerg, Karlslunde - Greve

Kl. 07.40 - kl. 08.10 var lokalbetjente ved Strandskolen i Karlslunde, hvor der pt. er trafikale udfordringer i forbindelse med ombygning af skolen. Der er standsning og parkering forbudt på Bastebjerg. Men flere borgere anmelder, at der er udfordringer med, at bilister fortsat stopper for at sætte børn af, hvilket skaber farlige situationer for de børn, der er på vej til skole på cykel.

Ved kontrollen fik en bilist en P-afgift for at parkere ulovligt og en anden bilist blev sigtet for at standse for at sætte et barn af på Bastebjerg. Bilisten havde desuden ikke medbragt sit kørekort og kan forvente en bøde i sagen. Lokalpolitiet vil løbende lægge vejen forbi Strandskolen ved mødetid.

Alvorligt uheld med bus og lastbil - Frederiksberg, Svebølle - Kalundborg

Kl. 08.51 skete et frontaluheld på Frederiksberg i Svebølle, da en bus kom over i modsatte vognbane, hvor den stødte sammen med en lastbil. Buschaufføren, en 66-årig mand fra Odsherred, kørte i sydlig retning da han af uvisse årsager trak over og ramte en lastbilchauffør, en 47-årig mand fra Mørkøv, der kørte mod nord.

Buschaufføren blev fastklemt i bussen og kom alvorligt til skade. Politi og redning blev sendt til stedet, hvor den 66-årige blev frigjort fra bussen. Vejen blev afspærret og bilinspektøren tilkaldt. Busruter forbi stedet blev omlagt.

Lægehelikopteren blev tilkaldt landede et stykke derfra og lægen blev hentet af en patrulje. Både buschaufføren og lastbilchaufføren blev kørt til sygehuset i ambulance. Buschaufføren blev kørt med politieskorte, da hans tilstand var kritisk. Politiet underrettede de pårørende om ulykken.

Bilinspektøren undersøgte uheldsstedet, og der blev bestilt særtransport til at køre de tunge køretøjer væk. Først omkring kl. 15.15 var vejen ryddet og kunne åbnes igen.

Den 66-åriges buschaufførs tilstand er fortsat kritisk, men lastbilchaufføren slap uden at komme noget alvorligt til. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøver af begge parter i uheldet, og nu afventer bilinspektørens rapport i sagen.

Kontrol af byggepladser - Roskilde

Onsdag morgen foretog udlændingeafdelingen sammen med SIRI (Styrelsen for International Rekruttering og Integration) kontrol af flere byggepladser i Roskilde. De traf fire udlændinge, som udførte facadearbejde på et hus. To arbejdede lovligt, men to mænd fra Ukraine på 32 og 34 år, havde arbejdstilladelse i Danmark. Den 34-årig havde lovligt ophold i Danmark, men den 32-åriges opholdstilladelse var udløbet. Begge mænd blev anholdt og taget med på politistationen til afhøring med tolk. De blev senere løsladt, men politiet tog deres pas i bevaring, mens deres sager behandles, og den 32-årige fik meldepligt.

Stjålet gravemaskine fundet - Gørlev, Kalundborg

Kl. 11.30 kørte en patrulje til en adresse i Gørlev, hvor ejeren af en værdifuld minigraver havde lokaliseret maskinen ved hjælp maskinens sporingsudstyr. Gravemaskinen blev stjålet fra en maskinforretning i Odsherred natten til onsdag.

Politiet fastslog, at det var den stjålne gravemaskine og udleverede den til ejeren, som fik den afhentet på stedet. En 28-årig mand fra Slagelse, som de traf på stedet blev sigtet for tyveri af minigraveren, hvilket han nægtede, men politiet efterforsker nu sagen videre.

Uheld mellem bil og lastbil - Sæbyvej, Sæby, Høng - Kalundborg

Kl. 12.14 skete et uheld på Sæbyvej i Sæby, da en bilist mødte en modkørende lastbil, med en bred bulldozer på ladet. Lastbilen kørte særtransport med en følgebil bagefter mod syd og bilen kørte mod nord, og de to køretøjer stødte sammen da de mødtes og følgebilen stødte ind i lastbilen. Vejen blev spærret af uheldet og busruter omlagt.

Bilisten, en 91-årig lokal mand og hans kone, der var med som passager blev reddet ud af bilen. Lastbilchaufføren, en 35-årig mand fra Lolland og føreren af følgebilen, en 48-årig mand fra Nordsjælland slap uskadt. Ægteparret slap også uden alvorligt tilskadekomst. Omkring kl. 13.29 var der ryddet op i det ene spor efter uheldet og vejen kunne genåbnes helt omkring kl. 14.00. Politiet optog rapport for at belyse omstændighederne om sammenstødet.

Hashrygning førte til ransagning - Kirke-Såby - Lejre

Kl. 12.30 kørte en patrulje i Kirke-Såby, hvor de traf to unge mænd, som stod og røg hash ved et hus i byen. Den ene, en 17-årig mand fra Hvalsø, blev sigtet for at være i besiddelse af en joint. Den anden, en 18-årig mand fra Kirke-Såby, boede i huset de stod ved, så politiet besluttede at ransaget hans hjem.

En narkohund undersøgte huset, hvor der blev fundet en plade hash gemt i en pude og nogle mindre klumper hash gemt på den unge mands værelse. Hashen blev senere kontrolvejet til 92,48 gram. Derudover fandt politiet noget receptpligtig medicin, som den unge mand ikke kunne redegøre for. Han blev sigtet for at have til hensigt at sælge hashen, hvilket han erkendte. Den 17-åriges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sigtelsen mod ham. De to vil senere høre mere fra politiet i deres sager.

Narkokørsel uden førerret - Sæbyvej, Høng - Kalundborg

Kl. 23.50 sigtede og anholdt en patrulje en 23-årig lokal mand for narkokørsel uden førerret. Han blev stoppet rutinemæssigt på Sæbyvej i Sæby, hvor en narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel - Torslundevej, Svinninge - Holbæk

Kl. 00.55 fik en 28-årig mand fra Skælskør taget en blodprøve efter at være blevet stoppet i Svinninge med en alkoholpromille over det tilladte.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. september 2024 kl. 07.00 til 26. september 2024 kl. 07.00.

25. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. september 2024 kl. 07.00 til 25. september 2024 kl. 07.00.

24. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. september 2024 kl. 07.00 til 24. september 2024 kl. 07.00.