Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

5. august 2020 11:15

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 040820 kl 0700 til onsdag den 050820 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Narkohund snuser til container

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen anmeldelser

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Krokusvænget, Asnæs
Bondager, Greve
Søndergade, Ubby, Jerslev Sjælland
Roskildevej, Vipperød

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen anmeldelser

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Hornsherredvej, Sæby, Kirke-Hyllinge

Hunde i varm bil – Lykkebækvej, Køge

Kl. 11.12 fik politiet anmeldelse om, at der ved Køge Sygehus holdt en personbil, hvori der sad to hunde. Bilen holdt i solen med lukkede vinduer, og hundene så ud til at have det varmt. Politiet kontaktede ejeren af bilen, som straks kontaktede føreren af bilen om situationen. Kl. 11.30 fik politiet oplysninger fra anmelderen om, at hundene nu var kommet ud af bilen, og at de var i god behold.
Politiet vil gerne opfordre borgerne til ikke at efterlade deres kæledyr i en varm bil, da temperatuen hurtigt bliver høj, hvis den holder i solen. I den kommende weekend kommer meget høje temperature, og det kan være meget farligt for en hund at være i bilen. Hvis man ser hund eller andre kæledyr i en varm bil og ikke umiddelbart kan få fat i bilens ejer, så er man velkommen til at kontakte politiet på tlf. 114, så politiet kan hjælpe.

Vidner til groft tyveri søges – Jernbanegade, Køge

Kl. 12.02 fik politiet anmeldelse fra Hegelund guld og sølv i Jernbanegade, at de kort forinden havde været udsat for et groft tyveri. En mand havde opbrudt en montre, som stod på gaden og stjålet et ur af mrk. Jaguar til 2998 kr, hvorefter han løb fra stedet. Anmelderen havde talt med nogle vidner, som så tyveriet, men fik desværre ikke skrevet deres kontakt oplysninger ned. Politiet efterforsker sagen, men har brug for at få kontakt til vidnerne, som så tyveriet tirsdag omkring middagstid, for at få signalement af den mistænkte. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har set tyveriet, hvor en mand angiveligt med håndkraft opbrød glasmontren.

Vidner søges til hensynsløs kørsel – Høve, Asnæs – Odsherred

kl. 12.35 fik politiet anmeldelse om, at uenighed i trafikken var endt med en forsætlig påkørsel af en bil, og at parterne nu var kørt fra Høve Stræde ved ishuset i Høve mod Fårevejle. Anmeldelsen blev indgivet af den ene part, en 52-årig mand fra Holbæk, som var kørt fra stedet, da han følte sig truet af modparten, en mand i en kassebil, som ifølge anmelderen havde bakket ind i hans bil med vilje. Den 52-årige kørte fra stedet, idet han havde sit barnebarn med i bilen, men kassebilen var fulgt efter den 52-årige. På vej mod Sanddobberne var kassebilen ifølge den 52-årige vendt om og kørt direkte mod hans bil, så han måtte undvige.

 

Chikanekørslen fortsatte ifølge anmelderen, som efter rundkørslen i Snertinge igen blev mødt af kassebilen, som kørte mod den 52-åriges bil igen. Føreren af kassebilen kastede her en plasticflaske mod den 52-åriges bil. Politiet satte kursen til stedet, og fik standset kassebilen i Jyderup. Føreren viste sig at være en 44-årig mand fra Fårevejle, som havde en anden opfattelse af situationen. Han nægtede at have kørt mod den 52-årige, men havde selv følt sig truet af modparten. Han var kortvarigt anholdt og politiet testede ham med narkometeret, som gav negativt resultat. Bilen blev ransaget, hvor en tilkaldt narkohund fandt 6 hashjoints, som den 44-årige blev sigtet for at besidde. Ingen af de implicerede havde skader, og der var kun mindre skader på bilerne. Sagen blev herefter juridisk vurderet, og der blev ikke fundet grundlag for at tilbageholde den 44-årige, som derfor blev løsladt.

Politiet efterforsker nu sagen og søger i den forbindelse vidner. Bilister eller andre som har set episoden ved ishuset i Høve eller som har set den hvide VW kassebil køre hasarderet og til fare på vej mod Sanddobberne, eller i Snertinge/Jyderupområdet i går tirsdag omkring kl. 12.30-13.00 bedes kontakte politiet på tlf. 114, da vidners observationer kan være meget vigtige i forhold til at belyse sagen.


Havetraktor endte i å – Tåstrupvej, St. Tåstrup, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 13.44 kom et alarm opkald om, at en mand var kørt i en å på en havetraktor, og at hans ben var kommet i klemme under traktoren, så han ikke kunne komme op. Åen var tørlagt, men der var mudder på bunden. Politi og redning kørte til stedet, hvor den 86-årige mand fra lokalområdet blev reddet op af åen. Han var umiddelbart ikke kommet til skade, men blev kørt i ambulance på sygehuset til kontrol, der viste at han slap fra uheldet med knubs. Havetraktoren havde sat sig fat i mudderet, men blev trukket op af brandvæsnet. Den 86-årige havde slået græs på privat område, og var herunder kommet for tæt på åen, så han kom til at køre derned.

Medicin, våben og narko i bilen – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.05 standsede politiet en personbil, for at lave en rutinekontrol. Patruljen opdagede, at bilen havde alt for nedslidte dæk, hvilket de sigtede føreren af bilen, en 49-årig mand fra Svebølle, for og udstedte en bøde på bødeappen. Betjentene så, at manden havde et slagvåben, en såkaldt totenschläger liggende i bilen, så han blev sigtet for at overtræde våbenloven og bilen blev ransaget. Her fandt betjentene endnu et totenschläger, en ulovlig kniv og en afmeldt nummerplade.

 

En narkohund blev tilkaldt og gennemgik bilen, hvor der blev fundet et snifferør med hvidt pulver, som blev testet til at være amfetamin. Der blev desuden fundet 7 viagrapiller, som den 49-årige ikke kunne dokumentere var lovligt udstedt til ham på recept. Den 49-årige blev sigtet for de mange overtrædelser og politiet beslaglagde de ulovlige effekter. Den sigtede ønskede beslaglæggelsen af snifferøret forelagt retten, som nu skal tage stilling til, om politiet havde ret til at tage snifferøret fra manden. Politiet undersøger nu, om den sigtede har en recept på medicinen, så han lovligt kan besidde pillerne. Han kan forvente at høre mere fra politiet for sine mange sager.

Bil kørte op bag i lastbil – Hovedvejen, Lejre – Roskilde

Kl. 15.42 var der myldretidstrafik på Hovedvejen, hvilket medførte at en lastbil bremsede op for bilen foran. En 19-årig kvinde fra Glumsø, som kørte i bil bag ved lastbilen, opdagede opbremsningen for sent og kørte op bag i lastbilen. Ingen personer kom til skade, men uheldet medførte at der opstod trafikale problemer på stedet indtil bilerne var flyttet. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved sammenstødet.

Harmonikasammenstød – Køgevej, Roskilde

Kl. 16.34 kørte bilerne i kø ved lav hastighed på Køgevej mod syd. En 20-årig mand fra Hvidovre var ikke opmærksom på dette og kørte op bag i den forankørende bil, som blev ført af en 71-årig kvinde fra Skævinge. Dette medførte at kvindens bil blev skubbet videre op i bilen foran med en 30-årige kvinde fra Roskilde bag rattet. Den 71-årige blev hentet i ambulance og kørt til kontrol på sygehuset for en mulig hjernerystelse. En af bilerne lækkede olie efter uheldet på en strækning på omkring 10 meter. Politiet registrerede uheldet og brandvæsnet fik fjernet olien på vejen. Ingen personer kom alvorligt til skade ved uheldet.

Spiritusbilist – Rørvigvej, Nyk. Sj. – Odsherred

Kl. 17.20 lavede politiet en færdselskontrol på Rørvigvej, hvor de standsede en personbil, som blev ført af en 58-årig mand fra København. Han havde en promille væsentligt over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Med som passager i bilen var mandens 16-årige søn, som blev hentet på stedet af et familiemedlem. Den 58-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og når resultatet af blodprøven kommer vil han høre nærmere i sagen. Politiet underrettede de sociale myndigheder om sagen i forhold til den mindreårige passager.

Mistænkeligt tilbud om fliserens – Vesterbro, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 18.17 anmeldte en borger, at han kort forinden var blevet kontaktet af en engelsktalende mand, som tilbød at afrense mandens fliser. Borgerne anede uråd og bad manden om at få et visitkort eller et CVR-nummer, hvilket fik den udenlandske mand til at forlade stedet.

Manden beskrives som: Nordeuropæisk af udseende, almindelig af bygning. Iført grå shorts og havde en mappe i hånden. Han talte britisk engelsk og kørte i en mørk kassebil på engelske nummerplader.

Oplever du en lignende henvendelse fra personer, som tilbyder håndværksarbejde eller andet uopfordret ved dit hjem, så opfordrer politiet dig til at udvise sund skepsis over tilbuddet. Det er ikke lovligt at udføre dørsalg, og man risikerer at blive snydt.

Knallert kørte i grøften – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 21.49 kørte politi og ambulance til Elverdamsvej, hvor en mand på en knallert lå i grøften. Knallertføreren, en 42-årig mand fra Jægerspris, var kraftigt påvirket af spiritus, og blev testet med alkometeret, som viste at han var påvirket over det tilladte. Han blev tilset i ambulancen, men havde ikke pådraget sig skader, da han ved et uheld kom til at køre ned i grøften. Politiet undersøgte knallerten, som viste sig at være lovlig, men den var ikke forsikret. Den 42-årige blev sigtet for spirituskørsel og manglende forsikring, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

2. marts 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 010321 kl. 0700 til tirsdag den 020321 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

1. marts 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 260221 kl. 0700 til mandag den 010321 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

26. februar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 250221 kl. 0700 til fredag den 260221 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.