Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

7. december 2022 12:42

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 7. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 6. december 2022 kl. 07.00 til 7. december 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Østre Havnevej, Havnebyen, Sjællands Odde
Siriusvej, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gøgevej, Viby Sj.
Rugbjerg, Greve (forsøg)
Møllegårdsalle, Nykøbing Sj.
Lindevej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Tjørnevænget, Bjerge Strand, Store-Fuglede

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Lundeparken, Viby Sj.
Syvmose Alle, Viby Sj.
Industrivej, Roskilde
Rådhusholmen, Greve
Ulvemosevej, Havdrup


Bilist lettet efter blitz af fotobil – Frederiksborgvej, Roskilde

Tirsdag mellem kl. 05.20-12.10 var ATK-bilen klar på Frederiksborgvej ud for Risø, hvor den målte trafikken ind mod Roskilde. En bilist gjorde sig særligt bemærket, da blæste forbi med 151 km/t, selvom det kun er tilladt at køre 80 km/t. Bilisten vidste godt selv den var gal, så han stoppede og henvendte sig til ATK-måleren, idet han frygtede, at han havde kørt vanvidskørsel. Den hurtige bilist havde i frustration over lastbiler, der overhalede på strækningen, haft en lidt for hidsig speederfod.

Fartoverskridelse kom dog ikke over de 100%, som det kræver for at udløse vanvidsbetingelserne om konfiskation af bilen og inddragelse af kørekortet på stedet. Så det var en lettet bilist, der kørte videre, selvom han kan forvente både en betinget frakendelse og en klækkelig bøde. Bilisten skal bestå en orienterende køreprøve for at beholde sit kørekort.

Der var tæt trafik denne formiddag, hvor i alt 4514 bilister passerede målebilen. 34 bilister blev blitzet og heraf kørte to mere end 30% for stærkt, så det ud over bøden koster et klip.

Sager, der udløser klip eller frakendelse, pålægges desuden et tillæg på 500 kr til Offerfonden, som går til bl.a ofre i trafikken.

Demonstration – Bragesvej, Ringsted

Kl. 08.12 fik politiet oplysninger om, at flere demonstranter havde samlet sig ved et slagteri, hvor grisetransporter skulle ankomme i formiddagens løb.
Politiet kørte til område og havde en dialog både med de 10-15 demonstranter og personale på slagteriet, så demonstrationen kunne forløbe udramatisk.
Demonstrationen ved slagteriet ophørte kl. ca. 10.15 og var forløbet i god ro og orden, så ingen demonstranter var hverken blevet sigtet eller anholdt.

Færdselsuheld – Centervej / Vibevej, Høng – Kalundborg

Kl. 09.56 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved et sammenstød i krydset Centervej – Vibevej, hvor to biler var stødt sammen.

Det viste sig, at en 53-årig kvinde fra Høng i en personbil var kørt ad Centervej mod nord og i krydset ved Vibevej ville svinge til højre.
Efter fremkørsel over vigelinjen og i forbindelse med svingningen stødte hun ind i højre side på en personbil, som en 76-årig mand fra Gørlev Sj. førte ad Vibevej mod øst og skulle ligeud i krydset ved Centervej.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet optog rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Tyveri af kaminvæske – Siriusvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.43 anmeldte personalet fra et byggemarked, at nogen havde forøvet et indbrud i varegården ved at skære et hul i et træhegn.

Politiet undersøgte stedet og kunne i samarbejde med personalet konstatere, at der var blevet stjålet i alt 12 dunke med hver 20 liter kaminvæske fra varegården. Ifølge videoovervågningen var indbruddet sket natten til tirsdag kl. ca. 02.55, hvor to mænd iført mørkt tøj havde skaffet sig adgang til varegården.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser og forsøger at få identificeret de to mænd, der optræder på videoovervågningen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set de to mænd ved byggemarkedet midt om natten og et eventuelt køretøj, idet de stjålne dunke formodes kørt væk fra stedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ældre kvinder svindlet for over 1 million – Køge

Svindel mod ældre sker hver eneste dag landet over. Inden for en uge er to kvinder fra Køge tilsammen blev narret til at overføre mere en 1 million kroner til bedragere, som udgav sig for at være fra banken eller politiet.

Onsdag i sidste uge anmeldte en 78-årig kvinde, at hun aftenen forinden var blevet kontaktet telefonisk af en kvinde, som præsenterede sig som Pernille Christensen fra Rigspolitiets IT-afdeling. Under påskud om, at der var mistænkelige transaktioner fra kvindens konto, blev hun overtalt til at overføre hele sin formue til flere forskellige konti i ”sikkerhedsdepot”. Den 78-årige blev nu kontaktet af ”Benjamin” en medarbejder, fra Nordeas IT-afdeling, som stod for det praktiske med at ”hjælpe” den 78-årige med selv foretage de mange overførsler.

I går anmeldte en 81-årig kvinde, at hun var blevet franarret alt, hvad hun havde på sin konto af en falsk bankmand fra Nordea. Igen ved at skabe forvirring om mærkelige transaktioner, lykkedes det bedrageren at overtale den 81-årige til selv at godkende overførslerne med Mit-Id. Pengene blev ifølge den falske bankmand overført til ”sikre konti”. Efter transaktionerne var sket afbrød ”bankmanden” opkaldet, og den 81-årige blev senere opmærksom på, at hun var blevet narret.

”Vi ved at det påvirker ofrene enormt, at de ikke gennemskuer svindlerne. Men bedragerne er enormt overbevisende, og de skaber frygt og forvirring hos ofrene. Ofte samarbejder flere svindlere, og de fastholder borgeren i røret, så de ikke når at tænke sig om. Det kan ske for alle” siger politiassistent, Randi Mortensen, som arbejder i kriminalpræventive sekretariat, der arbejder intensivt med at undersøge svindlernes metoder, og advare de ældre om risikoen for at blive snydt.

I begge tilfælde nævnte bedragerne, at der skulle være transaktioner i gang til en ”Erik”, som virkede mistænkelig. Politiets Nationale Center for IT-relateret Kriminalitet efterforsker nu sagerne og få afklaret, hvortil pengene er overført.

Budskabet om risikoen for falske henvendelser fra banker eller myndigheder kan ikke udbredes nok. Ofrene er oftest ældre mennesker, som af svindlerne formodes at udvælge ud fra deres navn. Advar din omgangskreds og ældre pårørende til at have skepsis overfor alle opkald om pengesager. Også selvom telefonnummeret, der ringes fra virker reelt, da opkaldsnumrene også kan forfalskes. Læg på – du behøver ikke være flink.

Ny, men hurtig bilist – Darupvej, Roskilde

Kl. 12.39 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 93 km/t ad Darupvej i vestlig retning, selv om højeste tilladte hastighed er 50 km/t, fordi vejen ligger i tættere bebygget område.

Føreren af personbilen var en 18-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og nu kan forvente en bødepåstand på 5.400 kr., et bidrag til Offerfonden på 500 kr. samt en påstand om et kørselsforbud. Politiet kunne i forbindelse med sagen konstatere, at den 18-årige havde fået sit kørekort medio september 2022.

Da hastighedsovertrædelsen på mere end 60 % blev begået inden for de første tre år efter førstegangserhvervelsen, vil den 18-årige få et kørselsforbud. Det betyder, at han efter afgørelse af sagen ikke må køre bil, før han igen har bestået en ny teori- og køreprøve.

Udenlandsk mand mistænkes for flere berigelsesforhold - Greve

Kl. 12.54 slog en 47-årig mand fra Greve alarm til politiet, fordi han kl. ca. 12.35 under ophold på sin bopæl på Rugbjerg i Greve havde hørt puslen ved et vindue. Da han undersøgte årsagen nærmere, flygtede en mand fra stedet ved at hoppe over et hegn ud til en offentlig sti i villakvarteret.

Politiet kørte til stedet for at undersøge den 47-åriges bopæl, hvor der var spor fra formentlig en skruetrækker efter forsøg på at pille glaslisterne af et vindue, hvorved glasruden var revnet herved. Overvågningsmaterialet blev tillige gennemset for at få et overblik over indbrudstyvens færden og hans signalement, men han blev ikke fundet i området efterfølgende, så denne patrulje fortsatte til en ny sag om butikstyveri.

Kl. 13.38 anmeldte personalet i en herretøjsforretning i indkøbscentret Waves, at en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt efter forsøg på tyveri af et par bukser.

Samme patrulje, som netop havde afsluttet de akutte undersøgelser i indbrudssagen, blev efterfølgende sendt til tøjbutikken til sagsbehandling i sagen om muligt butikstyveri.
Det viste sig, at personalet havde bemærket den tilbageholdte tage et par bukser med ind i et prøverum, hvor han havde fjernet varealarmen. Bukserne havde han taget på under sine egne, hvorfor personalet mistænkte ham for at ville stjæle bukserne.

Politiet fik i butikken kontakt til en udenlandsk mand, der identificerede sig som en 28-årig mand fra Rumænien. Manden virkede umiddelbart bekendt for politiet, som kunne mistænke ham for at være den flygtede indbrudstyv fra indbrudsforsøget på Rugbjerg ud fra erindringen om signalementet på indbrudstyven på overvågningsmaterialet.

Den 28-årige blev anholdt og ved visitationen fundet i besiddelse af en skruetrækker, som han formentlig havde brugt til indbrudsforsøget og til at fjerne varealarmen på bukserne, samt en klump hash på 1,5 gram. Ved nærmere undersøgelse af prøverummet fandt politiet både den fjernede varealarm samt identitetsdokumenter, der viste sig at stamme fra et tyveri fra en børneinstitution på Hundigegårdsvej, Greve, tirsdag eftermiddag, hvor en ansat havde fået stjålet sin pung med indhold. Pungen var tidligere blevet fundet, men manglede de identitetsdokumenter, som blev fundet i prøverummet i tøjbutikken. Herudover fandt politiet ham også i besiddelse af nogle smykker, hvis oprindelse den 28-årige ikke umiddelbart kunne redegøre for, men som politiet forsøger at finde ejeren af.

Politiet sigtede den 28-årige rumæner for indbrudsforsøg, forsøg på butikstyveri, besiddelse af hash og for tyveri af pungen i børneinstitutionen, og efter afhøring til sagerne med assistance fra en tolk forblev rumæneren i politiets varetægt. Anklagemyndigheden vil i løbet af onsdagen fremstille ham i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling.

Humanitær eftersøgning – Køge

Kl. 13.20 bad pårørende til en 77-årig kvinde fra Køge om hjælp til at lede efter hende, idet hun for en time siden havde forladt sin bopæl i Køge by formentlig uden overtøj. De pårørende havde forgæves ledt efter den 77-årige, som har besvær med at kunne finde rundt.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning både i Køge og ved en tidligere bopæl, ligesom politiet efterlyste kvinden med foto via Twitter.
Kort efter kl. 17.00 indstillede politiet eftersøgningen, idet den 77-årige var blevet fundet i god behold i Kastrup Lufthavn.

Humanitær eftersøgning – Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 14.38 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 77-årig mand fra Kirke-Hyllinge, idet den 77-årige tidligere på dagen havde forladt sin bopæl, fordi han var ked af det. De pårørende kunne nu ikke finde ham, hvorfor de ønskede assistance fra politiet hertil.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder hundepatruljer i områder omkring Kirke-Hyllinge, ligesom den 77-årige blev efterlyst med foto via politiets Twitter-konto.

Eftersøgningsarbejdet fortsatte i aftentimerne, hvor politiet fik assistance fra en helikopter til at lede efter den 77-årige.

Omkring kl. 22.00 indstillede politiet foreløbigt eftersøgningsarbejdet, som dog vil blive genoptaget onsdag efter fornyet afhøring af de pårørende til den savnede. Den savnede blev nemlig ikke fundet trods den intensive eftersøgningsindsats i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Politiet vil gerne opfordre personer i Kirke-Hyllinge-området om at kigge efter relevante steder på private adresser eller i offentlige områder, hvor den savnede kunne finde på at søge hen og tage ophold. Kontakt politiet på tlf. 114, såfremt du har oplysninger om den savnede, der beskrives som ca. 180 cm høj, muligvis iført blå jakke og blå cowboybukser.

Bekymring for mand – Greve

Kl. 14.38 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 44-årig mand, der måske var lidt uligevægtig og i øvrigt skulle opholde sig i Hundige havn. Den 44-årige var muligvis i besiddelse af skydevåben.

Politiet fik under fornøden sikkerhed kontakt til den 44-årige i Hundige havn, hvor politiet undersøgte hans opholdssted, men fandt ham ud over en ulovlig peberspray kun i besiddelse af diverse ”splattervåben”, som han lovligt kunne være i besiddelse af. Disse våben var ikke blevet brugt til noget ulovligt.

Den 44-årige blev kortvarigt frihedsberøvet og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen i forbindelse med besiddelse af pebersprayen. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Stationsvej / Platanhaven, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.42 fik politiet via alarm 112 en melding om, at en fodgænger var blevet påkørt af en bus i krydset Stationsvej-Platanhaven, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.
Herfra blev en 7-årig dreng fra Svebølle indbragt til skadestuen til undersøgelse og behandling efter at være blevet kørt over på den ene fod.

Politiet fik klarlagt, at uheldet skete, da en 58-årig mandlig buschauffør som fører af en bus kørte med lav hastighed ad Stationsvej mod sydøst. Drengen kom løbende fra Platanhaven tværs over Stationsvej, men buschauffør kunne trods opbremsning ikke undgå at ramme drengen omkring hovedet med sidespejlet og køre over hans ene fod.
Politiet har nu optaget rapport om uheldet, som drengens mor er underrettet om.

Spirituskørsel – Jorløse Byvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 17.50 blev en 29-årig mand fra Dianalund anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil, som han førte ad Jorløse Byvej i Svebølle.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.43 rykkede politiet ud for at optage rapport om et færdselsuheld, som en 58-årig kvinde fra Greve havde været impliceret i. Modparten var flygtet fra uheldsstedet uden at give sig til kende.

Det viste sig, at den 58-årige kvinde som fører af en personbil var standset på Hovedgaden under kørsel i østlig retning på grund af modkørende trafik. Mens hun afventede mulighed for fortsat kørsel, blev hun bagfra påkørt af en mindre hvid bil, hvis fører flygtede fra stedet efterfølgende uden at give sig til kende over for den 58-årige.

Der var kun sket mindre materiel skade på hendes bil, og politiet har nu optaget rapport om påkørslen i et forsøg på at finde frem til modparten bl.a. ud fra vidners forklaringer om den flygtede bilist.

Narkobilist uden førerret, men med kniv – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 23.43 sigtede politiet en 19-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil i østlig retning ad Holbækmotorvejen, efter at han var blevet anmeldt for at køre både hurtigt og usikkert ad motorvejen.

Narkometertesten havde givet udslag for påvirkning af både kokain og cannabis, hvilket var grundlaget for sigtelse og den efterfølgende anholdelse, da den 19-årige skulle have udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ved visitationen fandt politiet den 19-årige i besiddelse af en ca. 17 cm lang køkkenkniv, som han medbragte i bilen uden noget anerkendelsesværdigt formål. Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den 19-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra den udtagne blodprøve foreligger.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

8. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 8. maj 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 7. maj 2024 kl. 07.00 til 8. maj 2024 kl. 07.00.

8. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. maj 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3. maj 2024 kl. 07.00 til 6. maj 2024 kl. 07.00.

7. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 7. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 6. maj 2024 kl. 07.00 til 7. maj 2024 kl. 07.00.