Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

4. december 2019 10:13

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 031219 kl. 0700 til onsdag 041219 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jernbanevej, Jyderup
Søndermarksvej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ørebjergvej, Gundsømagle, Roskilde
Vernersvej, Jyllinge
Hasselhegnet, Greve
Vor Frue Kirkevej, Vor Frue, Roskilde
Dalvænget, Tølløse
Hovedgaden, Regstrup
Tromsøvej, Højby
Vig Hovedgade, Vig

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Nørremarksvej, Hønsinge Nrm., Nørre Asmindrup


Indsats mod social dumping – Roskilde / Greve

Kl. 09.10 dukkede udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi sammen med Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet op på en privat adresse i Roskildes centrale bydel, hvor udenlandske arbejdere var i gang med at renovere en privat bolig. Myndighederne traf på stedet seks mænd fra Ukraine, hvoraf de fem havde deres papirer og tilladelser i orden. Den sjette mand blev kortvarigt anholdt som mistænkt for ulovligt ophold og arbejde, indtil politiet fik klarlagt, at der faktisk var tale om et nærtstående familiemedlem til boligens ejer. Ud fra en konkret vurdering i dette tilfælde slap manden for yderligere strafferetlig forfølgning på grund af de nære familierelationer til ejeren af huset.
Senere på dagen fik endnu et renoveringsprojekt på en privat adresse i Greve besøg af myndighederne, der på denne adresse traf tre polske mænd i færd med håndværksarbejde. Alle havde orden i papirerne, så der var ikke grundlag for politiet at foretage yderligere.
Indsatsen mod social dumping er myndighedernes kontrol af udenlandsk arbejdskraft inden for forskellige brancher på det danske arbejdsmarked til kontrol af, om den udenlandske arbejdskraft opfylder betingelserne for at være beskæftiget i Danmark.

Simuleret kast mod skolevogn – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 09.30 kørte en kørelærer med elev i sin skolevogn af Valdemar Sejrsvej forbi området ved Teknisk Skole. Inde på fortovet gik en gruppe unge mænd, hvoraf en enkelt trådte ud mod kørebanen og simulerede et kast med en plastikflaske mod skolevognen. Både kørelæreren og hans elev blev meget forskrækkede og kontaktede straks efter en patruljevogn, der kom forbi. Gruppen af unge var forsvundet fra vejen, og politiet fik hændelsen bekræftet ved gennemsyn af optagelser på et bilkamera i skolevognen. Efterfølgende rettede politiet henvendelse på Teknisk Skole og fik kontakt til en 15-årig dreng fra Mørkøv. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd og kan nu forvente at modtage en bøde. Drengens værger og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen mod ham.

Spirituskørsel – Bragesvej, Ringsted

Kl. 10.20 anholdt og sigtede politiet en 80-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mistænkelig forhold – Strandvejen, Køge

Kl. 10.55 modtog politiet en henvendelse fra en kvinde om, at hun på sydstranden bag ved ishuset havde fundet noget, der kunne minde om en menneske-fod. Politiet kørte til stedet og tog nogle billeder af den fundne legemsdel, som retsmedicinere fik forelagt til nærmere vurdering. Konklusionen var dog, at der ikke var tale om en legemsdel fra et menneske, men i stedet en luffe fra en sæl. Anmelderen blev således beroliget, og politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af fundet.

Personer på knallert kastet kanonslag – Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.06 fik politiet flere anmeldelser om, at to personer på en mørk knallert kørte rundt i området, samtidig med at de kastede kanonslag, som var tæt på at ramme en anmelders bil. Politiet kørte til området, men fandt ikke hverken knallerten eller de to personer, der blev beskrevet som etnisk danske mænd i alderen 20-25 år. De kørte endvidere uden styrthjelm på knallerten, men blev ikke umiddelbart identificeret af de lokale borgere.

Falsk brandalarm – Reersøvej, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.26 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i et sommerhus, hvorfra der kom røg fra taget. Brandvæsnet havde lidt besvær med at lokalisere stedet, men fik til sidst klarlagt, at damp fra et fyr i et sommerhus kunne fejlfortolkes som røg. Der var således ikke nogen som helst ildebrand i det pågældende sommerhus, hvis ejer blev underrettet om hændelsen.

Lov om euforiserende stoffer – Æblehaven, Roskilde

Kl. 14.10 var en narkohundepatrulje på besøg i det grønne område ”Bambusgården” ved boligbebyggelsen. Da politifolkene kunne lugte, at nogen havde røget hash, blev de seks personer, der blev truffet på stedet, kontrolleret for eventuel besiddelse af euforiserende stoffer. En 25-årig mand fra Roskilde blev fundet i besiddelse af ca. 1½ gram hash og et kvart gram amfetamin, og knap 29 gram hash var en 41-årig mand fra Roskilde i besiddelse af. De blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Indbrud i villa – Hasselhegnet, Greve

Kl. 15.12 anmeldte en 24-årig mand fra Greve, at han var blevet alarmeret af sin tyverialarm og via overvågning kunne se en fremmed person inde i sin bolig. Politiet sendt et par patruljer mod stedet og var fremme kl. 1520, hvor den fremmede person havde forladt stedet. Ved nærmere undersøgelse af boligen kunne politiet konstatere, at et vindue var blevet aflistet for at skaffe adgang til den 24-åriges bopæl. Tyven havde gennemrodet skabe og skuffer, inden tyven forlod stedet formentlig via hoveddøren, som var efterladt ulåst. Ifølge anmelderen havde tyven nået at finde diverse smykker, tøj, tasker og solbriller, som var blevet stjålet. Overvågningen i boligen viste en person iført noget hvidt tøj, som politiet nu forsøger at identificere ud fra eventuelle teknisk spor. Ved eftersøgning i området fandt politiet ikke nogen personer, der kunne mistænkes for at stå bag indbruddet.

Uro og uorden – Portalen, Greve

Kl. 19.00 fik politiet en henvendelse om, at unge opførte sig forstyrrende på biblioteket og i øvrigt ikke ville forlade stedet trods opfordringer herom. Under anmeldelsen kunne de unges høje råb høres i baggrunden, men de var forsvundet fra biblioteket, da politiet nåede frem. De unge blev heller ikke truffet i området, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af henvendelsen.

Tilholdssted rømmet – Nørregade, Ringsted

Kl. 19.27 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at en gruppe unge havde taget ophold i en forladt butik, og at de måske røg hash på stedet. Politiet kørte til stedet med den forladte butik, der bar præg af langvarigt ophold og diverse ødelæggelser tidligere. En del unge fik pludselig meget travlt med at løbe væk, da politiet dukkede op. Politiet fik dog kontakt til fire lokale unge i alderen 15-18 år, som alle blev kontrolleret og ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. De unges forældre blev orienteret om årsagen til politiets tilstedeværelse med en opfordring til, at de fremadrettet fandt et andet tilholdssted end den forladte butik, hvortil der var fri adgang.

Målrettet færdselskontrol – Toldbodvej, Køge

Politipersonale fra beredskabet foretog i tidsrummet kl. 20.00 – 21.20 en kontrol af trafikanter, der kørte ad Toldbodvej. Kontrollen var rettet mod spirituskørsel, som 237 bilister blev kontrolleret for. Ingen af disse havde for meget alkohol i blodet, så ingen af dem blev sigtet for spirituskørsel.

Tryghedsskabende patruljering – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 20.14 foretog en af beredskabets patruljer præventiv patruljering på parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen, hvor politiet på det seneste har oplevet, at unge i biler forsamles og nogle gange til ulempe for de nærmeste naboer. På stedet fandt politiet rester af afskudt fyrværkeri blandt de otte unge mænd og deres biler, som politiet traf på stedet. Ingen blev sigtet for ulovlig brug af fyrværkeri, men en 19-årig mand fra Nyrup blev sigtet for fejl og mangler på bilen, som var forsynet med to nedslidte og dermed ulovlige dæk. Politiet kørte herefter fra stedet efter afsluttet rapportoptagelse.
Kl. 20.36 fik politiet en henvendelse fra en kvindelig bekendt til den 19-årige, idet hun var utilfreds med den bøde, som den 19-årige havde fået. Hun krævede, at politiet kom retur til Hvidebæk-hallen for at tale om sagen. Det blev afslået, da politiet allerede var i dialog med den sigtede om sagen. Den kvindelige bekendte ville så sørge for, at politiet på en eller anden måde fik anledning til at køre retur til parkeringspladsen.
Kl. 20.45 fik politiet nu en henvendelse fra en nabo til parkeringspladsen, idet der på området nu var forsamlet 15-20 biler, der ifølge anmelderen alle havde trykket hornet i bund. Politiet måtte desværre undlade at sende en patrulje til området igen på grund af andre opgaver.
Onsdag vil politiet i samarbejde med Kalundborg kommune kigge på forholdene på parkeringspladsen og drøfte, hvilke muligheder der vil være for at indføre vejtekniske foranstaltninger, så uberettiget ophold og kørsel på parkeringspladsen kan undgås fremadrettet.

Mand og kvinde årsag til uro – Nygade, Holbæk

Kl. 20.26 fik politiet en anmeldelse om et slagsmål i Nygade ved en restauration, idet en mand og en kvinde var røget i totterne på hinanden. Inden politiets ankomst var de to personer gået ind på restaurationen, hvor politiet traf dem begge i kraftigt spirituspåvirket tilstand. Politiet ønskede at tale med den 32-årige kvinde fra Regstrup, men hun var vrangvillig og rettede sig ikke efter politiets anvisninger. Dette blandede en 31-årig mand fra Holbæk sig i, så det hele endte med, at begge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven på grund af deres adfærd indendøre. I forbindelse med anholdelsen sparkede kvinden en mandlig politibetjent over benet, så sigtelserne mod hende blev udvidet til også at omfatte overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod politiet. Begge blev afhørt til deres egne sager og derefter løsladt i nat, så de kan se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 00.45 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Ishøj for spirituskørsel i en personbil på rastepladsen på motorvejens sydgående spor. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. marts 2024 kl. 07.00 til 22. marts 2024 kl. 07.00.

21. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. marts 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. marts 2024 kl. 07.00 til 21. marts 2024 kl. 07.00.

20. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. marts 2024 kl. 07.00 til 20. marts 2024 kl. 07.00.