Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

22. januar 2024 12:36

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. januar 2024.

Mand varetægtsfængslet efter anholdelsesaktion i Roskilde - Vidner søges til brand i biler i Køge - Mand varetægtsfængslet for vold på værthus i Gørlev. Læs uddraget af weekendens hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. januar 2024 kl. 07.00 til 22. januar 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Birkholmvej, Osted, Lejre

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tinggårdsparken, Tune
Østre Kirkevej, Himmelev, Roskilde
Veddelev Bygade, Veddelev, Roskilde
Odinsvej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Humletoften, Kisserup, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Tejstgården, Greve - 6 varebiler
Ydervang, Holbæk

 

Fredag - lørdag

 

Hastighedsovertrædelse - Blakledsvej, Hvalsø - Lejre

Kl. 10.25 målte en patrulje en personbil til at køre 96 km/t med en lasermåling på en strækning, hvor hastigheden ikke må overstige 50 km/t. Bilen blev ført af en 20-årig mand fra Hvalsø. Politiet nedlægger påstand om kørselsforbud, da manden, som blev sigtet for forholdet, har haft kørekort i under tre år. Manden skal nu op til en kontrollerende køreprøve, før han igen må køre bil.

Kørsel i frakendelsestiden og i en afmeldt og uindregistreret bil - Blakledsvej, Hvalsø - Lejre

Kl. 11.05 blev en 39-årig mand fra Store-Merløse sigtet for kørsel i frakendelsestiden samt for at have overtådt registreringsbekendtgørelsen, da han kørte i en bil, som var afmeldt og uindregistreret. Manden kan forvente at høre mere fra politiet i den sag.

Usamarbejdsvillig mand på motorvejen - Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 12.00 standsede politiet en bil, der kom kørende i nordlig retning for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren var en 22-årig mand fra Nakskov. Den 22-årige steg ud af sin bil, aflåste bilen og fremdrog en joint, som han begyndte at ryge. Manden blev sigtet for overtrædelse af lovgivning om euforiserende stoffer, for at lægge hindringer i vejen for politiet, da han ikke ønskede at give betjentene adgang til køretøjet. Da betjentene fik adgang til køretøjet, fandt de 0,75 gram kokain, som manden blev sigtet for at besidde. Manden blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene fandt en springkniv i bilen. Betjentene beslaglagde kniven og kokainen. Nøglen til bilen blev sikret af betjentene med henblik på udlevering til rette ejer. Manden kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

Kvinde sigtet for overtrædelse af beredskabsloven - Holbækvej, Mærkøv - Holbæk

KL. 12.06 blev en 33-årig kvinde sigtet for overtrædelse af bestemmelserne i beredskabsloven, da hun havde udvist manglede agtpågivenhed med brandbare væsker. Politi og brandvæsen evakuerede kortvarigt en beboelsesejendom, som lugtede kraftigt af kemikalier, mens de undersøgte forholdet, da der var frygt for, at der kunne gå ild den brandbare væske. Det viste sig dog at være to stykker tøj, som kvinden, som er fra København, og som var påvirket af alkohol, havde hældt petroleum ud over. Kvinden havde efterfølgende havde forsøgt at skylle tøjstykkerne ud i toilettet. Begge genstande blev fjernet fra bygningen af brandvæsnet, og de evakuerede beboere fik lov at vende tilbage til deres boliger. Kvinden erkendte forholdet og kan forvente en bøde i sagen.

Flere personer på isen - Strandengen, Roskilde

Kl. 15.02 igangsatte politiet en redningsaktion, da der befandt sig flere personer ude på isen på Roskilde Fjord. Færden på isen er ikke tilladt, medmindre det er skiltet, hvilket ikke var tilfældet her. Personerne befandt sig så langt fra land, at myndighederne ikke kunne råbe dem an, og derfor sendte brandvæsnet en drone i luften, og myndighederne kunne ved hjælp af dronen kommunikere med personerne på isen og fortælle dem, at de skulle komme ind på land igen, da isen ikke var sikker. Personerne kom selv ind på land igen, uden at være kommet noget til.

Brændende bil - Stevnsvej, Strøby Egede - Stevns

Kl. 16.28 modtog politiet et alarmopkald om, at der holdt en brændende bil på Stevnsvej. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, og brandvæsnet fik slukket. Politiet fik kontakt til ejeren af bilen, en 29-årig kvinde, som oplyste, at branden var opstået i bilen, mens hun kørte, og at hun derfor kørte ind til siden og forlod bilen. I første omgang forsøgte hun, med hjælp fra personale fra et nærliggende spisested, at slukke branden med en brandslukker, men da det ikke lykkedes, ringede hun 112. Bilen blev efterfølgende fjernet fra stedet.

Mand fik franarret dankort - Jyllinge - Roskilde

Kl. 18.02 anmeldte naboen til en 87-årig mand fra Jyllinge, at den ældre mands kort forinden var blevet franarret sit dankort af falske bankfolk. En veltalende mand, som kaldte sig "Nicolai" og sagde han kom fra "Nordea" ringede til den 87-årige og sagde at der var blevet svindlet 15.000 kr fra hans dankort. De talte længe sammen, hvor "bankmanden" blandt andet oplyste, at de havde kendskab til en lokal svindler. Kort efter samtalen kom en mand for at hente den 87-årige dankort og kode efter ordre fra banken.

Han beskrives som:

Mand, 25-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Bar ikke briller, kaldte sig Adam, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørk trøje m. hvidt tryk på brystet, jeans, kondisko

Manden fik udleveret kort og kode, hvorefter han forlod stedet. Senere fik den 87-årige hjælp af sin nabo til at spærre kortet og anmelde svindlen.

Politiet afhørte den 87-årige til sagen, og skal nu afklare om det lykkedes at spærre kortet før nogen penge blev hævet. Sagen efterforskes nu videre for at forsøge at finde frem til de falske bankfolk.

Narkokørsel, hash og økser - Køgevej, Ringsted

Kl. 17.17 stoppede politiet rutinemæssigt en 30-årig mand fra Slagelse Kommune. Han viste sig at være en del på samvittigheden, da han slet ikke burde sidde bag rattet af en bil. Den 30-årige var nemlig frakendt sin førerret i 10 år som følge af flere tidligere sager om narkokørsel.

Ved dagens kontrol blev han i en narkometertest testet positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt betjentene desuden en smule hash og to økser, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. De ulovlige ting blev beslaglagt og han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

Efter at have fået udtaget blodprøven blev han løsladt, men når resultatet kommer vil han høre mere om sagernes videre gang.

Kvinde sigtet groft butikstyveri - Over Bølgen, Greve

Kl. 17.41 ringede personalet i Matas i Waves til politiet, idet de havde genkendt en kvinde, som havde stjålet fra butikken den 16. januar. På overvågningen havde de set at hun og en mand havde stjålet adskillige cremer og parfumer, som samlet løb op i en værdi af 23.553 kr. Kvinden var nu igen i butikken, hvor hun blev tilbageholdt indtil patruljen nåede frem.

Patruljen traf den mistænkte, en 51-årige kvinde fra København, som blev sigtet for det omfattende butikstyveri. Hun erkendte, at det var hende på videoen, men nægtede kendskab til manden på overvågningen.

Den 51-årige blev anholdt og taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Hun blev senere løsladt, men vil senere høre mere i sagen.

 

Lørdag - søndag

 

Seks varebilsindbrud - Tejstgården, Greve

Hele seks anmeldelser om tyveri fra varebiler, som holdt ved bebyggelsen Tejstgården i Greve blev anmeldt lørdag. Fælles for tyverierne var, at en dør var opbrudt, og fra flere af dem var stjålet værktøj. Gerningstidsrummet er mellem fredag eftermiddag og indtil lørdag morgen.

Vidner, som har bemærket personer eller køretøjer i Tejstgården, som ikke plejer at færdes der fra fredag aften eller natten til lørdag bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mand varetægtsfængslet efter anholdelsesaktion - Rampelyset, Roskilde

En 20-årig mand blev lørdag aften omkring kl. 20.30 anholdt efter en omfattende politiaktion på adressen Rampelyset i Roskilde. Han blev sigtet for trusler, trusler mod politiet og for afpresning mod en pårørende.

Ingen kom noget til ved anholdelsen, men der var massivt politiopbud i forbindelsen med aktionen, hvor det lykkedes politiet at få manden til at komme ud lejligheden. Ved en ransagning af lejligheden blev fundet et oversavet jagtgevær, så den 20-årige blev sigtet for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og våbnet beslaglagt.

Søndag blev han fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Dommeren fængslede ham til den 8. februar.

Vigepligtsuheld - Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 13.19 skete et uheld i krydset Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej i Holbæk, da en 65-årig kvinde fra Holbæk svingede til venstre ud foran en 36-årig mand fra Regstrup.

Den 65-årige havde ubetinget vigepligt i krydset fra L.C Worsøesvej, men kørte frem og ramte den 36-åriges bil på venstre side, da han kørte ad Valdemar Sejrsvej mod syd. Ingen personer kom noget til, og der blev ikke behov for ambulance. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Brand i biler - Parkvej, Køge

Kl. 18.43 kørte politi og brandvæsen til brand i to biler, som holdt i en carport på Parkvej i Køge. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, før ilden fik spredt sig til carporten, men der kom sodskader på loftet og store skader på bilerne. Ingen personer kom noget til, og politiet undersøgte brandstedet. Der var ingen naturlig forklaring på brandens opståen, så sagen undersøges nu nærmere for at afklare, om den kan være påsat.

Vidner som har set personer eller køretøjer i området omkring Parkvej op til branden opstod, bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Cyklist uden lys sigtet for knivloven - Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 19.10 stoppede en patrulje en 19-årig mand fra Roskilde, som kom cyklende på Østre Ringvej uden lys på cyklen. Han fik en bøde for det manglende lys, men fortalte samtidig betjentene, at han også havde en kniv på sig.

Han blev visiteret, hvor betjentene fandt en 20 cm lang kniv med en bladlængde på 10 cm. Den yngre mand havde ingen god grund til at bære kniven, så han blev sigtet for at overtræde knivloven. Kniven blev beslaglagt, og han blev sendt videre med en formaning om at trække cyklen. Bøden på 700 kr for det manglende lys ligger allerede i hans E-boks, men han vil senere høre mere fra politiet vedr. sagen om kniven.

Narko og spirituskørsel - Holbækvej, Ringsted

Kl. 19.37 sigtede og anholdt en patrulje en 30-årig mand fra Litauen ved en tankstation i Benløse. Han blev stoppet rutinemæssigt, men blæste alkometeret over det tilladte en en narkometertest viste positiv for kokain. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden havde adresse i Ringsted, og han vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Bil beslaglagt efter vanvidskørsel - Himmelev Sognevej, Roskilde

Kl. 20.05 påkørte en 37-årig mand fra Litauen galt, da han ramte en bil, der holdt parkeret ud for Himmelev Sognevej i Himmelev. Hans bil snurrede rundt efter sammenstødet og stoppede midt på vejen. Ingen kom noget til, men bilerne fik skader.

Den 37-årige mand viste sig at have en promille så høj, at han blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel. Bilen blev beslaglagt, som det er muligt når alkometertesten viser en promille over 2,0. Den 37-årige accepterede beslaglæggelsen.

Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet erklæringen for blodprøveanalysen, hvorefter den 37-årige mand med adresse i Roskilde, vil høre mere i sine sager.

Sammen mand blev i december 2023 sigtet for vanvidskørsel med høj promille, og her viste resultatet af analysen af hans blodprøve over 2,0. Den 37-årige kan forvente at få sine sager afgjort samtidig. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Mand varetægtsfængslet efter vold på værtshus - Dybekær, Gørlev Sj. - Kalundborg

kl. 22.28 kom en anmeldelse om en voldelig gæst på et værtshus i Gørlev Sj. Manden havde forøvet vold mod både personale og andre gæster i forbindelse med, at han var blevet bortvist på grund af dårlig opførsel.

Politiet kom frem og anholdt den voldsomme mand, en 21-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for vold ved at have nikket en kvindelig bartender en skalle, og at have slået en 23-årig kvinde i ansigtet med knyttet hånd, da hun forsøgte at hjælpe bartenderen. Den anholdte mand blev desuden sigtet for vold mod en 25-årig mand, som fik et knytnæveslag i ansigtet, da han forsøgte at skubbe den voldelig mand ud af værtshuset efter volden mod de to kvinder. Ingen af de forurettede kom noget alvorligt til.

Den 21-årige mand blev ved anholdelsen fundet i besiddelse af en hobbykniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Han blev sigtet for at overtræde knivloven og kniven beslaglagt.

Han blev kørt til politistationen til afrusning og senere afhøring og sagsbehandling. Den 21-årige havde en tidligere dom for vold, så han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør som sigtet for i gentagelsestilfælde. Han blev varetægtsfængslet til den 13. februar.

Mand kørt galt på el-løbehjul - Egøjevej, Køge

Kl. 00.55 slog en borger alarm, da hun bemærkede, at der lå et el-løbehjul og en person på Egeøjevej, som var ukontaktbar. Politi og redningspersonale kom frem til stedet og kunne konstatere at manden - en 53-årig lokal mand - var bevidstløs. Manden, som ikke bar den lovpligtige hjelm ved kørsel på el-løbehjul, havde slået hovedet og blødte.

Der var ingen vidner til ulykken, men politiet formoder, at manden var kommet kørende på el-løbehjulet, og at han mistede herredømmet over det. Der er ingen mistanke om, at han skulle være blevet påkørt. Manden blev kørt på hospitalet til behandling samt udtagelse af blodprøve, da han lugtede af spiritus. Manden pårørende blev underrettet om ulykken.

Manden er efterfølgende kommet til bevidsthed igen og har det efter omstændighederne godt. Blodprøveresultatet bekræftede, at manden var påvirket af spiritus og havde en promille på over det tilladte. Han skal nu afhøres til sagen, hvor det skal vurderes, om han skal sigtes for noget.
Løbehjulet er blevet beslaglagt af politiet med henblik på udmåling af hastighed. Ifølge færdselsloven må man maksimalt må køre 20 km/t på offentlige veje på el-løbehjul, og man skal være iført hjelm.


Søndag-mandag

 

Barn og voksen ca. 200 meter ude på isen - Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde

Kl. 15.18 modtog politiet en anmeldelse, da to personer befandt sig ca. 200 meter ude på Roskilde Fjord ud for campingpladsen, som på det sted var frosset til. Politi og brandvæsen kom kort efter frem til stedet, og på det tidspunkt var de to personer - en 39-årig mand fra Hedehusene og hans datter på 8 år, kommer sikkert ind på land igen. Patruljen tog en snak med manden om reglerne for at færdes på isen, da færden på isen kun er tilladt, når det er skiltet, hvilket ikke var tilfældet her. Manden blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og kan forvente en bøde.

Knallert forsøgte at køre fra politiet - Københavnsvej, Køge

KL. 22.00 gjorde en patrulje tegn til en knallertfører om at han skulle standse sin knallert, som han var kørende på i østgående retning på Københavnsvej. Knallertføreren ønskede dog ikke at tale med politiet og kørte fra stedet med en hastighed på ca. 80 km/t og lavede undervejs flere overtrædelser af færdselsloven. Politiet tabte knallerten af syne ved Brogade, men kunne kort efter pågribe knallertføreren - en 16-årig dreng fra Herfølge - i en baggård, hvor han forsøgte at gemme sig for politiet. Knallerten blev indbragt til udmåling og nærmere undersøgelse, da der er foretaget flere konstruktive ændringer på den. Den 16-årige erkendte. Drengen blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, at køre på en ulovlig knallert og for overtrædelser af færdselsloven. Han kan forvente at høre mere fra politiet.

Narkokørsel - Vibyvejen, Viby Sjælland, Roskilde

Kl. 23.20 bemærkede en patrulje en personbil, som kom kørende af Vibyvejen, og som patruljen besluttede at lave en rutinemæssig kontrol af. Føreren af bilen - en 29-årig mand - blev i forbindelse med kontrollen sigtet for narkokørsel, og han var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve på han. Han kan forvente at hære nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Væltede træer - Holbæk og Solrød

Den kraftige blæst kombineret med, at jorden er mættet af vand, har betydet flere væltede træer i politikredsen.
Kl. 05.50 anmeldte en borger, at der i Nørre Jernløse i krydset Skovlyst/Gl. Skovvej lå et væltet træ, som var væltet ned over kørebanen og spærrede begge vejbaner. Brandvæsnet blev tilkaldt for at få fjernet træet.

Kl. 06.12 anmeldte en borger, at et træ var væltet på Munkholmvej, ca. 500 meter vest for Munkholmbroen. Brandvæsnet blev også her tilkaldt for at få fjernet det væltede træ.

Kl. 06.35 anmeldte en borger, at et træ var væltet på Tåstrupvej på strækningen mellem Cordozavej og rundkørslen. Også her blev brandvæsnet kontaktet for at tage sig af det det væltede træ.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

6. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. september 2024 kl. 07.00 til 6. september 2024 kl. 07.00.

5. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 5. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 4. september 2024 kl. 07.00 til 5. september 2024 kl. 07.00.

4. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3. september 2024 kl. 07.00 til 4. september 2024 kl. 07.00.