Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

26. august 2024 12:53

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. august 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. august 2024 kl. 07.00 til 26. august 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Brogade, Køge
Kildebrøndevej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Victorias Kvarter, Solrød
Gadstrupparken, Gadstrup
Havevænget, Tureby
Grydehøjvej, Gundsømagle, Roskilde
Duebrødrevej, Roskilde
Klokkevej, Bjerge By, Store Fuglede
Hovedgaden, Hvalsø

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Esbern Snaresvej, Kalundborg
Ræveholmsvej, Karlslunde

 

 

Fredag - lørdag

 

Mand blottede sig for drenge - Havehusene, Greve

Kl. 16.17 anmeldte moren til en 10-årig dreng, at han og en jævnaldrende ven, kort forinden havde været udsat for blufærdighedskrænkelse, mens de gik nær fodboldbanen. En mand, der stod ved et skovstykke, havde trukket sine bukser ned og blottet sig for drengene, mens han udtalte: "Vil I se denne her?"

Drengene løb fra stedet og blev senere afhørt af en patrulje:
Manden beskrives: 18-23 år, ca. 170 cm høj og alm/tynd af bygning, lys i huden. Han var iført en grå tætsiddende hættetrøje, hvor hætten var trukket op over hovedet. Han havde et sort tørklæde for munden, samt mørke/ sorte beklæder. Han havde meget dyb stemme og talte dansk uden accent.

Vidner, der har set den beskrevne mand, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes ringe til poltiet på tlf. 114.

Knivloven - Gærdehuset, Greve

Kl. 21.37 kørte en patrulje ved Gærdehuset i Greve, da en mand ved synet af patruljen satte i løb væk fra en bil. Manden kom ud fra bagsædet af bilen, og der var ingen andre i køretøjet. Betjentene indhentede manden, som viste sig at være en 20-årig mand fra Greve. Han havde to knive i bukselinningen, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde.

Han blev sigtet for at overtræde knivloven, og han erkendte sagen. Knivene blev beslaglagt, hvorefter den 20-årige fik lov til at gå. Han vil senere høre mere i sagen.



Lørdag - søndag

 

Cyklist og bilist stødte sammen - Ringstedvej/Tjørnedevej, Igelsø, Holbæk

kl. 08.58 skete et uheld ved Igelsø, hvor en 20-årig mand fra Odsherred kom kørende på cykel ad Ringstedvej. Cyklisten skulle svinge til venstre ad Tjørnedevej, men fejlbedømte en bagfrakommende bils hastighed og svingede ud foran bilen.

Bag rattet sad en 29-årig mand fra Holbæk, som ikke kunne nå at bremse, men påkørte cyklisten, som røg op på kølerhjelmen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 20-årige cyklist blev kørt til traumebehandling på sygehuset.

Politiet optog rapport om uheldet og afhørte vidner på stedet. Den 20-årige mand pådrog sig alvorlige skader efter sammenstødet, men hans skader var ikke livstruende.

Narkobilist - Vordingborgvej, Herfølge - Køge

Kl. 11.44 sigtede og anholdt politiet en 32-årig mand fra Taastrup for narkokørsel, da han blev testet positiv for cannabis og kokain. Han erkendte, at have røget hash nogle dage før, men nægtede, at have indtaget kokain. Den 32-årige fik udtaget en blodprøve, som skal påvise, om der var ulovlige stoffer i blodet. Han blev herefter løsladt, men vil høre mer fra politiet når resultatet kommer.

Hash på stationen - Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.35 var en patrulje forbi Holbæk Station, hvor de traf to unge mænd. Den ene, en 17-årig unge mand fra Holbæk, virkede påvirket af euforiserende stoffer, og blev fundet i besiddelse af 0,42 gram hash. Den 16-årige unge mand fra Odsherred, som han var i selskab med, havde ikke noget ulovligt på sig.

Patruljen lagde efterfølgende vejen forbi den 17-åriges hjem, hvor de fandt yderligere 58,12 gram hash. Han blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, og hans forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Hashen blev beslaglagt og han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Mand med kniv på stranden - Korevlevej, Hønsinge, Vig - Odsherred

Kl. 20.15 anmeldte en kvindelige strandgæst, at en mand havde virket truende og ubehagelig over for nogle turister, som påtalte hans hund uden snor. Manden havde vist en kniv, men ikke direkte truet nogen.

Flere patruljer kørte til stedet, hvor de traf den mistænkte mand, en 40-årig fra Odsherred, som blev anholdt. Han blev fundet i besiddelse af en dolk med et knivblad på 12,5 cm, så han blev sigtet for at overtræde knivloven, og kniven blev beslaglagt. Politiet afhørte vidner på stranden, hvilket ikke gav anledning til at sigte den anholdte mand for trusler. Den 40-årig fik herefter lov til at gå, men vil senere høre mere i sagen.

Spirituskørsel og falsk navn - Sorøvej, Ringsted

Kl. 20.54 stoppede en patrulje en bilist i en rutinekontrol på Sorøvej i Ringsted. Manden bag rattet blæste alkometeret over det tilladte og kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort. Han bedyrede, at han havde et gyldigt kørekort, og oplyste navn og fødselsdato. Betjentene kontrollerede oplysningerne og fandt ud af, at bilisten havde oplyst falsk navn.

Bilisten var en 39-årig mand fra Roskilde, som havde prøvet at snyde politiet ved at oplyse sin brors navn. Den 39-årige var frakendt førerretten og spirituspåvirket, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. På sig havde han syv piller valium, som han ikke havde på recept, og derfor blev sigtet for at besidde.

Den 39-årige blev desuden sigtet for at oplyse falsk navn, som er en overtrædelse af straffeloven. Bilen var en han havde lånt, så ejeren blev sigtet for at låne sin bil til en person uden kørekort. Efter blodprøveudtagelsen blev han løsladt, men vil senere høre mere i de mange sager.

 

 

Søndag- mandag

 

Mand på motorvejstilkørsel forsøgte at standse biler - Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 10.14 modtog poltiet en anmeldelse om, at en mand, der var kørende i en bil med rumænske nummerplader, befandt sig på tilkørsel 29, sydgående, hvor han vinkede flere bilister ind til siden og forsøgte at sælge forskellige ting til de bilister, han havde held med at standse. En patrulje runderede i området og på flere motorvejstilkørsler, men fandt ikke spor af manden i den rumænske bil.

 

Røvede playstation - Mølleengen, Jyllinge, Roskilde

Kl. 12.20 anmeldte en 35-årig mand fra Jyllinge, at han var blevet udsat for røveri. Den 35-årige mand havde haft en PlayStation 5 til salg på Facebook og havde lavet en aftale med en interesseret køber, der skulle komme hjem til sælgeren. Den interesserede køber dukkede op som aftalt, men havde ikke betalt for varen. Han truede sælgeren med en køkkenkniv til at udlevere varen og sparkede i den forbindelse sælgeren tre gange i brystet, hvorefter han løb fra stedet med sælgerens Playstation 5.

Røveren beskrives som:
Mand, somalisk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm høj, spinkel af bygning, hudfarve: sort, hårfarve: sort, hårlængde: kort. Iført sort bluse, sorte bukser, sorte sko. Medbragte: køkkenkniv.

Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Kvinde sigtet for vold - Nygade, Roskilde

Kl. 17.03 modtog politiet en anmeldelse om vold i forbindelse med samlivsproblemer. En 61-årig mand var i sit hjem blevet udsat for vold udøvet af en 58-årig kvinde fra Roskilde. Manden var kommet til skade, men var uden for livsfare, og han blev kørt på sygehuset for at blive behandlet for sine skader. Den 58-årige kvinde blev anholdt i en opgang og sigtet for vold.

I forbindelse med politiets tilstedeværelse kontaktede en 48-årig mand politiet og anmeldte, at han kl. 16.15 havde set den anholdte kvinde overfalde en ældre kvinde, som blev slået to gange i ansigtet af den 58-årige kvinde, hvorefter den ældre kvinde forlod stedet og gik i retning mod Roskilde by.

Kvinden, der blev overfaldet, er ca. 75 år gammel, 165 cm høj, kraftig af bygning, lys i huden og med lyst mellemlangt hår. Hun var iført en brun frakke, der gik til omkring knæene og medbragte en rollator. Politiet vil gerne i kontakt med denne kvinde. Kontakt os på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Politiet kunne - i forbindelse med afhøringen af den 58-årige kvinde - sigte hende for en anden voldsepisode begået kl. 13.45 på et grønt område syd for Smedegade, hvor en 20-årig kvinde fra København havde været ude at gå ved moserne omkring Smedegade og Toftegade, da hun var blevet overfaldet. Den 20-årige oplyste, at hun var blev slået i baghovedet af en ukendt person, som kom bagfra og som udsatte hende for vold, da hun blev revet i håret og blev tildelt flere slag med knytnæve fra en fremmed kvinde. Den 20-årige var blevet behandlet for sine skader på sygehuset.

Den 58-årige kvinde blev løsladt efter afhøring, da der ikke var grundlag for at fremstille hende i grundlovsforhør. Hun kan forvente at høre mere fra politiet.

Køretur gav flere sigtelser - Køgevej, Kværkeby, Ringsted

Kl. 20.51 observerede en patrulje en varebil med en påsat hjemmelavet polsk nummerplade, som patruljen standsede for at undersøge køretøjet nærmere.

Føreren af varebilen, en 42-årig polsk mand bosiddende i Danmark, blev sigtet for at køre med den hjemmelavede nummerplade. Derudover blev han sigtet for kørsel uden førerret samt manglende forsikring på køretøjet. Manden blev løsladt efter afhøring og kan forvente at høre mere på et senere tidspunkt.

Køretur gav flere sigtelser - Egevej, Kirke-Såby, Lejre

Kl. 21.17 blev en 18-årig mand fra Slagelse sigtet for kørsel i påvirket tilstand, da han kom kørende ind på parkeringspladsen ved Kirke Såby hallen, hvor en patrulje befandt sig. Den 18-årige var i besiddelse af 0,75 gram cannabis, der blev beslaglagt, og han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

I mandens bil fandt patruljen en signalpistol med tilhørende magasin, hvor der var isat to patroner samt en 74 cm land machete samt en såkaldt kniv, der falder ind under bestemmelserne i knivloven. Den 18-årige mand blev sigtet for overtrædelse af våbenloven samt knivloven, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at medbringe våbnene, der blev beslaglagt.

Den 18-årige blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen vedr. kørsel i påvirket tilstand, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet på et senere tidspunkt.

Vold - Sofiemindes Alle, Holbæk

Kl. 21.50 anmeldte pårørende til en 14-årig dreng, at han blev blevet udsat for vold. Den 14-årige havde ventet på bussen ved busstoppestedet på Wegenersvej, da han blev overfaldet af 2-3 mænd, der havde slået drengen i ansigtet og sparket ham i ryggen i forbindelse med at de gik forbi busstoppestedet. De ukendte mænd havde slået den 14-årige i ansigtet med en knytnæve, så han faldt omkuld og efterfølgende blev han sparket i ryggen, hvorefter de fremmede mænd forsvandt fra stedet.

Gerningsmændene beskrives som 19-20 år, ca. 180 cm høje og lyshårede. De var iført sorte hoodies og sorte joggingbukser og sorte jeans. Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Den 14-årige blev kørt på skadestuen efter overfaldet og blev behandlet.

Flere containere i brand - Langelandsvej, Køge

Kl. 21.59 modtog alarmcentralen flere opkald fra borgere om ildebrand i Hastrupparken. Brandvæsnet var først fremme og blev beskudt med fyrværkeri. Ingen personer kom til skade. Gerningsmændene forsvandt herefter fra stedet.

Politiet kom kort efter frem til stedet, hvor det viste sig, at der var sat ild til tre containere ved et beboerhus. Ilden blev slukket, og politiet skal nu efterforske sagen for at forsøge at finde frem til identiteten på de personer, der affyrede fyrværkeri samt kortlægge årsagen til branden.

Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Mystiske lyde var ikke indbrud - Fruervej, Gadstrup, Roskilde

Kl. 00.30 anmeldte en beboer på Fruervej, at han mistænkte, at nogen var brudt ind i hans hus, da han kunne høre noget, der lød som en boremaskine. Under samtalen med politiet gik manden tættere på de mystiske lyde, der viste sig at stamme fra hans egen robotstøvsuger, der netop var gået i gang med den natlige rengøring.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. september 2024 kl. 07.00 til 26. september 2024 kl. 07.00.

25. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. september 2024 kl. 07.00 til 25. september 2024 kl. 07.00.

24. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. september 2024 kl. 07.00 til 24. september 2024 kl. 07.00.