Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

22. juli 2020 11:25

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 210720 kl. 0700 til onsdag den 220720 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Fiskerihavnen, Rødvig Stevns

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Blodhøjvej, Jyllinge
Knolden, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Farendløsevej, Farendløse, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Vallekildevej, Hørve
Borrevejlevej, Lindenborg, Roskilde


Travl bilist – Odsherredvej, Grevinge - Odsherred

Kl. 10.24 sigtede færdselspolitiet en 48-årig mand fra Vallensbæk for at køre hurtigere end tilladt ad motortrafikvejen (rute 21) ved Grevinge. Færdselspolitiet havde med en videobil målt den 48-årige til at køre med mindst 152 km/t i en personbil, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 100 km/t. I forbindelse med hastighedsmålingen foretog den 48-årige også en overhaling højre om en anden personbil, så den forseelse, der vil medføre et klip i kørekortet, blev han også sigtet for. Endvidere skal videooptagelserne undersøges nærmere for at afgøre, hvorvidt den 48-årige også har kørt alt for tæt på en forankørende, at væsentlige hensyn til færdselssikkerheden har været tilsidesat. Han vil derfor høre nærmere fra politiet i anledning af kørslen på motortrafikvejen.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – Holbækmotorvejen, Vipperød - Holbæk

Kl. 10.54 bemærkede færdselspolitiet under trafikkontrol på Holbækmotorvejen, at en mandlig fører af en personbil anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Da færdselspolitiet fik bilisten standset og kontrolleret nærmere, viste det sig, at den 32-årige mandlige fører fra Holbæk også i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Asfalt- og andet forefaldende arbejde tilbudt – Greve / Køge

Kl. 09.00 havde en engelsktalende mand henvendt sig uopfordret til en mandlig bebeoe på Østervej, Greve, for at tilbyde hjælp til diverse boligforbedringer. Tilbuddet var dog blevet afslået, da borgeren syntes, at henvendelsen var lidt mystisk. Den engelsktalende mand var iført orange vest og bar et navneskilt, men kørte efter afvisningen fra stedet.
Kl. ca. 12.00 dukkede en engelsktalende mand på 40-50 år igen uopfordret op ved et firma på Skruegangen, Karlslunde, med et tilbud om asfaltarbejde. Tilbuddet blev igen afslået af personalet i firmaet, hvorefter manden kørte fra stedet i en bil.
Kl. 14.30 fik politiet en henvendelse fra en borger, der undrede sig over et arbejdssjak, som udførte asfaltarbejde på en adresse på Unionsvej, Køge. Borgeren havde hørt om disse uopfordrede tilbud om asfaltarbejde og var derfor i tvivl om, hvorvidt der kunne være tale om legalt forhold. En patrulje fik på stedet kontakt til otte asfaltarbejdere, som var i gang med at lægge asfalt på en firmaadresse. På stedet traf politiet også en repræsentant for ejeren, der efter en uopfordret telefonisk henvendelse havde indgået en skriftlig aftale med et asfaltfirma om arbejdets udførelse. Politiet registrerede medarbejderne og omstændighederne ved aftalen, således at politiet senere kan afgøre, hvorvidt nogen eventuelt skal sigtes for overtrædelse af forbrugeraftaleloven (i daglig tale dørsalgsloven).

Politiets råd til borgerne

Kontakt politiet med det samme, hvis du får lignende tilbud, og registrer gerne signalement på dem, som henvender sig, samt registreringsnummer og nationalitet på køretøjer, de måtte køre i. Så har politiet mulighed for at efterforske sagerne og finde frem til de mistænkelige personer. Borgerne opfordres til at afvise tilbuddet om asfaltarbejde eller andet forefaldende arbejde, da der er risiko for at blive snydt eller få udført arbejde af personer uden arbejdstilladelsen i orden.


Brandundersøgelse – Højmøllevej, Valby, Karise – Stevns

Kl. 11.09 slog naboer til en 55-årig mand fra Karise alarm til både brandvæsnet og politiet, da der kom røg fra en mindre bygning på hans adresse. Tililende fik reddet nogle gasflasker væk og kunne sammen med brandvæsnet og politiet konstatere, at der var ild i et skur med opmagasineret brænde, værktøj og møbler. Den 55-årige var ikke til stede på sin bopæl, da branden blev anmeldt. Trods brandvæsnets indsats nedbrændte skuret og uden at lave skade på andre bygninger. Politiet skal nu undersøge området ved skuret nærmere i et forsøg på at finde den konkrete brandårsag, da der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå. Endvidere vil denne brand blive efterforsket sammen med en tidligere brand i en campingvogn på samme adresse dagen før sent på eftermiddagen. Trods eftersøgning efter den 55-årige relevante steder i nærområdet fandt politiet ham ikke, så han kunne afhøres til den seneste brand i skuret, men politiet leder fortsat efter ham med henblik på afhøring til brandsagerne.

Mistænkelig tøjsælger – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 12.18 anmeldte en 59-årig mand fra Haslev, at han for kort tid siden var blevet kontaktet af en udenlandsk mand ved et byggemarked. Manden havde spurgt om vej til motorvejen og havde straks herefter tilbudt anmelderen at købe nogle jakker af mærket Armani for flere tusinde kroner. Det havde anmelderen dog afslået og var fulgt efter den udenlandske mand, der forlod stedet i en hvid personbil af mærket Nissan med danske nummerplader ad Københavnsvej mod nord. Anmelderen mistede dog bilen af syne, inden politiet nåede frem til området for at få identificeret tøjsælgeren og få undersøgt, hvorvidt han reelt havde tøj til salg i bilen, og ikke mindst tøjets oprindelse.

Mand genoplivet på stranden – Nekseløvej, Starreklinte, Hørve – Odsherred

Kl. 14.10 fik politiet en melding fra alarmcentralen om, at en livløs mand var trukket op på stranden, hvor nogen var i gang med livreddende førstehjælp. Ambulancepersonale var sendt til stedet for at hjælpe manden, som var kommet til bevidsthed ved politiets ankomst til stedet kl. ca. 14.30. Der var tale om en 50-årig mand fra Litauen, der sammen med en landsmand havde badet. Herunder havde landsmanden fundet den 50-årige livløs i vandet, hvorefter et par danske kite-surfere kom til undsætning. De fik alle trukket den 50-årige ind på stranden, hvorefter livreddende førstehjælp blev igangsat i ventetiden indtil ambulancens ankomst. Den 50-årige var i mellemtiden kommet til bevidsthed igen og blev i ambulancen kørt til kontrol på skadestuen i Holbæk. De to mandlige kite-surfere på 42 og 45 år fra det storkøbenhavnske område reddede formentlig mandens liv og skal roses for deres resolutte handling. Senere på eftermiddagen blev den 50-årige udskrevet fra Holbæk sygehus – dog uden at det for politiet er klarlagt, hvad den reelle årsag til mandens ildebefindende under badeturen var.

Kvinde overfaldet – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 14.33 anmeldte en 18-årig kvinde fra Hårlev, at hun kl. ca. 13.50 var blevet overfaldet af to mænd i tunnelen under sporene på Køge S-station. Hun var forinden kørt med regionaltoget fra Vordingborg (afgang kl. 12.57) til Køge (ankomst kl. 13.48), og i toget havde der været to mænd, der havde optrådt højlydt og slået på bordene i toget, så også andre passagerer havde kigget undrende efter dem. Ved udstigningen på Køge togstation tilfældigt sammen med de to mænd begyndte de at tiltale hende med diverse krænkende og nedsættende ord, hvilket mændene fortsatte med, da de fulgte efter hende i tunnelen under sporene på kort afstand. Pludselig løb de frem til den 18-årige, som af begge mænd blev overfaldet med diverse håndslag mod hoved og krop, indtil en p.t. ukendt kvinde (ej nærmere beskrivelse) i tunnelen råbte op og dermed fik standset overfaldet. De to mænd flygtede til fods i retning mod stationspladsen, medens kvinden tog sig af den 18-årige, der senere efter opfordring fra et familiemedlem anmeldte overfaldet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 16-19 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Sort hættetrøje, blå jeans, hvide Nike sko; og B: Mand, Dansk af udseende, 16-19 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk, Iført: Tommy Hilfiger bluse, sorte jeans, adidas Superstar sko i guldfarve. Politiet efterforsker nu voldssagen i et forsøg på at få identificeret de to mænd, herunder ud fra eventuel overvågning enten i toget eller på Køge S-station.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der enten i toget mellem Vordingborg og Køge eller på Køge S-station har bemærket de to mænd. Endvidere er politiet meget interesseret i at få kontakt til kvinden, der fik standset overfaldet ved at råbe op. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Enghaven, Asnæs – Odsherred

Kl. 17.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 53-årig mand fra Vig for spirituskørsel og for kørsel uden førerret i en personbil. Førerretten havde han ikke fået generhvervet efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet, så derfor blev han sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. Den 53-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel uden førerret – bil beslaglagt – Roskildevej, Holbæk

Kl. 17.06 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Litauen, men med bopæl i Tyskland, for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en litauisk bil ad Roskildevej mod syd kort efter sygehuset. Den 39-årige havde i Danmark været frakendt førerretten i perioden 2014-2017 efter spirituskørsel, men ikke generhververet førerretten her i landet, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret i forbindelse med spirituskørslen. Alkometertesten bekræftede mistanke herom, idet testen gav politiet anledning til at forvente, at analysen af den udtagne blodprøve vil overstige en alkoholpromille på 2,00. Derfor beslaglagde politiet litauerens personbil med henblik på senere konfiskation, idet færdselsloven generelt hjemler mulighed herfor, hvis alkoholpromillen i blodet forventes at overstige 2,00. Et bugseringskøretøj afhentede personbilen, og den 39-årige fik i forbindelse med sin løsladelse forkyndt et anklageskrift forud for et retsmøde, som vil finde sted til oktober, idet han risikerer en frihedsstraf som følge af spirituskørslen.

Spirituskørsel – Klovbyvej, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.27 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Jerslev Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Havnegade, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 18.10 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 59-årig mand fra Nykøbing Sj. for spirituskørsel i en personbil, hvori han i øvrigt undlod at bruge sikkerhedsselen under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Bil i brand – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.14 måtte en 39-årig mand fra København V standse sin kørsel i en 12 år gammel personbil mod syd ved afkørsel 30, da der pludselig kom røg fra motorrummet. Han standsede i nødsporet og fik tilkaldt brandvæsnet, men bilen udbrændte. Flere vognbaner på motorvejen var kortvarigt afspærret i forbindelse med brandslukning, indtil bilen blev bugseret væk fra motorvejen. Ingen kom til skade ved branden.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Hedeboparken, Roskilde

Kl. 21.52 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Roskilde for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel i frakendelsestiden. Ved ransagning af bilen fandt politiet knap fem gram hash, som han ikke var i lovlig besiddelse af. Bilejeren havde ikke givet den 35-årige lov til at køre i bilen, hvorfor han også blev sigtet for uberettiget brug af personbil. Efter afhøring til de mange sager og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 35-årige løsladt, men han kan dog forvente at høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Mandehoved / Hovedskovvej, Sigerslev, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 22.32 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var forulykket i krydset Mandehoved-Hovedskovvej, idet en bil havde påkørt en bygning. Det viste sig, at en spirituspåvirket, 35-årig mand fra København S var kørt ad Mandehoved mod øst. I krydset ved Hovedskovvej havde det været hans hensigt at svinge til venstre, men i stedet fortsatte han ligeud, så han påkørte en garagebygning på en privat adresse. Den 35-årige slap uskadt fra uheldet, men blev dog sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Mindre brand i køkken – Ågårdsvej, Ørslev, Slagelse – Kalundborg

Kl. 23.57 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand i en køkken. Det viste sig dog at være mindre omfangsrigt, idet beboeren havde fået slukket nogle mindre flammer bag en ovn i køkkenet. Et elkabel havde taget skade, og der var opstået mindre sodskader lige omkring brandstedet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af branden, hvor ingen personer kom til skade.

 

 

OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

En 33-årig mand fra Rumænien blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for omfattende butikstyverier til et sekscifret beløb fra en tøjbutik i outletcentret i Ringsted. Han var mistænkt for at have udført tyverierne sammen med andre personer, som p.t. hverken er sigtet eller anholdt i sagen. Den sigtede blev anholdt mandag eftermiddag, da butikspersonalet genkendte den 33-årige og en anden mand i outletcentret. En tilkaldt vagt løb efter de to flygtende mænd, indtil vagten fik tilbageholdt den 33-årige, der blev overdraget til politiet. Den 33-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 13. august 2020 i et retsmøde, der blev afholdt for lukkede døre. Politiet kan således ikke oplyse yderligere om sagen.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

14. maj 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. maj 2021.

Læs uddraget af de seneste to døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. maj 2021 kl. 07.00 til 14. maj 2021 kl. 07.00.

12. maj 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. maj 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. maj 2021 kl. 07.00 til 12. maj 2021 kl. 07.00.

11. maj 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. maj 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. maj 2021 kl. 07.00 til 11. maj 2021 kl. 07.00.