Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

2. august 2022 11:19

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 2. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1. august 2022 kl. 07.00 til 2. august 2022 kl. 07.00.

døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lerås, Greve
Møllehusvej, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde
Fynsvej, Køge

Lastbil med stillads væltede – Æblehaven, Roskilde

Kl. 08.11 kørte politiets indsatsleder til Æblehaven i Roskilde, hvor en lastbil var væltet i forbindelse med aflæsning af et stillads til en byggeplads. Ingen personer var kommet noget til, men lastbilen fik skader og lækkede dieselolie. Politiet orienterede Arbejdstilsynet og kommunen om ulykken, og begge myndigheder kom til stedet for at besigtige ulykkesstedet og omfanget af oliespildet.

En kran blev bestilt til at bjærge det forulykkede køretøj, og bjærgningen blev påbegyndt, da undersøgelserne på stedet var afsluttet omkring kl. 10.02. De foreløbige undersøgelser viste, at lastbilens støtteben ikke havde stået korrekt, og lastbilen derfor havde fået overbalance ved aflæsning af den tunge last.

Brandvæsnet ryddede op efter oliespildet og politiet optog rapport om ulykken. Arbejdstilsynet vil herefter i samarbejde med politiet afklare, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

 

Fuld mand anholdt for uorden – Høve Stræde, Asnæs – Odsherred

Kl. 16.30 fik politiet anmeldelse om, at en fuld mand gik på Høve Stræde, hvor han stoppede biler i beruset tilstand med en vodkaflaske i hånden. En patrulje kørte til stedet og traf en 46-årig mand fra Odsherred, som var opfarende og voldsom, så han blev anholdt for at skabe ro i området. En hundepatrulje kørte frem som assistance til patruljen for at håndtere den uadreagerende mand, som blev kørt til politistationen i Roskilde til afrusning i detentionen. Først tidligt tirsdag morgen var den 46-årige afruset og egnet til løsladelse. Han blev løsladt kl. 04.45, og blev ikke sigtet for noget i forbindelse med anholdelsen.

Mand med pistollignende genstand – Greve Centret, Greve

kl. 12.41 anmeldte en 45-årig mand fra lokalområdet, at han netop havde set en mand med en pistollignende genstand ved Greve Centret. Den 45-årige kørte på P-pladsen ved centret, da en mand gik ud foran bilen. Den 45-årige dyttede af manden, som rakte ”fuckfinger” til bilisten, hvorefter han satte sig ind på passagersædet i en bil. Her tog manden en pistollignende genstand frem, som han fremviste, uden dog direkte at true med våbnet.

Manden beskrives som: Omkring 30 år, usogineret, iført mørkeblå jeans. Han kørte fra stedet som passager i en grå Nissan i større model, som blev ført af en ældre mand. Bag på bilen var påsat en cykel. De kørte væk i retning ad Dønnergårds Allé og videre hen til rundkørslen ved Greve Centervej, hvor den drejede af ved Hegnet.

Flere patruljer blev sendt til området, hvor de ledte efter den grå Nissan, men fandt den ikke. Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til manden med den pistollignende genstand, for at afklare, om der er tale om et rigtigt våben eller en softgun/attrap.

Vidner som har bemærket den grå bil eller den beskrevne person, og som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Hashrygende bilist stoppet – Greve og Ringsted.

Kl. 12.45 fik politiet anmeldelse fra en bilist om, at han kørte bag en udenlandsk bil på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Greve, hvor føreren tydeligt røg hash under kørslen. Den bekymrede bilist, en 39-årig mand fra Næstved, blev bag ved den formodede narkobilist indtil en patrulje nåede frem og fik stoppet bilen ved afkørsel 35- Ringsted Ø.

Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Litauen, blev testet positiv for hash i en narkometertest, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Betjentene fandt ved ransagning af bilen 2,13 gram hash, som blev beslaglagt.

Den 28-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

 

Minilæsser væltede med jagttårn – Valsømagle, Ringsted

Kl. 13.35 kørte politi og redning til et alarmopkald om en arbejdsulykke på en markvej i Valsømagle ved Ringsted. En 37-årig lokal mand kørte en minilæsser med et jagttårn på frontgaflerne, da minilæsseren tippede til siden under kørslen. Den 37-årige fik minilæsseren over sig, og han fik skader på overkrop og hoved.

Ved ambulancens ankomst var han ved bevidsthed, og han blev kørt til sygehuset til behandling. Han pådrog sig alvorlige skader, men var ikke i livsfare. Politiet optog rapport om arbejdsulykken og underrettede Arbejdstilsynet, som ville undersøge sagen nærmere for at afklare, om der var sket nogle brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

 

Narkobilist uden kørekort fik taget bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 13.59 stoppede en patrulje fra færdselsafdelingen en bilist på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Solrød i en rutinekontrol. Mens politibilen befandt sig lige bag personbilen bemærkede betjenten, at føreren og passageren byttede plads – og det viste sig, at der var en forståelig årsag hertil.

Den oprindelige fører, en 30-årig mand fra Maribo, var nemlig frakendt sit kørekort helt frem til 2025 i en tidligere sag om narkokørsel i gentagelsestilfælde. Ved dagens kontrol var han også påvirket af euforiserende stoffer. En test med narkometeret viste positiv for kokain. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Passageren, en 33-årig kvinde fra Brøndby, var den registrerede ejer af bilen. Hun blev derfor sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort.

Det var imidlertid ikke den første gang, at den 30-årige kørte i frakendelsesperioden. Kører man tre gange uden kørekort inden for tre år, så er reglerne for konfiskation af bilen opfyldt. De to måtte derfor se bilen blive borttransporteret på et fejeblad, og finde en anden måde at komme videre på.

Bilejeren protesterede over beslaglæggelsen af bilen, som retten derfor nu skal vurdere. Senere når straffesagen skal afgøres, vil retten tage endelig stilling til, om bilen kan konfiskeres. De to sigtede vil senere høre mere i deres sager.

 

Pedalfejl førte til uheld – Ved Rådhuset, Store Heddinge – Stevns

Kl. 15.13 skete et uheld på parkeringspladsen ved benzintanken på Ved Rådhuset i Store Heddinge, da en 73-årig mandlig bilist fra byen fik ramt speederen i stedet for bremsen i forbindelse med en uvending. Bilen kørte frem og ramte en personbil, som blev ført af en 77-årig mand fra lokalområdet. Den 73-åriges bil fortsatte videre frem og påkørte en benzinstander på OK-tanken, så bilens forkofanger røg af og ramte en parkeret bil. Ved benzinstanderen hang en postkasse, som røg af ved pålkørslen og ramte en anden personbil. Ingen personer kom noget til, men benzinstanderen lækkede en smule brændstof. Benzinstanderen blev hurtigt nødstoppet og tekniker tilkaldt.

Den 73-åriges bil fik større skader, men de øvrige implicerede biler slap med mindre ridser. Politiet optog rapport om uheldet, og den 73-årige kan forvente at høre mere i sagen.

 

Kvinde vækket af indbrudstyv – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 01.34 ringede en kvinde i 60´erne 112, da hun blev vækket af en mulig indbrudstyv, som gik rundt i huset på Møllehusvej i Roskilde. Hun hørte hoveddøren smække, hvorefter der blev ro.

En hundepatrulje kørte hastigt til stedet for at søge efter den formodede indbrudstyv. Hunden fik spor i retning af Møllehusvej i nordlig retning, herefter drejede sporet ned af Vestergade, hvor færten ophørte.

Tyven var kommet ind via et opbrudt kældervindue og havde rodet huset igennem og garagen igennem. Fra huset var stjålet en Iphone, en pung, kontanter og en nøgle.

Et vidne så den mistænkte mand gå fra stedet i retning mod Sct. Hans. Han beskrives som: 170-180 cm høj. Han var iført kasket og mørkt tøj. Gik specielt med en ”vuggende” gang.

Politiet gennemgik gerningsstedet og efterforsker nu sagen. Vidner som har bemærket den beskrevne mand, eller som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Cykeltyv taget på fersk gerning – Vestre Havnevej, Kalundborg

Kl. 01.47 kontaktede en 58-årig mand fra Kalundborg politiet, da han kort forinden havde tilbageholdt en yngre mand, som havde stjålet hans cykel fra et skur på Vestre Havnevej i Kalundborg. Den 58-årige opdagede tyveriet og indhentede hurtigt cykeltyven, som viste sig at være en 18-årig mand fra Kalundborg. Den unge mand indvilligede i at følges med den 58-årige til politistationen i Kalundborg, hvor en patrulje mødtes med dem.

Den 18-årige blev sigtet for cykeltyveriet, og den 58-årige fik sin uskadte cykel igen. Efter afhøringen fik den 18-årige lov til at gå, men han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres. Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

28. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 28. september 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. september 2022 kl. 07.00 til 28. september 2022 kl. 07.00.

27. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 27. september 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. september 2022 kl. 07.00 til 27. september 2022 kl. 07.00.

26. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. september 2022

Sager fra kræmmermarkedet i Mørkøv - Patrulje på vej til uheld kørte galt - Grundlovsforhør i flere sager om tyveri fra Roskilde. Læs uddrag af weekendens hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. september 2022 kl. 07.00 til 26. september 2022 kl. 07.00.

Forslag