Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

6. december 2022 11:57

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. december 2022 kl. 07.00 til 6. december 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Odensevej, Himmelev, Roskilde
Enebærhaven, Hvalsø
Kikhøjparken, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skovskellet, Fårevejle St.
Tjørnevænget, Store-Fuglede
Ahornvej, Dalby Strand, Gørlev Sj.
H/F Kildemosegård, Køge

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Haslevvej, Sneslev, Ringsted
Elledevej, Kalundborg
Kærup Parkvej, Benløse, Ringsted


Snevejr kan være på vej – hold dig orienteret og afsæt ekstra tid

Det er blevet koldt, og snevejr kan være på vej til dele af vores politikreds og andre dele af Sjælland.

Skal du ud at køre i bil de næste dage, vil det helt sikkert være en god ide at tjekke vejrudsigten, så du kan være forberedt på at skulle bruge ekstra tid til skrabe sne og is af bilen inden køreturen. Og beregn ekstra køretid, hvis vejene er glatte som følge af vejrsituationen.

Vær særligt opmærksom på at få gjort ruder og lygter rene, så du både kan se ud og blive set af andre trafikanter.
Hold dig orienteret om vejrudsigten f.eks. via digitale vejrtjenester og om trafiksituationen og føret på www.trafikinfo.dk.


Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 08.58 fik politiet melding om, at to varebiler var impliceret i et sammenstød på Vestmotorvejen i det østgående spor, så ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at der ud over to beskadigede varebiler også lå en masse knust glas på kørebanen, idet begge de implicerede varebiler transporterede glaspartier. De var blevet beskadiget som følge af sammenstødet, så den ene af de to vognbaner på uheldsstedet blev afspærret i forbindelse med oprydningen.

Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, da den forreste varebil ført af en 47-årig mand fra Skælskør bremsede op på grund af kødannelse. Det opdagede en 38-årig mand fra Dianalund i den bagvedkørende varebil for sent, så han påkørte varebilen foran.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet, og oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 10.00.

Indsats mod social dumping – Holbæk / Lejre

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog mandag formiddag en kontrol af en byggeplads lidt syd for Holbæk by sammen med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

Myndighederne traf otte udenlandske arbejdere, hvoraf de fem var fra Bosnien-Hercegovina med kroatiske opholdstilladelser, en mand fra Serbien og to mænd fra Kosovo-Albanien med svenske opholdstilladelser.

Kun serberen og de to mænd fra Kosovo-Albanien skal en tur forbi politistationen i Roskilde for at fremvise deres originale identitetsdokumenter, som de ikke kunne fremvise på selve byggepladsen. Trods disse mindre alvorlige mangler fra de tre mænds side fandt ikke grundlag for hverken at sigte eller frihedsberøve nogen af de udenlandske arbejdstagere.

I Hvalsø i Lejre kommune blev endnu en byggeplads kontrolleret efterfølgende, men her var kun danskere beskæftiget, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere på denne byggeplads.

Myndighedernes kontrol af forskellige arbejdspladser inden for forskellige brancher er et led i indsatsen mod social dumping og ulovlig arbejdskraft i Danmark.

Røg fra lejlighed – Gyvelvej, Køge

Kl. 10.52 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af en melding om kraftig røgudvikling fra en lejlighed i en beboelsesejendom.
Kort efter kunne brandvæsnet konstatere, at røgudviklingen skyldes en glemt gryde med mad, som var brændt kraftigt på, så der var sket røgudvikling i lejligheden.

Der var ingen hjemme på adressen, og det blev heller ikke nødvendigt at evakuere andre beboere i ejendommen. Røgudviklingen skete i en lejlighed tilhørende en 43-årig kvinde, som er blevet underrettet.

Fjerde gang gik det galt med butikstyverierne – Roskilde

Kl. 14.42 fik politiet en anmeldelse fra personalet i supermarkedet Føtex, Stationscentret, Roskilde, om, at to unge piger havde udløst varealarmen, da de efter betaling for en vare havde forladt supermarkedet. De var nu tilbageholdt af personalet som mistænkte for tyveri af andre varer.

Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 13-årig pige fra Kirke-Hyllinge og en 14-årig pige fra Taastrup, som var i besiddelse af en del varer, som de kunne mistænkes for at have stjålet andre steder i Roskilde.

Registrering af varerne, som pigerne ikke havde betalt for, viste, at de havde stjålet kosmetik og slik for 355 kr. i Føtex, tøj for 805 kr. fra H&M på Ro’s Torv, kosmetiske produkter for 242 kr. fra Normal og sakse, blyantspidser og viskelæder mv. til en værdi af 245kr. fra Bog & Ide på Stændertorvet.

Pigerne blev afhørt til disse butikstyverier, men kunne ikke sigtes herfor, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år. De to pigers værger blev tilkaldt og orienteret om sagerne mod pigerne, inden de fik lov til at forlade supermarkedet.

Politiet leverede efterfølgende de stjålne varer retur til de respektive forretninger og orienterede også de sociale myndigheder i både Lejre og Høje-Taastrup kommuner om sagerne mod de to piger.

Færdselsuheld – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 15.59 var to bilister stødt sammen på L. C. Worsøesvej, så det ene spor blev spærret, og der lå glasskår på kørebanen.

Det viste sig, at en 36-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil for sent havde opdaget, at trafikken foran ham var gået i stå i den tætte trafik frem mod rundkørslen ved Roskildevej. Han påkørte derfor bagende af en personbil, som 66-årig mand fra Holbæk var fører af.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.28 var der sket et uheld med to bilister impliceret på Vestmotorvejen i det vestgående spor ca. 100 meter øst for Højelsevej.

Det viste sig, at en 47-årig mand fra København V som fører af en personbil var kørt i overhalingssporet, da en forankørende varebil pludselig lavede en kraftig opbremsning. For at undgå påkørsel bremsede den 47-årige og undveg efterfølgende ind i midterrabatten, men blev i forbindelse med sin opbremsning påkørt bagfra af en personbil, som en 35-årig kvinde førte i samme retning.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og et bugseringskøretøj måtte tilkaldes for at få fjernet de to køretøjer fra midterrabatten, så trafikken kunne normaliseres kl. ca. 17.30.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.00 måtte politiet igen rykke ud til et færdselsuheld, der var sket formentlig som følge af uopmærksomhed på Ringstedvej tæt på en af rundkørslerne ved Holbækmotorvejen.

En 66-årig mand fra Holbæk opdagede som fører af en personbil for sent, at den forankørende personbil ført af en 59-årig mand fra Hørve bremsede. Den 66-årige påkørte derfor bagenden af den forankørende bil, men ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet. Begge parter var kørt i nordlig retning på Ringstedvej.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Mand midt på vejen – Køgevej, Roskilde

Kl. 22.02 fik politiet en henvendelse om en mørkklædt mand, der gik rundt midt på Køgevej omtrent ud for rådhuset og tilsyneladende er til fare for sig selv i trafikken.
Politiet kørte til området og fik kontakt til en mørkklædt, 28-årig mand fra Roskilde, som gav udtryk for, at han var ked af det som årsag til sin færden blandt bilisterne på Køgevej.
Den 28-årige var påvirket af spiritus og blev frihedsberøvet, så han efter et lægetilsyn kunne anbringes i sikkerhed i detentionen, så han også kunne blive afruset.
Politiet løslod ham tidligt tirsdag morgen uden at sigte ham for noget efter sin færden midt på Køgevej.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 01.36 rykkede politiet ud til endnu et færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor, idet en lastbil var forulykket.
Det viste sig, at 54-årig mand fra Vordingborg som fører af en lastbil af ukendte årsager var havnet i midterrabatten, hvor autoværnet blev påkørt. Uheldet skete ca. to kilometer øst for afkørsel 33 Vemmedrup.

Føreren havde selv bestilt et bjærgningskøretøj, så motorvejen måtte kortvarigt spærret i forbindelse med bugsering af lastbilen væk fra midterrabatten.
Ingen kom til skade, og der var ikke andre trafikanter involveret, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Forsøg på butikstyveri udviklede sig til røveri – Lillevangsvej, Greve

Kl. 02.37 slog en 36-årig mandlig ekspedient alarm til politiet, idet en mandlig kunde tidligere på den døgnåbne tankstation havde truet med en mindre kniv til at få udleveret nogle varer, som han ikke ville betale for.

Politiet kørte til området med flere patruljer, der fik klarlagt, at en umaskeret mand var kommet ind på tankstationen og havde ud over nogle småvarer bedt om en flaske spiritus. Da manden ikke ville betale, havde ekspedienten taget spiritusflasken retur, men manden tog fat i flasken og trak den anden vej.

Pludselig trak manden en mindre kniv og udtalte truende, at han ville have spiritusflasken og at han ellers ville gøre skade på ekspedienten med kniven. Ekspedienten slap flasken, hvorefter manden flygtede væk fra stedet medbringende spiritusflasken.
Politiet ledte med flere patruljer i området efter manden, der blev beskrevet som: 25-30 år, lys i huden, ca. 190 cm høj, almindelig af bygning, iført mørk jakke, grå joggingbukser og en sort balaclava samt medbringende en mindre kniv.

Den mistænkte mand blev ikke fundet og forsøges nu via videoovervågningen identificeret i en sag, som politiet behandler som en røverisag på grund af truslerne over for ekspedienten.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set manden med spiritusflasken på vej væk fra den døgnåbne tankstation. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 06.07 var ikke mindre end fem bilister blevet involveret i et sammenstød i den tætte morgentrafik i den nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen lige efter Karlslunde-afkørslen. Personalet fra tre tilkaldte ambulancer kunne konstatere, at ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødene.

Tre ladvogne blev sendt til uheldsstedet til fjernelse af de involverede køretøjer, som med deres placering midt på motorvejen var årsag til en længere kødannelse.
Uheldet var sket efter en opbremsning i den tætte morgentrafik, så en uopmærksom bilist havde påkørt bilisten foran med den virkning, at den påkørte blev skubbet frem i endnu en bilist.

Dette sammenstød med de tre involverede opdagede to andre bilister hver især for sent, så de sekunder efter hinanden stødte ind i de allerede havarerede bilister.
Oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 07.30, så trafikken atter kunne normaliseres på motorvejen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.