Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

30. januar 2023 14:07

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 30. januar 2023.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. januar 2023 kl. 07.00 til 30. januar 2023 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Højager, Greve
Lopholmen, Karlslunde
Dalparken, Havdrup
Strandvej, Gudmindrup, Højby Sj.
Syvvejen, Viby Sj.
Skjoldenæsvej, Jystrup Midtstj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Rørvigvej, Nykøbing Sj.
Monkeystien, Højby Lyng, Højby Sj.
Skansevej, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Knøsen, Greve
Hasselvej, Lille-Skensved
Benedikte Alle, Karlslunde
Højvænget, Vindinge, Roskilde
Råbjerg, Karlslunde


Mange sager om både spiritus- og narkokørsel i løbet af weekenden – hele politikredsen

23 personer blev i løbet af weekenden i 24 tilfælde afsløret i at køre i narkotika- eller spirituspåvirket tilstand i et køretøj, så de blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven bestemmelser herom.

Bilisterne er primært afsløret ved rutinemæssige kontroller af trafikanterne i forbindelse med den almindelige patruljering i hele politikredsen, men også anmeldelser om usikker kørsel eller involvering i færdselsuheld har været med til at afsløre bilisterne.

Der er tale om følgende bilister på følgende dage:

FREDAG:

Kl. 14.14 – Rønnevej, Køge: En 24-årig mand fra Brønshøj blev anholdt og sigtet for narkokørsel i en varebil. En bekymret borger havde ringet til politiet, da han havde bemærket at kassevognen kørte slingrende og havde kørt op over fortov og over i modsatte vejbane på Københavnsvej. Den 24-årig nægtede, men fik udtaget en blodprøve, som skal vise, om han havde euforiserende stoffer i blodet under kørslen.
Kl. 18.43 – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde Rasteplads, Karlslunde (Greve): En færdselspatrulje stoppede en 38-årig mand fra Glostrup, som var påvirket af narko. Han blev derfor taget med til en blodprøveudtagelse.
Kl. 21.29 – Acacievej, 68, Strøby Egede, Køge (Stevns): En 73-årig kvinde fra Stevns påkørte et skilt og bilen stoppede. En kvik borger tog nøglerne fra kvinden, som var uskadt, men spirituspåvirket. Politiet kørte til stedet, hvor en alkometertest viste, at hun havde en promille over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.
Søndag kl. 18.45 var samme 73-årige kvinde ude at køre igen. Nu påkørte hun byskiltet på Strøby Bygade, så det væltede. Igen slap kvinden uskadt, men hun havde også ved dagens uheld en promille over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og måtte igen med en politipatrulje en tur på sygehuset, hvor hun fik udtaget en blodprøve. Kvinden fik nu inddraget sit kørekort til sagen, og politiet afventer nu resultatet af blodprøverne, hvorefter kvinden vil få besked om, hvilket konsekvenser det får for hendes kørekort.

LØRDAG:

Kl. 13.09 – Skagerakvej, Holbæk: 30-årig mand fra Holbæk sigtet for narkokørsel i en personbil – modsatte sig anholdelsen ved at nægte at stige ud af sin bil og i øvrigt hægte sig fast til den.
Kl. 13.30 – Gislingevej, Grevinge (Odsherred): 27-årig mand fra Jyderup sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 15.11 – Lyngvej, Højby Sj. (Odsherred): 44-årig mand fra Nykøbing Sj. sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 15.25 – Slagelsevej, Høng (Kalundborg): 51-årig mand fra Høng sigtet for spirituskørsel på en lille 30-knallert.
Kl. 18.25 – Holbækvej, Svinninge (Holbæk): 41-årig mand fra Snertinge sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 18.50 – Sydhavnsvej, Kalundborg: 21-årig mand fra Kalundborg sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 20.30 – Slagelsevej, Kalundborg: 25-årig mand fra Kalundborg sigtet for narkokørsel i en personbil, der forinden var blevet målt til at køre mindst 88 km/t mod højst tilladt 50 km/t.
Kl. 22.54 – Ringstedvej v. Hellestrupvej, Holbæk: 19-årig mand fra Kokkedal sigtet for narkokørsel i en personbil, som han ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret.
Kl. 00.04 – Skørpinge Mark, Rødvig (Stevns): 28-årig mand fra Ugerløse sigtet for narkokørsel i en personbil, som han ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret.
Kl. 00.15 – Søndre Ringvej, Roskilde: 27-årig mand fra Roskilde sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 01.06 – Motelvej, Karlslunde (Solrød): 32-årig mand fra Solrød Strand sigtet for spirituskørsel i en varebil.
Kl. 01.15 – K. P. Danøsvej, Holbæk: 18-årig mand fra Eskebjerg sigtet for spirituskørsel i en personbil.
Kl. 02.55 – Valdemar Sejrsvej, Holbæk: 18-årig mand fra Mørkøv sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 03.15 – Københavnsvej, Køge: 35-årig mand uden fast bopæl sigtet for både narko- og spirituskørsel i en personbil, som han ikke havde førerret til. Også sigtet for andre overtrædelser (se særskilt punkt på døgnrapporten).

SØNDAG:

Kl. 13.20 – Grevinge Stationsvej, Grevinge (Odsherred): 48-årig mand fra lokalområdet anholdt og sigtet for spirituskørsel på en lille knallert.
Kl. 15.35 – Høng Landevej, Løve, Høng (Kalundborg): 27-årig mand fra Høng kørte i en personbil selvom han var påvirket af narko.
Kl. 20.45 – Holbækvej, Kalundborg: En 32-årig mand fra Kalundborg blev anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 21.02 – Sorøvej, Ugerløse (Holbæk): En 30-årig mand fra Greve kørte narkopåvirket uden kørekort. Han erkendte at have taget amfetamin tidligere på dagen, og blev desuden fundet i besiddelse af 0,5 gram amfetamin. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve og narkoen beslaglagt.
Kl. 23.00 – Eskebjergvej, Kalundborg: en 41-årig blev anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil.
Kl. 01.58 – Helsingevej, Gørlev Sj. (Kalundborg): En 43-årig mand fra Slagelse kørte en personbil i spirituspåvirket tilstand. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve.

Alle påvirkede bilister er blevet kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til undersøgelse for enten alkohol eller euforiserende stoffer afhængig af mistankegrundlaget mod den enkelte bilist. De vil alle høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen var blodprøven foreligger.


Kom og få en snak med nærpolitiet i Ringsted

Den sidste tirsdag i hver måned er nærpolitiet i Ringsted på besøg i beboerhuset i Søndre Park fra kl 9-11. Borgerne kan komme forbi og snakke med de lokale politifolk om alt, hvad de har på hjerte, og samtidigt få gode råd om indbrudsforebyggelse.Fredag – lørdag:

 

Ulykke ved privat træfældning – Store Fuglede, Kalundborg

Kl. 14.57 kom et alarmopkald om en ulykke på en gård i Store Fuglede, hvor en 45-årig mand var kommet i klemme under et træ i forbindelse med en privat træfældning. Den 45-årige blev ramt af træet under fældningen og kom slemt til skade.

Politi, brandvæsen og lægehelikopteren blev sendt til stedet, hvor den 45-årige blev frigjort og fik førstehjælp. Han blev fløjet til behandling på sygehuset, hvorfra han fortsat meldes at være i kritisk tilstand. Politiet optog rapport om ulykken for belyse omstændighederne og hermed afklare, om nogen kan drages til ansvar for, at ulykken skete.

Yngre mænd skød fyrværkeri af – Åvænget, Køge

Kl. 21.40 kørte en patrulje omkring Åvænget efter en anmeldelse om fyrværkeri til ulempe. Her så betjentene en gruppe mørkklædte personer stå ved jernbaneskinnerne og affyre fyrværkeri. Da patruljen kom frem stak de alle af til fods, men fire yngre mænd fra Køge, København og Fakse blev løbet og tilbageholdt. To af dem var påvirkede, og de blev opfarende og aggressive over for betjentene. De to mænd på 25 og 26 år fra Køge blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at råbe og udvise voldelig adfærd, da de skubbede til betjentene. De fik lov til at gå, da de var faldet til ro, men kan forvente en bøde i sagen.

Det var ikke muligt for patruljen af fastslå, hvem som havde afskudt fyrværkeriet. De antrufne var ikke i besiddelse af fyrværkeri, og ingen kunne stilles til ansvar for at overtræde fyrværkeriloven.

Vold og uro i nattelivet – Jernbanegade, Roskilde

Natten til lørdag kørte politiet til to episoder i nattelivet i Roskilde. En 22-årig mand fra Brøndby blev kl.03.16 anholdt på en natklub efter at have slået og bidt en dørmand, som skred ind i forbindelse med et slagsmål på klubben. Der var opstået tumult mellem tre personer, som dørmanden ville stoppe ved at fastholde den 22-årige.

Den 22-årige var kraftigt påvirket og gjorde modstand ved at slå og bide. En patrulje kom frem og den 22-årige blev sigtet for vold mod dørmanden. Han blev taget med i detentionen til afrusning, og først løsladt næste formiddag, efter end afhøring og sagsbehandling.

Tidligere på aftenen omkring kl. 01.21 var der et optrin på et diskotek ved Roskilde Station. En 20-årig mand fra Ringsted skubbede til en anden gæst, og han optrådte opfarende og usamarbejdsvillig med politiet. Han nægtede at forlade stedet, og blev derfor anholdt og måtte sove rusen ud i detentionen. Den 20-årige blev løsladt næste morgen, men fik en sigtelse for at overtræde restaurationsloven med på vejen.


Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 12.46 var en 47-årig kvinde fra Gadstrup forulykket i en personbil, som hun havde ført ad Køgevej i sydlig retning.

Omkring Vor Frue Hovedgade havde hun af ukendte årsager mistet kontrollen over bilen, så den var kørt på tværs af begge vognbaner, så hun havnede i grøften. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken.

Ambulancepersonale blev sammen med lægehelikopteren sendt til uheldsstedet, så Køgevej var kortvarigt spærret for at lave en landingsplads til lægehelikopteren.

Føreren var formentlig sluppet nådigere fra uheldet end først antaget, så hun blev i ambulancen bragt til et sygehus. Efter en undersøgelse på skadestuen kunne sundhedspersonale konstatere, at hun ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Kl. 13.30 var Køgevej atter åben for trafik i begge retninger, og politiet registrerede blot omstændighederne ved solouheldet.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 14.00 bemærkede en patrulje på Jernbaneplads to mænd forsvinde sammen ind i en gyde, hvilket patruljen så mistænkeligt, at politiet valgte at undersøge årsagen nærmere.

De to mænd blev identificeret som en 19-årig mand fra København SV og en 32-årig mand fra Nykøbing Sj., hvor sidstnævnte var i besiddelse af godt 99 gram hash. Den 19-årige var i besiddelse af et firecifret kontantbeløb, som blev beslaglagt ud fra en mistanke om, at der var tale om penge i forbindelse med en narkohandel mellem de to mænd.

Den 19-årige fik også beslaglagt en mobiltelefon, hvilket han protesterede imod sammen med beslaglæggelsen af pengene. En dommer skal således senere se nærmere på politiets mistankegrundlag mod ham.

Begge mænd blev anholdt i forbindelse med sigtelsen for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og ved en efterfølgende ransagning af de to mænds bopæle fandt politiet ikke yderligere af politimæssig interesse.

De to mænd blev derfor begge løsladt efter afhøring til sagen, som de begge kan forvente at høre nærmere til.

Ung butikstyv – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 17.19 fik politiet en anmeldelse fra en tøjbutik i outletcentret om, at en ung pige var blevet tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet nogle varer.

Politiet fik kontakt til en 12-årig pige fra Søborg, der havde aktiveret varealarmen, da hun forlod tøjbutikken. Personalet havde hos hende fundet en taske, hårklips og smykker til en værdi af 286 kr. samt yderligere en tanktop fra en anden tøjbutik, hvorfra hun kunne mistænkes også for at have begået et tyveri til en værdi af 150 kr.

Den 12-åriges værge, der var til stede i outletcentret, blev tilkaldt og overværede afhøring af den 12-årige, der ikke kunne sigtes for butikstyveri, fordi hun er under den kriminelle lavalder på 15 år.

Den stjålne varer blev leveret tilbage til de to butikker, og politiet underrettede efterfølgende de sociale myndigheder om sagerne mod den 12-årige.

Fyrværkeriloven – Ejler Urnesvej, Holbæk

Kl. 18.05 så en patrulje tilfældigt affyring af et lille fyrværkeribatteri på Ejler Urnesvej, da patruljen kørte forbi.

En 56-årig mand fra Slangerup blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven, idet han havde affyret batteriet uden for den periode mellem 27/12 og 1/1, hvor affyring af fyrværkeri er tilladt. Han kan således forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Uro og uorden – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 19.06 rykkede politiet ud til togstationens område efter en anmeldelse om, at en ung mand havde slået og sparket på glasvinduer og træplader inde i venterummet på stationen.

Politiet fik i en mindre gruppe af personer kontakt til en lettere spirituspåvirket, ung mand, der indledningsvist ikke ville oplyse sit navn til politiet trods gentagne vejledninger om, at han ifølge retsplejeloven er forpligtet hertil.

Der var ikke umiddelbart ødelagt noget i venterummet, og da den unge mand fortsat ikke ønskede at oplyse noget om sin identitet, måtte politiet anholde ham i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af retsplejeloven.

Anholdelsen medførte nogle verbale udtalelser af mindre pæn karakter til politiet, så den unge mand blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Til sidst lykkedes det politiet at få den anholdte identificeret som en 16-årig ung mand fra Skælskør, hvis værge blev underrettet om både anholdelsen og om sigtelserne mod ham. Den 16-årige blev løsladt efter afhøring til de to sager, som han kan forvente at høre nærmere om på et senere tidspunkt.

Hærværk – Krags Brygge, Holbæk

Kl. 19.44 fik politiet en henvendelse om, at en mand på Krags Brygge gik rundt og bl.a. skubbede et skilt ned i havnen, ligesom han væltede en skraldespand.

På Isafjords Alle fik politiet kontakt til en 34-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for hærværk, da politiet havde fundet en ødelagt skraldespand i området og et skilt flydende i havnebassinet.

Den 34-årige kan nu forvente at høre fra politiet med en afgørelse på sagen sammen med et muligt erstatningskrav for de ødelagte genstand.

Uro og uorden mellem bilister – Nørregade, Ringsted

Kl. 21.32 kørte flere patruljer til den centrale del af Ringsted by i anledning af en anmeldelse fra en bilist om, at en anden bilist havde spærret vejen i Nørregade.

Føreren af de to biler var begge stået ud og var blevet irritererede på hinanden, hvorunder den ene bilist måske havde været i besiddelse af noget, der kunne minde om et skydevåben.

Inden politiets ankomst til Nørregade var den anmeldte bilist forsvundet fra området og blev ikke fundet trods intensiv eftersøgning med flere patruljer i Ringsted by.

En hundepatrulje foretog søgning i bymidten med patruljehundene, men fandt ikke noget af politimæssig interesse.

Politiet har således ikke fået klarlagt de nærmere omstændigheder eller modparten i anmeldelsen, herunder hvorvidt der faktisk var tale om et skydevåben hos den anden bilist. Ingen personer har lidt overlast i forbindelse med den trafikale episode, som undersøges nærmere.

Hærværk mod busskur – Værebrovej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 22.31 fik politiet en anmeldelse om, at en blandt nogle unge havde knust en glasvæg i et busstoppested på hjørnet af Værebrovej og Rådalsvej i Jyllinge. De unge havde taget bussen mod Roskilde.

Politiet tog i Roskilde imod den pågældende bus, hvori der var en flok unge mennesker som oplyst ved anmeldelsen. Ud fra vidners oplysninger kunne en 18-årige mand fra Ølstykke mistænkes for at være den, der havde knust glasvæggen. Han blev derfor sigtet for hærværk og kan nu ud over straffesagen se frem til et erstatningskrav i sagen.

Varetægtsfængsling - Bilist havde skydevåben i bilen – Københavnsvej, Køge

Kl. 03.15 standsede politiet en personbil på Københavnsvej med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

En 35-årig mand sad bag rattet, men han havde ikke nogen førerret til personbilen. Han deltog i både en narko- og alkometertest, der begge gav udslag for påvirkning under kørslen. Han blev derfor indledningsvist sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven og derefter anholdt med henblik på udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for hhv. alkohol og euforiserende stoffer.

Ved visitationen fandt politiet den 35-årige i besiddelse af godt 22 gram hash samt en haglpatron, hvilket skærpede politiets interesse i at få undersøgt bilen nærmere. Heri fandt politiet flere haglpatroner, to knive med bladlængde over 12 cm samt et oversavet haglgevær med en uafskudt patron i.

Efter udtagelsen af blodprøver og afhøringer til sagerne om bl.a. overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af skydevåben forblev den 35-årige i politiets varetægt.

Anklagemyndigheden fremstillede den 35-årige i et grundlovsforhør søndag kl. 13.00. Retsmødet endte med, at han blev varetægtsfængslet til den 23. februar 2023. Politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen, da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre. Der var ingen kære i forbindelse med kendelsen om varetægtsfængsling.

Slagsmål på gaden – Hestetorvet / Jernbanegade, Roskilde

Kl. 05.40 fik politiet en anmeldelse om, at 4-5 personer var slagsmål på Hestetorvet / Jernbanegade uden for et diskotek.

Politiet fik på stedet kontakt til en lettere kvæstet, 30-årig mand fra Taastrup, som blødte lidt fra en sår i hovedet. Han ønskede ikke umiddelbart hjælp fra politiet efter et slagsmål med andre, der løb fra stedet i forbindelse med politiets ankomst.

Politiet fik dog fat i en 31-årig mand fra Greve og en 33-årig mand fra Tune, der begge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelse i forbindelse med overfaldet på den 30-årige, inden begge sigtede blev sendt væk for at få skabt i området.

Den 30-årige blev vejledt om at tage på skadestuen for at få tilset sit sår i hovedet.

Politiet har efterfølgende gennemset den tryghedsskabende overvågning fra området, hvilket har givet anledning til at se nærmere på de forskellige personers roller i forbindelse med slagsmålet uden for diskoteket.


Søndag - mandag

 

Svingende bilist påkørt bagfra – Høng Landevej/Gierslevvej, Høng – Kalundborg

Kl. 15.56 skete et uheld, da en 40-årig lokal kvindelig bilist stille på Høng Landevej, hvor hun skulle svinge til venstre ad Gierslevvej. I samme retning kørte en 72-årig mand fra Kalundborg, som overså, at den forankørende bremsede. Han nåede derfor ikke at stoppe, men kørte op bag i kvindens bil. En 33-årig kvinde, som var passager i den 72-åriges bil, blev kørt i ambulance til tjek på sygehuset, men kom ikke noget alvorligt til. De øvrige parter i uheldet var udskadte. Politiet registrerede uheldet.

”Unge med våben” var filmoptagelse – Agervang, Holbæk

kl. 18.19 kørte politiet talstærkt til Agervang efter en anmeldelse om, at en ung mand var set true en anden ung mand med et skydevåben på vaskeriet. Fra vaskeriet hørte vidner nogen sige: ”Du må ikke skyde!”.

Patruljerne kom frem til den potentielt farlige episode, som dog viste sig at være noget helt andet end først antaget. De unge var i gang med at lave et filmprojekt, og at de medbragte våben var attrapper.

De tre 16-årige lokale unge, som var i gang med at lave en skoleopgave, blev kraftigt formanet af politiet om risikoen ved at optræde med våbenlignende genstande i det offentlige rum. Deres forældre blev kontaktet og orienteret om politiet indsats i forbindelse med de unges optagelser. Politiet underrettede de sociale myndigheder om sagen.

Dagens optagelser blev afbrudt og de unge opfordret til fremover at orientere politiet og opsætte skiltning om, at der var tale om en filmoptagelse. Så de ikke en anden gang skræmte livet af beboerne i kvarteret.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

12. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. juli 2024 kl. 07.00 til 12. juli 2024 kl. 07.00.

11. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 11. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. juli 2024 kl. 07.00 til 11. juli 2024 kl. 07.00.

10. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. juli 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. juli 2024 kl. 07.00 til 10. juli 2024 kl. 07.00.