Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

21. september 2023 12:22

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. september 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. september 2023 kl. 07.00 til 21. september 2023 kl. 07.00.

døgnrapport, alkometer, alkohol

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jernbanevej, Høng

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fresiahaven, Greve
Mosede Engvej, Greve
Åsager, Karlslunde
Skolelodden, Egebjerg, Nykøbing Sj.
Næstvedvej, Ringsted
Møllevangen, Gørlev Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Klintvej, Klint, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Strandgården, Solrød Strand
Glostrupvej, Egebjerg, Nykøbing Sj.


Arbejdsulykke – Sognevejen, Karlslunde - Greve

Kl. 08.03 blev en ambulance tilkaldt til et gartneri, hvor en medarbejder var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde.

En 22-årig mandlig medarbejder fra Litauen havde i forbindelse med rengøring af et fyr pådraget sig en skade på en finger på den ene hånd, så han i den tilkaldte ambulance blev kørt på skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet underrettede Arbejdstilsynet, som ville køre til stedet senere for at lave sine undersøgelser, således at de to myndigheder kan vurdere, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for den 22-åriges tilskadekomst.

Knallertkørsel til ulempe – Lilleholm, Greve

Kl. 11.37 fik politiet en melding om, at et par unge kørte rundt på en ramponeret scooterknallert i området omkring Mosede Skole, så undervisningen blev forstyrret heraf.

En færdselsbetjent kørte til området og fik kontakt til knallerten, hvis fører skyndsomt kastede knallerten fra sig og flygtede til fods. Politiet sikrede sig efterfølgende knallerten, som var kortsluttet og kunne startes uden brug af en nøgle.

Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse og som hittegods, så rette ejer kan identificeres og få knallerten genudleveret. Skolens personale fandt en nummerplade, som politiet fik udleveret for at undersøge, om den skulle tilhøre knallerten. Desuden forsøger politiet også at få identificeret den mandlige fører for at få ham draget til ansvar for kørslen.

Uro- og utryghedsskabende kvinde på spil flere steder – Roskilde / Køge

Kl. 12.02 fik politiet en anmeldelse fra Roskilde Kommune om, at en kvinde råbte og skreg i kommunens lokaler på rådhuset og i øvrigt ikke ville forlade stedet, da kommunen ikke kunne hjælpe hende yderligere.

Politiet fik på stedet kontakt til en 35-årig kvinde fra Roskilde, som blev frihedsberøvet i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd på rådhuset, så roen og trygheden kunne genoprettes.

Kvinden blev løsladt efter ca. 1,5 times ophold i politiets varetægt, hvorefter hun forlod politistationen i Roskilde.

Kl. 14.17 fik politiet en henvendelse fra akutmodtagelsen på sygehuset i Roskilde om en kvinde, der råbte og skreg til ulempe for både personale og patienter. Kvinden ville i øvrigt ikke forlade stedet, selv om hun blev bedt herom.

Politiet kørte til sygehuset og fik igen kontakt til den samme 35-årige kvinde, der blev talt til ro og fik lov til at forblive på sygehusets område, såfremt hun kunne forholde sig rolig og ikke forstyrre andre. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af denne henvendelse.

Det var ikke sidste gang, at politiet skulle have kontakt til kvinden, idet personalet på sygehuset i Køge kontaktede politiet torsdag morgen kl. 06.31, fordi kvinden ikke ville forlade stedet.

Politiet fik på Køge Sygehus igen kontakt til den 35-årige, som var utilfreds med, at hun ikke kunne blive kørt fra Køge til sin bopæl i Roskilde. Via sygehusets mellemkomst blev det foranlediget, at den 35-årige kunne blive transporteret hjem, så politiet forlod stedet efter aftale med sygehuspersonalet og uden at bortvise kvinden som oprindeligt ønsket fra sygehusets side.

Hvordan kvinden siden de to episoder i Roskilde er kommet til Køge, har politiet ingen oplysninger om.

Færdselsuheld – Bådehavnen, Køge

Kl. 13.26 var en bilist forulykket i Bådehavnen i Køge, idet bilisten havde påkørt et isskilt og en trappe, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 71-årig mand fra Køge som fører af en personbil ikke var kommet til skade som følge af uheldet, men formentlig havde fået et ildebefindende, så han havde mistet kontrollen over sin personbil.

Den mandlige fører blev kørt til kontrol på skadestuen i Køge, og politiet registrerede omstændighederne ved uheldet.

Mistænkeligt forhold – Snoldelev Bygade, Gadstrup – Roskilde

Kl. 13.35 anmeldte en opmærksom kvinde, at hun undrede sig over en mands adfærd ved et vindue, som rodede ved på en adresse på Snoldelev Bygade. Hun kunne måske mistænke ham for at ville begå indbrud på stedet.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til tre udenlandske mænd i alderen 28-36 år. De boede alle på stedet og kendte hinanden, men havde blot utraditionelt kravlet ind ad et vindue for at hente noget arbejdstøj på deres fælles bopæl. Der var således tale om et legalt forhold, og politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Færdselsuheld – Lærkehegnet, Greve

Kl. 14.00 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var kørt ind i en have og havde påkørt et hus, men fortsat kørslen efterfølgende uden at give sig til kende over for husejeren.

Politiet kørte til stedet for at undersøge sagen nærmere og fandt ved eftersøgning i lokalområdet en personbil med beskadigelser på fronten svarende til skaderne på husmuren.

Bilen tilhørte en 76-årig mand fra Greve, der under kørsel ad Lærkehegnet mod nord havde til hensigt at foretage en svingning. På grund af formentlig et kortvarigt ildebefindende var han imidlertid fortsat ligeud og havde herved kørt ind i en have og påkørt husmuren på en privat adresse i Lærkehegnet.

Politiet har optaget rapport om uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret, ud fra en mistanke om, at færdselslovens bestemmelser om underretning til en ejer af beskadigede genstande kan være blevet overtrådt. Den 76-årige var sluppet uskadt fra uheldet.

Færdselsuheld – Bjerge Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.10 rykkede politiet sammen med en ambulance ud til Bjerge Landevej, hvor flere bilister var involveret i et såkaldt harmonikasammenstød.

Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der var sket under kørsel i nordlig retning. En 28-årig mand fra Høng havde ikke været tilstrækkelig opmærksom under kørslen, så han havde påkørt bagenden den forankørende, hvis bil var blevet skubbet frem i en tredje bilist. Som følge af sammenstødene var en kantpæl blev ramt og ødelagt.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 14.53 fik politiet via alarm 112 melding om, at flere biler var stødt sammen på Vestmotorvejen i det vestgående spor lidt efter Kongsted Nord-rastepladsen.

På uheldsstedet afspærrede politiet overhalingssporet og kunne konstatere, at i alt fire trafikanter var involveret.

Det viste sig, at en 23-årig mand fra Ringsted som fører af en varebil for sent havde opdaget, at de forankørende på motorvejen var standset helt op på grund af kødannelse.

Han påkørte derfor bagenden af en forankørende varebil, der blev skubbet frem i endnu en varebil, der som følge heraf ramte bagende af en fjerde varebil.

Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, men politiet anholdt den 23-årige mand fra Ringsted i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel, fordi han var mere påvirket af alkohol end tilladt under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve på et sygehus til nærmere undersøgelse for alkoholkoncentrationen i blodet.

En skiltevogn afspærrede uheldsstedet under oprydningsarbejdet, men kl. ca. 16.30 var motorvejen atter farbar, så den opståede kø kunne afvikles.

Indbrud i privat bolig / bil stjålet – Næstvedvej, Vetterslev, Ringsted

Kl. 16.46 slog en 53-årig kvinde alarm, da hun formentlig havde overrasket en indbrudstyv i sin bolig, da hun kom hjem. Tyven var lykkedes med at stjæle en bil med rette bilnøgler.

Politiet kørte til kvindens bopæl og foretog diverse undersøgelser, hvor politiet kunne konstatere, at en bagdør var blevet opbrudt. Tyven havde åbnet og rodet i skabe og skuffer, hvorunder bilnøglen var blevet fundet. En sølvgrå personbil af mærket Toyota Corolla med nummerpladen YX30313 var stjålet.

På gerningsstedet fandt politiet en fremmed cykel efterladt, så politiet sikrede cyklen til nærmere undersøgelse både med hensyn til at finde frem til ejeren, men også for at undersøge den for eventuelle spor til at identificere indbrudstyven.

Mens politiet resultatet af de tekniske undersøgelse, vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området, herunder den stjålne personbil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel / knivloven – Sønderstrupvej, Sønderstrup, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.55 blev en 65-årig mand fra Tølløse sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Sønderstrupvej i Tølløse. Alkometertesten indikerede nemlig, at han var mere påvirket af alkohol end tilladt.

I mandens bil fandt politiet også en jagtkniv med en bladlængde på 13,5 cm, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivlovgivningen, da den 65-årige ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at medbringe kniven.

Efter udtagelse af en blodprøve under den kortvarige anholdelse løslod politiet den 65-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 17.48 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom bilist, der undrede sig over en anden bilists usikre kørsel i en personbil ad Kalundborgvej i østlig retning i Snertinge.

En patrulje kørte til området og fik kontakt til og udramtatisk standset den pågældende personbil, hvori en 42-årig mand fra Ruds-Vedby sad bag rattet. Han havde ikke noget kørekort, som han ikke havde fået generhvervet efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Den 42-årige blev tillige sigtet for både spiritus- og narkokørsel, da politiet skønnede ham påvirket heraf mere end tilladt. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Færdselsuheld – Omfartsvejen / Stenhusvej / Søstrupvej, Holbæk

Kl. 18.30 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Omfartsvejen – Stenhusvej – Søstrupvej i Holbæk, så en ambulance var sendt til stedet.

Det viste sig, at en 65-årig kvinde fra Holbæk i en personbil var kørt ad Søstrupvej mod nord frem til krydset ved Omfartsvejen, hvor hun kørte frem i krydset i forbindelse med et venstresving.

Under svingningen stødte hun sammen med en anden personbil, som en 50-årig kvinde fra Holbæk førte ad Stenhusvej mod syd og ind i krydset, hvor hun ville fortsætte ligeud.

Den ene af parterne blev bragt på skadestuen til kontrol, men begge var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalernes farve i de to parters færdselsretninger på uheldstidspunktet.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret mv. – Uglebakken, Jyllinge – Roskilde

Kl. 00.29 blev en 31-årig mand fra Hellerup anholdt i forbindelse med sigtelser for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han førte ad Uglebakken i Jyllinge. Alkometertesten havde givet udslag over det tilladte, og narkometertesten havde givet udslag for påvirkning af både cannabis og amfetamin under kørslen.

Det viste sig tillige, at den 31-årige heller ikke havde noget kørekort, da han ikke havde fået generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet i juni 2023.

I hans bil fandt politiet både en steakkniv og en hobbykniv, som han medbragte uden noget anerkendelsesværdigt formål. De to knive blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.


OPFØLGNING

 

Dom for spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

En 36-årig mand fra Litauen blev onsdag fremstillet i Retten i Roskilde som sigtet for spirituskørsel i en litauisk personbil på Holbækmotorvejen tidligt lørdag morgen den 16. september 2023.

Analysen af den udtagne blodprøve viste en promille på 2,82, hvilket retten takserede til en straf på 30 dages fængsel, en bøde på 7.000 kr. for manglende førerret, frakendelse af kørekortet samt efterfølgende udvisning af Danmark.

Den dømte forblev frihedsberøvet efter dommen, så han kunne begynde afsoningen af den idømte frihedsstraf.

Straksdom for udlændingeloven – Tunevej, Vindinge, Roskilde

En 34-årig mand fra Marokko fik ved et grundlovsforhør i Retten i Roskilde onsdag en straksdom på 10 dages fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark som straf for overtrædelse af et indrejseforbud.

Han var natten til onsdag blevet standset i en varebil på Tunevej i Vindinge ved Roskilde og derefter anholdt, fordi han overtrådte et indrejseforbud i Danmark gældende frem til 2024.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

1. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 1 december 2023

Et døgn uden indbrud men med anholdelse af knivbevæbnet mand på station og flere tilfælde af ældresvindel over telefonen.

30. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. november 2023.

Kanonkugle var en sten - Mand kom til skade i grusgrav - Kvinde fik franarret dankort af falsk bankmand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. november 2023 kl. 07.00 til 30. november 2023 kl. 07.00.

29. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2023 kl. 07.00 til 29. november 2023 kl. 07.00.