Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

22. april 2020 12:36

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 210420 kl 0700 til onsdag den 220420 kl 0700


Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rosmarinvej, Højby
Oddenvej, Tengslemark, Nykøbing Sj.
Gormsvej, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Seminarieparken, Holbæk

 

 

Målrettet hastighedskontrol – Køge, Solrød, Greve, Roskilde

Færdselsafdelingen fortsatte i går den målrettede hastighedskontrol i forbindelse med national hastighedskontrol.

 

Ved formiddagens indsats målte politiet med laser på Stevns og i Køge kommune. Der blev samlet skrevet 14 sager ved kontrollen. De groveste overtrædelser af hastigheden blev målt på følgende steder:
På Vordingborgvej i Herfølge blev en bilist sigtet for at køre 78 km/t i byzonen, hvor 50 km/t er tilladt.
På Københavnsvej i Køge kørte en bilist 96 km/t i byzonen, hvor det er tilladt at køre 60 km/t.
På Stevnsvej på Stevns målte politiet en bilist til at køre 77 km/t i byen med 50 km/t hastighedsbegrænsning.

På vej til kontrolstederne fra færdselsafdelingen i Hundige foretog politiet tre målinger med videobilen på Køge Bugt Motorvejen. To bilister kørte både for stærkt og gav ikke tegn ved vognbaneskift. De kan se frem til bøder på henholdsvis 3500 kr og 5000 kr. En bilist blev målt til at køre 159,9 km/t, hvor det er tilladt at køre 110 km/t. Det var 0,1 km/t fra en betinget frakendelse, så han ”slap” derfor med en bøde på 4500 kr og et klip. 

På Dalbyvej i Lille-Skensved, Køge standsede politiet en 27-årig mand fra København, som kørte i narkopåvirket tilstand. Narkometeret viste, at han havde indtaget kokain, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Manden havde sin mindreårige datter med i bilen, så de sociale myndigheder bliver underrettet om sagen.

Eftermiddagen bød på lidt færre sager end dagen før ved kontrol i Solrød og Køge Kommune. Her blev i Solrød skrevet 40 hastighedssager, som medfører 9 klip og 1 betinget frakendelse af førerretten. I Køge kommune blev 35 bilister sigtet for at køre for hurtigt, hvilket medførte 10 klip og en sag som medfører betinget frakendelse. I begge kommuner kørte en bilist uden førerret og en bilist blev i Køge sigtet for at køre i frakendelsestiden.

 

Under fartkontrol på Køge Bugt motorvejen kl. 17.39 stod betjentene og målte fra Egedes vej, da Vagtcentralen efterlyste en Volvo, som manglede den forreste nummerplade og som ifølge vidner kørte usikkert. Kort efter passerede Volvoen betjentene og kørte ned på motorvejen. Betjentene reagerede prompte, satte efter og fik den standset kort efter. Bag rattet sad en 48 årig mand fra Slagelse. Det viste sig at manden var frakendt førerretten og var kraftig påvirket af spiritus hvilket en udåndingsprøve bekræftede.

 

Manden blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. I forbindelse med, at den anholdte mand skulle have sine ting fra bilen fandt betjente et femcifret kontantbeløb og 94 gram hash. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse og hashen beslaglagt. Den uheldige mand skyldte mange penge til Skat og de fundne kontanter blev derfor beslaglagt til at afdrage denne gæld. Den 48-årige accepterede beslaglæggelsen. Under sagsbehandlingen viste det sig at selv samme mand, tidligere på dagen, var standset og sigtet for både spiritus og narkopåvirket kørsel på Fyn. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan forvente af få sine sager afgjort samtidig, når resultatet af blodprøverne kommer.

På Greve Landevej var den Automatiske Trafik Kontrol bil (ATK) opstillet i tidsrummet mellem kl 13.10-20.04. Her passerede 1357 biler, hvoraf 145 bilister kørte for hurtigt. To bilister kørte vanvittigt stærkt. En måling lød på 145 km/t og en anden på 100 km/t i byzonen, hvor 50 km/t er tilladt. De kan begge se frem til en ubetinget frakendelse af førerretten og en stor bøde. Derudover kørte 18 bilister til et klip ved dagens måling.

På Køgevej ud for Rønøs Alle i Roskilde blev også målt med ATK-bilen i går mellem kl. 05.42 og kl. 12.26. Målestedet er i byzonen, hvor man må køre 50 km/t. Der blev målt 2933 køretøjer, hvoraf 366 blev blitzet, fordi de kørte for hurtigt. Der blev i alt målt 47 biler, som kørte så hurtigt, at det udløser et klip. Fem bilister kørte mere end 60% for hurtigt, og kan forvente en betinget frakendelse af førerretten.

Uheld mellem bil og motorcykel – Søndergade/Vallekildevej, Hørve – Odsherred

kl.15.23 skete et uheld imellem en bil og en motorcykel i et kryds. Personbilen, som blev ført af en 34-årig mand fra Hørve kørte ad Søndergade mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Vallekildevej. Imod bilisten kom en motorcyklist, en 52-årig mand fra Kgs. Lyngby, som skulle lige ud. Bilisten overså motorcyklisten og foretog svingningen ind foran motorcyklen, som påkørte bilen og fortsatte videre over i en anden personbil som holdt stille i krydset. Den 52-årige motorcyklist brækkede foden under sammenstødet,n og blev kørt med ambulance til behandling på sygehuset. Bilisterne slap uskadt fra sammenstødet. Politiet optog rapport i sagen, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse. Brandvæsnet blev tilkaldt til at rense vejen for en olieplet, som et af køretøjet havde lækket.

16-årig cyklist dræbt i højresvingsulykke – Haslevvej/Jættevej, Ringsted

Kl. 16.33 skete et alvorligt færdselsuheld i en rundkørsel ved Østre Ringvej, Haslevvej og Jættevej i Ringsted. En lastbil, som blev ført af en 45-årig mand fra Holbæk, kørte at Haslevvej mod Nordvest, hvor han skulle dreje til højre ad Jættevej i rundkørslen. Trafikken var gået i stå, så lastbilen satte i gang ved lav hastighed. Chaufføren overså her en 16-årige pige fra Ringsted, som kom kørende i samme retning, og skulle lige ud i rundkørslen. Under svingningen ramte lastbilen cyklisten, som kom ind under lastbilen. Politi, brandvæsen og ambulance blev sendt til stedet, men den 16-årige blev erklæret død på stedet. Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og vidner til uheldet blev afhørt. Den 45-årige stærkt rystede chauffør blev afhørt til sagen. Han fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve, men politiet havde ingen mistanke om, at han var påvirket af alkohol eller andre ting. Vejen var spærret mens der foregik redning og undersøgelser på stedet indtil omkring kl. 19.00. De pårørende til den 16-årige er underrettet. Politiet afventer nu bilinspektørens rapport i sagen, hvorefter den 45-årige vil høre mere fra politiet i sagen.

Hardballpistoler skabte utryghed – Stationsholmen, Greve

Kl. 16.26 fik politiet anmeldelse om at to unge mænd var set med to pistollignende genstande ved Greve Center. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor politiet traf en gruppe unge mænd, som sad ved centeret. De blev tilbageholdt mens politiet undersøgte sagen. En 17-årig ung mand fra Greve blev fundet i besiddelse af en hardballpistol og en 16-årig mand fra Greve blev fundet i besiddelse af en luftpistol. Vidner på stedet havde set de to unge havde fægtet med pistolerne omkring centeret og på stationspladsen, men politiet fik ingen anmeldelse om, at nogen på stedet havde følt sig truet. De to unge mænd blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven, da de ikke lovligt kan besidde hardballpistol/luftpistol, da de er under 18 år. Deres væger blev orienteret om anholdelsen, og de sociale myndigheder var til stede ved afhøringerne på politistationen. De blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Tyveri af entreprenørmaskiner – Tølløse - Holbæk

Kl. 22.12 modtog politiet anmeldelse om, at der holdt nogle stjålne entreprenørmaskiner på en landejendom i Tølløse. Politiet kørte til adressen, hvor der blev fundet to maskiner, En gravemaskine og en tromle, som var blevet stjålet fra en byggeplads i henholdsvis Birkerød og i Hvidovre tidligere på måneden. Betjentene henvendte sig ved landejendommens stuehus, hvor den mandlige beboer i første omgang ikke blev truffet hjemme. En hundepatrulje, som stod klar på bagsiden af ejendommen fik dog fat i den mistænkte, en 26-årig mand fra Tølløse, som havde gemt sig i et udhus, men blev opdaget, da han forsøgte at snige sig væk. Den 26-årige blev anholdt og sigtet for tyveriet og maskinerne blev beslaglagt med henblik på udlevering til rette ejer. Den 26-årige blev taget med til stationen til afhøring og sagen og er stadig i politiets varetægt. Sagen bliver nu vurderet af anklagemyndigheden i forhold til, om der er grundlag for at fremstille den 26-årige i grundlovsforhør. Den 26-årige er mistænkt i en lignende sag om tyveri fra en byggeplads i Jylland.

Uro og uorden – Krathuset, Greve

Politiet fik tirsdag eftermiddag og aften flere anmeldelser om, at nogle unge skabte utryghed i Askerødbebyggelse med hasarderet kørsel med knallerter og affyring af fyrværkeri. Politiet var fremme i området ad flere omgange for at skabe tryghed. Omkring kl. 22.30 traf politiet en gruppe yngre mænd fra lokalområdet, som betjentene fik en god dialog med. Herefter kom der ikke flere anmeldelser om uro i området. Politiet fandt ikke frem til nogen personer, som kunne mistænkes for at stå bag den utryghedsskabende adfærd. Politiet vil på baggrund af de seneste hændelser med utryghedsskabende adfærd i Askerødbebyggelsen øge patruljeringen i området.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

16. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2021 kl. 07.00 til 16. april 2021 kl. 07.00.

15. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 15 april 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. april 2021 kl. 07.00 til 15. april 2021 kl. 07.00.

14. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. april 2021 kl. 07.00 til 14. april 2021 kl. 07.00.