Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

27. juli 2020 16:13

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 240720 kl. 0700 til mandag den 270720 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Uddrag af døgnrapporten

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hyldegårdsvej, Ringsted
Nebsmøllevej, Ortved, Ringsted
Galoche Alle, Køge (2 steder)
Antoniestræde, Køge
Bastrupvej, Kalundborg
Frederiksborgvej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kløvervej, Jyllinge
Birkedalsvej, Slimminge, Ringsted
Vindspinderivej, Strøby
Køge Bugt Alle, Greve
Havevangen, Kirkebyen, Fårevejle
Hækvej, Fårevejle
Hedeboparken, Roskilde
Kasernevej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Musik til ulempe – hele politikredsen – hele weekenden

Politiet har i løbet af weekenden modtaget ca. 40 anmeldelser om musik til ulempe og været rundt for at vejlede borgere om at dæmpe musikken for at holde festen på et niveau, der ikke er til væsentlig gene for de omkringboende. Politiet vil gerne henstille til, at festglade borgerne viser hensyn til de omkringboende og skruer ned for musikken.

Heldigvis følger de fleste borgere politiets anvisninger og skruer ned, men i et enkelt tilfælde lørdag formiddag måtte politiet inddrage en soundbox på en adresse i Kalundborg (se døgnrapport lørdag kl. 09.26).


Fredag – lørdag:


Færdselsuheld / narkokørsel – Silovej, Karlslunde – Solrød

Kl. 12.54 mistede en 21-årig mand fra Solrød Strand herredømmet over en personbil i en blød kurve, så han påkørte en kantsten og et gelænder, så bilen efterfølgende væltede om på taget. Da den 21-årige blev skønnet påvirket af narkotika, fik han i forbindelse med kontrollen på skadestuen efter uheldet også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han slap i øvrigt uskadt fra uheldet, og et bugseringskøretøj fjernede bilen fra uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Færdselsuheld – Odsherredvej (rute 21), Gislinge – Holbæk

Kl. 18.30 kørte en 31-årig mand fra Grevinge i en lastbil ad motortrafikvejen i nordlig retning. Han mistede pludselig herredømmet over lastbilen, da højre bagdæk punkterede, hvilket resulterede i, at han påkørte autoværnet på midten af vejen. Ved påkørslen kilede lastbilen sig fast, og der lå vragdele på kørebanen, så motortrafikvejen blev spærret i nordgående retning i forbindelse med frigørelses- og oprydningsarbejdet i flere timer fredag aften. Den 31-årige lastbilchauffør slap uskadt fra ulykken, og ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken. Vejmyndigheden lavede efterfølgende en midlertidig hastighedsnedsættelse på strækningen med det ødelagte autoværn.

Varetægtsfængsling – Trussel på livet / våbenlovgivningen – Parkvej, Roskilde

Kl. 19.46 anmeldte en 53-årig kvinde fra Roskilde, at hun kort forinden var blevet truet på livet af en tidligere, mandlig bekendt. Han var troppet på hendes adresse, hvor han både verbalt og ved fremvisning af et skydevåben havde truet hende på livet. Bagefter var han gået fra stedet, så de tilkaldte patruljer traf ham på Møllehusvej, hvor en 59-årig mand fra Roskilde gik med et jagtgevær i et etui. Han blev uden dramatik anholdt og sigtet for trusler på livet over for kvinden. Ved et grundlovsforhør lørdag blev den 59-årige fremstillet og efterfølgende varetægtsfængslet foreløbig til den 20. august 2020.

Butikstyveri – Hyrdehøj Alle, Roskilde

Kl. 20.59 havde en 29-årig kvinde fra Roskilde været i supermarkedet Kvickly, hvor hun havde lagt noget tøj til en værdi af 250 kr. ned i en medbragt taske. Da gik gennem kassen, undlod hun at betale for varerne. Hun nægtede at vise indholdet i sin taske og truede med vold mod personalet, såfremt hun ikke fik lov at gå. Til sidst efterlod hun sin taske med de stjålne varer og løb fra stedet. Politiet undersøgte tasken og fik derved identificeret kvinden, som politi kl. ca. 22.40 traf gående på Fælledvej. Hun blev derfor anholdt og sigtet for tyveriet af tøjet, inden hun tidligt på natten blev løsladt efter endt efterforskning af sagen. Hun vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen mod hende skal afgøres.

Vold mod DSB-ansat – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 21.13 anmeldte en 24-årig mandlig DSB-ansat sig udsat for vold på Ringsted station. Han var iført uniform og på vej til job, da han forsøgte at vejlede en mand i forbindelse med køb af en billet. I den forbindelse blev den fremmede mand så sur på den DSB-ansatte, at manden rev ham i tøjet og herunder rev slipset af ham. Herefter gik den fremmede mand ind i stationens ventesal, hvor han råbte højt. Den DSB-ansatte var ikke kommet til skade og tog et tog på job kort efter. Politiet leder nu efter den sure mand, der blev beskrevet som: mand, ikke etnisk dansk af udseende og ca. 185 cm høj, som søges identificeret med henblik på afhøring til sagen.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har gjort iagttagelser i forbindelse med overfaldet på den DSB-ansatte på togstationen i Ringsted. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Røveri mod person – Vindeboder, Roskilde

Kl. 23.00 fik politiet en anmeldelse om, at en 16-årig pige fra Borup var blevet overfaldet af to drenge, der havde slået og sparket hende samt truet hende til at udlevere nogle kontanter. Den 16-årige pige var efterfølgende løbet fra stedet, men blevet indhentet af overfaldsdrengene, der igen tildelte flere slag. Politiet ledte med flere patruljer efter de to drenge, som kl. 23.45 blev anholdt i Skomagergade, hvor de gik sammen med flere andre unge. Der var tale om to drenge på 15 og 16 år fra Roskilde, hvoraf den ene var i besiddelse af kontanter svarende til det beløb, som var blevet røvet fra offeret tidligere på aftenen. De to anholdte blev medtaget til politistationen, hvor de i overværelse af de sociale myndigheder blev afhørt til sagen, inden de efter endt efterforskning blev løsladt tidligt lørdag morgen. De to sigtede vil senere høre nærmere fra politiet, når deres sag skal afgøres.


Lørdag – søndag:


Musik til ulempe – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 09.26 rykkede politiet for anden gang ud til en adresse, hvor en længerevarende fest med høj musik blev afholdt. Politiet var på adressen første gang kl. ca. 06.30 for at bede en 18-årig mand fra Kalundborg om at skrue ned for musikken, idet ulempen for de omkringboende ifølge denne anmeldelse havde stået på siden fredag aften. Han blev oplyst om, at politiet ville beslaglægge hans soundbox, hvis musikken ikke forblev dæmpet. Da politiet var kørt, var der igen blevet skruet op for musikken, så politiet altså igen måtte ud til adressen. Denne gang beslaglagde politiet – som lovet – soundboxen, så roen på stedet kunne genoprettes. Den 18-årige vil så mandag kunne afhente anlægget på politistationen i Kalundborg.

Færdselsuheld – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 10.29 stødte to biler sammen ud for et byggemarked. En 57-årig mand fra Kalundborg ville foretage et venstresving, men stødte i den forbindelse sammen med en 25-årig kvinde fra Kalundborg, da hun kom kørende i modsat retning. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som den 57-årige kan forvente at høre nærmere om fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven.

Kvinde fundet død – Kratvej, Gamløse, Orø – Holbæk

Se udsendt pressemeddelelse lørdag aften.
Politiet kan yderligere oplyse, at kvinden skal obduceres på tirsdag i et forsøg på at kunne fastlægge dødsårsag og –måde. Kvinden formodes fortsat være beboeren på den adresse, hvor den døde kvinde blev fundet, men endelig identifikation vil formentlig ske i forbindelse med obduktionen. Endvidere undersøger politiet sideløbende nogle omstændigheder på adressen i et forsøg på at få afklaret, hvorvidt der er foregået noget strafbart eller ej.

Butikstyveri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 15.58 anmeldte personalet i en elektronikforretning, at en mand havde udvist mistænkelig adfærd i butikken og formentlig stjålet nogle Apple Airpods. Han var nu gået ud på p-pladsen, hvorfra han var kørt i en bil, hvis nummerplade personalet havde aflæst. En patrulje ledte efter bilen, som blev fundet ved krydset Omfartsvejen-Valdemar Sejrsvej. Bilen blev ført af en 50-årig mand fra Taastrup, som blev anholdt og sigtet for tyveri af effekterne fra forretningen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet fem sæt airpods samt en ulovlig kniv, så den 50-årige blev også sigtet for overtrædelse af knivloven. Efter afhøring til sagen blev den 50-årige løsladt, men han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel uden førerret – Balstrupvej, Balstrup, Ringsted

Kl. 19.45 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hans førerret i forvejen i 2012 var inddraget af politiet. Han var nemlig ikke mødt op til en kontrollerende køreprøve, hvorfor førerretten dengang blev inddraget. Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i forretning – Bastrupvej, Kalundborg

Kl. 01.28 blev en lokal vækket af støj fra nabogrunden, hvor han så en hvid varebil holde. Desuden kunne han høre nogle mænd tale sammen, inden varebilen kort efter kørte fra stedet i ukendt retning. En hundepatrulje fik på Skovvejen ved Mørkøv kontakt til en hvid varebil, der blev standset udramatisk. Samtidig stak passageren i løb ud over en mark, men standsede først, da en patruljehund blev sendt efter ham. Der var tale om en 22-årig mand fra Søborg, og bag rattet sad en 30-årig mand fra Brøndby Strand. Ved nærmere undersøgelse af varebilen viste det sig, at der i varebilen var adskillige tyvekoster i form af diverse have-værktøj i form af buskryddere, hækklippere, motorsave mv. De to mænd blev derfor anholdt og sigtet for indbrud i en maskinforretningen i Kalundborg. Ved visitationen af den 30-årige fandt politiet ham i besiddelse af et femcifret kontantbeløb, hvoraf politiet inddrog en del af pengene som afdrag på den gæld, han har til det offentlige. Den 22-årige blev løsladt efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen, men den 30-årige var udeblevet fra en indkaldelse til afsoning af en tidligere idømt frihedsstraf, så politiet afleverede ham i et arresthus til afsoning af frihedsstraffen. Begge vil dog høre nærmere fra politiet, når straffesagen mod dem skal afgøres.


Søndag – mandag:


Varetægtsfængsling – Brand i lejlighed – Vestergade, Roskilde

Kl. 06.56 søndag morgen hørte en kvindelige beboer en brandalarm gå i gang i beboelsesejendommen. Da hun kiggede ud i opgangen, så hun kraftig røgudvikling fra en lejlighed i opgangen. Den mandlige beboer var kommet ud, da anmelderen slog alarm til brandvæsnet og politiet. Ejendommen blev evakueret af sikkerhedsmæssige årsager, medens brandvæsnet undersøgte den røgfyldte opgang og den pågældende lejlighed. Den brændende lejligheds beboer – en 62-årig mand fra Roskilde – blev bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol for eventuel røgforgiftning, men var sluppet uskadt fra branden. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, men lejligheden var dog blevet røg- og sodskadet, så den var ubeboelig. I forbindelse med brandslukningsarbejdet opdagede brandvæsnet noget mistænkeligt, som ved politiets efterfølgende undersøgelse tydede på, at den 62-årige kunne mistænkes for at have antændt nogle stole i et rum i lejligheden. Den 62-årige blev derfor anholdt, sigtet for brandstiftelse og fremstillet i grundlovsforhør kl. 14.00 i Retten i Holbæk, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle den 62-årige foreløbigt til den 20. august 2020.

Tyverier fra parkerede køretøjer – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 07.33 fik politiet den første af i alt tre anmeldelser om tyveri eller forsøg herpå fra køretøjer, der i løbet af natten havde været parkeret på rasteplads Karlslunde i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen. Alle tre køretøjer var udenlandsk registrerede, og der var tale om to varebiler og en lastbil. Alle køretøjer havde på ladet presenning, hvori der var skåret et hul, så der var adgang til varer på ladet. Der var kun stjålet kasser med ukendt indhold fra et enkelt køretøjer, medens der tilsyneladende ikke var stjålet noget fra de to andre.
Senere på formiddagen fik politiet endnu en anmeldelse om tyveri fra en udenlandsk lastbil på Trafikvejen, Greve. Presenningen også på denne lastbil var i løbet af natten mellem lørdag og søndag blevet skåret op, således at et ukendt antal kasser indeholdende chips var blevet stjålet.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen på motorvejen eller på Trafikvejen, Greve, natten mellem lørdag og søndag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Færdselsuheld – Fredsgårdsvej / Tvindelstrupvej, Ringsted

Kl. 12.27 var der sket et færdselsuheld mellem en bilist og en cyklist i krydset. Det viste sig, at en 58-årig kvinde fra Ringsted var kørt ad Fredsgårdsvej mod nordøst i en personbil. I krydset ved Tvindelstrupvej orienterede hun sig og kørte frem over vigelinjen for at svinge til venstre ad Tvindelstrupvej mod vest. Herunder blev bilisten påkørt på venstre forskærm af en 48-årig mand fra Ringsted, der på cykel kørte ad Tvindelstrupvej mod øst. Han væltede ved påkørslen og blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet med diverse knubs. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Søgade / Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 13.46 var to biler stødt sammen i krydset, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere. En 22-årig mand fra Kgs. Lyngby var i en personbil kørt ad Søgade mod nord og frem over vigelinjen i krydset ved Jyllandsgade. I forbindelse med fremkørslen påkørte han venstre forskærm på en anden personbil ført af en 23-årig kvinde fra Ringsted. To civile ambulancereddere, der tilfældigt var til stede, tilså et barn i den ene bil for eventuelle skader efter sikkerhedsselen. Både barnet og de to førere var alle sluppet uskadte fra sammenstødet, som den 22-årige kan forvente at høre nærmere om fra politiets side.

Brandundersøgelse – Lidemarksvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur i en privat have. Trods brandvæsnets indsats nedbrændte skuret med mindre følgeskader på plankeværk. Brandårsagen kunne ikke umiddelbart klarlægges, så politiet skal undersøge brandstedet nærmere. Ingen personer kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Gartnervang / Køgevej, Roskilde

Kl. 17.32 rykkede politiet igen ud til et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Greve var kørt ad Gartnervang mod vest og ville fortsætte videre ud på Køgevej. Efter fremkørsel over vigelinjen påkørte han en 24-årig mand fra Roskilde, der på cykel kørte ad Køgevej mod nord. Der skete kun lettere materiel skade ved uheldet, som cyklisten slap fra med diverse knubs. Den 21-årige bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Mand stukket med kniv – Hejren, Greve

Kl. 19.30 rykkede politiet talstærkt ud efter en anmeldelse om, at en mand var blevet stukket med en kniv, og to biler var kørt fra stedet straks efter. En ambulance var også blevet sendt til stedet, hvor politiet traf en kvæstet, 31-årig mand fra Greve, som under politieskorte blev bragt til et sygehus til behandling for flere knivstik. På gerningsstedet, som er en parkeringsplads ved Hundige Havn, foretog politiet flere tekniske undersøgelser i et forsøg på at finde spor efter forbrydelsen. Samtidig ledte politiet efter nogle personbiler, da de ifølge vidner forlod området straks efter anmeldelsen. Midt- og Vestsjællands Politi har i denne forbindelse også fokus på et overfald få minutter senere søndag aften på Ishøj Strandvej i Ishøj i Københavns Vestegns politikreds. Det 31-årige offer er efter en operation fortsat indlagt på et sygehus, men meldes i stabil tilstand og uden for livsfare. Han forventes afhørt nærmere i dag mandag, idet politiet arbejder ud fra en tese om, at der kan være tale om et internt opgør mellem grupperinger i det storkøbenhavnske område.

Midt- og Vestsjællands Politi hører gerne fra personer, der har opholdt sig i området ved Hundige Havn, og som har gjort iagttagelser i forbindelse med overfaldet på den 31-årige mand eller køretøjer, der er kørt hastigt fra stedet efterfølgende. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Forsøg på tyveri fra lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 02.21 anmeldte en udenlandsk lastbilchauffør via personalet på tankstationen, at han sov i sin udenlandske lastbil på rastepladsen i det nordgående spor på motorvejen, da han kl. ca. 01.00 var blevet vækket af en person, der forsøgte at komme ind i førerkabinen. Da han gav sig kende, flygtede en mand fra stedet, hvorefter han hørte en bildør smække og en bil køre derfra med hjulspin. Manden blev beskrevet som: mand, 20-25 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, mørklødet, iført mørk hættetrøje. En patrulje kunne efterfølgende i samarbejde med lastbilchaufføren konstatere, at der ikke var stjålet noget fra lastbilen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden samt muligvis endnu en person i området, inden de flygtede derfor i et køretøj med hjulspin. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

23. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. april 2021 kl. 07.00 til 23. april 2021 kl. 07.00.

22. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. april 2021 kl. 07.00 til 22. april 2021 kl. 07.00.

21. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. april 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. april 2021 kl. 07.00 til 21. april 2021 kl. 07.00.