Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

24. juni 2020 12:43

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 230620 kl. 0700 til onsdag den 240620 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kildemarken, RingstedÅvej, Solrød StrandTåstrupvej, St. Tåstrup, Store Merløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Sulten mand i supermarked – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 08.31 anmeldte personalet i supermarkedet Fakta, at personalet var løbet efter en mand, som havde spist en kanelsnegl til 10 kr. fra butikkens bake-off-afdeling, hvorefter han forlod supermarkedet uden at betale. To ansatte gjorde manden opmærksom herpå, hvorefter han løb fra stedet med de to ansatte efter sig. Under flugten svingede han to gange sin ene arm bagud, så han begge gange ramte en 30-årig kvindelig ansat i hovedet i forsøget på at slippe væk. Det lykkedes også for ham, men den tilkaldte politipatrulje fik ved gennemsyn af supermarkedets videoovervågning identificeret den mistænkte, som politiet ledte efter i området. Herunder fik politiet kontakt til et vidne, der havde overværet, at den mistænkte nærmest havde røvet en cykel fra dens ejer, som også var blevet slået, inden han cyklede væk på en cykel. Politiet forsøger nu at finde den mistænkte, som er uden fast bopæl i Køge kommune.

Lov om euforiserende stoffer / dopingloven / knivloven mv. – Knolden, Himmelev, Roskilde

Kl. 11.56 rykkede politiet ud til Himmelev-området, idet en kvinde havde problemer med sin eks-kæreste, som nu var i området i forbindelse med en slags bodeling. I den forbindelse havde han været truende over sin tidligere kæreste. Politiet traf manden og hans parkerede bil på Knolden, hvorefter politiet foretog anholdelse af en narkopåvirket, 29-årig mand fra København K. Ved en ransagning af bilen og visitationen af den 29-årige fandt politiet ham i besiddelse af to gram hash, anaboliske steroider, en ulovlig kniv samt et sekscifret kontantbeløb. Den 29-årige blev sigtet og afhørt til de forskellige sager, inden han først på aftenen blev løsladt efter endt sagsbehandling. Da den 29-årige havde en stor gæld til det offentlige, beslaglagde politiet de fleste af pengene, som han var i besiddelse, som afdrag på gælden. Den beslutning var han ikke enig i, så politiet skal nu have den disposition forelagt for en dommer, som så vil træffe en afgørelse herom. Den 29-årige vil i anledning af straffesagerne høre nærmere fra politiet, når de skal afgøres.

Grundlovsforhør – Butikstyve blev til røvere - Industrivej, Roskilde

Kl. 15.30 anmeldte personalet fra byggemarkedet Bauhaus, at to udenlandske mænd var mistænkt for at have stjålet varer fra byggemarkedet. De mistænkte havde nu sat sin ind i en bil på parkeringspladsen, hvor en politimand i sin fritid greb ind og efter at have identificeret sig som politimand forsøgte at standse deres flugt ved at tage bilnøglen ud tændingslåsen. Herunder blev han slået et par gange i ansigtet af den ene mistænkte, og postyret i forbindelse hermed resulterede i, at flere stimlede sammen om de mistænktes bil, så de forblev på stedet indtil politiets ankomst. Politiet kunne herefter foretage anholdelse af to mænd på 32 og 33 år fra Litauen, der blev sigtet for røveri af motorolie og fire dufttræer til en samlet værdi af 210 kr. samt for vold mod en politimand. Da de anvendte vold for at sikre sig de stjålne varer, betragter politiet sagen ikke blot som butikstyveri, men som et røveri. De to mænd er fortsat i politiets varetægt og vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling.

Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 17.01 anmeldte personalet fra en tøjbutik, at to formentlig udenlandske mænd havde forsøgt at stjæle ca. 70 bøjler med forskellige tøjvarer, som de gemte i en særligt indrettet pose, så butikkens varealarmer kunne undgås. Da de forlod butikken, havde en vagt opdaget tyveriet og var løbet efter dem. Herunder efterlod de posen med de stjålne varer, men forsvandt i ukendt retning i området. Politiet leder nu efter de to mistænkte, der beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: tatoveringer på begge arme, Iført: sort t-shirt med hvidt skrift, sorte sko, sorte bukser; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år, 180 cm, Yderligere kendetegn: fuldskæg, Iført: lys langærmet skjorte, sorte bukser og sorte sko.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i outletcentret eller på deres flugt væk efter butikstyveriet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Butikstyveri – Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 17.33 fik politiet en anmeldelse om, at to udenlandske kvinder var mistænkt for at have stjålet forskellige varer fra en loppemarkedsbutik. De to kvinder var efterfølgende kørt fra stedet i en bil, som en medarbejder var fulgt efter til området ved en anden genbrugsbutik i Kalundborg. Politiet kørte til Langagervej, hvor politiet blandt en flok udlændinge fik udpeget de to mistænkte kvinder. Der var tale om to kvinder på 29 og 38 år fra Rumænien, som begge blev anholdt og sigtet for tyveri af smykker, en lille radio og sko til en samlet værdi af 260 kr. De stjålne varer fandt politiet liggende i en bil blandt de stedeværende personer på Langagervej. De to anholdte kvinder fik afgjort deres sag med en bøde, som de betalte, inden de senere blev løsladt efter endt sagsbehandling.

Uro og uorden – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 18.21 fik politiet en anmeldelse fra en lokal beboer, som havde hørt noget, der kunne minde om skudafgivelse efterfulgt af råberi, hvorefter en bil var hørt køre væk fra området med hjulspin. Anmeldelsen gav anledning til en udrykning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at undersøge anmeldelsen nærmere. Politiet afspærrede området og fik kontakt til flere personer, der kunne bekræfte, at de også havde hørt noget, der kunne minde om skud og efterfølgende hjulspin fra en bil. I forbindelse med politiets efterforskning og undersøgelser i området fandt politiet ingen tegn på skudafgivelse, og heller ingen personer var blevet såret. Politiet fik klarlagt, at fire-fem personer havde været forsamlet og diskuteret, da et par stykker skyndsomt kørte fra stedet i en bil. De resterende havde løbet efter bilen og slået/sparket på denne, så lyde, der kunne minde om skud, var opstået. I øvrigt hørte politipersonalet under ophold i området også lyde, der kunne minde om skudafgivelse, men som umiddelbart blev vurderet til at være affyring af fyrværkeri i nogen afstand fra Ladegårdsparken. Efter ca. 1½ time blev politiindsatsen og –tilstedeværelsen i området normaliseret, men politiet arbejder fortsat videre på at få afklaret, hvad der er den egentlige årsag til uroen i boligområdet, og hvem der er involveret heri. Ingen blev hverken anholdt eller sigtet for noget i forbindelse med politiindsatsen.

Maritim kontrol – Holbæk fjord – Holbæk

Personale fra Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. 1900-2400 en kontrol af forskellige fartøjer i Holbæk fjord. Politiet fik kontrolleret ni motorbåde, otte speedbåde og to sejlbåde, og politiet generelle opfattelse af kontrollen var, at der var styr på sikkerheden om bord. Alle havde dog ikke helt styr på alle regler, så politiet sigtede tre personer, der ikke havde medbragt dokumentation for ansvarsforsikring på fartøjet. To blev sigtet for at have glemt speedbådscertifikatet. To skippere blev sigtet for manglende redningsveste til personerne ombord. Især for den ene bliver det en dyr fornøjelse, idet skipperen i sin nyerhvervede speedbåd ville sejle en tur med venner mv., så de var i alt otte personer ombord. Ingen havde adgang til redningsveste, ligesom skipper heller ikke havde orden i forsikringspapirerne. En sag om manglende redningsvest takseres med 1.500 kr. i bøde pr. person, og manglende forsikringspapirer koster 1.000 kr. at glemme. Den nye skipper var under prøveturen med vennerne mv. i øvrigt kommet ind på så lavt vand, at de var grundstødt og ikke kunne få motoren i gang igen. Politiet kom dem dog til hjælp og slæbte dem retur til havnen i Holbæk. Alle sigtede kan nu forvente at modtage et bødeforelæg fra politiet i nærmeste fremtid.
Maritim kontrol vil fortsætte hen over sommeren forskellige steder i politikredsen.

Brændende knallert – Lerchenfeldvej, Kalundborg 

Kl. 19.56 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en knallert, der lå brændende på et stisystem i en såkaldt hundelufterskov. Brandårsagen var der ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring på, så det skal politiet have undersøgt nærmere. Selve knallerten viste sig at være stjålet natten mellem lørdag og søndag fra Nyvangsvej, Kalundborg.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har observeret noget i forbindelse med branden i hundelufterskoven. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Motorcyklist forulykket – fører flygtet - Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 21.10 ønskede en patrulje at standse en motorcyklist, der kørte ad Niels Juels Gade mod øst og videre ad Ivar Huitfeldtsvej mod syd. Den mandlige fører af motorcyklen anvendte ikke styrthjelm under kørslen, men ønskede i øvrigt ikke at tale med politiet. Han satte hastigheden op og kørte bl.a. på cykelstien og over for rødt lys ved S-togsstationen for at slippe væk fra politiet. Da politiet senere nåede frem til fodgængerfeltet ved teaterbygningen, lå motorcyklen forulykket på stedet. Føreren var dog stukket af til fods og blev ifølge vidner måske set i området ved Søndre strand på en sti bag et hotel. Trods eftersøgning i området med bl.a. en hundepatrulje fandt politiet ikke frem til føreren, men motorcyklen blev sikret til nærmere undersøgelse af bl.a. ejerforholdene. Motorcyklen viste sig at være blevet solgt gennem flere led uden den fornødne omregistrering. Den flygtede fører blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20 år, 180-185 cm, Iført: Mørk kasket, lys trøje og kun 1 sko. Han formodes at være sluppet uskadt fra uheldet på motorcyklen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket føreren på flugten væk fra uheldsstedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Truende mand indlagt – Valløby, Køge - Stevns

Kl. ca. 0400 rykkede politiet ud til en privat adresse i Valløby, hvor en lokal 42-årig mand bor. Årsagen til udrykningen var, at han flere gange tidligere på natten havde ringet til både politiet og andre, som havde fået oplyst, at han var ked af det, men også at han kunne finde på slå nogen tilfældige mennesker ihjel. Efter at politiet havde fået identificeret og lokaliseret manden, rykkede politiet ud til hans bopæl for at få kontakt til ham under fornøden sikkerhed for politiet og øvrige personer i området. Kl. 05.55 fik politiet kontakt til den 42-årige, der blev frihedsberøvet og senere undersøgt af en læge på politistationen i Roskilde. Herefter ønskede manden at få den nødvendige hjælp og lod sig indlægge på et sygehus til psykiatrisk behandling. Manden blev ikke sigtet for noget i anledning af sine meget ukonkrete og truende udtalelser i forbindelse med sine telefonsamtaler tidligere på natten.

 
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.