Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

13. januar 2020 12:56

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 100120 kl 0700 til mandag 130120 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Langemosevej, Ringsted
Søndermarksvej, Roskilde
Københavnsvej, Køge
Høgevej, Køge
Torvet, Køge
Ved Stadion, Køge
Asnæs Centret, Asnæs
Kirkevej, Ølsemagle, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Trehøjevej, Egholm, Kirke-Hyllinge
Ougtvedvej, Ougtved, Ruds-Vedby
Kalundborgvej, Allerup, Holbæk
Juvelvej, Jyllinge
Maribovej, Veddelev, Roskilde
Okseholm, Veddelev, Roskilde
Assensvej, Himmelev, Roskilde
Lisegårdsvænget, Tune
Middelfartvej, Himmelev, Roskilde
Svalevænget, Ejby, Lille-Skensved
Brillantvej, Jyllinge
Rørdrumsvej, Solrød Strand
Tanggårdsvej, Solrød Strand
Moseskrænten, Ejby, Lille-Skensved
Østre Parkvej, Ringsted
Lidemarksvej, Bjæverskov
Oksbølvej, Køge
Oddervej, Køge
Fjordvej, Lyndby, Kirke-Såby
Engmarken, Roskilde
Egerupvej, Ørslevvester, Fjenneslev
Havdrupvej, Lille-Skensved

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Tranebærvej, Nykøbing Sj.
Vibekæret, Englerup, Kirke-Såby
Knarbovej, Kårup Skov, Fårevejle
Lillemosevej, Sæby, Kirke-Hyllinge
Østre Havnevej, Havnebyen, Sjællands Odde
Knarbo Klint, Kårup Skov, FårevejleIrisvej, H/F Kildebo, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Søndre Centervej, KøgeSognevej, Gundsømagle, Roskilde

Fredag- lørdag

Brand i etageejendom – Vestergade, Roskilde

Kl. 07.27 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed i Vestergade, da en beboer var vågnet på sofaen ved, at der var røg i hans lejlighed. Han flygtede ud af lejligheden og advarede sin nabo. Politi og brandvæsen skyndte sig frem til stedet, hvor lejligheden brændte kraftigt, og der var røgudvikling i hele opgangen. Beboerne i tre opgange omkring den brændende lejlighed blev evakueret, da der var risiko for, at ilden kunne sprede sig via tagkonstruktionen. Alle personer blev reddet ud af bygningen, og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden. Den østlige del af Vestergade blev afspærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. To lejligheder udbrændte, og to andre fik røg, sod og vandskader. To personer blev kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning. De foreløbige undersøgelser af stedet viste, at ilden var startet i en sofa. Politiet undersøger nu, hvor vidt beboeren kan været faldet i søvn med en cigarret i hånden. Når brandundersøgelsen er færdig, vil politiet tage stilling til, om beboeren har overtrådt beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.

Færdselsuheld – Roskildevej/ Slettebjergvej, Ortved, Ringsted

Kl. 11.54 skete et uheld, da en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Korsør, skulle svinge til venstre ad Slettebjergvej og derfor sænkede hastigheden på Roskildevej. Bagfra kom en varebil, som blev kørt af en 25-årig mand fra Roskilde, der påkørte den 20-åriges bil i forbindelse med svingningen. Den 25-årige opdagede for sent, at den forankørende var i gang med at svinge, så han kunne ikke nå at bremse. Varebilens front påkørte derfor personbilens venstre side, så begge biler endte i grøften – personbilen på taget. Den 20-årige fører af personbilen klagede over store smerter og kunne ikke komme ud af bilen, så lægehelikopteren blev tilkaldt. Vejen blev spærret i begge retninger, mens helikopteren landede. Den 20-årige blev behandlet på stedet, hvor det viste sig, at han ikke var alvorligt tilskadekommen. Han blev efterfølgende kørt på sygehuset i ambulance til undersøgelse, men han slap fra uheldet uden alvorlige skader. Den 25-årige slap fra uheldet helt uden skader. Vejen var helt genåbnet kl. 12.41. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Kast med kanonslag – Digevangen, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 14.07 anmeldte en 38-årig mand fra lokalområdet, at han omkring kl. 13.30 gik på fortovet, da et kanonslag pludselig sprang tæt på ham, så der kom et kæmpe brag. En patrulje blev sendt til stedet og afhørte den forurettede til sagen. Den 38-årige fik efter braget en hyletone i øret og blev tilset af en læge. Politiet undersøgte sagen nærmere og fandt frem til at en 26-årig mand fra Store-Heddinge kunne mistænktes for at have kastet kanonslaget. Patruljen kørte til den mistænktes bopæl, hvor han blev sigtet for fareforvoldelse mod den 38-årige. Han blev afhørt til sagen, som han nægtede al kendskab til. Politiet skal nu efterforske sagen færdig, hvorefter den 26-årige vil høre mere fra politiet.

Gårdbrand – Ølbyvej, Køge

Kl. 16.42 opstod brand i et bryggers på en fire-længet gård. Gårdejeren befandt sig selv i gårdens nordlige ende, da hun opdagede branden, som opstod i den sydlige ende. Hun ringede 112, men hendes mand forsøgte at slukke ilden med vand. Politi og brandvæsen kørte frem til stedet, hvor alle seks beboere var kommet ud. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, før den bredte sig til taget eller andre rum i bygningen. De foreløbige undersøgelser viste, at ilden var opstået omkring nogle el-kabler i et el-skab. To personer blev kørt i ambulance til undersøgelse for røgforgiftning, men ingen kom til skade ved branden. Politiet skrev en rapport i sagen, som skal belyse brandårsagen.

Mand gik på skinnerne – Roskilde Station

Kl. 21.49 blev politiet sendt til en beværtning i Hersegade, hvor en mand havde lavet uorden. Før patruljen nåede frem havde manden forladt stedet og gik i retning mod stationen, hvor han nu skabte utryghed, da han gik på vejen. Patruljen fandt manden på ved Roskilde Station, hvor han gik rundt på skinnerne. Manden viste sig at være en 47-årig mand fra Brønshøj, som blev sigtet for overtrædelse af Jernbanloven. Den 47-årige blev herefter sendt med en ven hjem. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Gaderøverier – Maglekæret og Jersie Strandvej, Solrød Strand

Kl. 02.01 anmeldte en 18-årig mand fra Køge, at hans ven, en 17-årig ung mand fra Karise, netop var blevet overfaldet af to mænd. Han blev slået i hovedet og fik frarøvet en taske, da han gik på Jersie Strandvej i Solrød. De to gerningsmænd løb herefter fra stedet ad Nemovej mod øst. En hundepatrulje blev sendt til stedet for at søge efter de flygtede røvere. Hundepatruljen fik fat i to mænd på Birkevænget, som passede på beskrivelsen af de to røvere. Den ene røver bar dametaske, som passede på beskrivelsen af den taske som blev frarøvet forurettede. De to unge mænd, en 15-årig fra Køge og en 18-årig fra Herfølge, blev anholdt og sigtet for røveri.

Den forurettede fulgtes med nogle venner ad Jersie Strandvej mod Køge. Vennerne gik nogle hundrede meter foran den 17-årige, som gik alene på fortovet. Da han kom forbi Dansk Kennel Klubs grund, kom to unge mænd ud fra grunden og direkte hen til forurettede med en truende attitude. Den 17-årig blev tildelt slag i ansigtet og bedt om at aflevere tasken. Da røverne havde fået tasken stak de af fra stedet og forurettedes ven ringede straks 112. Tasken som blev frarøvet ham, var en den 17-årige holdt for sin veninde, som cyklede længere fremme. Den 17-årige blev skadestueundersøgt efter episoden, men slap fra overfaldet med knubs.

Kl. 02.28 anmeldte en 58-årig mand, at han omkring kl. 01.55 var blevet overfaldet i tunellen på Tåstrupvej ved Maglekæret i Solrød Strand. Den 58-årige blev slået i ansigtet, så han faldt om. Han opdagede efterfølgende, at han var blevet frataget sine hævekort, sygesikringsbevis og husnøgle. Den 58-årige opsøgte en bekendt og fik hjælp til at ringe til politiet. Han blev efterfølgende tilset på skadestuen, men var ikke kommet alvorligt til skade. Politiet fandt den 58-åriges kort og nøgler på den 15-årige unge mand, som blev anholdt i forbindelse med røveriet på Jersie Strandvej.

De to anholdte blev sigtet for røveriet mod den 58-årige, og blev kørt til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Den 15-åriges værger og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Lørdag morgen vurderede politiets jurister sagen, og det blev besluttet at fremstille den 15-årige unge mand i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Ud fra sagens oplysninger fremstod det, at han var ophavsmand til de røveriske overfald, og han var desuden bare seks dage tidligere, blev idømt en betinget dom for vold med henvisning til ungdomskriminalitetsnævnet. Den 18-årige mand blev løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Retten i Roskilde besluttede at varetægtsfængsle den 15-årige frem til 30. januar 2020.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Indbrudstyv anholdt i København – Søndre Centervej, Køge

Kl. 11.45 fik Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra Københavns Politi om, at en 39-årig mand uden fast bopæl var blevet anholdt, fordi han havde skabt problemer på et opholdssted og var gået derfra medbringende en stor og tung sportstaske. Københavns Politi fandt manden i Istedgade, hvor han forsøgte at gemme sportstasken for politiet i en spillehal. Politiet fandt dog tasken, som indeholdt flere computere og buskort fra en børneinstitution på Søndre Centervej, Køge. Midt- og Vestsjællands Politi kørte derfor til børneinstitutionen, hvor der havde været indbrud. Et vindue var blevet aflistet, hvorefter indbrudstyven havde rodet flere skabe og skuffer igennem. Fra stedet var stjålet computere, mobiltelefoner og tablets, som alle var indgraveret ”Køge Kommune”. Den 39-årige blev sigtet for indbruddet og blev løsladt efter afhøring til sagen.

Vold mellem bilister – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.20 anmeldte en 23-årige mand fra Ringsted, at han for få minutter siden var blevet overfaldet af en mandlig bilist, som efterfølgende var kørt fra stedet. Overfaldet skete i forbindelse med en parkering ved en outletbutik, hvor anmelderen ville parkere, men syntes, at en anden bilist optog to pladser ved at holde midt mellem parkeringsbåsene. Efter et spørgende håndtegn til den anden bilist steg denne ud af bilen og gik hen til anmelderen, som pludselig fik nikket sig en skalle. Modparten satte sig herefter ind sin bil og kørte fra stedet, men anmelderen fik taget et foto af bilen og dens nummerplade. Anmelderen var taget på skadestuen for at blive undersøgt, men havde tilsyneladende ikke fået behandlingskrævende skader. Politiet efterforskede straks sagen ud fra anmelderens optagne fotos og kunne senere på eftermiddagen anholde en 54-årig mand fra Ringsted, som havde været fører på gerningstidspunktet og derfor kunne mistænkes for volden mod den 23-årige. Den 54-årige, der var uskadt, blev sigtet for vold, afhørt og senere løsladt i sagen, som han ifølge sin forklaring havde en anden opfattelse af. Politiet efterforsker videre i sagen og forsøger nu at få klarlagt detaljerne ud fra parters og vidners forklaringer om, hvad der skete på stedet.

Flere skudsalver var formentlig andejagt – Nonnedalen, Ringsted

Kl. 17.28 fik politiet en henvendelse fra en skræmt, 17-årig ung mand fra Ringsted, som sammen med nogle venner var gået ad grusstien langs Ringsted Å i området sydvest for Nonnedalen. De havde hørt flere skudsalver efterfulgt af skrig og til sidst nogle råb fra mennesker. I mørket i området havde de også set lysskæret fra nogle lommelygter. Anmeldelsen medførte udrykning med flere patruljer til området, hvor det dog hurtigt blev klarlagt, at der hele dagen var foregået andejagt i området. Politiet traf ikke nogen jægere i området, men dog spor efter aktivitet ved en jagthytte. Med baggrund i de oplysninger indstillede politiet eftersøgningen efter både personer med skydevåben og eventuelle sårede personer.

Tilskadekommen kvinde fundet i fodgængerfelt – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 21.20 blev politiet kontaktet af pårørende til en 69-årig kvinde fra Holbæk, som nu var indlagt på sygehuset i Holbæk med indre kvæstelser og måske også kvæstelser i hovedet under omstændigheder, som hun ikke selv kunne bidrage med oplysninger omkring. Politiet fik klarlagt, at hun kl. ca. 18.00 var blevet fundet liggende hjælpeløs i et fodgængerfelt midt på Munkholmvej i krydset ved Stormøllevej-Østre Fælledvej. En kvindelig cyklist havde fundet hende liggende på vejen ukontaktbar og med en hundesnor i hånden. Hunden var dog løbet væk og hjem til kvindens bopæl i nærheden. Ifølge cyklisten var der ingen øvrige trafikanter på stedet, hvorfor hun sammen med andre trafikanter, der kom til stedet, fik slået alarm og afspærret stedet, så ingen kørte ind i kvinden. Hun blev bragt på skadestuen, men årsagerne til kvindens tilskadekomst kunne ikke umiddelbart klarlægges, idet kvinden ikke selv var i stand til at afgive en forklaring om sine skader. Efterfølgende afspærrede politiet findestedet på Munkholmvej i forbindelse med en nærmere undersøgelse med assistance fra en tilkaldt bilinspektør. Heller ikke disse undersøgelser kunne klarlægge omstændighederne eller årsagen til kvindens tilskadekomst nærmere. Politiet arbejder ud fra en teori om, at der enten kan være tale om et færdselsuheld eller måske et overfald. Kvinden havde været iført en mørk dynejakke, da hun blev fundet på vejen, og blev i øvrigt beskrevet som ca. 160 cm høj og med langt brunt hår. Ud over indre kvæstelser havde hun også tydelige, friske skader i ansigtet. Politiet har indledningsvist optaget rapport om sagen som et færdselsuheld, men udelukker ikke andre årsager til hendes kvæstelser.

Politiet i Holbæk vil gerne i kontakt med personer, der kan bidrage med oplysninger om kvindens færden i området ved findestedet, eller som måske har set noget usædvanligt ske i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Ro’s Have, Roskilde

Kl. 23.58 måtte politiet en tur til bowlingcentret, idet nogle mænd var ved at ryge i totterne hinanden. Politiet fik dæmpet tre mænd på 19, 20 og 31 år, som havde råbt og skubbet lidt til hinanden. De blev sendt bort fra stedet, så roen blev genoprettet. Ingen af dem blev sigtet for noget i anledning af deres opførsel. Hvad striden mellem dem omhandlede, har politiet ingen oplysninger om.

Uro og uorden – Gersagerparken, Greve

Kl. 01.04 kørte politiet hastigt til Gersagerparken, idet nogle unge ifølge en anmelder var i færd med at sparke en dør op til kælderen. Politiet fik kontakt med en 15-årig dreng fra Greve og tre unge mænd på 16, 17 og 19 år fra Ringsted på stedet. Ved nærmere undersøgelse af kælderen under en beboelsesejendom kunne politiet ikke umiddelbart konstatere forsøg på indbrud, så de fire blev sendt bort fra området. I forbindelse med søgning i området fandt en hundepatrulje knap 8 gram hash efterladt ved en af indgangspartierne i området. Hashen har politiet sikret sig som hittegods og med henblik på senere destruktion. Ingen af de trufne kunne umiddelbart mistænkes for at have været i besiddelse af hashen.

Færdselsuheld / narkokørsel i stjålet bil mv. – Værftsvej, Køge

Kl. 01.10 rykkede politiet ud til området ved Bådehavnen og Værftsvej, hvor en bil kort forinden havde påkørt et skilt i en midterrabat på Værftsvej. På Bådehavnen traf politiet en personbil med skader foran og en 31-årig mand fra Lille-Skensved bag rattet. Føreren oplyste, at han havde påkørt skiltet på Værftsvej, da han formentlig var faldet i søvn. Ingen øvrige trafikanter havde været impliceret i uheldet, der ikke havde medført større skader på bilen, end at han kunne køre videre til Bådehavnen. Da politiet bad om at se et kørekort, måtte den 31-årige erkende, at han ikke havde erhvervet sig førerret. Bilen havde han taget fra en bekendt, som ikke havde givet tilladelse til, at han kørte rundt i den. Han blev derfor også sigtet for at have gjort uberettiget brug af personbilen, som han i øvrigt førte, medens han var påvirket af hash, som han havde røget tidligere på dagen. Politiet anholdt derfor den 31-årige kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 31-årige slap uskadt fra påkørslen var skiltet og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Tømmerup Holmevej, Kalundborg

Kl. 02.31 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Kalundborg for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil, hvor han også medbragte et par passagerer. Politiet så bilen på Tømmerupvej, men føreren forsøgte at køre væk fra patruljen, som dog udramatisk fik bilen standset på Tømmerup Holmevej. Den 17-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til de to sager.

Spiritus- og narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 03.00 så en patrulje to biler køre slingrende ad Holbækmotorvejen i østlig retning omkring afkørsel 12 Køgevej. Det lykkedes politiet at få standset begge bilister, så en 23-årig mand fra Hørsholm blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne.
En 20-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Begge kan nu hver især forvente at høre nærmere fra politiet, når deres blodprøver er blevet analyseret.

Spirituskørsel – Juelsmindevej, Kalundborg

Kl. 03.30 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.


Søndag – mandag

 

Ordensbekendtgørelsen – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.19 blev en kunde i supermarkedet Rema 1000 ubehagelig og skubbede til en ung mandlig medarbejder flere gange, hvorefter han forlod stedet. Kunden var blevet sur på medarbejderen og blev uadreagerende. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Personalet i butikken kendte kunden fra tidligere, så politiet kørte til en 27-årig mand fra nærområdets adresse for at tale med ham om episoden. Den 27-årige blev truffet hjemme og patruljen sigtede ham for at have overtrådt ordensbekendtgørelsen med sin adfærd over for medarbejderen i supermarkedet. Den 27-årige kan forvente at få en bøde for episoden.

Uorden i svømmehal – Ølby Center, Køge

Kl. 13.20 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe unge skabte utryghed i Ølby Svømmehal, og ikke ville forlade stedet, selvom personalet på stedet havde bedt dem om det. Politiet kørte frem til svømmehallen, hvor de traf ni unge mænd på 15-16 år fra Køge, som alle blev registreret og fik påtalt deres adfærd, inden de blev bortvist fra stedet. Ingen blev anholdt eller sigtet for noget, og der kom ikke flere anmeldelser om uro i svømmehallen eller Ølby Centret.

Fodgænger ramt ved svingning – Borgediget/Ringstedgade, Roskilde

Kl. 17.44 kom et alarmopkald om et uheld i et fodgængerfelt, hvor en 31-årig kvinde blev ramt af en bil ved lav hastighed. En 61-årig mand fra Roskilde kørte ad Ringstedgade mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Borgediget. I den forbindelse overså føreren den 31-årige kvinde, som var på vej over fodgængerfeltet på Borgediget. Det var mørkt og regnede kraftigt på uheldstidspunktet, hvilket gjorde sigtbarheden dårlig. Bilisten stødte let ind i kvinden, så hun faldt og slog sig. En ambulance kom frem til stedet og tilså kvinden, som ikke var kommet alvorligt til skade. Den mandlige bilist var meget chokeret efter uheldet, da han havde orienteret sig i krydset, men slet ikke havde set fodgængeren i det dårlige vejr. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Uheld på motorvejen – Sydmotorvejen, Køge

kl. 20.07 skete et uheld på Sydmotorvejen i nordgående retning, da en 44-årig kvinde fra Valby kørte igennem noget vand, som lå på kørebanen i det kraftige regn og blæsevejr. Kvindens bil skred fra anden vognbane over i første vognbane, hvor en 31-årig mand fra København kom kørende i en personbil. Kvindens bil ramte den 31-åriges bil bagest på venstre side, så hans bil endte i nødsporet. Den 44-åriges bil havnede ved autoværnet i midterrabatten som følge af uheldet. To ambulancer kom frem og tilså de to parter i uheldet, men ingen af dem var kommet til skade. En skiltevogn ledte trafikken uden om uheldet i anden vognbane indtil de havarede biler blev nødflyttet. Vejen blev genåbnet omkring kl. 21.22, så trafikken igen kunne glide frit.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. april 2024 kl. 07.00 til 26. april 2024 kl. 07.00.

25. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. april 2024 kl. 07.00 til 25. april 2024 kl. 07.00.

24. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. april 2024 kl. 07.00 til 24. april 2024 kl. 07.00.