Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

20. juni 2019 10:27

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 190619 kl. 0700 til torsdag 200619 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jernbanevej, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kystvejen, Kalundborg
Okseholm, Veddelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

IngenKontrol af byggeplads – Jyderup – Holbæk

Kl. 0935 gennemførte udlændingeafdelingen fra Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet en kontrol af en byggeplads i Jyderup. Myndighedernes kontrol var et led i samfundets indsats mod social dumping. Ved kontrollen traf myndighederne ansatte fra Danmark, Bulgarien og Tyrkiet. En 51-årig mand fra Tyrkiet havde dog ikke helt orden i sine papirer, idet hans opholdstilladelse i Danmark var udløbet i 2018. Han var i marts 2019 indrejst trods manglende opholdstilladelse, men havde dog i starten af juni ansøgt om en ny opholdstilladelse. Udlændingestyrelsen havde ikke afgjort den nye ansøgning, hvorfor politiet sigtede den 51-årige for ulovligt ophold i Danmark samt deponerede hans pas, indtil Udlændingestyrelsen vil afgøre formentlig torsdag, hvorvidt han skal udrejse af Danmark, indtil hans ansøgning om fornyet opholdstilladelse er afgjort.

Tyveri fra boligen – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 1048 anmeldte en 72-årig mand fra Kalundborg, at han lørdag d. 15/6-2019 kl. ca. 1700 fik uventet besøg af to mænd, der var gået ind ad en ulåst hoveddør. Den ene mand tog en pengeseddel frem, hvorefter den 72-årige oplyste ham om, at han ikke kunne veksle den. Under denne afledningsmanøvre og den fortsatte samtale, hvor anmelderen ikke forstod, hvad manden sagde, var den anden mand gået rundt i boligen. De forlod kort efter stedet på ukendt måde, hvorefter den 72-årige opdagede, at han havde fået stjålet et mindre kontantbeløb fra en pengekasse placeret i soveværelset. De to mænd kunne kun beskrives som høje og brune i huden. Politiet har nu optaget en anmeldelse om tyveri og forsøger at få identificeret de to mænd.

Politiet i Kalundborg / Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området lørdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Ringstedvej v/ Darupvang, Roskilde

Kl. 1355 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Jystrup Midtsj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lov om euforiserende stoffer – Højby Sj. – Odsherred

Kl. 1150 foretog politiet en ransagning af en lejlighed tilhørende en 42-årig mand fra Højby Sj., fordi politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika. Ved ransagningen deltog en narkohund, som allerede ved hoveddøren fik fært af narkotika på stedet. I lejligheden traf politiet ud over beboeren også en 42-årig mand fra Nørre-Asmindrup, der var i besiddelse af knap tre gram amfetamin. Efter ransagning af lejligheden kunne politiet sigte den 42-årige beboer for ulovlig besiddelse af 127 gram hash, som blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere konfiskation. Begge blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Mystisk pose i skolegård – Skolegade, Tune – Greve

Kl. 1633 fik politiet en henvendelse fra personalet på en skole, idet en såkaldt pølsemandspose med 10-15 gram hvidt pulver var fundet i skolegården. Politiet afhentede posen, som blev testet for, hvorvidt det hvide pulver kunne være et euforiserende stof. Det var dog ikke tilfældet, hvorefter posen med indhold blev destrueret. Hvorfor og hvordan pølsemandsposen med det uskadelige indhold var havnet i skolegården, har politiet ingen oplysninger om.

Overtrædelse af indrejseforbud – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1637 anmeldte DSB, at man i et tog på Roskilde station havde besvær med at få kontakt til en formentlig spirituspåvirket mand, der bar et hospitalsarmbånd. Politiet fik kontakt til en 55-årig mand fra Sverige, som var så påvirket af spiritus, at han ikke blev skønnet i stand til at klare sig selv. Han blev derfor frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde. Ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold viste det sig, at han faktisk havde forbud mod at rejse ind i Danmark. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og er derfor fortsat i politiets varetægt, indtil det bliver afgjort hvad der videre skal ske med manden.

Spirituskørsel – Hyrdehøj, Roskilde

Kl. 1657 anholdt og sigtede politiet en 65-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en varebil. Han kunne ikke deltage i en alkometertest, men da han var kraftigt påvirket af spiritus, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Efter blodprøveudtagningen løslod politiet den 65-årige, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Musikafspiller kastet i vandet – Isafjordsvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1725 rykkede politiet ud til et grønt område ved Isafjordsvej, hvor gemytterne var kommet lidt i kog over unges brug af en musikafspiller i det offentlige rum gennem længere tid. En 59-årig mand fra nabolaget havde flere gange bedt de unge om skrue ned for en soundbox, som havde afspillet høj musik i længere tid. Da henstillingerne efter den 59-åriges opfattelse ikke havde den ønskede effekt, kastede han soundboxen i vandet, så musikken stoppede. Det medførte en lettere ophidset stemning mellem den 59-årige og de øvrige tilstedeværende. Ingen led dog overlast, og det hele sluttede med, at den 59-årige tilbød soundboxens ejer erstatning, så parterne udvekslede diverse oplysninger, så erstatningen kunne blive udredt uden politiets indblanding. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af anmeldelsen, da parterne selv fandt en løsning og ikke ønskede at anmelde modparten for noget strafbart.

Mystisk pakke i toget – Hundige Stationsvej, Greve

Kl. 1939 meddelte en togfører, at han under et sæde i S-toget havde fundet en mistænkelig pakke, der så hjemmelavet ud. Han havde fjernet pakken fra toget og stillet den på en perron på Hundige S-station. Politiet tog pakken i nærmere øjesyn og kunne se en seddel, hvor der stod, at der var serveringsfade i pakken. Pakken blev vurderet til at være ufarlig, og det viste sig da også, at pakken indeholdt netop serveringsfade. DSB tog sig herefter af pakken som hittegods, idet den person, der havde glemt den i toget, formentlig vil henvende sig til DSB for at få pakken genudleveret.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 2028 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 77-årig mand fra Solrød Strand. Føreren kunne ikke forevise noget kørekort, idet politiet i november 2017 havde inddraget førerretten. Den 77-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen, som politiet efterfølgende beslaglagde med henblik på senere konfiskation. Det var nemlig tredje gang inden for blot 1½ år, at han blev afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Politiet vil derfor indkalde ham til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Brande i skraldespande – Rådhusstræde, Køge

Kl. 2102 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrande i nogle skraldespande. Brandene havde været af mindre omfang og var stort gået ud ved brandvæsnets ankomst. Brandvæsnet foretog for en sikkerheds skyld en efterslukning, så gløder ikke kunne få gang i en brand igen. Et opmærksomt vidne havde set et par unge i nærheden, da brandene i to skraldespande opstod. De mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Iført: sort hættetrøje, shorts, og B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Grå hættetrøje, Medbragte: Shorts. De gik i retning mod stationen, men blev ikke fundet ved politiets eftersøgning. Politiet efterforsker videre i sagen i et forsøg på at få identificeret de to unge samt årsagen til brandene i skraldespandene.

Narkobilist med narko i bilen – Køgevej, Ringsted

Kl. 2120 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Efterfølgende ransagede politiet hans bil og fandt fire joints og godt to gram hash, så den 33-årige blev også sigtet for besiddelse af disse ulovlige euforiserende stoffer. Efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 33-årige, der dog kan forvente at høre nærmere om sine sager, når de skal afgøres.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 2145 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 25-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen mod nord. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han blev tillige sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Mange anmeldelser om skud – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 0100 og i tiden derefter fik politiet op til seks anmeldelser, om at der havde lydt nogle høje brag, der kunne minde om skudafgivelser. Anmeldelserne medførte en større udrykning af patruljer, som ledte efter spor med baggrund i anmeldelserne. Politiet fik under eftersøgning kontakt med flere, der kunne retningsangive bragene i retning mod et supermarked i nærheden. Trods intens eftersøgning i området fandt politiet ingen spor efter hverken skudafgivelser eller – hvad politiet formoder er det mest realistiske – affyring af f.eks. kanonslag / fyrværkeri i området. Heller ikke ødelagte effekter fandt politiet, som efter ca. 45 minutters undersøgelser forlod området. Ingen kunne på det foreliggende grundlag mistænkes for at have stået bag bragene.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 0206 anholdt og sigtede politiet en 29-årig kvinde fra Gislinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil mod vest på motorvejen. Andre bilister havde anmeldt hende for at køre usikkert og slingrende. En narkometertest indikerede, at hun var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet kvinden, der hører nærmere til sin sag, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelse – Køgevej, Roskilde

Kl. 0400 slog en 18-årig mand alarm til brandvæsnet og politiet, da han fra sin bopæl kunne ildebrand i noget i nærheden af et skur. Der var tale om brand i en grøn affaldscontainer, der stod tæt på et skur. Af ukendt årsag var der opstået brand i bl.a. almindeligt affald og aviser i containeren, som smeltede på grund af branden. Ingen mistænkelige personer blev truffet i området, så politiet skal forsøge at finde årsagen til branden, som der umiddelbart ikke er nogen naturlig forklaring på.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området inden brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

27. januar 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 27. januar 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. januar 2022 kl. 07.00 til 27. januar 2022 kl. 07.00.

26. januar 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. januar 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. januar 2022 kl. 07.00 til 26. januar 2022 kl. 07.00.

25. januar 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. januar 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. januar 2022 kl. 07.00 til 25. januar 2022 kl. 07.00.