Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

11. december 2023 14:15

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 11. december 2023.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. december 2023 kl. 07.00 til 11. december 2023 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Grønnehavestræde, Nykøbing Sj. (forsøg)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Løvkærparken, Tune
Skovparken, Greve
Fejøvej, Hårlev (forsøg)
Åvænget, Gadstrup
Skrænten, Havdrup
Toftevangen, Viby Sj.
Radulfsvej, Karlslunde
Duehusvej, Bjæverskov (2 anmeldelser)
Bjæverskovhusene, Bjæverskov
Olsbæk Strandvej, Greve
Johs. Olsens Vej, Nykøbing Sj.
Hestehavevej, Skaverup, Nørre-Asmindrup
Ottegårdsparken, Viby Sj.
Solbærhaven, Solrød Strand
Kurprinsens Kvarter, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ahornvej, Dalby Strand, Gørlev Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kærsangervej, Holbæk
Industrivej, Roskilde
Kongsted rasteplads, Ringsted


Fredag - lørdag:

 

Mand stak af på udgang - Roskilde

En 29-årig mand stak fredag middag omkring kl. 12.45 af i forbindelse med ledsaget udgang fra Sankt Hans Hospital Roskilde. Han blev efterlyst af politiet på X, mens politiet indledte søgning efter den undvegne mand. Kl. 16.29 blev den 29-årige anholdt i København og bragt tilbage til hospitalet.

Udenlandske butikstyve - Bromarken, Jyllinge, Roskilde

kl. 13.34 anmeldte personalet i Rema 1000 i Jyllinge, at tre udenlandske mænd havde forsøgt at stjæle varer for omkring 2000 kr fra butikken. Da personalet konfronterede mændene forlod de varerne og stak af fra stedet i retning mod Osvej.

En patrulje kørte hastigt til stedet, hvor en betjent hoppede af patruljebilen på Agnetevej og ledte efter de flygtende tyve. På et stisystem til Blodhøjvej så betjenten tre mænd, som gik i nordvestlig retning. Ved synet af betjenten satte mændene i løb, men det lykkedes betjenten at løbe den ene tyv op. Han viste sig at være en 47-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og taget med til stationen til afhøring med tolk, hvor han blev sigtet for butikstyveri.

Mændene er mistænkt for forinden også at have været i Netto i Jyllinge for at begå butikstyveri. Politiet skal nu gennemgå overvågningsmaterialet fra butikkerne, for at forsøge at finde frem til de to øvrige mistænkte og afklare, hvad der blev stjålet fra Netto. Den 47-årige blev løsladt efter afhøringen, men vil senere høre mere i sagen.

Narkokørsel uden kørekort - Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl.16.00 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig mand fra lokalomådet, da en narkometertest viste, at han var påvirket af kokain og hash under kørslen. Manden havde desuden aldrig taget kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Bilen havde den 21-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at udlåne bilen til en person, som ikke måtte køre den. Den 21-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Spiritusbilist oplyste falsk navn - Skovvej, Jyderup - Holbæk

Kl. 17.56 stoppede en patrulje en mandlig bilist, som viste sig at være påvirket af både narko og spiritus over det tilladte. Han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Senere fandt politiet ud af at manden havde oplyst falsk navn, som var blevet registreret på blodprøven. Han blev derfor sigtet for at forsøgte at få en anden til at tage skylden for kørsel i påvirket tilstand.

Den 47-årige sigtede mand fra Korsør blev løsladt efter at have afgivet blodprøven. Nu venter politiet på resultatet af analysen. Den 47-årige kan nu forvente et retsligt efterspil, idet han nu ud over færdselsloven også overtrådte straffelovens regler om falsk anklage mod en anden person.

Drenge sigtet for at kaste kanonslag - Skolegade, Ringsted

Kl. 21.00 var en patrulje på Valdemarskolen for at lave et tilsyn og gik en tur i skolegården. Da betjentene var på vej tilbage til patruljebilen, sprang der et kanonslag omkring 10-15 meter fra dem. De så to mørkklædte unge mænd, som løb ned ad stien ved Valdemarsgade i østlig retning. Kort efter sprang endnu et kanonslag tæt ved.

De unge mænd løb ad Teglovnsvej, hvor den ene stoppede, da han blev indhentet af patruljen. Den anden unge mand forsøgte at løbe fra stedet, men en betjent satte efter og stoppede ham. De to unge mænd viste sig at være 15 år og fra lokalområdet. De blev begge blev tilbageholdt, og deres forældre blev kontaktet.

Den ene dreng havde to kanonslag i lommen, som patruljen tog fra ham. Politiet kørte efter aftale med værgerne og de sociale myndigheder begge drenge hjem til den dreng, som havde skaffet kanonslagene. På hans værelse fandt betjentene yderligere 12 kanonslag af mrk. DUM BUM 5 gram, som blev sikret til sagen.

Begge drenge blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og fyrværkeriloven, og kan begge forvente at høre mere i sagen senere.

Brand i forladt bygning - Thorsvej, Ringsted

Kl. 02.36 kørte politi og brandvæsen til en melding og en brand i en forladt faldefærdig fabriksbygning på Thorsvej i Ringsted. En hundelufter havde set røg fra stedet og slog alarm. Ingen personer blev truffet på grunden, men vidner så nogle unge mænd på stedet kort forinden uden at kunne beskrive dem nærmere. Politiet traf ingen personer på stedet. Brandvæsnet fik slukket ilden, og politiet optog rapport. Brandskaderne havde ikke forværret de skader, som bygningen havde fået ved en tidligere brand. Politiet forsøger at afklare årsagen til at brande opstod, og om den kan have været påsat.

OPFØLGNING

15-årig løsladt i grundlovsforhør - Greve

Fredag middag blev en 15-årig dreng fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for at have røvet et el-løbehjul, for voldtægt ved andet seksuelt forhold af en 17-årige pige, som han optog med en mobiltelefon og efterfølgende delte det pornografiske materiale. Derudover blev han sigtet for at have udøvet vold og trusler mod en 14-årig dreng. Alt sammen episoder, der har fundet sted i Greve inden for de seneste to måneder. Dommeren valgte ved grundlovsforhøret at løslade den 15-årige, som ikke var tidligere straffet.

 

 

Lørdag - søndag:

 

Varetægtsfængsling - Vanvidskørsel i stjålet bil - Roskilde

Kl. 15.58 fik politiet den første af flere henvendelser om føreren af personbil, der blev ført under bemærkelsesværdige forhold i Roskilde by.

Personbilen var blevet set køre ad Køgevej ved sygehuset i Roskilde by og senere i den østlige bydel, hvor førerens kørsel frem mod bl.a. rødt lys i lyskryds, kørsel på cykelstier og kørsel i den forkerte side af vejen gav anledning til anmeldelser til politiet.

Politiet kunne ud fra anmeldernes oplysninger om bilen og dens nummerplade konstatere, at der var tale om en personbil, der i løbet af fredag aften var blevet stjålet fra Vanløse i Københavns politikreds.

Flere patruljer blev sendt ud for at lede efter den stjålne bil, som en patrulje fandt på en parkeringsplads ved en fastfoodrestaurant på hjørnet af Motelvej-Køgevej i Roskilde.

Da politiet henvendte sig til den mandlige fører, der var alene i bilen, for at foretage en anholdelse, speedede føreren op og kørte væk fra stedet, så en politibetjent måtte springe væk for at undgå at blive påkørt.

Føreren kørte via Køgevej frem til frakørsel 12 Køgevej fra Holbækmotorvejens østgående spor. Her fortsatte føreren af den stjålne bil mod færdselsretningen og mistede i det våde føre kontrollen over bilen, som stødte sammen med en anden personbil, der kørte i den rigtige retning i det østgående spor på motorvejen.

Politiet kunne herefter foretage anholdelse af en 40-årig mand fra Rumænien, der ud over kørsel i den stjålne bil blev sigtet for spirituskørsel, idet han var kraftigt påvirket af alkohol under kørslen.

Den anholdte blev i en ambulance bragt til skadestuen i Køge, hvor han blev indlagt til observation for mindre skader som følge af færdselsuheldet. Han fik også udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Modparten i sammenstødet var en 48-årig mand fra Midtjylland, som også i en ambulance blev kørt til kontrol på skadestuen. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader og blev udskrevet efterfølgende.

Den 48-årige modpart i uheldet havde ført en personbil, selv om han i forvejen var frakendt kørekort, så politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden i anledning af det uventede sammenstød med biltyvens bil.

Uheldsstedet i det østgående spor på Holbækmotorvejen blev afspærret, mens en tilkaldt bilinspektør foretog undersøgelse af de to implicerede køretøjer og selve uheldsstedet i relation til biltyvens hensynsløse kørsel.

Den 40-årige rumæner blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, efter at politiet ved en hasteundersøgelse af den udtagne blodprøve havde fået oplysninger om, at alkoholkoncentrationen i blodet oversteg to promille.

Ved grundlovsforhøret blev rumæneren ud over spirituskørsel og kørsel i en stjålet bil sigtet for at have forvoldt nærliggende fare for politiet ved fastfoodrestauranten og i forbindelse med kørslen mod ensretningen på afkørselsrampen fra Holbækmotorvejen.

Grundlovsforhøret endte med, at den 40-årige rumæner blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 4. januar 2024.

Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektørens undersøgelse og forsøger i mellemtiden at få fastlagt biltyvens kørsel i Roskilde frem til uheldstidspunktet. Oplysninger, herunder f.eks. optagelser fra dashcams i bilisters køretøjer, om biltyvens kørsel i en grålig personbil gennem Roskilde by kan gives til politiet på tlf. 114.

Brandundersøgelse - Skrosbjergvej, Skrosbjerg, Tureby - Stevns

Kl. 17.11 slog en forbipasserende, 19-årig kvinde alarm til brandvæsnet, da hun kunne se flammer inde fra et hus.

Brandvæsnet skaffede sig adgang til huset, hvor der ikke var nogen personer til stede indenfor, hvor en mindre brand i stuen hurtigt blev slukket. Der var sodskader i store dele af huset og mindre brandskader i stuen.

Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Butikstyv også sigtet for spiritus-/narkokørsel mv. - Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 17.24 fik politiet en anmeldelse fra personalet i en herretøjsbutik i outletcentret om, at en mand havde udvist mistænkelig adfærd og måske kunne mistænkes for at have stjålet en trøje.

Den mistænkte mand forlod forretningen og blev set køre fra stedet i en personbil, som politiet senere fik spottet og standset på parkeringspladsen ved outletcentret.

Føreren af bilen var en 33-årig mand fra Himmerland, som kunne mistænkes for at være påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen.

Den 33-årige blev derfor anholdt i forbindelse med sigtelser for både spiritus- og narkokørsel, men satte sig herunder så voldsomt til modværge, at modstanden mod anholdelsen i sig selv gav anledning til en sigtelse for at modsætte sig anholdelsen.

Det lykkedes dog at få pacificeret den 33-årige, hvis bil blev undersøgt nærmere. Herunder fandt politiet diverse knive og slagværktøj, så det gav anledning til sigtelser for overtrædelser af våben- og knivlovgivningen.

Efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer blev den 33-årige afhørt til sagerne, som han alle nægtede sig skyldige i.

Han blev løsladt senere på aftenen, og politiet forsøger nu ud fra bl.a. videoovervågningsmateriale at få klarlagt, hvorvidt han kan mistænkes for at tyveri fra tøjbutikken, idet politiet ikke umiddelbart fandt den stjålne trøje i den 33-åriges besiddelse ved anholdelsen af ham.

Personpåkørsel - Bag Haverne, Køge

Kl. 23.16 overhørte en patrulje, der befandt sig ved en restauration på Havnen, Køge, at et tog kørende i nordlig retning på de nærliggende jernbanespor afgav et kraftigt advarselssignal. Herefter stoppede toget, inden det var nået frem til perronen på Køge station.

Politiet undersøgte årsagen til togets stop nærmere og fandt på jernbanesporene en svært tilskadekommen mand, som blev bragt på skadestuen, hvor en læge erklærede en 47-årig mand fra Herfølge for afgået ved døden.

Togdriften blev kl. ca. 23.20 indstillet efter personpåkørslen, idet politiet sammen med Bane Danmark og DSB foretog tekniske undersøgelser på ulykkesstedet, som var en personovergang over jernbanesporene ud for Bag Haverne og Havnen umiddelbart syd for Køge station. Politiet testede i den forbindelse lokomotivføreren negativ i en alkometertest.

Politiet foretog tillige afhøring af flere vidner, der kunne oplyse, at bommene havde været nede før togets ankomst til ulykkesstedet.

Afspærringen af selve ulykkesstedet blev ophævet kl. ca. 00.35, hvorefter toget med passagerer kunne køres ind til perronen på Køge station.

Politiets undersøgelser på stedet blev afsluttet kort før kl. 01.00, og pårørende til den 47-årige blev underrettet om sagen.

Politiet forsøger nu at få klarlagt de nærmere omstændigheder forud for personpåkørslen på jernbanesporet lige syd for Køge station.

Brandundersøgelse - Rørvigvej, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 23.43 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om ildebrand i en container på Rørvigvej mellem Quistgårdsvej og Rosendalen i Nykøbing Sj.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, hvis årsag ikke umiddelbart kunne fastllægges. Politiet skal nu undersøge, hvorvidt f.eks. fyrværkeri kan have været medvirkende årsag til brandens opståen. Ingen kom til skade ved branden.


Søndag - mandag

 

Bil fik stjålet dyre forsæder - Industrivej, Roskilde

kl. 12.33 anmeldte en bilforhandler i Roskilde, at der i løbet af natten havde været ubudne gæster på deres parkeringsområde. En bil, der var sat til salg, havde fået knust en rude, hvorefter begge forsæder fra bilen af mrk. VW var blevet afmonteret og stjålet. Forsæderne var værdifulde, hvilket kan tyde på, at man er gået målrettet efter disse sæder. Overvågning fra stedet indhentes nu, for at forsøge at finde frem til mistænkte i sagen. Vidner, der har bemærket køretøjer eller personer i området ved Københavnsvej/Industrivej/Betonvej natten til søndag mellem kl. 02.30 og frem til søndag morgen bedes ringe til politiet på tlf. 114, med oplysninger i sagen.

Gammel håndgranat fundet - Kalundborg

Kl. 12.35 anmeldte en pårørende til en afdød mand i Kalundborg, at der ved oprydning i den afdødes gemmer var fundet en grøn håndgranat i metal, som kunne være virksom. Manden havde været værnepligtig.

Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste (EOD) vurderede sagen og ville gerne hente granaten, da det ikke kunne udelukkes, at den indeholdt sprængstof. Håndgranaten viste sig at være en skarp håndgranat fra 2. verdenskrig, som blev taget med til destruktion.

Solouheld - Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde - Lejre

Kl. 22.07 forulykkede en 19-årig mand fra Tølløse på Holbækmotorvejen mod vest ved Gevninge, idet han mistede herredømmet over bilen og ramte autoværnet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor manden var sluppet heldigt fra uheldet. Han blev tilset i ambulancen, men var ikke kommet noget alvorligt til. Bil og autoværnet havde fået skader, og bilen blev senere hentet af autohjælp. Politiet registrerede uheldet og gav den 19-årige et lift, da han efterfølgende gerne ville tilses af en læge.

Harmonikasammenstød i morgentrafikken - Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

kl. 05.56 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, da en lastbil kørte op bag i en personbil, som havde sænket farten i forbindelse med opbremsninger i den tætte morgentrafik. Personbilen blev skubbet op i en forankørende varebil i forbindelse med uheldet. Ingen personer kom noget til, men motorvejen blev afspærret imens oprydningen stod på. Lastbilens bremser satte sig fast som følge af sammenstødet, så den måtte bugseres væk fra motorvejen. Der blev opsat en skiltevogn og bestilt en tungvognstransport. Mens politiet arbejdede på stedet skete endnu et mindre uheld mellem to biler uden personskade. Omkring kl. 7.00 kunne trafikken glide langsomt forbi uheldsstedet, og ca. kl. 07.30 var motorvejen ryddet, men det påvirkede morgentrafikken på motorvejen indtil da. Politiet registrerede uheldene.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

6. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. september 2024 kl. 07.00 til 6. september 2024 kl. 07.00.

5. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 5. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 4. september 2024 kl. 07.00 til 5. september 2024 kl. 07.00.

4. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3. september 2024 kl. 07.00 til 4. september 2024 kl. 07.00.