Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

6. januar 2021 09:57

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 050121 kl 0700 til onsdag den 060121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Covid-19 tilsyn - fra i dag skærpede regler om forsamling og afstand

Patruljerne i Midt- og Vestsjælland har tirsdag foretaget 73 tilsyn med, at restriktionerne for at mindske smitte med Covid-19 overholdes. I Roskilde blev foretaget 30 tilsyn, i Køge 19 tilsyn, i Holbæk 22 tilsyn og i Ringsted 2 tilsyn. De fleste tilsyn blev foretaget i butikker, centre og kiosker, men også flere restaurationer fik besøg. Ingen blev sigtet eller fik påbud i forbindelse med dagens tilsyn.
Fra i dag og frem til og med d. 17. januar 2021 sænkes forsamlingsforbuddet fra 10 til 5 personer. Derudover skærpes kravene til afstand fra 1 meter til 2 meter i samme periode. Dette får betydning for bl.a. dagligvarebutikkerne, som får et øget arealkrav, så færre kunder kan lukkes ind. Vores Covid-19 patruljer vil føre tilsyn med, at de nye krav overholdes. Find flere oplysninger på coronasmitte.dk

Kvinde sigtet for narkosalg – Nykøbing Sj.- Odsherred

Kl. 11.48 bankede politi med narkohund på døren til en lejlighed i den centrale del af Nykøbing Sj., da politiet havde fået et tip om, at der blev solgt hash fra stedet. I lejligheden traf politiet flere personer, og der lugtede tydeligt af hashrygning. Patruljen ransagede lejligheden, som også blev gennemsøgt af narkohunden. Der blev fundet 154 gram hash og 0,95 gram kokain i lejligheden, digitalvægt, pølsemandsposer og et firecifret kontantbeløb, som formodedes at være udbytte fra hashsalg.

Politiet sigtede en 33-årig kvinde fra Nykøbing Sj. for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Narko, penge og remedier blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 33-årige accepterede. En 26-årig lokal kvinde blev fundet i besiddelse af en peberspray, så hun blev sigtet for at overtræde våbenloven. Den 33-årige blev anholdt og taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling, men blev løsladt hen på eftermiddagen, da der ikke var grundlag for at fremstille hende i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Mand anholdt for uorden og trusler mod politiet – Ølby Center, Køge

Kl. 15.35 kørte en patrulje til Ølby Center, da der var kommet en anmeldelse om slagsmål på stedet. Ved ankomsten var ingen oppe at slås, og der var ingen personer på stedet, som kunne klarlægge, hvad der var sket. Et vidne på stedet havde dog oplevet, at en udenlandsk mand på stedet havde været opfarende og udadreagerende overfor forbipasserende og have råbt af folk. Patrulje fik kontakt til den mistænkte, som senere viste sig at være en 35-årig mand fra Polen. Han var påvirket af spiritus og ønskede ikke at samarbejde med politiet.

Den 35-årige var ikke egnet til at færdes i det offentlige rum, da han var voldsom, højtråbende og skabte utryghed. Han blev derfor anholdt og taget med på stationen til afrusning. Ved anholdelsen satte han sig til modværge og kaldte politiet alverdens ukvemsord, mens han også truede betjentene på livet. Han blev kørt til politigården, hvor han blev sigtet for fornærmelig tiltale og trusler mod betjentene. Den 35-årige overnattede i detentionen, og han er fortsat i politiets varetægt, mens sagen mod ham behandles.

Forsøg på tricktyveri – Algade, Roskilde

Kl.18.09 anmeldte indehaveren af en fodklinik, at hun samme dag kl. 13.45, havde været udsat for et forsøg på tricktyveri. En mand indfandt sig i klinikken, hvor han skabte forvirring ved at tale til indehaveren på gebrokkent engelsk. Undervejs i samtalen fik manden fat i klinikkens telefon, men indehaveren opdagede ham og fik taget den fra ham. Herefter forlod den udenlandske mand klinikken. Indehaveren anmeldte senere sagen, så andre ikke skulle opleve det samme.

Indehaveren beskrev manden som: Østeuropæisk af udseende, 27-40 år, 165-170 cm, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort/hvid ternet jakke, mørke bukser.

Vidner der har set den beskrevne mand i Algade i Roskilde tirsdag omkring kl. 13.45, og som kan komme med oplysninger om ham, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mulige indbrudstyve var motionsløbere – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 18.00 ringede en opmærksom borger, som mente, at han måske havde set et indbrud under opsejling. Borgeren havde bemærket en bil og en person, som kunne ligne en der holdt vagt på Frederiksborgvej lidt nord for Baldersvej. En patrulje kørte frem til stedet for at undersøge det mistænkelige forhold. Det viste sig heldigvis, at der ikke havde været indbrud, men at der var tale om nogle motionsløbere, som skulle mødes på stedet.

Mand uden kørekort blæste på skiltning – Strandengen, Roskilde

Kl. 22.30 bemærkede en politipatrulje en bilist, som kørte ad Sankt Clara Vej og svingede til venstre ad Strandengen. På Strandengen er skiltet med indkørsel forbudt – kun beboere er undtaget, så patruljen standsede bilen, for at undersøge, hvilket ærinde personerne havde på stedet. Da bilen standsede, bemærkede betjentene, at føreren flyttede sig om til bagsædet ved at presse sig mellem forsæderne, så han nu sad på skødet af to bagsædepassagerer.

Patruljen tog kontakt til personerne i bilen, og genkendte føreren, en 26-årig mand fra Roskilde, som betjentene før havde set i gadebilledet. Han nægtede, at det var ham, som havde ført bilen. Det viste sig, at han ikke havde generhvervet sin førerret i forbindelse med en tidligere sag om hasarderet kørsel, der førte til et færdselsuheld. Manden havde derfor intet gyldigt kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Ingen af de fire personer i bilen boede på Strandengen, så føreren blev også sigtet for at køre ind, hvor der var indkørsel forbudt for uvedkommende. På passagersædet foran sad bilen ejer, som blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person uden kørekort. De sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

El-mountainbike stjålet fra skur – Rørholm, Himmelev, Roskilde

Kl. 23.30 hørte en mand på Rørholm i Himmelev larm fra sit skur og kiggede ud af vinduet. Her kunne han se, at der var ubudne gæster i hans udhus, så han skyndte sig ud. To personer flygtede samtidig fra stedet gennem en hæk. Den ene løb i retning af Herregårdsvej og den anden cyklede væk på afhørtes nye el-mountainbike. Konen i huset ringede til politiet, mens manden kørte ud for at lede efter sin værdifulde cykel.
De to gerningsmænd beskrives som: Mænd, almindelig af bygning og ca. 180 cm høje. Begge iført mørkt tøj.

En hundepatrulje kørte til området for at lede efter tyvene og cyklen, men fandt desværre ikke frem til nogen, som kunne mistænkes i sagen. Cyklen er nu efterlyst og beskrives som: Mountainbike med el, nyere model i grå farve med lilla skær.

Vidner som har set noget i forbindelse med tyveriet, eller som har kendskab til den beskrevne cykel bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Brand i sommerhus – Åbakken, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 05.56 onsdag morgen kørte politi og brandvæsen til brand i et sommerhus i Ejby. Alle personer kom ud af huset, uden at nogen kom til skade. Beboeren havde slukket det meste af branden, da brandvæsnet kom frem, men de gennemgik stedet for gløder, så branden blev slukket helt. Politiet undersøgte branden, som var startet ved en kommode med affaldssortering. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere, for at afklare om aske fra en brændeovn, som var lagt i kommoden aftenen før, kan være grunden til, at branden startede.

 

 

OPFØLGNING

 

Efterlyst mand fra Vig og hans bil fundet 

I flere dage har politiet ledt efter en 54-årig mand fra Vig, som var mistænkt for på en adresse i Vig at stå bag et overfald på en kvinde, som han havde en nær relation til. Manden havde forladt stedet, før politiet nåede frem, så der blev indledt en eftersøgning. De pårørende var bekymrede for mandens velfindende, og politiet satte alle kræfter ind på at finde ham. I går aftes kl. 20.34 fandt politiet frem til manden, som var i god behold og befandt sig i sin bil. Han blev udramatisk anholdt i Vig-området og vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.