Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

30. september 2024 10:42

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. september 2024 kl. 07.00 til 30. september 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Østerdalen, Nykøbing Sj.
Kragholm, Himmelev, Roskilde
Stenbjergvej, Asnæs
Melbygade, Kalundborg
Rørhaven, Karlslunde
Holbækvej, Mørkøv
Svanemosen, Greve
Læstedet, Greve
Belsager, Greve
Kærrøjel, Greve
Vandværksvej, Greve
Langevej, Mørkøv

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skovvangen, Ellinge Lyng, Højby Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Stestrupvej, Kirke-Eskildstrup

Tyveri fra køretøjer:

Boserupvej, Roskilde
Tåstrup Møllevej, Holbæk
Skyttemarken, Havdrup
Hovedgaden, Borup (2 anmeldelser)

 

 

Fredag-lørdag

 

Væltet lastbil - Hovvejen, Kalundborg

Kl 08.29 kom der melding om, at en lastbil, der var ved at læsse grus af, væltede, mens den havde ladet oppe. Chaufføren blev kørt til sygehuset til undersøgelse, men han var sluppet uden skader.

Færdselsuheld i regn - Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl 08.37 skete der et færdselsuheld, da en 23-årig mand fra Hørve var på vej i vestlig retning. I den kraftige regn mistede han herredømmet over sin personbil, der ramte autoværnet og endte ude i nødsporet. Han slap dog fra uheldet uden alvorlige skader.

Bedrageri - Store-Heddinge, Stevns

Fredag fik politiet melding om, at en kvinde i 70 års-alderen i løbet af formiddagen var blevet ringet op af en mand, der sagde, at han var fra Nordea. Han fortalte, at nogen var ved at hæve 8000 kroner på kvindens konto og det lykkedes ham at overbevise kvinden om, at hun skulle udlevere sit dankort og kode til en kollega, der mødte op kort efter.
Kort efter at kvinden havde udleveret kortet blev der hævet 15.000 kroner fra hendes konto.
Den mand, der afhentede kortet, beskrives som: lys i huden, 30-40 år, 170-175 cm høj og spinkel af bygning og med lyst hår. Han var iført lyst tøj. Han var kørende i en sort bil.

Fornærmelig tiltale - Sorøvej, Ringsted

Kl 22.55 blev en patrulje passeret af en personbil hvor en mand under kørslen åbnede døren og råbte ukvemsord af patruljen, der efterfølgende bragte bilen til standsning. En 25-årig mand fra Ringsted var meget opfarende og truende og blev derfor lagt i håndjern. Han fortsatte med at være højtråbende og fornærmelig i sin tiltale og blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og for fornærmelig tiltale. Han blev sammen med de tre andre personer i bilen visiteret men der blev ikke gjort fund af interesse for politiet.

Uro under marked i Mørkøv

Politiet var var weekenden igennem tilstede ved markedet i Mørkøv.
Fredag kort før klokken 20 træf patruljen en ung mand, der var i besiddelse af et baseballbat, som var købt på markedet. Det blev aftalt med den unge mands far, at patruljen ville tage battet med ind på politistationen, hvor det ville kunne hentes senere.
Kort efter opstod der slagsmål med et større antal personer involveret ved et øltelt på pladsen. Politipersonalet forsøgte at få skilt parterne ad, men de fortsatte med at slås indbyrdes. Det blev derfor nødvendigt at bruge peberspray for at få folk til at trække væk fra stedet og stoppe opgøret. I alt tre personer blev anholdt. To af dem blev medtaget til detentionen. I alt fem personer blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Lørdag kl. 20.47 kørte flere patruljer til melding om slagsmål mellem en gruppe yngre mænd foran et supermarked på Ringstedvej i Mørkøv. En vagt fra supermarkedet greb ind, og han fik hjælp fra forbipasserende. Da politiet kom var slagsmålet stoppet og betjentene undersøgte sagen. Alle parter havde været lige gode om det, og ingen var kommet noget alvorligt til. Flere udeforstående blandede sig i politiets arbejde og måtte bortvises fra parkeringspladsen, så politiet kunne få arbejdsro.

Søndag morgen kl. 05.39 blev 37-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet på Skovvejen ved Nr. Jernløse i Mørkøv. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev taget med til en blodprøve.

 

 

Lørdag-søndag

 

Kvinde overfaldet - Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.30 anmeldte en 28-årig kvinde, at hun kort forinden var blevet overfaldet af to mænd, da hun gik på Vandtårnsstien i Holbæk. Mændene tog fat i kvinden, som kæmpede imod, og det lykkedes hende at sparke sig fri og stikke af.

De to mænd beskrives som:
A: Mand, 20-25 år, 170-180 cm, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Sort gedeskæg på hagen. Talte: Dansk, Iført: Gråt joggingsæt.
Han har formentligt flækket læben, idet forurettede sparkede ham væk og ramte ansigtet

B: Mand, 20-25 år, 180-190 cm, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj

Overfaldet skete lørdag aften mellem kl. 20.45-20.55 og politiet søger vidner til det mulige voldtægtsforsøg. Ring på tlf.114, hvis du har set overfaldet eller de beskrevne mænd

Spirituskørsel - Roskildevej, Vipperød, Holbæk

Kl. 21.15 sigtede og anholdt en patrulje en 23-årig mand fra Ringkøbing, som kørte med en promille over det tilladte. Han blev stoppet i en rutinekontrol, hvor han blev testet med alkomteret. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Bilist påkørte rådyr - Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde - Lejre

Kl. 03.44 kørte en 29-årig mand fra Køge på Holbækmotorvejen mod vest, da et rådyr løb ud foran bilen. Bilisten kunne ikke nå at undvige, og ramte dyret, hvorefter han kørte galt. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 29-årige blev tilset i ambulance. Bilen holdt på vejbanen, men blev skubbet ud i nødsporet. Der var ingen melding om, at bilsten kom noget alvorligt til.

Mand fængslet for afpresning og våbenbesiddelse - Værslev, Kalundborg

En 41-årig mand fra Kalundborg blev søndag varetægtsfængslet til den 22. oktober i en sag om afpresning og våbenbesiddelse. Den 41-årige og en 28-årig mand fra Kalundborg blev anholdt lørdag eftermiddag, efter de havde mødt op og truet et par i Værslev, som den 41-årige havde et økonomisk mellemværende med.

Begge mænd anholdt og sigtet for trusler/afpresning, og politiet fandt i forbindelse med en ransagning af en bil adskillige skydevåben i form af en riffel, en salonriffel, en pistol og et oversavet luftgevær, og en del ammunition, som den 41-årige blev sigtet for at besidde. På hans bopæl fandt politiet desuden fire rifler og en revolver. Alle de fundne våben blev beslaglagt. Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille den 28-årige i grundlovsforhør, så han blev løsladt efter afhøringen.

 

 

Søndag-mandag

 

Nøgen mand på gaden - Borgerdiget, Roskilde

Kl. 07.28 anmeldte en borger, at der befandt sig en nøgen mand på gaden. En patrulje kom frem til manden, som befandt sig på offentlig gade. Hans tøj lå folder sammen ved siden af ham. Da manden, der var beruset, ikke ville oplyse sin identitet, blev han taget med på politistationen, så politiet kunne fastlægge, hvem han er. Der er tale om en 42-årig mand fra Polen. Han blev senere på dagen løsladt.

Kl. 14.12 var manden igen på spil, da politiet fik en anmeldelse om en beruset mand uden underbukser. En patrulje kom frem til stedet og fik manden i tøjet igen. Da patruljen skønnede, at han godt at kunne tage vare på sig selv, kørte patruljen videre til andre opgaver.

Mand genforenet med sin cykel - Syvvejen, Gadstrup, Roskilde

Kl. 11.26 anmeldte en 22-årig mand fra København, at hans racercykel var blevet stjålet fra Hareskov Station natten mellem lørdag og søndag. Den 22-årige kunne ved hjælp af den airtag, han havde monteret på sin cykel, se, at den nu befandt sig på Syvvejen i Gadstrup, og han alarmerede derfor politiet.

Politiet kørte frem til stedet, hvor de fandt den stjålne cykel i et lejet opbevaringsrum, som de ransagede. Den stjålne cykel blev udleveret til den 22-årige ejer. Politiet har en mistænkt i sagen, der nu skal efterforskes. Herunder skal det fastlægges, om nogen kan sigtes for cykeltyveriet.

Dødfunden - Landervejen, Gørlev Sj. - Kalundborg

Kl. 14.45 anmeldte en borger, at der befandt sig en død person i vandet ved Reersø Strand. Politiet kom frem til stedet, hvor den afdøde person bar præg af at have ligget i vandet i længere tid. Den afdøde blev kørt til hospitalet. Der pågår nu undersøgelser for at fastslå, hvem den afdøde er.

Drenge i farlig leg - Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.13 anmeldte en borger, at der blev sprængt syrebomber i området. Borgeren, en lokal kvinde, havde på en bænk fået noget væske på hånden, som begyndte at svie, da hun kom i berøring med væsken. En patrulje kom frem til stedet, og fandt sprængte plastflasker og rester af sølvpapir og i forbindelse med politiets tilstedeværelse i området blev de opmærksomme på flere høje brag.

Patruljen fandt kort tid efter frem til to lokale drenge på 14 og 15 år. Den enes hånd havde mindre skader. Brandvæsnet kom frem og spulede syreresterne væk fra bænken og fra et havebord, hvor der også var spildt syre.

Patruljen underrettede forældrene til drengene, så de kunne have en alvorssnak med drengene. Politiet vil gerne opfordre forældre til at tale med deres børn om, at det er uhensigtsmæssigt og kan være farligt at eksperimentere med syre. I denne tilfælde kom ingen alvorligt til skade.

Gryde med olie gav store skader - Baunehøjparken, Jyllinge - Roskilde

Kl. 21.44 fik politiet en anmeldelse om brand i en ejendom. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor en gryde med varm olie var gået i brand i forbindelse med madlavning, og dette havde givet omfattende varmeskader og sodskader på stedet. Brandvæsnet fik slukket branden, og tre beboere på stedet blev kørt til kontrol på sygehuset.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

4. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3.oktober 2024 kl. 07.00 til 4. oktober 2024 kl. 07.00.

3. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 3. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 2. oktober 2024 kl. 07.00 til 3. oktober 2024 kl. 07.00.

2. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 2. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1.oktober 2024 kl. 07.00 til 2. oktober 2024 kl. 07.00.