Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

22. maj 2023 13:27

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 22. maj 2023.

Stjålne nummerplader førte til narkofund - Sammenstød på svævebane - Spiritusbilist fik taget firmabil efter uheld. Læs mere i uddraget af Kr. Himmelfartferiens døgnrapport i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. maj 2023 kl. 07.00 til 22. maj 2023 kl. 07.00.

Kr. Himmelfartsferiens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Roskilde
Østerled, Holbæk
Lynggærdevej, Stenstrup Lyng, Højby Sj.
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sletten, Benløse, Ringsted
Quistgaardsvej, Køge
Sallevvej, Havdrup
Fjortenskæppevej, Roskilde
Lindevej, Strøby Egede, Køge
Skovvej, Havdrup
Munkeageren, Køge
Kløverengen, Viby Sj.
Møllehusvej, Roskilde
Slagelsevej, Høng
Hallenslevvej, Hallenslev, Gørlev Sj.
Gartnervang, Roskilde
Vestervangen, Vestre Vig, Vig

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Alleshavevej, Eskebjerg
Klitborgvej, Nykøbing Sj.
H/F Virkelyst, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Harekærvej, Køge
Havnevej, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Haraldstedvej, Haraldsted, Ringsted
Ravnsborgvej, Køge
Lidemarksvej, Bjæverskov
Tjurgården, Greve
Solbakken, Kalundborg (2 anmeldelser)
Trøjeløkkevænget, Kalundborg
Tingvej, Vindinge, Roskilde
Birkevej, Borup (2 anmeldelser)
Ny Kirkevej, Jyderup
Elmegårdsparken, Jyderup
Egemosevej, Snekkerup, Jystrup Midtsj.
Gl. Nyrupvej, Kalundborg
Langholm, Arnakke, Vipperød
Roskildevej, Vipperød
Æblehaven, Vipperød
Morbærvænget, Herfølge
Blommehaven, Vipperød
Tjebberupparken, Tjebberup, Holbæk
Jernbanegade, Roskilde

 

 

Onsdag – torsdag

 

Stjålne nummerplader førte til narkofund – Nørre Asmindrup, Odsherred

Kl. 11.50 onsdag før Kr. Himmelfart var en patrulje fra lokalstationen i Asnæs i Nørre-Asmindrup, hvor de opdagede en parkeret bil, som havde stjålne nummerplader på. Lokalbetjentene henvendte sig ved den adresse, hvor bilen holdt parkeret. Her traf de en 27-årig kvinde, som erkendte, at bilen tilhørte hende og at nummerpladerne var nogen hun havde stjålet. I huset lugtede af hash, og stedet bar præg af hashmisbrug, som kvinden erkendte. Betjentene ransagede adressen, og det skulle vise sig at give pote.

I fryseren fandt patruljen 79,38 gram amfetamin, og i kvindens bil fandt de 2,39 gram hash og 40 pølsemandsposer/ziplock poser, som ofte bruges til at opbevare narko i forbindelse med salg. De fandt også en digitalvægt, som indikerede narkosalg, og kvinden blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Kvinden nægtede at sælge stoffer, men erkendte besiddelsen.

Narkoen og de stjålne nummerplader blev beslaglagt, og sagen blev juridisk vurderet. Her blev ikke fundet grundlag for at fremstille kvinden i grundlovsforhør med begæring og varetægtsfængsling, så hun vil senere høre mere fra politiet i sin sag.


Torsdag (Kr. Himmelfartsdag) – fredag

 

Unge med ”splatterpistol” skabte utryghed – Nordre Banevej, Holbæk

Kl. 16.46 fik politiet anmeldelse om, at en ung mand i en gruppe af unge var i besiddelse af en pistollignende genstand på Nordre Banevej i Holbæk. Flere patruljer blev sendt til stedet, og betjentene tog alle forbehold af hensyn til sikkerheden. Da de traf gruppen af store drenge, blev de alle kommanderet ned på jorden og visiteret.

En 15-årig dreng fra Holbæk havde en ”pistol” siddende i bukselinningen, som senere viste sig at være en hardball/splatterpistol. De seks drenge i alderen 13-15 år – alle fra Holbæk, fik en snak med politiet om den utryghed det skaber at gå med noget, der ligner våben på gaden. Politiets indsatsleder kontaktede de unges forældre, som blev orienteret om sagen. En hundepatrulje afsøgte området, men der blev ikke fundet yderligere. Harballpistolen blev taget med for at undgå flere uhensigtsmæssige episoder.


Fredag-lørdag

 

Dreng fik sprøjtet barberskum i øjnene på sidste skoledag – Stadionvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 09.30 kontaktede en kvinde politiet og anmeldte, at hendes 10-årige søn – i forbindelse med sidste skoledag onsdag den 17. maj – var blevet holdt fast af en gruppe ældre skoleelever, som havde sprøjtet barberskum i mund og øjne på den 10-årige dreng. Drengen havde været på skadestuen og var blevet tilset af en læge. Politiet skal nu undersøge sagen nærmere, herunder vurdere, om der er grundlag for at rejse sigtelser for vold eller andet mod nogen af de ældre elever, der medvirkede til episoden med den 10-årige dreng.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 14.00 standsede en patrulje en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af køretøjet – en 20-årig mand fra Holbæk – blev testet positiv for euforiserende stoffer af patruljens narkometer og blev sigtet for narkokørsel og anholdt til blodprøvetagning. Under ransagning af bilen fandt politiet en kniv med en bladlængde på 18 cm, som tilhørte en passager i bilen – en 20-årig mand fra København, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med. Manden blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt.

Drone fløj for tæt på lufthavnen – Slotsbakken, Gadstrup, Roskilde

Kl. 13.59 kontaktede Roskilde Lufthavn politiet og anmeldte en overtrædelse af bekendtgørelsen om droneflyvning, da en person fløj med en drone i ca. 62 meters højde, på trods af, at der det pågældende sted ikke må flyves med drone i over 40 meters højde. Politiet tog kontakt til droneføreren, som oplyste, at han havde benyttet dronen til at fotografere sit hus oppefra. Manden blev sigtet for lovovertrædelsen, og sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Mænd fattede mistanke til telefonsvindler – Roskilde

Fredag eftermiddag kl. hhv. 14.15 og 14.30 blev to mænd bosiddende i Roskilde – der begge hedder Henning til fornavn - ringet op af en person, der præsenterede sig som værende fra Rigspolitiets afdeling for IT-kriminalitet. Ved opkaldet stod der telefonnummer 76141448 på telefonens display. Manden i røret fortalte begge mænd om lån på 98.000 kr., der var blevet optaget i mændenes navne. I begge tilfælde blev mændene mistænksomme og afsluttede opkaldet og anmeldte forsøget på svindet til det rigtige politi, som vejledte mændene i at blokere nummeret på svindleren.

Ved forsøg på svindel over telefonen, hvor svindleren ringer op og præsenterer sig som ansat i politiet, banken eller lignende, ses ofte, at de personer, der forsøges svindlet, bliver identificeret af svindlerne via deres fornavn. Svindlere mistænkes for målrettet at kontakte personer med fornavne, der klinger lidt gammeldags og som derigennem kan tænkes af være en person, der er lidt oppe i alderen og dermed potentielt et ”nemt offer”.

Politiet vil gerne advare alle personer om at være mistænksomme, hvis man bliver ringet op af en person, der fortæller om overførsel af store beløb og/eller beder om at få udleveret kontooplysninger. Afslut straks opkaldet og udlever aldrig oplysninger over telefonen.

Efterladt kuffert vakte mistanke – Solrød Strand, Solrød

Kl. 20.21 opdagede en 22-årig mand en efterladt kuffert i toget mellem Køge og Solrød. Den 22-årige kunne se, at der stak en hvid ledning ud af kufferten. En 56-årig mand fra Brøndby åbnede kufferten, som viste sig at indeholde en toiletrulle samt en mobiloplader, som havde stukket lidt op af kufferten. Den 56-årig mand sørgede for at indlevere kufferten på hittegodskontoret på Køge Station.

Narkokørsel – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 20.55 blev en 22-årig mand sigtet for narkokørsel, da han under en rutinemæssig kontrol blev testet positiv i patruljebilens narkometer. Manden var kortvarig anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve, og han blev derefter løsladt. Sagen afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 22.50 blev en 21-årig kvinde fra Store-Merløse standset af politiet. Kvinden kørte en personbil på trods af, at hun var påvirket af euforiserende stoffer. Kvinden blev sigtet for narkokørsel og var anholdt, mens hun fik udtaget en blodprøve, derefter løsladt. Patruljen fandt en klump hash i kvindens taske, som blev kontrolvejen til 2,12 gram. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og hashklumpen blev beslaglagt af patruljen.

Mand faldt over bord fra sejlbåd – Fiskervejen, Roskilde

Kl. 22.52 modtog politiet et alarmopkald, da en mand var faldet over bord fra en sejlbåd i Veddelev Havn. Politi og ambulance kom frem til stedet, hvor manden – en 85-årig mand fra Roskilde – var kommet op af vandet. Manden havde dog opholdt sig i vandet i ca. 10 minutter, før han kom i sikkerhed på land. Manden var ikke kommet til skade i forbindelse med at han faldt i vandet, men han var afkølet, så derfor blev han kørt til skadestuen til tjek.

Kokain i lommen udløste sigtelse – Pileborggade, Ringsted

Kl. 01.11 blev en patrulje opmærksom på, at to mænd råbte af hinanden i en baggård og besluttede sig for at se nærmere på baggården. De to mænd i baggården blev begge visiteret af patruljen, og i lommen på den ene – en 22-årig mand fra Asnæs – fandt patruljen 0,34 gram kokain, som den 22-årig erkendte ejerskabet af. Manden blev sigtet for overtrædelse af lovgivning om euforiserende stoffer, og patruljen beslaglagde kokainen. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Kokain i lommen udløste sigtelse – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.22 fik politiet en anmeldelse om, at en ansat på et diskotek havde fundet mistænkeligt stof på en af diskotekets gæster. En patrulje kom frem til stedet, hvor de sigtede en 21-årig mand fra Føllenslev for at være i besiddelse af 2,46 gram kokain til eget forbrug. Manden får afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Greve Main, Greve

Kl. 01.47 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 32-årig mand fra Jyllinge, som i forbindelse med standsningen smed noget ud af bilen. Føreren af bilen var påvirket af narkotika og blev sigtet for narkokørsel samt for knivloven, da patruljen fandt to knive med bladlængde på hhv. 9 oh 10 cm, som sigtede ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med, og som patruljen derfor beslaglagde. Desuden blev manden sigtet for ikke at køre med sikkerhedssele. Tæt på fandt en politihund en pølsemandspose indeholdende 0,2 gram kokain samt et lille rør, som var det, der blev kastet ud af vinduet på bilen under standsning. Manden får afgjort sine sager samlet på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Anders Plougs Alle, Greve

Kl. 03.35 blev en 23-årig mand fra Greve sigtet for narkokørsel, da patruljebilens narkometer gav udslag for kokain. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Trafikuheld på trafikuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 03.54 kontaktede en 53-årig mand fra Køge politiet, da han grundet uopmærksomhed havde påkørt midterautoværnet i det sydgående spor på Køge bugt Motorvejen. Hans bil holdt nu i 3. vognbane med fronten mod færdselsretningen og med et skævt dæk, således at manden ikke kunne få køretøjet væk fra kørebanen. Mans manden ventede på hjælp, blev hans bil påkørt af en anden bilist – en 19-årig mand fra Greve, som overså den holdende bil. Den 19-årige mand klagede over smerter i nakken, og en ambulance blev derfor sendt frem. I forbindelse med uheldet og det efterfølgende oprydningsarbejde, var motorvejen spærret. Den 19-årige blev kørt til tjek på sygehuset.


Lørdag – søndag:

 

Sammenstød på svævebane – Ledreborg Alle, Lejre – Lejre

Kl. 13.17 fik politiet via alarm 112 melding om, at flere personer måske var kommet til skade i forbindelse med et sammenstød på en svævebane i en park med offentlige forlystelser.

Politiet kunne i parken konstatere, at tre involverede kvinder var kommet ned fra den ”lange” svævebane og modtog indledende førstehjælp, inden ambulancer kort efter ankom til stedet.

Svævebanen blev midlertidigt lukket, mens tre kvinder på 36, 37 og 38 fra hhv. Holbæk, Lejre og Kalundborg blev tilset af ambulancepersonalet for mulige kvæstelser i hovedet og på benene. Kvinderne på 36 og 38 år blev efterfølgende bragt til en skadestue til nærmere undersøgelse i anledning af lettere tilskadekomst. Den 37-årige blev ikke indbragt, men henvendte sig selv senere på skadestuen for at blive undersøgt.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet og besluttede efter en foreløbig undersøgelse i samråd med politiet, at svævebanen igen kunne åbnes for brug af gæster.Politiet havde forinden ved afhøring af de tre kvinder, personalet og øvrige vidner fået klarlagt, at to af kvinderne ikke var kommet helt frem til enden på svævebanen, da den tredje kvinde kom svævende på linen og ikke kunne nå at bremse for undgå et sammenstød med de to andre brugere af svævebanen.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet mellem de tre kvinder på svævebanen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om nogen eventuelt kan drages til ansvar herfor.


Færdselsuheld – Grønagervej, Varpelev, Hårlev – Stevns

Kl. 20.42 slog en kvindelig beboer på Grønagervej alarm, efter at hun hørt havde hørt et brag og efterfølgende konstateret, at en bil var kørt ind i et vejtræ. Anmelderen samt andre forsøgte at hjælpe de to personer i den forulykkede bil, indtil redningspersonalet nåede frem.

De to personer i bilen havde begge brugt sikkerhedssele og blev reddet ud, så de i hver sin ambulance og med politieskorte blev bragt til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling.En bilinspektør blev tilkaldt for at foretage undersøgelser af uheldsstedet og den involverede personbil.

Der var ikke andre trafikanter involveret i ulykken, der ifølge de foreløbige undersøgelse var sket efter kørsel i sydvestlig retning. Lidt syd for sidevejen Tryggevældevej havde personbilen ramt et vejtræ på den østlige side af Grønagervej på en lige vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 80 km/t (uden for tættere bebygget område).

Personer fra bilen blev efterfølgende identificeret som en 18-årig mand fra Karise og en 16-årig ung mand fra Køge. Ingen af dem er afhørt til sagen, og begge har rutinemæssigt fået udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer. Ud fra de foreløbige undersøgelse formodes den 18-årige at have været fører af bilen, hvori den 16-årige var passager på forsædet.

De to tilskadekomne blev begge indlagt på Rigshospitalet til behandling, men begge meldtes natten til søndag i stabil tilstand og uden for livsfare.Grønagervej var afspærret i forbindelse med rednings- og oprydningsarbejdet på uheldsstedet frem til kl. ca. 00.45.

Larmende generator og megafon beslaglagt – Ellingevej, Ellinge Mark, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 12.14 fik politiet den første af to henvendelser om generende brug af en generator, der larmede så meget, at det var til væsentlig ulempe for de omkringboende. Desuden skulle den ansvarlige for brugen af den larmende generator også have brugt en megafon til at råbe efter personer på en nærliggende minigolfbane. En patrulje kørte til området, men både manden og den larmende generator var væk fra området, så politiet vurderede, at der ikke var grundlag for at foretage yderligere i anledning af anmeldelsen.

Kl. 15.40 fik politiet igen en henvendelse om larm i området, hvilket kunne høres i telefonen ved den telefoniske anmeldelse. mPolitiet kørte igen til området og fik kontakt til en 43-årig mand fra København, men med ophold på en adresse i området.

Da den 43-årige igen havde brugt en megafon til at råbe efter personer på minigolfbanen og desuden havde anvendt en larmende generator i generende øjemed, blev han gjort bekendt med, at politiet ville beslaglægge megafonen og generatoren i medfør af politiloven, så roen i området kunne genoprettes.

Megafonen og generatoren blev fundet og beslaglagt på den 43-åriges opholdssted, og han blev gjort bekendt med, at beslaglæggelsen ville udstrække sig til maksimalt 24 timer. Den 43-årige blev ikke sigtet for noget på nuværende tidspunkt, men politiet er opmærksom på eventuelle nye anmeldelser i området om generende forhold, der kan relateres til hans adfærd.

Blufærdighedskrænkelse – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 12.33 anmeldte en 17-årig ung kvinde fra Ringsted, at hun på Ringstedvej, Slimminge, ved en tankstation havde fået krænket sin blufærdighed. Hun var netop stået af bussen og gået nogle få meter, da hun pludselig var blevet befølt på bagdelen af en fremmed mand. Han var kommet fra et ukendt sted og nærmet sig hende bagfra, samtidig med at han sagde et eller andet til hende på et fremmedsprog.

Manden fortsatte væk fra området, mens den unge kvinde forblev i området ved tankstationen, indtil hun blev afhentet af et familiemedlem.

Den mistænkte blev beskrevet som mand, 20-25 år, brunlig hudfarve, 170-175 cm, almindelig af bygning, sort kort hår, iført mørk trøje, T-shirt og jeans. Oplysninger om den mistænkte kan gives til politiet på tlf. 114.

Verbale trusler mod to kvinder – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 15.48 fik politiet en anmeldelse fra to kvinder om, at de var blevet truet på livet under ophold i et skur i Ladegårdsparken Vest i Holbæk.
Politiet fik i området kontakt til to kvinder på 66 og 75 år fra Holbæk, som begge var blevet truet på livet af en gruppe mænd, der var kommet til stedet. En af mændene havde verbalt truet med at udøve vold mod dem, hvis de ikke forlod skuret. Kvinderne havde ikke lidt fysisk overlast som følge af truslerne.

I området fandt politiet den pågældende gruppe mænd og foretog anholdelse af en 25-årig mand uden fast bopæl, idet han var den mand, der havde udtalt sig truende over for kvinderne. Den 25-årige blev sigtet for trusler på livet, men ikke umiddelbart afhørt til sagen, da han ønskede en forsvarer til stede under afhøringen. Han blev derfor løsladt, men kan forvente at blive tilsagt til afhøring på et senere tidspunkt. Ingen af de øvrige mænd i gruppen blev sigtet for noget.

Mand sigtet for indbrud i privat bolig – Vestervangen, Vig – Odsherred

Kl. 17.12 fik politiet en henvendelse fra en kvindelig beboer om, at hun havde haft indbrud i sin private bolig og havde fået stjålet en træfigur, solbriller og en taske. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at indbrudstyven havde fundet en uaflåst dør til at skaffe sig adgangen til kvindens bolig, hvorfra tingene var blevet stjålet i løbet af eftermiddagen.

Videoovervågning på stedet blev gennemgået sammen med beboeren, og politiet fik herefter mistanke til en 26-årig mand fra Sorø, som senere på aftenen blev anholdt og sigtet for indbruddet. Ved en ransagning fandt politiet træfiguren, men ikke de øvrige stjålne genstande.

Den 26-årige blev løsladt senere på aftenen efter afsluttet efterforskning og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mand kastede med pølsepakke – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 18.40 anmeldte personalet i et supermarked, at en mandlig kunde havde henvendt sig ved kassen for at aflevere en pakke pølser, som han havde købt dagen forinden.

Manden fik et afslag på at returnere pølsepakken, som blev kastet i retning mod kassemedarbejderen, men uden at ramme. Straks herefter forlod manden stedet i en bil, hvis nummerplade personalet nåede at aflæse. Episoden blev tillige optaget på forretningens overvågning.

Politiet fik efterfølgende kontakt til en 48-årig mand fra Borup, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden i supermarkedet. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 19.55 tog en patrulje kontakt til to mænd i Bysøstrædet, hvor politiet traf dem. Den ene løb fra stedet, mens en 17-årig mand fra København blev tilbage.

Den flygtende blev indhentet af politiet, der efterfølgende anholdt en 17-årig ung mand fra Haslev, fordi han var i besiddelse af flere salgsposer med i alt knap 41 gram hash, et mindre kontantbeløb og en totenschläger.

Den 17-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen i forbindelse med beslaglæggelse af de ulovlige effekter og pengene som beviser i sagen. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod skal afgøres, ligesom de sociale myndigheder også vil blive underrettet om mistankegrundlaget mod ham.

Mange biler forsamlet – Bragesvej, Køge

Kl. 23.48 kunne politiet konstatere, at ca. 100 biler var forsamlet på Bragesvej i området ved transportcentret i Køge.

Færdselspolitiet var præventivt til stedet blandt de mange bilister, som langsomt og roligt forlod området frem til kl. ca. 00.30.

Færdselspolitiet kontrollerede efterfølgende andre steder i politikredsen, hvor bilister tidligere har forsamlet sig forud for optræk til mulig hensynsløs eller risikobetonet kørsel. Ingen bilister havde forsamlet sig disse steder, så færdselspolitiet fortsatte almindelig patruljering og overvågning af trafikken i politikredsen.

Indbrud i elektronikforretning – Industrivej, Roskilde

Kl. 02.35 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma om, at tyverialarmen var gået i gang i en elektronikforretning på Industrivej i Roskilde.
Flere patruljer kørte til stedet og kunne konstatere, at indgangspartiet samt et jerngitter var blevet opbrudt, så der var adgang til forretningen. Herfra var der blevet stjålet et kendt antal mobiltelefoner og computere inden flugten fra stedet.

En hundepatrulje ledte med patruljehunde efter spor, der førte frem til en parkeringsplads på Trekroner Centervej, hvor sporet umiddelbart endte. Eftersøgning i øvrigt i området gav heller ikke umiddelbart noget resultat.

Politiet har undersøgt stedet for eventuelle spor, der måske kan medvirke til identificering af indbrudstyvene. I efterforskningen indgår også eventuel brugbar videoovervågning fra forretningen.

Vold mod dørmand og politiet – Nygade, Holbæk

Kl. 04.47 anmeldte en 23-årig dørmand ved et diskotek i Nygade, at han var blevet slået i ansigtet af en mandlig gæst uden for diskoteket. Her havde den mandlige gæst fået besked på at vente, mens personalet ledte efter en taske og en telefon indenfor.

Der opstod en diskussion mellem gæsten og dørmand, der fik et slag i ansigtet af manden.

Politiet foretog efterfølgende anholdelse af en mand, som blev sigtet for vold mod dørmanden. Han ønskede ikke oplyse sit navn mv., hvilket medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af retsplejeloven. I forbindelse med transporten hen til patruljebilen sparkede den anholdte ud efter og ramte en politibetjent på det ene knæ, så sigtelserne blev udvidet til også at omfatte vold mod politiet.

Den anholdte blev senere identificeret som en 20-årig mand fra Slagelse, der efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning, inden han søndag formiddag blev afhørt til sagen og sluttelig løsladt. Senere vil han høre fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.


Søndag - mandag

 

Spiritusbilist fik taget firmabil efter uheld – Lyngvej, Køge

Kl. 09.57 skete et sammenstød i krydset Stensbjergvej/Lyngvej, da en bilist med trailer tilkoblet, kørte overfor rødt lys i krydset og svingede til venstre ind foran en modkørende bilist. Politiet kørte til stedet, hvor parterne var sluppet fra uheldet uden alvorlig tilskadekomst. Bilisten der forårsagede uheldet, en 57-årig mand fra Bjæverskov, blev skønnet spirituspåvirket. Han blæste alkometeret op over 2,0 promille, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet beslaglagde den firmabil, som den 57-årige var kørende i, da den høje promille er omfattet af reglerne om vanvidskørsel. Ejeren af firmaet blev orienteret om sagen, men ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten.

Den modkørende bilist, en 74-årig mand fra Roskilde, fik skader på sin bil, som blev nødflyttet fra uheldsstedet, for at give plads til at trafikken kunne passere. Den 57-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, men måtte aflevere sig kørekort på stedet, da hans førerret blev inddraget mens sagen behandles.

Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den sigtede vil få besked om sagens videre gang. Når straffesagen skal afgøres vil retten taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Arbejdsulykke – Ølbycenter, Køge

kl. 13.19 kom en 43-årig mand fra Polen til skade i forbindelse med, at han og tre kollegaer skulle tage en stor radiator ned fra en væg under et byggeri i en butik i Ølbycenter. Radiatoren, som var omkring 5 meter lang sad monteret på en væg i 2, 5 meters højde og vejede omkring 200 kg. Den blev taget ned af væggen ved hjælp af en lift, men da den skulle flyttes fra liften og ned på gulvet, blev den 43-årige byggerimedarbejder ramt i hovedet. Han blev kørt til sygehuset til behandling, men han pådrog sig ingen livstruende skader.

Politiet underrettede Arbejdstilsynet om sagen og de ønskede at undersøge ulykkestedet. Patruljen optog rapport og afhørte den tilskadekomne på sygehuset. Han var sluppet fra ulykken med lettere tilskadekomst. Arbejdstilsynet og politiet vil senere tage stilling til, om er er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Brand i affald – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 13.48 kørte et stort antal brandbiler og politiet til melding om brand i et større oplæg af affald på Vestre Hedevej i Roskilde. Brandvæsnet måtte tilkalde specialressourcer til at begrænse branden grundet den kraftige strålevarme. Omfanget af branden gjorde, at der blev foretaget en kontrolleret afbrænding af affaldet, og at brandens tidshorisont derfor er ukendt.

 

Politiet foretog vurdering af, om røgen skabte udfordringer i området både for beboere og de kørende på motorvejen. Genbrugspladsen ved siden af blev evakueret og lukket og området omkring brandstedet blev spærret af. To brandfolk blev tilset i ambulance, da de havde indåndet røg. Brandfolkenes indsats på stedet fortsætter, men politiet forlod stedet omkring hen på eftermiddagen.

Sammenstød ved motorvejsafkørsel– Vestmotorvejen, Borup, Ringsted

Kl. 12.44 skete et sammenstød ved afkørsel 34 ved Borup, da en bil ramte en motorcyklist, der kørte ad Vestre Ringved. Bilisten, en 26-årig kvinde fra Brønshøj skulle lige ud i krydset, for at køre ned på motorvejen igen. Motorcyklisten, en 61-årig mand fra Borup, kørte mod syd, da han stødte ind i bilen og væltede på tilkørslen. Politi og ambulance kørte til stedet, og motorcyklisten blev kørt på sygehuset, da han var kommet til skade med armen. I bilen var foruden føreren to mindre børn. De blev alle tilset i ambulancen, men var sluppet fra uheldet uden at komme noget til. Politiet optog rapport om uheldet, hvor der var mistanke om, at bilisten havde overtrådt sin vigepligt.

To biler totalskadet i sammenstød – Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 16.45 kørte to biler sammen i krydset Kragerupgårdsvej/Nykøbingvej. En 25-årig mand fra Høng kørte ad Kragerupgårdsvej mod øst, hvor han holdt stille for fuldt stop ved Nykøbingvej. Da bilisten satte i gang og svingede til venstre, kørte han ud foran en 51-årig mand fra Jyderup, som kørte ad Nykøbingvej mod nord. De to biler stødte sammen med fronten og blev totalskadet. Den 25-årige blev kørt til tjek på sygehuset, men begge bilister slap heldigt fra uheldet uden at komme noget alvorligt til. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet

Hattrick på narkobilister – Holbæk

kl. 18.57 sigtede og anholdt politiet en 18-årig mand fra Hørve, som kørte i narkopåvirket tilstand på Torslundevej i Svinninge, hvor han blev stoppet i en rutinekontrol.

Kl. 20.01 blev en 38-årig mand fra Holbæk testet positiv for euforiserende stoffer, da han blev stoppet i bil på Apotekerhaven.

Kl. 23.15 stoppede en patrulje en mand fra Nordsjælland, som fyldte 36-årig år netop denne dag. Han og en passager blev stoppet ved en tankstation på Roskildevej i Holbæk, og her endte den fødselsdagstur. Det viste sig nemlig, at den 36-årige havde sat sig bag rattet, selvom han ikke havde noget kørekort og desuden var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsle. Betjentene ransagede bilen, hvor der blev fundet 43,47 gram hash, som føreren blev sigtet for at besidde. Passageren, en 55-årig lokal mand, blev fundet i besiddelse af 1,73 hash. Begge blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt med henblik på destruktion.

Alle tre bilister måtte med en tur på sygehuset på bagsædet af patruljebilen, for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev de løsladt, men vil få svar på blodprøveanalysen senere, hvor de også vil få besked om sagernes videre gang.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

25. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. april 2024 kl. 07.00 til 25. april 2024 kl. 07.00.

24. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. april 2024 kl. 07.00 til 24. april 2024 kl. 07.00.

23. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. april 2024 kl. 07.00 til 23. april 2024 kl. 07.00.