Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

29. oktober 2020 11:45

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 281020 kl 0700 til torsdag den 291020 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gl. Ringstedvej, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Samsøvej, Køge
Holmebækhuse, Herfølge
Vænget, Holbæk
Hestetoften, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Fjordvang, Lindenborg, Roskilde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Aktion mod social dumping – Ringsted / Holbæk / Solrød

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i samarbejde med både SKAT og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) kontrol af 10 byggepladser inden for bygge- og anlægsbranchen, hvor myndighederne havde oplysninger om, at udenlandsk arbejdskraft var beskæftiget.

I Ringsted by blev seks byggepladser kontrolleret, og herunder traf myndighederne en kvindelig og to mandlige arbejdere fra Litauen på to af byggepladserne. Alle tre litauere havde deres papirer i orden.

I Holbæk kommune blev to byggepladser i selve Holbæk kontrolleret. Her fandt politiet intet at udsætte på tre litauiske mænds arbejde i Danmark. Myndighederne fortsatte videre i Holbæk kommune til en byggeplads i Vipperød-området, hvor myndighederne traf 10 udenlandske arbejdere. Heller ikke på denne arbejdsplads fandt politiet grundlag for at foretage yderligere end blot kontrollen af de tilstedeværende udenlandske arbejdere.

Som afslutning på dagens kontrolaktion kørte myndighederne til en adresse i Solrød Strand, men der blev ikke truffet nogen arbejdere overhovedet på den pågældende byggeplads.

Myndighederne vil fortsætte med kontrollerne af udenlandsk arbejdskraft på arbejdspladser inden for forskellige brancher som led i indsatsen mod social dumping i Danmark.

Brand i stråtækt landejendom – Højbyvej, Nykøbing Sj. –Odsherred

Kl. 09.04 kom et alarmopkald om brand trelænget stråtækt ejendom ved en gårdbutik i Nykøbing Sjælland. Personalet som mødte ind i gårdbutikken opdagede branden og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde godt fat og der var tyk røg, som steg op fra ejendommens nordøstlige ende. Højbyvej omkring brandstedet blev afspærret for trafik, så beredskabet fik plads til at arbejde. Brandvæsnet fik en grab frem til at fjerne stråtaget, så ilden under kunne slukkes. Busruter forbi stedet blev omlagt og vejen blev først genåbnet omkring kl.15.48. De foreløbige brandundersøgelser viste intet mistænkeligt. Branden var startet i et vaskerum, hvor der stod vaskemaskine og tørretumbler. Årsagen til branden skal nu undersøges nærmere, for at afklare om den kan være startet ved en elektrisk installation. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete store brandskader på bygningen.

Mistænkelig indsamling – Munkholmvej, Holbæk og Industrivej, Tølløse - Holbæk

Kl. 11.24 fik politiet anmeldelse om, at en kvinde havde henvendt sig til kunder ved Netto på Munkholmvej i Holbæk, hvor hun foregav at være stum, og samlede penge ind til et handikapcenter. En kunde blev mistænksom over for indsamlingen og stillede spørgsmål, hvilket fik kvinden til at køre fra stedet i en rumænsk indregistreret bil sammen med en mand.

Kl. 11.48 kom en lignende anmelde fra parkeringspladsen ved supermarkedet Coop365 i Tølløse. Her havde en kvinde også forsøgt at indsamle penge fra et døvecenter. Hun kørte fra stedet i samme bil, som set ved Netto kort forinden. På forretningens overvågning kunne det konstateres, at samme personer og bil også havde været på parkeringspladsen dagen forinden.

Kvinden beskrives som:
A: Kvinde, rumænsk af udseende, 25-30 år, 160 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Iført: mørkt tøj.

Politiet registrerede oplysningerne om kvinden med den mistænkelige adfærd og den bil hun og manden var kørende i og undersøger nu sagen nærmere. Borgere som oplever noget lignende bør udvise samme sunde skepsis over for denne type indsamlinger, som de mistænksomme anmeldere. Politiet vil meget gerne have anmeldelser om denne type adfærd/indsamling med det samme, så det er mulig at finde frem til de mistænkelige personer. Oplysningerne omkring personernes signalement, køretøj og om muligt hvilken retning bilen evt. er kørt er vigtige i efterforskningen. Ring til politiet på tlf. 114.

Meget ung butikstyv – Svogerslev Hovedgade, Roskilde

Kl. 14.55 kørte en patrulje til Meny i Svogerslev, hvor en bare 9-årig pige fra Roskilde var blevet tilbageholdt for butikstyveri. Ved politiets ankomst var pigens mor kommet til stedet. Pigen havde stjålet tre chokoladebarer til en samlet værdi af 30 kr. Forretningen fik varerne tilbage, så de havde ingen erstatningskrav. Politiet optog rapport om sagen, men da pigen er under den kriminelle lavalder, kan hun ikke straffes. De sociale myndigheder bliver underrettet om sagen og vil følge op med pigen og hendes familie.

Narkobilist stak af fra politiet – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 15.16 kørte en patrulje på Vestmotorvejen mod øst ved rastepladsen, Kværkeby Syd, da betjentene bemærkede en personbil, som de ønskede at lave en rutinekontrol af. Føreren af personbilen standsede dog ikke, selvom patruljen tændte for de blå blink, men satte farten op og stak af fra politiet. Bilen kørte med meget høj hastighed, overhalede indenom to gange og kørte i nødsporet. Flere patruljer blev indsat for at standse den flygtende bil.

Ved Kværkeby Skole fik politiet standset personbilen, som viste sig at have en 26-årig mand fra Korsør bag rattet. Med i bilen var to mænd som passagerer. Alle tre mænd blev kortvarigt tilbageholdt, mens politiet undersøgte bilen og visiterede mændene. Politiet fandt intet ulovligt i bilen, men den 26-årige chauffør var påvirket af narko og havde ingen gyldig førerret, da hans førerret var administrativt inddraget i forbindelse med en tidligere sag, hvor han ikke havde generhvervet førerretten. Føreren blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han var desuden efterlyst hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi til afhøring i flere hastighedssager ved ATK- målinger (Automatisk Trafik Kontrol).

Politiet skal nu have klarlagt alle de færdselslovsovertrædelser, som blev begået da den 26-årige flygtede fra patruljen. Når resultatet af blodprøven kommer vil alle hans sager blive samlet sammen, og han vil høre nærmere fra politiet.

Narko og spirituskørsel – Kalundborg og Roskilde

16.50 sigtede og anholdt politiet en 27-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg, som kørte ad Hovedgaden i Ubby i Jerslev Sjælland - Kalundborg i spirituspåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

kl. 20.44 kørte en patrulje på Klosterparkvej i Kalundborg, hvor de standsede en personbil til rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 20-årig mand fra lokalområdet, var påvirket af narko, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

kl. 21.49 fik politiet anmeldelse fra personalet i en ambulance, som tilfældigt var kørt forbi en bil, som holdt på Stenagervej i Roskilde. Bilen holdt i tomgang, og bag rattet sad en mand foroverbøjet ind over rattet. De ville se om manden havde det godt, og her viste det sig at manden ikke var syg, men påvirket af narko. En patrulje kørte til stedet, hvor føreren viste sig at være en 24-årig mand fra Ringsted, som nu var vågnet op og kunne foretage en narkometertest. Testen viste, at manden havde indtaget kokain og GHB, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Ved ransagning af bilen fandt patruljen 420 ml flydende GHB, som den 24-årige blev sigtet for at besidde, og stoffet beslaglagt med henblik på konfiskation. Den anholdte fik udtaget en blodprøven, hvorefter han blev løsladt.

kl. 01.50 viste en alkometertest af en 37-årig mandlig bilist fra Gørlev, at hans promille var over det tilladte. Han kørte ad Kalundborgvej mod vest i Gørlev – Kalundborg, da patruljen standsede ham. Efter en blodprøveudtagelse blev han løsladt.

Når blodprøverne er blevet analyseret, vil de sigtede høre mere fra politiet i sagen.

Tricktyveri – Munkesøparken, Kalundborg

Kl. 17.21 anmeldte en 91-årig kvinde fra Kalundborg, at hun netop havde været udsat for tricktyveri. Kort forinden havde den 91-årig haft besøg af en kvinde, som sagde hun var fra hjemmeplejen. En nabo kom på besøg samtidig med kvinden og to mænd gik ud af den 91-åriges hjem. Den 91-årige var blevet lokket til at gå med kvinden ud på badeværelset, hvorefter mændene var gået ind i lejligheden. Fra soveværelset blev stjålet en guldring og et armbånd, men den 91-årige ville nu gennemgå sit hjem nærmere, for at se, om der var stjålet flere ting.

De tre personer beskrives som:
A. Kvinde, ca.165 cm høj, 30-35 år, sort skulderlangt bølget hår, anden etnisk herkomst end dansk, talte med accent, iført mørkeblå dynejakke
B. Mand, anden etnisk end dansk, ca. 165 cm høj, sort hår.
C. Mand, anden etnisk end dansk, ca. 165 cm høj, skægstubbe.

Borgere som har bemærket de tre personer omkring Munkøparken i Kalundborg omkring kl. 17.15 onsdag eftermiddag, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114. Oplysninger om et evt. køretøj, kan have stor betydning for efterforskningen.

Mand fundet død ved brand – Kildemarken, Ringsted

Kl. 21.10 anmeldte en nabo i et rækkehuskompleks, at hun hørte et brag inde ved siden af og opdagede, at der var røg i lejligheden. Naboen ringede 112, hvor politi og brandvæsen hurtigt blev sendt til stedet. Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i den kraftigt brændende bolig. Her fandt brandmændene en livløs person, som var afgået ved døden.

Brandfolkene gennemgik stedet, men fandt ikke flere personer. Branden blev slukket, før den spredte sig til andre huse/lejligheder. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt. Omstændighederne omkring branden skal nu undersøges nærmere, for at klarlægge brandårsagen. Den afdøde er endnu ikke endeligt identificeret, men politiet formoder, at der er tale om lejlighedens mandlige beboer. Underretningen af de pårørende til beboeren i lejligheden er endnu ikke foretaget, men politiet arbejder på at få kontakt til dem. Den afdøde skal undersøges nærmere, for at fastslå hans identitet med sikkerhed. Torsdag formiddag vil politiets brandteknikere fra KTC – Kriminal Teknisk Center undersøge brandstedet nærmere.

Udlænding med indrejseforbud – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 02.00 var en politipatrulje ude at køre i Roskilde ved Kong Valdemarsvej, hvor de traf en cyklist uden lys på cyklen. Betjentene standsede cyklisten og påtalte det manglende lys. Cyklisten viste sig at være en 39-årig mand fra Rumænien. Politiet undersøgte hans personlige forhold nærmere, hvor det viste sig, at han havde et indrejseforbud i Danmark tilbage i 2016, i forbindelse med en dom for indbrud. Han blev derfor anholdt og sigtet for at overtræde sit indrejseforbud. Den 39-årige blev taget med til politistationen, vil torsdag eftermiddag blive fremstillet ved Retten i Roskilde, hvor sagen vil blive forsøgt afgjort med en straksdom. Når dommen er afsonet, vil han blive udsendt af Danmark.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

29. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. februar 2024 kl. 07.00 til 29. februar 2024 kl. 07.00.

28. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 28. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. februar 2024 kl. 07.00 til 28. februar 2024 kl. 07.00.

27. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 27. februar 2024.

Narkohund på besøg i ungdomsklub - Voldelig butikstyv sigtet for røveri - Restaurant fik stjålet øl. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. februar 2024 kl. 07.00 til 27. februar 2024 kl. 07.00.