Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

24. maj 2024 09:36

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. maj 2024 kl. 07.00 til 24. maj 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Solrød Center, Solrød Strand

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Eget Bo, Roskilde
Bredager, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Boserupvej, Roskilde
Nørretorv, Ringsted

 

Salg af narko - Solrød Strand

Kl 10.43 var politiet på besøg i en lejlighed, da man søgte efter en 24-årig mand, der var mistænkt i forbindelse med en røverisag. Han blev anholdt på stedet og det viste sig samtidigt at der i lejligheden også lå cirka 600 gram kokain og 200 gram ketamin samt et større kontantbeløb. Både ham og lejlighedens 23-årige kvindelige indehaver blev derfor sigtet for salg af narko.
I lejligheden blev også fundet en pistol samt nogle enkelte patroner og begge sigtes derfor også efter våbenloven.
De to fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde fredag formiddag.

 

Diskrimination - Bjerggade, Køge

Kl 12.50 modtog politiet anmeldelse om, at en chauffør hos Flextrafik var blevet udsat for racistiske tilråb. Chaufføren skulle ind til en tandlæge med en passager, der sad i kørestol. På grund af de vanskelige tilkørselsforhold, valgte manden at bakke ind, hvilket øjensynligt tog så lang tid, at det fik en anden bilist på stedet til at hidse sig op og komme med tilråb relateret til chaufførens udenlandske baggrund. Politiet fik senere samme dag identificeret en 70-årig mand fra Faxe kommune, der blev sigtet efter straffelovens racismeparagraf.

 

Tricktyverier - Greve

Politiet modtog kl 14.00 anmeldelse om, at en 85-årig kvinde fra Greve lidt tidligere på dagen var blevet udsat for et tricktyveri, da en ukendt kvinde havde ringet på døren og bedt om et glas vand. Mens den 85-årige hentede vand, så den fremmede kvinde sit snit til at stjæle en pung med et mindre kontantbeløb fra et indkøbsnet i entreen.
Tricktyven beskrives som 35-40 år gammel og spinkel af kropsbygning. Hun var lys i huden med brunt, mellemlangt hår og talte engelsk. Hun var iført beige dynejakke og lyst tøj og bar på en taske.
Kl 1550 kom der en ny melding, denne gang fra Greve, hvor en 84-årig mand fra Greve var blevet udsat for et lignende tricktyveri. En ung kvinde på 16-18 havde ringet på og spurgt om hun kunne få et glas vand til sin datter. Kvinden fik sin vand og forsøgte derefter at møve sig længere ind i huset. Men manden fik spærret for kvinden, der til sidst vendte om og gik sin vej. Bagefter viste det sig, at det alligevel var lykkedes den unge kvinde at stjæle et mindre kontantbeløb fra en taske i entreen. Kvinden beskrives desuden som 150-160 cm høj og almindelig af kropsbygning. Hun talte engelsk og var iført rødlige jeans og lys, cremefarvet jakke.

 

Tab af diesel - Klippinge, Stevns

Kl 14.55 kom der melding om, at der var tabt diesel over en længere strækning på Stevns Landevej, Tornbjergvej og Mindehøjvej. Det betød, at der var så glat på vejen, at politiet valgte at orientere bilisterne via trafikradioen, mens beredskabet sendte en fejemaskine ud for at fjerne den tabte diesel.
Det viste sig, at en 30-årig mand fra Store-Heddinge havde kørt i sin bil, da tanken af ukendte årsager sprang læk.

 

Bedrageri - Tølløse og Ringsted

Kl 1530 kom der anmeldelse om, at en 83-årig kvinde fra Tølløse om formiddagen var blevet ringet op en mand, der sagde, at han var fra sparekassen og at han kunne se, at nogle var i gang med at hæve penge på hendes hævekort. Han ville derfor sende en kollega ud, der kunne hente kvindens dankort. Kort efter dukkede en mand op, der beskrives som ca 170 cm høj, ca 40 år gammel, almindelig af bygning og i lyse bukser. Derefter blev kort tid efter hævet penge på kvindens hævekort.
Kl 18.55 kom der en ny anmeldelse. Denne gang var der tale om en 87-årig kvinde fra Ringsted, der sidst på eftermiddagen var blevet ringet op fra "banken" i en lignende sag. Der var efterfølgende hævet 15.000 kroner på kvindens hævekort.

 

Brand i container - Navervej, Roskilde

Kl 16.22 opstod der brand i en container på en genindvindingsvirksomhed i Roskilde. Det gav kortvarigt en kraftig røgudvikling i området og politiet bad derfor folk i området om at gå inden døre og lukke døre og vinduer imens. Branden nåede at sprede sig til en anden container på stedet, men brandvæsnet fik hurtigt slået flammerne ned.

 

Hastighed - Mosede Landevej, Greve

Kl 17.21 var færdselspolitiet ude for at måle hastighed og en 26-årig mand fra Greve blev målt til at køre 84 km/t i en byzone. Kort efter blev en 32-årig kvinde fra Solrød Strand målte samme sted til også at køre 84 km/t. Begge kan nu se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

Færdselsindsats - Roskilde og Køge

Torsdag aften var færdselspolitiet og lokalpolitiet sammen med Færdselsstyrelsen på vejene. I første omgang koncentrerede man sig om Roskilde, hvor der ikke var nogle problemer. Derefter valgte man at forskyde til Køge, da der kom meldinger om, at flere biler begyndte samle sig til noget mulig kapkørsel.
Det endte dog uden antræk til kapkørsel, men der blev alligevel skrevet en række sager:
På en bil og en motorcykel var der forkert lygteføring.
To personer blev sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon.
En førte lastbil uden at have kørekort i den rigtige kategori.
Fem sager om for høj hastighed. Tre gav et klip og to en betinget frakendelse.
Tre køretøjer, hvor der udført ændringer af hhv indsugningen og udstødningen, som ikke var lovlige. Begge biler indkaldes nu til syn. Desuden var der en bil, hvor motorstyringen var manipuleret. Den er nu beslaglagt til videre undersøgelse.

 

Politistuderende på kontrol

En gruppe politistuderende var i går på besøg hos Midt- og Vestsjællands Politi for at lære at udføre færdselskontroller. Hen over dagen fordelte de sig ud på Karlslunde rasteplads, Solrød Centervej og Greve Centervej.
I alt fik de skrevet 48 sager:
34 tilfælde af bilister, der ikke havde medbragt kørekortet
3 der kørte uden at have førerret og dermed også tre sager, hvor ejeren af bilen havde overladt køretøjet til en person uden kørekort
2 sager, hvor der var mistanke om, at føreren var beruset
1 sag hvor der var fejl og mangler på køretøjet
1 bilist, der kørte uden sele
1 bil, hvor der manglede forsikring
1 bil, der ikke var indregistreret
1 bil, hvor der sad forkert nummerplade på.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

14. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. juni 2024 kl. 07.00 til 14. juni 2024 kl. 07.00.

13. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. juni 2024

Ældre ægtepar snydt af frække svindlere - Kvinde tæt på at miste ny Tesla - Ukrudtbrænder startede brand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. juni 2024 kl. 07.00 til 13. juni 2024 kl. 07.00.

12. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. juni 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. juni 2024 kl. 07.00 til 12. juni 2024 kl. 07.00.