Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

25. september 2023 13:39

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 25. september 2023.

Røver tog chokoladebar - Mand opdaget under forsøg på tyveri fra bil - Flere dødsfald i weekenden. Læs uddraget af weekendesn hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. september 2023 kl. 07.00 til 25. september 2023 kl. 07.00.

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Foldagervej, Lille-Skensved (forsøg)
Algade, Gørlev Sj. (forsøg)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bogøvej, Kirke-Såby
Søndergade, Ubby, Jerslev Sj.
Slangerupvej, Slangerup, Ringsted
Gærdet, Holbæk
Hedelunden, Greve
Skovhegnet, Solrød Strand (forsøg)
Firkløvervej, Greve
Vissemosevej, Havnelev, Rødvig Stevns
Strandby Have, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Roarsgård, Hønsinge, Vig
Klint Havnevej, Klint, Nykøbing Sj.
Møllebakken, Lumsås, Nykøbing Sj.
Tulipanstien, Køge

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Lillevangsvej, Greve

Tyveri fra køretøjer:

Kajakvej, Jyllinge
Marsvej, Jyllinge
Neptunvej, Jyllinge
Finnjollevej, Jyllinge
Paketvej, Jyllinge
Munkesøparken, Kalundborg
Ternehaven, Roskilde
Centervej, Høng
Sidingevej, Sidinge, Vig
Nystedvej, Veddelev, Roskilde


Fredag – Lørdag

 

Knallertkontrol ved skole – Stadionvej, Asnæs – Odsherred

Fredag morgen var lokalbetjent Henning fra lokalstationen i Asnæs på besøg ved Asnæs Skole. Han hilste på skolepatruljen og tjekkede de knallerter, som ankom til skolen. I alt fem knallerter blev kontrolleret, og her var alt i orden. Alle anvendte hjelm, og havde styr på forsikringen. Ingen af knallerterne blev skønnet ulovlige.

Butikstyv stjal boxershorts – Ros Torv, Roskilde

Kl. 13.25 blev en 25-årig mand fra Rumænien tilbageholdt i en tøjbutik med tasken fyldt med varer, som han ikke havde betalt for. Manden indfandt sig i Kings And Queens, hvor han havde taget 10 par boksershorts af mrk. Calvin Klein, to par sokker fra Tommy Hilfiger og en T-shirt af mrk. No Religion, som han havde lagt ned i en medbragt rygsæk. Da manden gik ud af butikken uden at betale blev alarmen aktiveret, så personalet tog fat i ham og tilkaldte politiet.

Patruljen sigtede den 25-årige for butikstyveri og varerne blev leveret retur til forretningen, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Han blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Den 25-årige har adresse i Danmark, så han blev løsladt og kan forvente en bøde i sagen.

Brand i fabriksbygning – Færøvej, Herfølge – Køge

Kl. 16.16 kørte politi og brandvæsen til en brand i en fabriksbygning på Færøvej i Herfølge, hvor det viste sig at brænde under taget på bygningen. De få personer som stadig var i bygningen blev evakueret, og slukningsarbejdet påbegyndt. Naboerne tæt fabrikken blev evakueret af sikkerhedsmæssige hensyn på grund af røgen. Brandvæsnet fik slukket branden og politiet optog rapport, da brandårsagen skal undersøges nærmere.
Ingen meldes at være kommet noget alvorligt til, men der skete større skade på bygningen. Brandefterforskere skal nu undersøge brandstedet for at forsøge at afklare, hvordan branden opstod.

Påvirket bilist taget to gange på en weekend - Vig – Odsherred

Fredag kl. 17.34 fik politiet anmeldelse om, at en mand holdt i tomgang midt på vejen ved Netto i Vig, og at han virkede spirituspåvirket. En patrulje satte kursen, men da de nåede frem holdt bilisten i en hæk. Betjentene anholdt bilisten, en 63-årig lokal mand, som havde en promille over det tilladte. Han blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Søndag kl. 17.02 bakkede en bilist ind i en parkeret bil på en parkeringsplads ved biografen i Vig. Flere vidner så uheldet, og de kontaktede politiet, da den mandlige fører af bilen virkede påvirket under kørslen. De tilstedeværende hjalp bilisten med at parkere bilen sikkert og blev på stedet indtil politiet kom frem.

En patrulje kom frem og testede den samme 63-årige mand med narkometeret, som denne gang viste et positivt resultatet for bevidsthedspåvirkede stoffer. Han blev derfor sigtet, anholdt endnu en gang og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Patruljen optog rapport om den påkørte bil, og den 63-årige kan forvente at høre i sine sager, når resultatet af blodprøverne kommer.

Ukrudtsbrænder startede brand i skur – Engdraget, Strøby Egede, Stevns

Kl. 17.45 rykkede politi og brandvæsen ud til brand i et skur på Engdraget i Strøby Egede. En nabo så branden og slog alarm. Han fik advaret beboeren i huset, som havde ligget og sovet, så han kom ud af huset.

Da patruljen kom frem så de høje flammer fra skuret, og flere brandbiler ankom. Brandfolkene gik i gang med slukningsarbejdet, og politiet afhørte beboeren og vidner.

Beboeren i huset havde tidligere på dagen brugt en ukrudtsbrænder ved skuret, som formentlig har efterladt en glød, der startede branden. Han blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild. Skuret udbrændte helt og naboens orangeri fik skader på nogle ruder, som sprang som følge af varmen fra branden. Heldigvis blev branden slukket, før den spredte sig til huset. Ingen personer kom noget til. Politiet optog rapport om branden, og beboeren kan forvente at høre mere i sagen senere.

Spirituspåvirket bilist endte i grøften – Sorøvej, Høng – Kalundborg

kl. 23.10 endte en bilist i grøften på Sorøvej ud for Sæby, så en patrulje kørte til stedet. Både bilisten, en 37-årig mand, og en kvindelig passager var uskadte, men biliste viste sig at være spirituspåvirket over det tilladte. Han var desuden frakendt førerretten, og blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 37-årige oplyste, at han endte grøften, fordi han skulle undvige et rådyr og mistede herredømmet. Bilen havde den 37-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Den 37-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil høre mere i sagen når blodprøven er blevet analyseret.

Mand afgået ved døden – Køge

Kl. 00.18 modtog politiet en anmeldelse om voldsomme husspektakler på en adresse i Køge. Under anholdelsen af den mandlige part blev han pludselig livløs. Der blev iværksat førstehjælp på stedet og tilkaldt ambulance, men han afgår ved døden efterfølgende. Sagen er overdraget til DUP- Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som altid skal undersøge dødsfald der sker, når personen er i politiets varetægt. Læs mere på DUPs hjemmeside.


Lørdag – søndag:

 

Røveri mod forretning – Æblehaven, Roskilde

Kl. 08.45 slog personalet i en købmandsforretning alarm, efter en person havde taget en chokoladebar og havde forladt forretningen uden at betale.

Da personen blev råbt an, blev personalet truet med en lang genstand i en medbragt pose, ligesom personen udtalte sig truende mod personalet.

Politiet kørte til området og fik få minutter senere kontakt til den signaliserede person, som svarede til signalementet på den mistænkte. Han blev indbragt til politistationen i Roskilde, da han ikke umiddelbart ville identificere sig over for politiet, der ikke fandt ham i besiddelse af posen med den lange genstand i.

Manden blev senere identificeret som en 50-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for røveri mod købmandsbutikken, da han havde truet sig til at beholde den stjålne vare efterfølgende.

Politiet fandt efter afhøringen i sagen ikke grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør ud fra en konkret vurdering af de fremkomne oplysninger, men den 50-årige blev efter en lægeundersøgelse løsladt og indlagt på et sygehus til fornøden behandling i anledning af sin sindstilstand. Han kan dog senere forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Færdselsuheld – Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg

Kl. 14.09 fik politiet via alarm 112 melding om, at bilist var forulykket under kørsel ad Svallerup Bygade i Svallerup, så bilen nu lå på taget.

Det viste sig, at en 49-årig kvinde fra Solrød Strand under kørsel ad Svallerup Bygade i en personbil formentlig havde fået et ildebefindende. Herved mistede hun kontrollen over bilen, der havde retning over i modsatte kørebanehalvdel.

En passager på forsædet i bilen greb ind og styrede bilen mod højre ud i rabatten, så bilen kørte i grøften og rullede rundt, inden den endte på taget.

Ingen af de to personer kom til skade ved uheldet, og ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få afklaret de nærmere årsager til det oplyste ildebefindende hos føreren af personbilen.

Brandundersøgelse – Gymnasievej, Køge

Kl. 15.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en opgang i en beboelsesejendom på Gymnasievej i Køge, idet røg trængte ud i opgangen.

Røgen blev lokaliseret til at komme fra en lejlighed tilhørende en 72-årig kvinde, som ikke var hjemme. I hendes bolig var årsagen til røgudviklingen en glemt gryde på et tændt komfur. Det lykkedes dog at finde frem til den 72-årige, der blev underrettet om branden i hendes bolig.

Ingen personer i opgangen kom til skade ved branden, som politiet har optaget rapport om for at få et grundlag til at vurdere, hvorvidt den 72-årige kan mistænkes for manglende forsigtighed i forbindelse med madlavning.

Færdselsuheld - Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 17.12 fik politiet en melding om, at en bilist var forulykket under kørsel i østlig retning på Holbækmotorvejen før Roskilde, så bilisten nu var standset midt på kørebanen.

Det viste sig, at en 58-årig mand fra Give under kørslen i det regnvejret havde mistet kontrollen over bilen på grund af aquaplanning. Han havde ramt en kantpæl og var snurret rundt, så han standsede midt på vejen.

På grund af begyndende røg fra motorrummet blev brandvæsnet tilkaldt, hvorfor begge vognbaner på uheldsstedet blev kortvarigt spærret.

Ingen kom til skade ved uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret. Kl. ca. 18.00 var kørebanen ryddet, så trafikken i det østgående spor kunne normaliseres.

Bekymring for kvinde – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 20.03 fik politiet en henvendelse med en bekymring for en lokal, 23-årig kvindes ve og vel, idet hun måske kunne mistænkes for at ville gøre skade på sig selv på togstationen i Roskilde.

På togstationen i Roskilde blev togdriften indstillet, og politiet fik kort efter kontakt til den 23-årige på en perron på togstationen. Kl. ca. 20.15 kunne togdriften genoptages.

Den 23-årige ville gerne lade sig indlægge på et hospital til eventuel behandling, så politiet hjalp hende til nærmeste hospital i den anledning.

Færdselsuheld – Køllevej, Mørkøv - Holbæk

Kl. 21.18 rettede en 77-årig mand fra Regstrup selv henvendelse til politiet, fordi han var forulykket under kørsel ad Køllevej i østlig retning ved Mørkøv.

Den 77-årige var sluppet uskadt fra uheldet, som skete, da han ved en vejkurve ville undvige et dyr, der sprang på tværs af vejen. Efter en undvigemanøvre kolliderede han med et autoværn og endte til sidst uden for vejen på tværs af et vandløb.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet registrerede omstændighederne ved.

Slagsmål på gaden – Søndergade, Hårlev - Stevns

Kl. 22.38 rykkede politiet ud til et slagsmål på Søndergade i Hårlev, hvor tre mænd var røget i totterne på hinanden.

Politiet fik på stedet kontakt til to mænd på 20 og 24 år fra Hårlev samt en 24-årig mand fra Store-Heddinge. Der var ikke sket nogen skade på nogen af parterne, så politiet valgte at sigte alle tre for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den uorden og unødvendige støj i den anledning.

For at få skabt ro på stedet blev den 24-årige fra Store-Heddinge bedt at fjerne sig, hvilket han ikke umiddelbart ønskede. Derfor så politiet sig nødsaget til at frihedsberøve ham, så roen på stedet kunne genoprettes. Efter et lægetilsyn blev han anbragt i detentionen til afrusning frem til næste morgen.

Brand i el-cykel – Vestergade, Roskilde

Kl. 00.04 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en el-cykel i Vestergade i Roskilde.

Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at el-cyklens batteri var udtaget, og at branden var opstået i cyklens lad. Branden blev hurtigt slukket, og politiet skal nu undersøge årsagen til branden nærmere, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå. Ingen kom til skade ved branden, som forårsagede mindre skader på el-cyklen, hvis ejer er underrettet.

Indbrudstyv(e) aktiverede alarm – Firkløvervej, Greve

Kl. 00.58 slog en 70-årig kvinde fra Greve alarm til politiet, da hendes tyverialarm var blevet aktiveret kort forinden og havde vækket hende, mens hun sov på førstesalen i boligen.

Da hun undersøgte årsagen til alarmen, opdagede hun, at et vindue stod åbent, og at der var spor efter personers færden inden.

Politiet kørte hurtigt til stedet, men fandt ikke umiddelbart nogen mistænkte i området omkring Firkløvervej. Indbrudstyven(e) havde opbrudt et køkkenvindue og var kommet indenfor, hvorved tyverialarmen var blevet aktiveret.

Intet var tilsyneladende blevet stjålet, og politiet undersøgte stedet for eventuelle spor, der kan være med til at identificere nogen mistænkte. Beboeren så ikke nogen personer, hvorfor der ikke er noget signalement af nogen.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.29 blev en 39-årig mand fra Rødovre præsenteret for flere sigtelser, da politiet rutinemæssigt stoppede den personbil, som han førte ad Skovvejen mod øst ved Jyderup.

Den 39-årige var i forvejen frakendt kørekort og måtte derfor ikke være fører af personbilen, som han førte, også selv om han efter både en alkometer- og narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen.

Politiet anholdt den 39-årige, der i forbindelse med visitationen blev fundet i besiddelse af 0,5 gram kokain. Dette fund medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Mand opdaget under forsøg på tyveri fra personbil – Nystedvej, Veddelev, Roskilde

Kl. 03.16 fik politiet et alarmopkald fra en 18-årig kvinde, der kom hjem til bopælen og så en fremmed mand ved familiens bil holdende frit tilgængelig på Nystedvej i Veddelev.

Den fremmede mand iført en ternet skjorte var skyndsomt løbet fra stedet, da han følte sig opdaget.

Efterfølgende havde kvinden sammen med bilejeren opdaget en knust bilrude samt ødelæggelser omkring ratstammen.

Flere patruljer kørte til området for at lede efter den flygtede mand, men forgæves. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at en trekantrude i en personbil af mærket BMW var blevet knust, så det var muligt at komme ind i bilen. Herefter var plastdele omkring ratstammen blevet afmonteret sammen med rattets airbag, der dog var efterladt på stedet.

Bilen blev undersøgt for eventuelle spor efter tyveriforsøget, der måske kan sættes i forbindelse med andre tyverier fra personbiler af samme bilmærke i Jyllinge natten mellem torsdag og fredag.

Mens resultatet af de tekniske undersøgelser afventes, hører politiet gerne fra personer, der måtte have set en mand i ternet skjorte i Veddelev-området kort efter anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mand i havnen – Bryggen, Holbæk

Kl. 04.06 fik politiet en henvendelse fra en kvinde, der var bekymret for en mand, der gik rundt nede ved havnen meget tæt på kajkanten. Kvinden havde råbt manden an, men han havde ikke reageret.

Politiet kørte til havnen, hvor en mand blev fundet i vandet et stykke fra kajkanten. Da manden tilsyneladende virkede livløs, slog politiet alarm, så redningsmandskab kunne sendes til området.

I ventetiden fandt politiet en slags tømmerflåde, som blev brugt til at sejle ud til manden, der herefter blev reddet i land. Da han stadig var livløs, blev livreddende førstehjælp iværksat sammen med ankommet ambulancepersonale.

Senere landede en redningshelikopter, hvori den livløse mand blev fløjet til Rigshospitalet. Her måtte en læge trods fortsat genoplivningsforsøg konstatere, at manden var afgået ved døden.

Den omkomne blev identificeret som en 48-årig mand fra Holbæk, hvis pårørende er blevet underrettet. Der er umiddelbart ingen oplysninger om, at der kan være foregået noget strafbart i forbindelse med mandens død.

Færdselsuheld – Ørstedvej, Ørsted, Havdrup - Roskilde

Kl. 04.22 slog en 59-årig mand fra Viby Sjælland selv alarm, da han var forulykket under kørsel i en personbil ad Ørstedvej ved Havdrup.

Den 59-årige blev tilset af ambulancepersonale, men var sluppet uden behandlingskrævende skader efter sit uheld. Han var kørt ad Ørstedvej mod øst, da han af ukendte årsager var kørt af vejen og ud på en mark, hvor bilen var rullet rundt og standset på hjulene.

Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.


Søndag – mandag

 

Mand død efter uheld på rasteplads – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 15.48 skete et alvorligt uheld på rastepladsen Torkilstrup på Holbækmotorvejen. En 65-årig mand fra Holbæk kørte alene i sin bil på motorvejen mod vest, hvor han kørte af ved rastepladsen. Ifølge vidners forklaring fortsatte bilisten ind på rastepladsen med uændret fart, hvor bilen først ramte et skilt og herefter en parkeret lastbil.

Bilen fik store skader, og den 65-årige blev fastklemt. Flere på stedet forsøgte at hjælpe den livløse mand, men han måtte reddes ud af bilen, hvor der blev forsøgt genoplivning. Han blev hentet af lægehelikopteren, hvor lægen erklærede ham død.

Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, og første vognbane blev afspærret imens, hvor der blev opsat skiltevogn. Politiets indsatsleder var også på stedet, og flere forbipasserende fik påtaler for at filme uheldsstedet. Patruljen optog rapport og afhørte vidner på stedet.

Politiet afventer nu bilinspektørens undersøgelser og de lægelige undersøgelser af den afdøde, for at forsøge at afklare årsagen til at uheldet skete. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Skorstensbrand – Sports Allé, Holbæk

Kl. 19.23 opstod brand i en skorsten i en bygning tilhørende Sportsbyen. Bygningen er beliggende bag ved Sportsbyen, og der var ingen risiko for spredning til hovedbygningen. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, som blev begrænset til skorstenen. Der var intet mistænkeligt ved branden, og der skete ingen skade på bygningen.

Personpåkørsel – Slagterivej, Køge

Kl. 20.42 blev en person ramt af et S-tog som kørte i sydlig retning mod Køge Station. Togføreren så en mand på sporet, men kunne ikke nå at standse. Togdriften blev indstillet og politi og redning sendt til stedet. Den påkørte mand blev bragt til sygehuset, men hans liv stod ikke til at redde. Politiet har endnu ikke identificeret den afdøde mand, men ulykken undersøges nu nærmere. Omkring kl. 22.00 kunne togdriften genoptages.

Mand med økse ringede efter hjælp – Neergårdsparken, Roskilde

Kl. 20.54 fik politiet anmeldelse fra ambulancereddere, som var sendt til Neergårdsparken, hvor en mand havde ringet efter hjælp, fordi han var kommet til skade. Da ambulancen kom frem var manden truende og havde en økse i hånden, så politiet blev sendt til stedet. Patruljen traf manden, en spirituspåvirket oprevet 57-årig mand, som blev anholdt uden at nogen kom noget til.

Manden var ikke mistænkt for at have truet nogen med øksen, som blev beslaglagt til sagen. Sigtelsen mod ham blev derfor til en overtrædelse af knivloven, og politiet undersøger nu, om der er grundlag for at sigte ham for trusler i øvrigt. Manden sindstilstand gjorde, at han ikke var egnet til at opholde sig i detentionen. Han blev derfor indlagt på sygehuset til behandling.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. februar 2024 kl. 07.00 til 22. februar 2024 kl. 07.00.

21. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. februar 2024 kl. 07.00 til 21. februar 2024 kl. 07.00.

20. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. februar 2024 kl. 07.00 til 20. februar 2024 kl. 07.00.