Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

13. juli 2020 13:10

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 100720 til mandag den 130720

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport, patruljebil

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Smedelundsgade, Holbæk
Havnepladsen, Rødvig-Stevns
Holmevej, Kåstrup, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Liljevænget, Asnæs
Præstevænget, Vig
Egebjerg, Himmelev, Roskilde
Anemonevænget, Asnæs
Krokusvænget, Asnæs – 2 steder
Munkedalen, Ringsted
Samsøvej, Nyk.Sj.
Ravnshøjvej, Kornerup, Roskilde
Syrenvej, Køge
Svanemarken, Herfølge
Toftegårdsvej, Nykøbing By, Nyk. Sj.
Stejlepladsen, Holbæk
Glostrupvej, Glostrup
Baggesens Have, Holbæk
Skibbrogade, Kalundborg
Næsvangsvej, Asnæs

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Engtoften, Ordrup, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ladegårdsalleen, Holbæk
Præstemarksvænge, Roskilde


Musik til ulempe – hele politikredsen – hele weekenden

Politiet har i weekenden været rundt for at vejlede borgere om at skrue ned for musikken og holde festen på et niveau, der ikke er til væsentlig gene for de omkringboende. I nogle tilfælde har det ikke været nok med dialog, hvorfor politiet har beslaglagt musikanlæg for at genoprette orden på stedet. Politiet vil gerne henstille til, at festglade borgerne viser hensyn til de omkringboende og skruer ned for musikken.

Mange danskere holder ferie herhjemme i sommerhuse eller lignende, og der skal være plads til, at alle får en god ferie. Politiet vil derfor de næste mange uger fortsætte med at køre ud til de personer, der ikke holder musikken på et passende lydniveau. Ved politiets besøg kan man risikere at få
beslaglagt musikanlægget, hvis det vurderes, at det er den rette præventive foranstaltning for at genoprette ro og orden på stedet. Politiet kan også udstede bøder for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Heldigvis følger de fleste borgere politiets anvisninger og skruer ned.

Fredag kl. 10.25 kørte politiet dog til Gyvelvej i Jyllinge, hvor borgerne selv havde forsøgt sig med dialog. Da det ikke var lykkedes at få beboeren til at skrue ned for musikken, kom politiet og vejledte om musikkens lydstyrke. Der blev i en periode skruet ned for musikken, men kl. 02.38 kørte politiet igen til samme adresse efter flere anmeldelser, og en 22-årig mand blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fik en bøde, ligesom politiet beslaglagde musikanlægget.

Politiet tager anmeldelserne meget alvorligt, da musik til ulempe er eskaleret denne sommer og er til stor gene for mange.

Politiet vil i det omfang, det er muligt, reagere på alle anmeldelser om musik til væsentlig ulempe og bestræbe os på at give alle anmeldere en tilbagemelding om, hvad der er sket i sagen.

Gode råd om musik til ulempe:

Skal du afspille musik, uanset om du er ude eller hjemme, så husk på disse ting:

♫ Der findes personer omkring dig, som formentlig ikke vil være del af din fest.

♫ Hold lydniveauet nede i det offentlige rum og på de skæve tidspunkter af døgnet.

♫ Skal du holde fest, så giv dine naboer et praj på forhånd og oplys et telefonnummer, de kan kontakte dig på.

Oplever du, at nogen spiller for høj musik, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Men vi ser gerne, at du først forsøger at løse problemet selv. Det er nemlig oftest både nemmere, hurtigere og bedre for naboskabet at løse problemet med en høflig snak.

Inden du ringer, må du derfor godt tænke over følgende:

♫ Har det stået på længe, eller er der måske kun skruet op for et par enkelte numre?

♫ Bliver der ofte spillet høj musik fra samme adresse, eller er der tale om en særlig anledning?

♫ Og allervigtigst: Har du været forbi festen og talt med deltagerne?

Lykkes det ikke, er du naturligvis velkommen til at ringe til os på 114, og så sender vi en patrulje, hvis det er muligt.


Fredag – lørdag


15-årig sigtet for narkobesiddelse – Nørregade, Ringsted

Kl. 16.16 traf en politipatrulje tre unge kvinder, en på 15 og to 16 år på Nørregade i Ringsted. Betjentene mistænkte, at de to var påvirkede af narko, og den ene havde et såkaldt ”mixerbræt” til at blande hash med tobak stikkende op ad sin ene jakkelomme. Den 15-årige unge kvinde fra Ringsted blev fundet i besiddelse af 1,17 gram hash, der lå i to pølsemandsposer, som hun blev sigtet for at besidde. De andre piger havde ikke noget ulovligt på sig. Hashen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Politiet underrettede den sociale døgnvagt, og pigernes forældre blev orienteret om episoden. Den 15-årige kan forvente at få en bøde, når sagen skal afgøres.

Knivloven – Ved Ringen – Roskilde

Kl. 20.21 var politiet i Roskilde Ring Park på en præventiv patrulje. På en bænk i den østlige side af parken traf betjentene fem yngre mænd, som politiet visiterede, da de kunne mistænkes for at være påvirkede af narko. Ingen var dog i besiddelse af narkotika, men politiet fandt tre knive, som de ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at bære. En 24-årig mand fra Tølløse blev sigtet for at overtræde knivloven, da han var i besiddelse af en krumkniv og en hobbykniv. En 25-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for have en hobbykniv på sig. Knivene blev beslaglagt med henblik på konfiskation. De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Markedsføringsloven – Nebsmøllevej, Ringsted

Fredag aften sigtede politiet en 56-årig mand fra Irland med adresse i Birkerød for at overtræde markedsføringsloven, da han dagen forinden omkring kl. 15.30 mødte personligt op hos en husejer på Nebsmøllevej i Ringsted og tilbød at udføre asfaltarbejde. De indgik en aftale om, at den 56-årige skulle asfaltere en mindre del af en grusvejen til en aftalt pris. Om fredagen mødte den 56-årige op på adressen med et hold asfaltarbejdere, som asfalterede hele grusvejen, og ikke kun de fem meter, som aftalen ifølge anmelderen lød på. Den 56-årige blev afhørt til sagen, men nægtede forholdet. Den 56-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, da dørsalg uden forudgående aftale er en overtrædelse af markedsføringsloven.

Kabineknallert i solouheld – Kisserupvej, Lejre

Kl. 22.34 fik politiet anmeldelse om, at en kabineknallert var forulykket og endt i grøften. Føreren, en 39-årig mand fra Vordingborg, kørte ad Ledreborg Alle mod syd og fortsatte videre ad Kisserupvej, hvor han kørte ind på en grusvej. I forbindelse med en vending bakkede han ned i grøften, hvor knallerten landede, så de to personer i kabinen ikke selv kunne komme ud. Politi og et redningskøretøj fra brandvæsnet kom til stedet for hjælpe de to ud af kabinen. Både føreren og passageren, en 29-årig kvinde fra Vordingborg, klagede over smerter i nakken, så de blev begge kørt til tjek på sygehuset. De var ikke kommet alvorligt til skade ved uheldet. Politiet registrerede uheldet.

Lørdag - søndag


Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 09.15 blev en 29-årig mand fra Roskilde standset, da han førte personbil ad Københavnsvej. Han blev sigtet for spirituskørsel, da alkometeret viste en promille over det tilladte. Den 29-årige blev anholdt og kørt til sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Han blev løsladt, men vil høre mere om sagen, når resultatet af blodprøven er klar.

Mistænkeligt forhold – Ringstedvej, Ringsted

Kl. 10.00 indfandt en kvinde sig hos en 86-årig mand fra Ringsted. Kvinden påstod, at hun var fra hjemmeplejen og havde set sig omkring hos den 86-årige mand, men var gået uden at udføre arbejde på stedet. Der var intet stjålet fra adressen, men mandens pårørende ringede til hjemmeplejen for at få besøget bekræftet, og her blev der oplyst, at hjemmeplejen ikke havde sendt en medarbejder til adressen den dag. Derfor har politiet registreret sagen og vil i den forbindelse gerne opfordre til, at borgerne kontakter hjemmeplejen telefonisk, hvis man bliver i tvivl.

Narkokørsel – Stensbjergvej, Køge

Kl. 10.52 standsede politiet en personbil, hvor en 27-årig mand fra Køge var fører. Han stak dog af fra bilen, da den parkerede ved Ølbycenter, men blev pågrebet omkring 50 meter fra bilen. Han blev visiteret, men politiet fandt intet af interesse. Den 27-åriges narkometertest gav dog udslag på cannabis, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt, men vil høre nærmere om sigtelsen senere.

Vold – S-tog ved Karlslunde Station, Greve 

Kl. 11.41 anmeldte en 20-årig mand fra Gentofte, at han under en samtale med nogle venner i toget, var blevet overfuset, kradset og hevet i håret af en anden passager i S-toget fra Køge. Gerningsmanden havde forinden bedt om ro i toget, hvorefter han havde udøvet vold mod den 20-årige og var derefter stået af toget på Karlslunde Station.

Manden beskrives som: Dansk af udseende, 25-30 år, ca. 180 cm høj, Kropsbygning: spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Mørkt fuldskæg, Talte: Dansk, Iført: Sort hættetrøje samt sorte joggingbukser.

Politiet hører gerne fra vidner, der har set manden, efter han forlod toget, eller som i øvrigt har kendskab til sagen. Borgerne kan kontakte 114 med oplysningerne.

Spiritusbilist i uheld med patruljebil – fører flygtet – Højvang, Holbæk

Kl. 12.21 parkerede en patruljebil bag en personbil på parkeringspladsen ved en farvehandler i Holbæk, idet politiet mistænkte den 44-årige mandlige fører fra Ballerup for at være spirituspåvirket, ligesom hans familie havde efterlyst ham efter at have forladt hjemmet i nedtrykt tilstand. Føreren bakkede ind i fronten på patruljebilen og kørte fra stedet. Han undslap fra patruljebilen, men politiet fandt senere føreren i nærheden af Kildedamsskolen i Tølløse, hvor han blev anholdt. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og blev indlagt til behandling. Han vil høre mere om sagen, når den skal afgøres.

Indbrud i campingvogn - Krogvejen, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 22.02 kørte politiet til en campingplads, hvor en af naboerne havde anmeldt indbrud i en campingvogn. Politiet kørte til stedet, hvor en 27-årig mand uden fast bopæl kunne mistænkes for forholdet. Han blev sigtet, og hans campingvogn blev undersøgt. Her fandt politiet koster fra den campingvogn, der var udsat for indbrud. Den 27-årige blev anholdt og sigtet for indbrud, og blev efter afhøring løsladt. Han er dog fortsat sigtet og vil høre nærmere.

Narkokørsel – Motelvej, Roskilde

Kl. 01.07 stoppede en patruljebil ved siden af en personbil, hvor en 25-årig mand fra Roskilde sad bag rattet. Bilen var tændt, da politiet kom til stedet, og en narkometertest gav udslag, hvorfor manden blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt, men vil høre nærmere om sigtelsen senere.

Spiritus- og narkokørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 01.10 blev en 41-årig mand fra Køge anholdt og sigtet for at køre bil, uagtet han var påvirket af både spiritus og narko under kørslen. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvor han truede en ansat i forbindelse med blodprøveudtagelse. Da han senere var løsladt, vendte han tilbage til sygehuset for at udtalte flere trusler mod ansatte på stedet. Manden blev derfor anholdt på ny og måtte se sig anbragt i detentionen indtil han var afruset og mere klar i hovedet næste dag. Han er dog fortsat sigtet for både trusler mod offentligt ansatte, spiritus- og narkokørsel. Han vil høre mere fra politiet i fremtiden.

Færdselsuheld – spirituspåvirket fører – Rundkørsel v/ Mosede Landevej, Greve

Kl. 02.23 kørte en 20-årig mand fra Ringsted ad Tune Landevej i sydøstlig retning, da han i rundkørslen ved Tune Landevej/ Mosede Landevej/ Greve Main havde for meget fart på. Han kørte over rundkørslen og forulykkede i rabatten i det sydligste hjørne af rundkørslen. Føreren blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve på sygehuset. Han blev derefter løsladt, men vil høre mere om sagen, når resultatet foreligger.


Søndag – mandag


Udenlandske butikstyve – Ølbycenter og Ølsemaglevej, Køge

Kl. 10.16 standsede personalet i Super Brugsen i Ølsemagle en litauisk mand, som havde taget en spegepølse til 77,95 uden at betale. Den 30-årige mand var gået forbi kassen uden at betale, og blev ført tilbage til forretningen, hvor politiet blev tilkaldt. Politiet kom frem, anholdt og sigtede den 30-årige for butikstyveri. Han blev taget med til stationen til afhøring med tolk. Han erkendte forholdet, og sagen blev afgjort med en straksbøde, som den sigtede vedtog, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 19.52 blev to mænd fra Litauen tilbageholdt i Netto i Ølbycenter, hvor de havde stjålet kolonialvarer for 720 kr. De to mænd havde taget varerne ned i nogle medbragte tasker og i deres lommer, hvorefter de gik igennem kasselinjen uden at betale. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de to mænd blev anholdt og sigtet for butikstyveri i forening. Den ene mand var den samme 30-årige mand, som tidligere på dagen fik en straksbøde for tyveriet i Super Brugsen, den anden en 34-årig mand fra Litauen. De to mænd blev foruden kosterne fra Netto fundet i besiddelse af barberblade, tandbørste og parfume. De erkendte at have stjålet varerne, men det lykkedes ikke for politiet at opklare, hvorfra disse ting var stjålet. Begge mænd blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev afgjort med en straksbøde, som de betalte på stedet. De fik herefter lov at gå, da der ikke var grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – Marksvinget/Ringvejen, Køge

Kl. 15.41 skete et sammenstød mellem to biler i krydset Marksvinget/Ringvejen, da en 33-årig mand fra Køge kørte ad Ringvejen mod syd, hvor han stødte sammen med en 54-årig kvinde fra Hårlev. Den 54-årige holdt for rødt på Marksvinget og satte i gang, da hun fik grønt lys i sin retning. Da hun kørte frem i krydset, kørte hun ind i den 33-årige mand, som kørte frem, selvom lyssignalet var gult og herefter rødt i hans retning. En patrulje kom frem og optog rapport om uheldet, da den 33-årige havde kørt over for rødt lys, hvilket han blev sigtet for. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men der skete skade på bilerne.

To mænd anholdt for indbrud i landejendom – Næsvangsvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 16.28 fik politiet anmeldelse om, at der var to indbrudstyve på adressen. Ejendommens kvindelige ejer var kommet til stedet og havde set, at der holdt en ukendt bil parkeret. Hun blev derfor mistænksom og ringede til sin mand, som kunne følge med på overvågningen og se, at to mænd stjal værktøj. Ejeren kontaktede politiet, som satte kursen mod landejendommen. De to indbrudstyve, som havde stjålet en stor mængde el-værktøj og andet værktøj, nåede at køre fra stedet, før patrulje kom frem.

Anmelderen gav en god beskrivelse af tyvenes bil, så politiet kørte til en adresse i Grevinge, hvor ejeren af bilen boede. Her traf politiet en 55-årig mand, som blev genkendt fra overvågningsvideoen. Han blev anholdt og sigtet for indbruddet på landejendommen. Hans 24-årige søn kunne også mistænkes for at have medvirket til indbruddet, samt at opbevare kosterne. Politiet ransagede sønnens bopæl i Mørkøv, hvor al værktøjet blev fundet. Han blev også sigtet og anholdt, og de blev begge taget med til stationen til afhøring. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev de begge løsladt. Ingen af dem har af sager fra tidligere, og der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Al værktøjet blev efterfølgende registreret og vil blive genudleveret til ejeren.

Mistænkeligt forhold var legalt – Gondolvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 17.30 kom et alarm opkald om indbrud i øjeblikket på Gondolvej i Jyllinge. En hundepatrulje blev hastigt sendt til stedet, da en mand var set kravle ind igennem et vindue i villaen. Politiet traf en ung mand, som kunne fortælle, at han var søn af husets ejer, men havde glemt sin nøgle. Politiet kontaktede ejeren af huset, som kunne bekræfte den unge mands forklaring.

Spirituskørsel – Klippingevej, Strøby – Stevns

Kl. 19.52 sigtede og anholdt politiet en 55-årig mand fra Bjæverskov for spirituskørsel i en personbil. En alkometertest viste, at han havde indtaget for meget alkohol, så hans promille var over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 55-årige høre mere fra politiet.

Brand i villa – Bryggerivej, Havdrup – Solrød

Kl. 03.39 kom et alarmopkald om brand i en villa på Bryggerivej. Da politiet kom frem, var huset overtændt, og brandvæsnet ankom kort efter og gik i gang med at slukke branden. Husets beboer, en 93-årig kvinde, var kommet ud og havde søgt hjælp hos en nabo. Der blev tilkaldt en ambulance for at tilse kvinden, som havde indåndet røg. Hun blev taget med på sygehuset til kontrol. Villaen brændte så kraftigt, at den udbrændte totalt. Brandstedet skal undersøges nærmere for at fastlægge årsagen til branden. Beboeren havde glemt en tændt varmepude i stuen, som kan være årsagen til branden, men det skal de endelige undersøgelser afklare.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

16. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2021 kl. 07.00 til 16. april 2021 kl. 07.00.

15. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 15 april 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. april 2021 kl. 07.00 til 15. april 2021 kl. 07.00.

14. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. april 2021 kl. 07.00 til 14. april 2021 kl. 07.00.