Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

29. juli 2019 18:10

Uddrag af døgnrapport fra fredag 260719 kl. 0700 til mandag 290719 kl. 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Grønningen, Viby Sjælland
Humlehaven, Grevinge
Munkholmvej, Langtved, Kirke-Såby
Munkholmvej, Holbæk
Næstvedvej, Ringsted
Jernbanegade, Roskilde
Jernbanegade, Roskilde
Skovvej, Havdrup
Bromarken 1, Jyllinge
Ringstedgade, Roskilde
Korskildelund, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde
Peder Billesvej, Holbæk
Moseagervej, Solrød Strand
Tystrupvej, Store Fuglede
Olsbækhøj, Greve
Hulvejen, Solrød Strand
Stålmosevej, Vindinge, Roskilde
Marievej, Holbæk
Jernaldergården, Himmelev, Roskilde.
Louisevej, Holbæk
Rørdumsvej, Solrød Strand
Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde
Gammel Landevej, Roskilde
Østervænget, Vindinge, Roskilde
Hovgårds Alle, Solrød Strand
Stolpeager, Greve
Drosselvej, Hellested, Hårlev (2 steder)
Tåstrupvej, Hellested, Hårlev
Marken, Himmelev, Roskilde
Mosede Kærvej, Greve
Ternemosen, Greve
Kaldred Plantevej, Eskebjerg
Stenås, Greve
Tofthøjvej, Viby Sjælland
Anemonevej, Svebølle
Rytterbakken, Greve
Lindevej, Jyderup
Smutvejen, Toelstang, Slagelse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Grevinge Bakker, Grevinge

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Over Bølgen, Greve
Tønsbergvej, Himmelev, Roskilde (2 steder)


Fredag – lørdag:


Brandundersøgelse – Sølvagervej, Hørve – Odsherred

Kl. 1610 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand i et træskur, der blev brugt som opbevaringshal på et smedje. Brandvæsnet fik hurtigt styr på branden, som forårsagede udsivning af en grønlig væske. Derfor blev Dansk Miljørådgivning tilkaldt til at foretage prøve af væsken samt vurdere eventuelle miljømæssige tiltag. Væsken viste sig formentlig at være en slags væske fra et varmeanlæg. Hele træskuret nedbrændte, og politiet skal undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Brandundersøgelse – Tangmosevej, Køge

Kl. 1619 var der opstået brand i en forladt bygning i et industriområde. Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at der var opstået en mindre brand i nogle efterladte møbler i en forladt bygning. Branden havde dog udviklet sort røg og blev hurtigt slukket. Der var ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring på brandens opståen. Bygningen bliver ofte brugt af unge som ”tilholdssted”, hvorfor politiet formoder, at de unges brug af den forladte bygning kan være årsagen til branden. Bygningens ejer er underrettet om sagen.

Flere narkokørsler mv. / efterlyst mand – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1735 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil blev ført usikkert ad Sydmotorvejen i nordlig retning. Det lykkedes at få bilen standset ved Køge, hvor en 47-årig mand fra Rødovre sad bag rattet. Han blev anholdt kl. 1815 og sigtet for både spiritus- og narkokørsel i bilen, der var forsynet med en nummerplade, der måske ikke passede til bilen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.
I forbindelse med sagsbehandlingen på motorvejen standsede kl. ca. 1830 to andre bilister og tog kontakt til politiet og den tilbageholdte mand. Der var tale om en 30-årig mand fra Albertslund og en 27-årig mand fra Brøndby, som begge blev anholdt og sigtet for narkokørsel i deres respektive biler, efter at en narkometertest i begge tilfælde indikerede, at de begge var påvirket af kokain under kørslen. Begge blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. 
I bilen hos den 47-årige narkobilist var en 27-årig mand fra Brøndby passager. Han viste sig at være efterlyst af politiet, fordi han var udeblevet fra afsoningen af en frihedsstraf. Også han blev frihedsberøvet og efterfølgende afleveret hos Kriminalforsorgen til afsoning.

Beredskabslovgivningen – Vedhammervej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 1954 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand ved et sommerhus, hvor der var gået ild i et 5 x 5 meter stort område på en terrasse. Branden var forsøgt slukket af sommerhusgæsterne, men forgæves, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Branden var opstået, da en 44-årig mand fra Charlottenlund ville tænde op i en grill og anvendte benzin. Der gik imidlertid ild i benzindunken, som han tabte ned på træterrassen, så der gik ild i træbrædderne. Branden blev slukket, inden den bredte sig til selve sommerhuset. Den 44-årige kan forvente en sigtelse for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af sin adfærd i forbindelse med optænding af grillen.

Brandundersøgelse – Havremarken, Kvanløse, Holbæk

Kl. 2240 var der gået ild i en papirslanterne på en terrasse. Ilden/gløder fra branden i lanterne havde efterfølgende antændt beplantning, som groede op ad huset. Gløder og ild fra branden i beplantning fik fat i husets stråtag, men beboerne forsøgte dog selv at slukke branden i taget med en haveslange. Brandvæsnet foretog derfor ikke nogen slukning, men undersøgte med et termisk kamera stråtaget for at lede efter gløder efter branden i stråtaget. Politiet har optaget rapport om branden, så politiet senere kan afgøre, om nogen skal drages til ansvar for brandene.

Røveri mod person – Lindevej, Holbæk

Kl. 0302 fik politiet en anmeldelse om, at en 21-årig kvinde fra Hedehusene havde været udsat for et røveri kort forinden på Lindevej. To fremmede, unge mænd havde henvendt sig til hende og under trussel med en kniv tvunget hende til at udlevere kontanter. Hun afleverede 90 kr., hvorefter de to røvere stak af til fods i retning mod Havnevej. Politiet ledte efter dem i Holbæk, men forgæves. De blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Hvid T-shirt, Bevæbning: kniv; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Mørkt tøj.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


Lørdag – søndag:


Færdselsuheld – Odsherredvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 1315 skete var nogle bilister blevet impliceret i et færdselsuheld i det nordgående spor på rute 21 ved en sammenfletning. En 50-årig mand fra Højbjerg ramte med fronten af sin personbil ind i bagenden af en anden personbil ført af en 63-årig kvinde fra København K. Kvinden havde sat hastigheden ned på grund af kødannelse ved sammenfletningen. Sammenstødet medførte større skader på de to biler, der efterfølgende spærrede de to vognbaner på stedet. De to førere samt passagerer i bilerne slap alle uskadte fra uheldet, men kvinden og to passagerer i hendes bil måtte dog lige forbi skadestuen til en check. Kl. ca. 1430 var vejen ryddet for de havarerede køretøjer.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Algade, Gørlev Sjælland – Kalundborg

Kl. 1512 fik politiet flere anmeldelser om, at en parkeret bil var blevet påkørt, og at skadevolderen var kørt fra stedet. Politiet kørte til stedet og kunne efter en times efterforskning i sagen foretage anholdelse af en 32-årig, spirituspåvirket mand fra Høng som mistænkt for at have været fører af det skadevoldende køretøj. En borger havde oplyst politiet om, at der på en villavej i Høng holdt en beskadiget bil. Den påkørte bil havde fået ødelagt bagenden og var blevet skubbet frem på fortovet. Den beskadigede bil i Høng havde skader og lakafsmitning svarende til påkørslen af den parkerede bil, og den 32-årige blev anholdt på den adresse, hvor bilen blev fundet. Han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet vil senere kontakte ham, når blodprøven er analyseret.

Varetægtsfængsling – Vold – Jyllinge – Roskilde

Kl. 1641 fik politiet anmeldelse fra en 35-årig kvinde fra Jyllinge om, at en tidligere mandlig bekendt igen havde overfaldet hende, da han henvendte sig på hendes bopæl. Politiet kørte hurtigt til stedet og foretog anholdelse af en 39-årig mand fra Jyllinge, som blev sigtet for vold. Han var også sigtet for vold to dage tidligere mod den samme kvinde, men var blevet løsladt efter endt sagsbehandling. Efter afhøring i den nye sag blev han anbragt i et arresthus for overnatning, inden han søndag blev fremstillet i grundlovsforhør med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Retsmødet endte med, at den 39-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 22. august 2019.

Lov om euforiserende stoffer – Allegade, Køge

Kl. 1907 ønskede politiet at kontrollere en personbil, som hastigt blev henstillet, da føreren opdagede politibilen. Føreren gik fra stedet, men passageren blev tilbage. Passageren var en 18-årig mand fra Køge, som var i besiddelse af to gram hash. Ved ransagning af bilen fandt politiet yderligere syv klumper hash, så den 18-årige blev sigtet for at være i besiddelse af ca. 13 gram hash med henblik på videresalg. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med ransagning af hans bopæl samt sagsbehandling i sagen. Føreren af bilen blev ikke identificeret, og den sigtede ønskede ikke at oplyse yderligere om vedkommende.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Langebjergvej, Haraldsted, Ringsted

Kl. 0025 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. Ved anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af knap to gram amfetamin, og ved ransagning af bilen fandt politiet yderligere ni gram hash gemt under noget plastbeklædning. Han blev sigtet for de yderligere overtrædelser og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet gjorde ham ved løsladelsen bekendt med, at hans bil blev beslaglagt på grund af flere tidligere sager om kørsel uden førerret. Beslaglæggelsen ønskede ham dog en dommer til at kigge nærmere på, hvorvidt politiet havde hjemmel til den disposition. Den 30-årige mand vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelse – Galtebjergvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 0147 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i et større oplag af bigballer i en ladebygning. Branden omfattede hurtigt hele beholdningen af bigballer, så brandvæsnet foretog en kontrolleret nedbrænding, da slukning ikke skønnedes muligt. Nærliggende, uhøstede marker samt brændbart indhold i gylletanke blev skærmet mod varmeudviklingen fra den brændende lade. Branden blev dog slukket i løbet af søndag eftermiddag. Brandårsagen kunne ikke umiddelbart fastlægges og undersøges nu nærmere af politiet.

Færdselsuheld – mand omkommet – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0556 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld på motorvejen i det vestgående spor ved Bjæverskov, hvor en bil var rullet rundt og lå på taget. Ved politiets og redningspersonalets ankomst var andre bilister i færd med at give livreddende førstehjælp til en kvæstet mand, som straks blev bragt til skadestuen. Hans liv kunne ikke reddes på grund af kvæstelser, hvorfor han blev erklæret for afgået ved døden. Ved bilen var en ædru, uskadt 23-årig mand Albertslund, som havde været fører af bilen, medens den nu afdøde mand havde sovet på bagsædet. Af ukendte årsager havde den 23-årige mistet kontrollen over bilen, som væltede og rullede rundt flere gange. Der var ikke andre bilister involveret i ulykken, og den omkomne blev senere identificeret som en 23-årig mand fra Ruds-Vedby. Hans pårørende er underrettet om sagen. Motorvejen var spærret i begge spor i forbindelse med en bilinspektørs undersøgelse af uheldsstedet og det forulykkede køretøj.


Søndag – mandag:


Færdselsuheld – Elmegade, Kalundborg

Kl.1250 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor to biler var impliceret. På grund af sammenstødet mellem bilerne var Elmegade spærret for trafik, så bustrafikken blev omlagt. En 36-årig kvinde fra Kalundborg var kørt ad Elmegade i vestlig retning, inden hun standsede for at afvente modkørende trafik, inden hun ville svinge til venstre ind på p-pladsen ved et supermarked. Herunder blev hun påkørt bagfra af en personbil ført af en 24-årig mand fra Kalundborg i samme retning. Umiddelbart inden påkørslen var en modkørende bilist svinget til venstre ind foran den 24-årige, som derefter ikke havde været opmærksom på den 36-åriges kvindes bil. Den 24-årige medbragte en 23-årig mandlig passager, som blev ukontaktbar andre årsager end som følge af sammenstødet mellem bilerne. Den 23-årige blev derfor i en ambulance bragt til behandling for et sygdomstilfælde. En bilinspektør blev tilkaldt til undersøgelse af både uheldsstedet og de implicerede køretøjer, da politiet indledningsvist ikke kunne udelukke, at nogen kunne være kommet alvorligt til skade ved uheldet. Det viste sig dog ikke at være tilfældet, så afspærringen af uheldsstedet blevet ophævet kl. ca. 1450, så bustrafikken kunne normaliseres.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 1305 var sket et færdselsuheld med tre personbiler involveret. Det viste sig at være mindre alvorligt, idet en 20-årig mand fra Brønshøj under kørsel ad Københavnsvej mod vest havde over, at to andre personbiler var standset for rødt lys i lyskrydset ved Byageren / Bymarken. Han påkørte derfor bagende af personbilen foran, således at den blev skubbet frem i en anden personbil, der også var standset for rødt lys. Ingen kom til skade ved uheldet.

Svævefly forulykket – Sønderstrupvej, Sønderstrup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 1350 fik politiet via alarm 112 melding om, at et svævefly var styrtet ned i nærheden af Tølløse Flyveplads. Ambulance- og redningspersonale var sendt til ulykkesstedet, hvor lægefagligt personale trods livsreddende førstehjælp til en alvorligt kvæstet, mandlig pilot ikke kunne redde hans liv. En læge erklærede ham afgået ved døden kort tid efter anmeldelsen, og den omkomne, der var alene i svæveflyet, blev bragt til et nærliggende sygehus. Ifølge de foreløbige undersøgelser på ulykkesstedet var ulykken sket, da svæveflyet var ved at blive trukket op, og det pludselig styrtede mod jorden med store materielle skader til følge. Havarikommissionen blev tilkaldt til at foretage de tekniske undersøgelse af både det spil, der trak svæveflyet op, og selve flyet i forsøget på at få klarlagt, hvad der skete i forbindelse med ulykken. Politiet har rutinemæssigt fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel alkohol/narkotika af den omkomne pilot, der blev identificeret som en 53-årig mand fra Holbæk. Hans pårørende er blevet underrettet om ulykken. Politiet afventer nu en erklæring fra Havarikommissionen, før politiet kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken. 

Politiet er interesseret i at få kontakt med personer, der har gjort observationer i forbindelse med ulykken. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist var efterlyst fra fogedretten – Rødvigvej, Ll. Heddinge, Rødvig – Stevns

Kl. 1725 anholdt og sigtede politiet en 50-årig kvinde fra Rødvig Stevns for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at hun var påvirket af amfetamin under kørslen i personbilen, som hun i forvejen ikke måtte være fører af, fordi hun ikke havde noget kørekort. Hun blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 50-årige kvinde blev dog ikke løsladt efter endt sagsbehandling, idet hun i forvejen var efterlyst af politiet med henblik på fremstilling i fogedretten i Roskilde. Politiet kørte hende derfor til et arresthus, hvor hun overnattede, inden hun mandag formiddag skal fremstilles i fogedretten. Når blodprøven er analyseret, vil den 50-årige kvinde høre nærmere fra politiet i anledning af bilkørslen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Sorøvej / Bringstrupvej, Ringsted

Kl. 1802 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen ved krydset Sorøvej – Bringstrupvej. Det viste sig, at der var tale om et materielt færdselsuheld, hvor ingen af parterne var kommet til skade. En ædru, 38-årig kvinde fra Ringsted var i en personbil kørt fra Bringstrupvej frem over vigelinjen ud på Sorøvej for at køre i vestlig retning, idet hun ville foretage opsamling af et tabt badedyr, som i sommervarmen var fløjet ud ad de åbne bilruder under kørslen ad Sorøvej i modsat retning lidt tidligere. Efter få meters kørsel på Sorøvej i vestlig retning blev hun ramt på sin venstre side af en bagfrakommende personbil ført af en 36-årig mand fra Fjenneslev. Da han var påvirket af spiritus, blev han kortvarigt anholdt og sigtet for spirituskørsel i personbilen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. 

Indbrud i sommerhus – Grevinge Bakker, Grevinge – Odsherred

Kl. 2212 kontaktede en årvågen, lokal mand politiet, fordi han mistænkte nogle unge mennesker for at ville lave indbrud i et værksted/hobbyrum ved et sommerhus. Anmelderen havde gjort opmærksom på sin tilstedeværelsen, men politiet kunne efterfølgende pågribe fire unge på 13, 14, 15 og 16 år fra Nykøbing Sj., Højby Sj. og København V i området ved sommerhuset. Politiet undersøgte værkstedet for eventuelle spor, hvor det ikke tydede på, at nogen havde været inde i selve rummet for at stjæle noget. De tilbageholdte blev indledningsvist kort afhørt til sagen og derefter overgivet til deres respektive forældre, ligesom politiet også underrettede de sociale myndigheder i de to involverede kommuner om sagen. Politiet skal have kontakt til sommerhusets ejer for at få klarlagt et eventuelt erstatningskrav, ligesom oplysninger fra ejeren også vil give grundlag for eventuel sigtelse af de unge. Dog kan de to unge under 15 år ikke sigtes for noget strafbart, fordi de er under den kriminelle lavalder på 15 år.

Narko-/spirituskørsel mv. – Københavnsvej, Køge

Kl. 2350 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Hårlev for kørsel i en personbil i både narkotika- og spirituspåvirket tilstand. Narkometertesten gav udslag på kokain, og alkometeret viste, at grænsen på 0,5 promille var overskredet. Han blev derfor anholdt og sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven, hvilket bevirkede, at han blev aggressiv verbalt og fysisk. Han slog flere gange i instrumentpanelet i sin egen bil, ligesom han som anholdt flere gange snakkede grimt til politiet og slog sit hoved mod nakkestøtterne i patruljebilen. Den adfærd medførte tillige en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 28-årig blev løsladt efter udtagelse af blodprøverene og afhøring til sagerne.

Brand i bil – Glentehaven, Høng – Kalundborg

Kl. 0137 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand i en bil, der var blevet henstillet på en p-plads ved Glentehaven. Flere beboere havde hørt et højt brag eller en eksplosion gennem deres åbne vinduer, hvorefter de havde slået alarm om branden i bilen. Brandvæsnet fik slukket branden hurtigt, men politiet havde umiddelbart svært ved at identificere køretøjet. Nummerpladen var delvist bortsmeltet, og en af bilens døre havde tegn på opbrydning. Politiet skal derfor undersøge køretøjet nærmere dels i et forsøg på at få det identificeret, dels for at for at få klarlagt årsagen til brandens opståen. Ud fra vidners forklaringer arbejder politiet ud fra en formodning om, at branden i bilen kan være påsat.
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. april 2024 kl. 07.00 til 26. april 2024 kl. 07.00.

25. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. april 2024 kl. 07.00 til 25. april 2024 kl. 07.00.

24. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. april 2024 kl. 07.00 til 24. april 2024 kl. 07.00.