Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

6. november 2023 10:32

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. november 2023

Læs uddraget af weekendens hændelser 3. november kl 0700 til 6. november kl 0700.

 

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:
Jernbanegade, Køge

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Møllevej, Borup, Køge
Maglekæret, Solrød Strand
Hornsherredvej, Kirke-Hyllinge, Lejre

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Pallasvej, Kalundborg
Granvej, Gørlev, Kalundborg (to steder)
Tunøvej, Asnæs, Odsherred
Højby Lyngvej, Odsherred
Emmasvej, Vig, Odsherred
Ellinge Strandvej, Højby, Odsherred

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Skolegade, Gørlev, Kalundborg
Fluebækvej, Ringsted
Østersøvej, Rødvig, Stevns
Elmelyparken, Solrød Strand
Kongsted Rasteplads, Vestmotorveje, Ringsted

Navervej, Roskilde

 

Fredag til lørdag

 

Salg af narko – Rådhusstræde, Køge

Kl 13.03 standsede politiet to mænd, der udviste mistænkelige adfærd. Da de to mænd blev visiteret fandt patruljen ca 100 gram amfetamin på den ene og det fik politifolkene til også at ransage på mandens hjemadresse i Køge. Hjemme hos den 42-årige mand blev der ikke fundet yderligere narko, men til gengæld fandt man både et ulovligt slagvåben og en machete. Manden blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven og knivloven.

 

Påvirket bilist – Nørregade, Hørve, Odsherred

Kl 20.23 standsede politiet en varevogn ført af en 49-årig mand fra lokalområdet. Der var mistanke om, at han havde drukket for meget til at føre bil, hvilket han erkendte. Desuden havde han ikke gyldigt kørekort. Ejeren af varevognen blev desuden efterfølgende sigtet for at have lånt køretøjet ud til en person uden kørekort.

 

Ulovlig knallert – Snoldelev Bygade, Gadstrup, Roskilde

Kl 21.15 standsede færdselspolitiet en 15-årig lokal dreng, der kørte på en knallert uden nummerplade. Det viste sig, at knallerten kunne køre 73 km/t selv om den maksimalt må køre 30 km/t. Den unge mand kan nu se frem til en betinget frakendelse af retten til at køre lille knallert og skal sørge for at få lovliggjort sin knallert.

 

Overhalede civil politibil – Lejrevej, Lejre

Kl 22.15 havde en 22-årig mand fra lejre så travlt, at han hen over dobbelt spærelinjer overhalede en anden bil. Det var desværre for ham færdselspolitiet i en civil bil, og manden blev efterfølgende målt til at køre med gennemsnitshastighed på 113 km/t hvor man maksimalt må køre 80 km/t. Det gik derefter med nogenlunde samme hastighed gennem Allerslev, og derfor skal der nu en nærmere udmåling til for at fastslå, hvor hurtigt manden kørte gennem byzonen. Da han blev standset, viste dig sig også, at han havde administrativt inddraget kørekort. Hvis det viser sig, at han har kørt over 100 km/t i en byzone, vil han efterfølgende få beslaglagt bilen efter reglerne om vanvidskørsel. Ejeren af bilen vil desuden få en sigtelse for at have lånt bilen ud til en person, der ikke har kørekort.

 

Kørte galt i mors bil – Hovvejen, Kalundborg

Kl 00.42 kørte en 16-årig dreng fra Sydsjælland i en rundkørsel med ca 110 km/t og mistede derfor herredømmet over bilen, som fortsatte ud på en mark. Den 16-årige løb derefter fra stedet. Han havde forinden også ramt et vejskilt og en lysmast ved Slagelsevej. Det lykkedes en patrulje at finde drengen cirka 1 km fra uheldsstedet. Han havde ikke kørekort og var påvirket, men var sluppet fra uheldet uden skader. Bilen tilhørte drengens mor fra Kalundborg, og han havde taget nøglerne uden at få lov til det.

 

Vold i nattelivet – Ivar Huitfeldtvej, Køge

Kl 03.01 blev det anmeldt, at to lokale mænd på hhv 20 og 21 år, var blevet overfaldet af en gruppe unge mænd ved stationen, der efterfølgende havde jagtet dem rundt i området. De blev tildelt flere slag og spark i ansigtet. Vidner, der så overfaldet, råbte op, og det fik overfaldsmændene til at forsvinde fra stedet. Politiet fortsætter nu efterforskningen for at få identificeret gerningsmændene.

 

Samlet op af godstog – Jernbanevej, Ringsted

Kl 04.49 oplyste Bane Danmark, at en godstog på strækningen fra Roskilde til Ringsted havde bemærket en person, der gik langs skinnerne ved Kværkeby. Lokoføreren havde samlet en 20-årig mand fra Ringsted op og taget ham med til Ringsted, hvor en patrulje overtog ham og forklarede den unge mand, at det kan være livsfarligt at følge skinnerne hjem – særligt midt om natten. Den 20-årige undskyldte mange gange og lovede ikke at gøre det igen.

 

Politiet på J-dags kontrol

I anledning af julebryggens frigivelse afholdt færdselspolitiet kontrol flere steder i politikredsen. På kontrollerne i Holbæk, Lejre, Kvanløse og Svinninge blev der tilsammen standset omkring 500 biler. Resultatet blev tre bilister, der blæste promillen op på mere end det tilladte og som derfor blev sigtet for at køre spirituskørsel. Desuden blev en person sigtet for at køre bil uden kørekort og der var otte andre mindre forseelser.

 

Lørdag til søndag

Spiritusbilist slingrede kraftigt – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 18.08 anmeldte en bilist på Sydmotorvejen mod nord, at han var bekymret for en medbilists kørsel. Ved Farøbroen havde bilisten under en overhaling været tæt på at ramme hans bil, da bilen trak ind foran. Bilisten slingrede herefter videre ad motorvejen og var enkelte gange helt ude i nødsporet og køre. Kørslen var generel farlig, da bilisten kørte for tæt på forankørende og svingede kraftigt, når den overhalede. Den bekymrede Københavner ringede derfor til politiet og anmeldte den farlige kørsel.

 

En patrulje satte kursen til motorvejen, hvor anmelderen fulgte efter den usikre bilist, som drejede af ved Vallensbæk S og kørte videre ad Vallensbæk Torvevej. Bilisten blev stoppet på Vallensbæk Stationstorv, hvor patruljen henvendte sig til den kvindelige fører, som var tydeligt påvirket af spiritus. En alkometertest viste en promille væsentligt over det tilladte, så den 49-årige kvinde fra Lolland blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Kvinden fik grundet den høje promille inddraget sin førerret, mens sagen behandles. Hun blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve, og vil høre mere fra politiet, når resultatet kommer.

 

Spirituskørsel – Hovedgaden, Regstrup, Holbæk

Kl. 19.10 sigtede og anholdt politiet en 48-årig mand fra Ukraine for spirituskørsel, da han blev stoppet ved Nørre Jernløse kirke i et rutinekontrol. Den 48-årige mand havde en alt for høj promille, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev taget med til politistationen og afhørt med tolk. Den 48-årige havde adresse i Danmark, så han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Scooter på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve

Kl. 20.25 indgik en anmeldelse om, at en scooter kørte på motorvejen med to personer på uden hjelm. Vidner fortalte, at scooteren var kørt ind på Karlslunde Rasteplads, så en patrulje satte kursen dertil.

 

På rastepladsen fandt patruljen en parkeret scooter, som viste sig at være en afmeldt motorcykel. Betjentene traf to mænd på 19 og 21 år fra Greve, som stod ved motorcyklen. Den ene mand erkendte, at motorcyklen tilhørte ham, men han nægtede at udtale sig i forhold til, hvem som havde kørt på motorcyklen.

 

I motorcyklens rum under sædet fandt patruljen en kniv, som den 19-årige ejer blev sigtet for at besidde, da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde den. Kniven blev beslaglagt, og den 19-årige kan forvente en bøde i sagen.

 

Politiet undersøger nu, om det er muligt at fastslå, hvem der kørte på den ulovlige motorcykel hen til rastepladsen.

 

Narko- og spiritiuskørsel – Aerolitvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.30 stoppede en patrulje en varebil i en rutinekontrol i Jyderup. Føreren af bilen, en 29-årig mand Slagelse, blev testet positiv i en narkometertest, og en alkomtetertest viste også en for høj promille. Den 29-årige havde heller ikke et gyldigt kørekort, så han blev sigtet for at køre påvirket uden førerret, og han erkendte sigtelserne. Den 29-årige blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

 

Slagsmål og muligt våben – Jernbaneplads, Holbæk

kl. 22.27 blev flere patruljer sendt til en anmeldelse om et slagsmål mellem flere personer på Holbæk Station. Der var muligvis set en pistollignende genstand på en af de involverede, så politiet tog alle forbehold.


Da patruljerne kom frem havde alle parter forladt stationen, og der var ingen oplysninger om, at nogen skulle være kommet noget til. Politiet kørte i området for at lede efter personer i relation til episoden, men fandt ikke frem til nogen.

 

Overvågningen på stationen blev gennemgået, hvor det ikke blev fastslået, at der var et våben involveret. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at forsøge at finde frem til, hvem der deltog i slagsmålet.

 

Fuld cyklist slog hovedet – Klosterengen, Roskilde

kl. 23.24 kørte politi og ambulance til et uheld, hvor en cyklist var væltet på cykelstien på Klosterengen. Forbipasserende fandt den forulykkede mand, som havde slået hovedet og havde brug for hjælp.

 

Den 64-årige mand fra Roskilde kørte på cykel i spirituspåvirket tilstand og var væltet i et solouheld. Han kørte ikke med cykelhjelm og blev taget med på skadestuen til tjek for et muligt hovedtraume, men der var ingen melding om alvorligt tilskadekomst.

 

Narkokørsel – Ivar Huitfeldtsvej/Værftsvej, Køge

Kl. 00.47 blev en 25-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han i en narkometertest blev fundet positiv for kokain. Han blev stoppet rutinemæssigt i krydset Ivar Huitfeldtsvej/Værftsvej i Køge og taget med til en blodprøveudtagelse.

 

Narkokørsel – Nykøbingvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 01.05 blev en 36-årig lokal mand sigtet for at køre bil, selvom han havde røget hash. Han blev stoppet på Nykøbingvej i Føllenslev, hvor han også blev fundet i besiddelse af 2,89 gram hash, som lå i hans underbukser.

 

Søndag til mandag

 

Tyveri fra byggeplads – Hallas Alle, Kalundborg

Kl 07.35 fik politiet anmeldelse om, at der i løbet af natten havde været indbrud i en container på en byggeplads, hvor der var stjålet værktøj for et større beløb. Politiet hører gerne fra vidner, der måtte have set noget mistænkeligt i området i løbet af søndag aften og natten til mandag.

 

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Kirke-Såby, Lejre

Kl 11.04 skete der et uheld, da en 24-årig kvinde fra København kom kørende i en personbil. Hun rullede vinduet ned for at spytte ud af det, men kom i den forbindelse til at styre bilen for langt over den modsatte kørebane og ramte frontalt ind i en modkørende autocamper ført af en 50-årig mand fra Frederikssund. Manden slap fra ulykken uden større skader, mens kvinden blev kørt til sygehuset med lettere kvæstelser.

 

Tyveri fra container – Sandvadsvej, Køge

Kl 16.37 oplyste en årvågen borger, at to mænd havde stjålet kabel- og metalskrot fra en affaldscontainer og var kørt fra stedet. En patrulje fik ved tilkørslen til motorvejen kontakt til bilen og de to mænd på 25 og 35 år fra hhv Glostrup og Helsingør. De nægtede ethvert kendskab til såvel bilen, de var kørende i, og affaldet på ladet af den. Føreren af bilen havde ikke kørekort, så han blev sigtet for at køre bil uden førerret og begge mænd sigtet for tyveri. Affaldet blev returneret til containeren og politiet tog indtil videre køretøjet med sig.

 

Tricktyveri – Ølbycenteret, Køge

Kl 17.29 kom der anmeldelse om, at en 75-årig kvinde, der var ved at lukke en butik i centeret, var blevet kontaktet af en mand, der gerne ville hjælpe hende. Han havde spurgt til prisen på nogle varer i forretningen og derefter givet hende hånden. Da han var gået fra stedet bemærkede kvinden, at hun manglede sit guldarmbånd. Manden beskrives som 30-40 år, brun i huden og med kort sort hår. Han havde langt skæg og røg cigaret og var iklædt en mørk jakke.

 

Røveri på gaden – Stationsvej, Svebølle, Kalundborg

Kl 17.41 blev det anmeldt til politiet, at en 13-årig dreng i nærheden af et supermarked var blevet opsøgt at tre unge mænd og en ung kvinde. To af de unge mænd havde pludseligt truet den 13-årige til at udlevere sin taske. Røveriet fik den ene af de tre unge mænd til at gå fra stedet, da han ikke ønskede at være en del af det, og efterfølgende overtalte den unge kvinde de to andre til at den 13-årige skulle have tasken tilbage. Mændene havde vist en kniv for at understrege deres trussel. Politiets efterforskning førte efterfølgende frem til to unge mænd på hhv 16 og 19 år, som blev anholdt, afhørt og sigtet for røveriet.

 

Påvirket bilist stoppet – Parcelvej, Svebølle, Kalundborg

Kl 20.12 standsede en patrulje en bil ført af en 30-årig mand fra Kalundborg, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Det erkendte han og samtidigt blev han også sigtet for at køre bil uden gyldigt førerret.

 

Aktion mod social dumping

Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi var søndag eftermiddag og aften på kontrol af lastbilchaufførers overholdelse af reglerne om ugehvil. Kontrollen blev gennemført ved en ejendom i Faxe Kommune, hvor der var mistanke om, at lastbilchauffører overnatter i lastbilerne og ikke får det lovpligtige ugehvil i ordentlige rammer.
Også medarbejdere fra Skat og Arbejdstilsynet deltog i kontrollen.

På ejendommen blev det konstateret, at der var tre chauffører med hver dages lastbil. I en lade var der konstrueret en slags lejr med vaskemaskine, spisebord mm. Mens der var redt op i lastbilerne til overnatning. Da kravene til rammerne for hvilket er mindre, hvis der er tale om et såkaldt reduceret ugehvil, vurderede politiet, at man ikke kunne rejses sigtelse for at overtræde reglerne om ugehvil.

Om indkvarteringsfaciliteter lever op til kravene til indkvartering for lastbilchauffør vil nu blive undersøgt nærmere, idet der var tale om en meget lav standard. Ejeren af ejendommen blev vejledt om reglerne, og om at han fremadrettet risikerer at blive sigtet for medvirken til overtrædelse af reglerne ved at stille laden til rådighed.

 

Opsamling: Grundlovsforhør

De tre mænd, der natten til fredag blev anholdt for et tyveri af kobberkabler i Asnæs, blev senere fredag fremstillet i grundlovsforhør. Alle tre erkendte at have stjålet for en værdi af cirka 7500 kroner og fik en straksdom på 40 dages fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i seks år.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

29. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. februar 2024 kl. 07.00 til 29. februar 2024 kl. 07.00.

28. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 28. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. februar 2024 kl. 07.00 til 28. februar 2024 kl. 07.00.

27. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 27. februar 2024.

Narkohund på besøg i ungdomsklub - Voldelig butikstyv sigtet for røveri - Restaurant fik stjålet øl. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. februar 2024 kl. 07.00 til 27. februar 2024 kl. 07.00.