Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

2. april 2024 12:04

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 2. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. marts 2024 kl. 07.00 til 2. april 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Påskeweekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Stårupvej, Højby, Odsherred
Islandsvej, Herfølge, Køge
Korskildelund, Greve
Egestræde, Store-Heddinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandlodsvej, Køge
Bjergagervej, Hårlev, Stevns
Mulden, Hvalsø, Lejre
Brinken, Strøby Egede, Stevns
Egelundsvej, Strøby Egede, Stevns

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Bøgehaven, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen anmeldelser

Tyveri fra køretøjer:

Søagerparken, Greve
Oddenvej, Nykøbing Sjælland
Abbetvedvej, Lejre, Roskilde
Boserupvej, Roskilde
Hedelandsvej, Roskilde
Lyngageren, Svogerslev, Roskilde
Gartnervang, Roskilde (2 stk)
Roskildevænget, Roskilde
Emilievej, Køge

 

Fredag - lørdag

 

Færdselsuheld - Holbæk Landevej, Ugerløse - Holbæk

Kl 21.30 skete der et færdselsuheld, hvor en 19-årig mand fra Slagelse mistede herredømmet og kørte galt i en personbil, som efterfølgende ramte et hus og rullede rundt. Bilen blev voldsomt skadet men den 19-årige slap uden livstruende skader. Han blev kørt til behandling på sygehuset. Brandvæsnet blev samtidigt tilkaldt for at vurdere, om der var risiko for, at huset kunne styrte sammen som følge af påkørslen.

Færdselsuheld - Græsmarksvej, Føllenslev - Kalundborg

Kl 21.37 kom der melding om et færdselsuheld, hvor en bil var havnet i grøften. Da patruljen kom frem, var der ikke umiddelbart nogen person i nærheden af køretøjet, men ved brug af en politihund blev en 47-årig mand fra Odsherred fundet cirka 150 meter fra bilen. Manden var samtidigt ejer af køretøjet. Det var ikke muligt at klarlægge, hvad der var gået forud for, at bilen var havnet i grøften.

Påvirket bilist - Eriksmindevej, Greve

Kl 22.29 standsede politiet en 35-årig mand fra Greve, der kom kørende i personbil. Det viste sig, at manden havde kørselsforbud. Desuden gav en narkometertest udslag for kokain og cannabis. Manden erkendte både at køre uden at måtte og at køre i påvirket tilstand.

Påvirket bilist - Centervejen, Asnæs - Odsherred

Kl 22.48 kørte politiet til noget uorden og traf i den forbindelse en 20-årig ung mand fra Odsherred, der blev skønnet til at være påvirket af alkohol. Manden var højtråbende og truende over for politipatruljen, og da det ikke var muligt at tale ham til ro, blev han anholdt, så roen på stedet kunne genoprettes. Manden blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og ble løsladt senere på natten.

Påvirket bilist - Kalundborgvej, Holbæk

Kl 01.13 standsede politiet en 35-årig mand fra den vestlige del af Holbæk kommune. Han kom kørende i en traktor, men en narkometertest viste at han var påvirket af kokain. Han blev medtaget til udtagning af blodprøve og sigtet for at køre i påvirket tilstand


Lørdag - søndag

 

Ulovlige knallerten stoppet - Lyngvej, Vig - Odsherred

Kl. 16.50 bemærkede en patrulje fra færdselsafdelingen en gruppe knallerter på Lyngvej i Vig, som de mistænkte for at kunne køre hurtigere end tilladt. Da knallerterne standsede ved et supermarked tog patruljen kontakt til de unge knallertførere.

Fem ud af seks knallerter viste sig at være ulovlige, så de fem unge mænd i alderen 15-18 år som alle kom fra Odsherred, fik en sigtelse for at køre på en for hurtig knallert. To af de sigtede havde kørt på en ulovlig knallert før, så der klappede fælden. For i anden gangs tilfælde ryger knallerten og knallertkørekortet. Knallerterne blev beslaglagt og kørt væk på et fejeblad. I førstegangs tilfælde afgøres sagen med en bøde og en betinget frakendelse af knallertkørekortet. Forældrene til de unge under 18 år fik et opkald om sagerne.

Lattergas i bilen - Vestmotorvejen, Ringsted

kl. 17.19 blev en bilist standset rutinemæssigt på Vestmotorvejen ved Ringsted. En narkometertest viste negativ, men den 26-årige mand fra Nyborg. havde seks store flasker lattergas med i bilen, som han ikke havde en tilladelse til at transportere. Han blev sigtet for ulovlig besiddelse af lattergas og for at transportere farligt gods ulovligt. Lattergassen blev beslaglagt, og han kan forvente en betydelig bøde i sagen.

Spøgelsesbilist stoppet - Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 21.42 fik politiet anmeldelse om en spøgelsesbilist på motorvejen i vestgående retning ved Holbæk. Bilisten kørte mod trafikken, så flere bilister måtte bremse eller undvige for at undgå sammenstød. En patrulje fik øje på spøgelsesbilisten ved Kirke-Sonnerup og kørte efter den i nødsporet med blinket tændt. Det lykkedes patruljen at få bilisten til at sænke farten helt, men først da betjenten bankede på ruden, stoppede bilisten og betjenten tog nøglerne fra den ældre mand bag rattet.

Føreren af bilen, en 89-årig mand fra Holbæk erkendte, at han havde kørt mod trafikken. Han var kørt forkert og havde ledt efter en afkørsel, men kørt videre, da der ikke kom nogen. Han blev sigtet for vanvidskørsel, ved at køre mod trafikken på en strækning på omkring 15 km. Han blev gjort bekendt med, at hans bil blev beslaglagt og kørekortet inddraget, hvilket han accepterede. Ingen kom noget til, og ingen andre bilister blev ramt under kørslen.

Brand i biler - Krathuset, Greve

Kl. 22.11 kørte politi og brandvæsen til brand i flere biler på en P-plads i Askerød. Brandvæsnet fik slukket branden, men to biler udbrændte helt, og en bil fik skader af strålevarmen. Politiet undersøger nu branden nærmere, da den formodes at være påsat. Vidner som har set personer eller køretøjer tæt på Krathuset 1 omkring kl. 22.00 lørdag aften bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Påvirket bilist kørte galt - Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 22.49 skete et solouheld ved afkørsel 11 mod nord, da en 30-årig mand fra Roskilde mistede herredømmet over sin bil. Bilisten kørte hen over midterrabatten, over i modsatte vejbane, op over en skrænt, hvor den ramte et træ.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor bilisten blev kørt til behandling, da han kom lettere til skade. Der var mistanke om, at bilisten var påvirket under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve, som skal vise, om han havde narko i blodet.

Hærværk på busskur - Søndergade, Viby Sj. - Roskilde

kl. 23.38 anmeldte en borger, at en gruppe drenge var i gang med at ødelægge et busskur på Viby station. Drengene steg herefter på bus 215 mod Hvalsø.

En patruljen kørte efter bussen, og da den stoppede næste gang, blev fem drenge taget med ud af bussen og afhørt. To drenge, en 15-årig fra Svendborg og en 17-årig fra Nykøbing Falster, erkendte, at de havde lavet hærværk på busskuret med sten og en bushammer. Den 15-årige havde stadig bushammeren på sig, så ud over en sigtelse for hærværk blev han sigtet for at overtræde våbenloven.

Politiet forsøgte at kontakte de unges værger, men fik ikke fat i dem. De sociale myndigheder blev orienteret om sagen, og værgerne vil blive underrettet. De unge kan ud over en bøde forvente et erstatningskrav i sagen.

Kokainpåvirket bilist - Hersegade, Roskilde

Kl. 01.51 blev en 34-årig kvinde fra Frederikssund stoppet i nattelivet og narkotestet, da hun kom kørende i bil ad Hersegade. Testen viste positiv for kokain, så byturen stoppede brat med en anholdelse og en blodprøveudtagelse på skadestuen. Kvinden blev løsladt herefter, men venter nu på at høre mere i sin sag, når svaret

Afruset i detentionen - Hersegade, Roskilde

Kl. 01.54 anholdt en patrulje en 18-årig mand fra Kalundborg, som råbte, kastede op og opførte sig truende foran en beværtning i Hersegade. Han var så beruset, at han ikke kunne tage vare på sig selv, så han blev taget med i detentionen til afrusning. Han blev løsladt op ad formiddagen, hvor han fik en bøde med sig for at overtræde ordensbekendtgørelsen.


Søndag - mandag

 

Fund af kniv - Roskildevej, Holbæk

Kl 15.51 kom der anmeldelse om at flere personer var i slåskamp uden foran en tankstation. Da en patrulje kom frem til stedet var der faldet ro over gemytterne og ingen personerne på stedet ønskede at anmelde noget. Kort efter blev en bil, der kunne sættes i forbindelse med opgøret, standset på Mellemvang i Holbæk. I bilen fandt patruljen to knive, som blev konfiskeret. En 19-årig lokal mand, som befandt sig bilen, blev sigtet efter knivloven.

Fund af kniv - Vindingvej, Roskilde

Kl 00.46 standsede en patrulje en personbil med fire mænd i. Da køretøjet holdt ind til siden bemærkede politifolkene, at der blev smidt en kniv ud af bilen og ned på motorvejen. En undersøgelse af bilen frembragte en hammer, en syl og en hobbykniv samt en såkaldt slagstok. Alle genstandene blev konfiskeret og en 30-årig mand fra Køge, der var med i bilen, vedkendte sig ejerskabet af effekterne og blev sigtet efter våbenloven. Han var fører af bilen og et opslag i politiets registre viste desuden, at han var frakendt førerretten.

Stjal bus - Hundige Stationsvej, Greve

Kl 01.41 kom der melding om, at en bus havde påkørt et busskur. Det viste sig, at bussen var blevet stjålet, mens chaufføren havde holdt pause. Bussen fortsatte mod Solrød, men på Jersie Strandvej lykkedes det politiet at bringe bussen til standsning. I bussen var en 26-årig mand med ukendt adresse, der blev sigtet for tyveri af bussen. En narkometer-test af manden viste, at han gav udslag for at være påvirket af kokain og han blev derfor også sigtet for at køre i påvirket tilstand. Han er efterfølgende blevet indlagt på sygehuset på grund af hans mentale tilstand. Chaufføren, der var gået til pause, er desuden sigtet for at efterlade bussen på en måde, så den ikke var sikret mod tyveri.

 

Mandag - tirsdag

 

Spirituskørsel uden kørekort - Brønsager, Svogerslev, Roskilde

Kl. 17.39 stoppede en patrulje en 46-årig mand fra Lejre, som kørte bil selvom hans førerret var inddraget efter en tidligere sag om spirituskørsel, hvor han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve. En test med alkometeret viste, at hans promille ved dagens kontrol var over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for at få udtaget en blodprøve. Bilen havde han lånt, så bilens ejer blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden gyldigt kørekort.

Beruset mand med kniv skabte utryghed - Lillevangsvej, Greve

Kl. 00.24 anmeldte en kunde på en tankstation på Lillevangsvej i Greve, at en fuld mand med en kniv skabte utryghed. Kvinden, som anmeldte sagen, var ankommet til den døgnåbne tank, hvor døren er låst om natten. Da personalet ikke åbnede døren tog den fulde mand en foldekniv frem og tvang døren åben med kniven.

Personalet var ikke i butikken, da den fulde mand gik om bag disken og tog en flaske vodka og en Red Bull, som han satte sig til at drikke i forretningen. Kvinden advarede personalet om, at manden havde en kniv og ringede til politiet.

Flere patruljer kørte frem til tanken, hvor en 32-årig mand fra Greve blev anholdt. Han havde skræmt flere kunder væk, men ikke truet nogen med kniven, så han blev sigtet for at overtræde knivloven. Kniven blev beslaglagt og den 32-årige blev taget med til stationen til afrusning i detentionen, hvor hans psykiske tilstand blev vurderet så dårlig, at han blev indlagt til behandling.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. april 2024

Vidner søges til groft overfald på lastbilchauffør - Mænd afsløret midt i narkohandel - Vidner søges til indbrud i tandlæge, hvor dyrt udstyr blev stjålet. Læs mere i weekendens uddrag Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. april 2024 kl. 07.00 til 22. april 2024 kl. 07.00.

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.