Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

7. oktober 2020 11:08

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 061020 kl 0700 til onsdag den 071020 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Uddrag af døgnrapporten

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Tornbjergvej, Kløvested, Borup
Englerupvej, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ægirsvej, Benløse, Ringsted
Signalet, Ringsted
Skætterivej, Holbæk
Bommen, Solrød Strand
Sandbakken, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

”Brand” var røg fra toaster – Tinggade, Ringsted

Kl. 07.12 kom et alarmopkald om røg fra en lejlighed i en etageejendom. Røgalarmen var blevet aktiveret, og en nabo ringede til politiet. Beboeren var ikke hjemme, men anmelderen gik i gang med at advare andre beboere i opgangen. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet. En lokalbetjent befandt sig på politistationen i Ringsted, tæt ved den røgfyldte ejendom, og var hurtigt fremme. Det vistes sig, at der ikke var ild, men at en toastmaskine, der var efterladt på en kogeplade, og som ved en fejl havde været tændt, havde fremkaldt røgen. Der var ingen skader på bygningen og ingen personer kom til skade ved episoden.

Spirituspåvirket mand skabte uro – Roskilde Station, Roskilde

Kl. 07.52 kom et alarmopkald fra nogle utrygge togrejsende, om at en spirituspåvirket mand virkede aggressiv og kastede med øl. Manden havde på et tidspunkt været nede på skinnerne. En patrulje kom frem til stedet, hvor de traf en 39-årig mand uden fast bopæl i Køge, som faldt helt til ro ved politiets ankomst. Han blev anholdt og kørt til undersøgelse på sygehuset, men blev ikke skønnet behandlingskrævende. Den 39-årige blev herefter løsladt og ønskede at tage til et herberg, som kunne sørge for den fornødne omsorg.

Humanitær eftersøgning – Lejre/Holbæk

kl. 11.55 iværksatte politiet en redningsaktion efter en anmeldelse fra bekymrede pårørende til en 72-årig mand fra Holbæk. Manden havde forladt sin bopæl i nedtrykt tilstand, og familien havde fundet hans bil på en parkeringsplads ved Munkholmbroen. En helikopter søgte i området efter den 72-årige, og han blev hurtigt fundet livløs i vandet ca. 50 meter fra stranden. Den 72-årige blev fløjet til Rigshospitalet til behandling, hvor han kl. 14.56 blev erklæret død. De pårørende er underrettet.

Kreditkortkniv og riffelpatroner beslaglagt – Darupvang, Rokilde

Kl. 13.59 bemærkede en politipatrulje en varebil, der kom kørende ud af en indkørsel på Darupvang, som de besluttede at lave en rutinekontrol af. Føreren af bilen, en 21-årig mand fra Roskilde, blev i bilen fundet i besiddelse af en såkaldt kreditkortkniv, det vil sige at kniven har størrelse og form som en kreditkortholder, men som i stedet indeholder et knivblad, som kan skubbes frem. Den 21-årige blev desuden fundet i besiddelse af fire riffelpatroner, selvom han ikke længere havde våbentilladelse. Han blev derfor sigtet for at overtræde knivloven og våbenloven, og de ulovlige effekter beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 21-årige kan forvente at høre mere fra politiet når sagerne skal afgøres.

Narkokørsel – Svendsvej, Roskilde

Kl. 14.10 standsede politiet en 27-årig mand fra Roskilde i en personbil, som de standsede rutinemæssigt. Den 27-årige var godt kendt af politiet for narkokørsel og narkobesiddelse. Han var tidligere frakendt førerretten i en hastighedssag, men havde generhvervet kørekortet i august. Han blev i starten af oktober sigtet for narkokørsel og var også ved dagens kontrol påvirket af narko, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev herefter løsladt og vil senere høre mere fra politiet, når hans sager skal afgøres.

Narkofund – Roskilde

kl. 16.39 var politiet på en adresse i den sydlige del af Roskilde by på baggrund af et tip om narkosalg fra stedet. Ved ransagningen fandt patruljen 12 cannabisplanter. 87,5 gram skunk, en hashklump på 25 gram, lidt hasholie, 3,08 gram amfetamin og tre ulovlig kanonslag. Politiet beslaglagde narko og kanonslag med henblik på konfiskation. Husets beboer, en 45-årig lokal mand, blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Han blev taget med til politistationen til afhøring, hvor han blev løsladt senere på aftenen, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør i sagen. Den 45-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Naturbeskyttelsesloven – Danmarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.42 fik politiet anmeldelse fra en hundelufter, som omkring kl. 20.00 gik forbi Danmarksvej, hvor han så to varebiler, som holdt ved hundeskoven, hvor nogle mænd var ved at læsse en større mængde flamingo – og opbevaringskasser af på stedet. Da mændene så hundelufteren, fik de travlt med at læsse de sidste kasser af, hvorefter de kørte fra stedet. Ud fra oplysningerne på varebilerne fandt politiet frem til et firma, som stod som registreret ejer af varebilerne.

Virksomhedsejeren blev kontaktet, men nægtede al kendskab til affaldet. En patrulje kørte til Danmarksvej, hvor de optog fotos af de efterladte kasser. Mens politiet var på stedet, kom varebilerne fra tidligere tilbage med to 26-årige mænd fra Køge bag rattet. De to gik i gang med at fjerne kasserne fra stedet igen. Virksomhedsejeren kontaktede herefter politiet og oplyste, at han havde sendt nogen til at rydde op. Politiet skal nu undersøge sagen nærmere for at afklare, om der er grundlag for at sigtet virksomheden eller andre for at overtræde naturbeskyttelsesloven.

 

OPFØLGNING


Løsladt efter grundlovsforhør – Drabssagen fra Hedeland – Tune – Greve kommune

Kl. 1500 tirsdag eftermiddag blev en 49-årig mand fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde i sagen, hvor en 47-årig mand fra Hvidovre var blevet fundet dræbt af skud i Hedeland nordvest for Tune mandag morgen. Den 49-årige blev i grundlovsforhøret sigtet for drabet på den 47-årige, men retten fandt efter et næsten to timer langt retsmøde ikke grundlag for hverken varetægtsfængsling eller at opretholde anholdelsen af den sigtede. Den 49-årige blev derfor løsladt, men er stadig sigtet i sagen. I forbindelse med grundlovsforhøret afsagde retten kendelse om både navneforbud og dørlukning under retsmødet.
Den 49-årige mand var kommet i politiets søgelys i forbindelse med den omfattende efterforskning i drabssagen for at få klarlagt offerets færden og et muligt motiv. Efterforskningen fortsætter derfor med uformindsket styrke og meget bredt i et forsøg på at finde frem til nogen, der kan stilles til ansvar for drabet på den 47-årige mand på parkeringspladsen ”Vinterrasserne” i Hedeland ved Tune. Ud for den foreløbige efterforskning i sagen formoder politiet, at drabet kan været sket på et tidspunkt mellem søndag aften kl. ca. 20.50 og inden mandag morgen kl. 07.12, hvor en borger fandt den dræbte mand på parkeringspladsen.


Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 180121 kl 0700 til tirsdag den 190121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

18. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 150121 kl 0700 til mandag den 180121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

15. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 140121 kl. 0700 til fredag den 150121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.