Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

10. maj 2019 10:40

Uddrag af døgnrapport fra torsdag 090519 kl. 0700 til fredag 100519 kl. 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jyllingecentret, Jyllinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kløvervænget, Tuse, Holbæk
Solbjergvej, Finderup, Høng
Tjørneholm, Ugerløse
Bogensevej, Himmelev, Roskilde
Solsortevej, Roskilde
Assensvej, Himmelev, Roskilde
Borupvej, Snekkerup, Borup
Odensevej, Himmelev, Roskilde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 0714 gled en chaufførs fod på bremsen, da en 25-årig mandlig lastbilchauffør fra Maribo ville bremse lastbilen, fordi der var opstået kø umiddelbart efter motorvejssammenfletningen ved Køge i det nordgående spor. Han forsøgte at undvige til venstre og ramte en varebil, som blev ført af en 56-årig mand fa Køge lige foran lastbilen. Varebilen snurrede rundt og standsede i nødsporet. Lastbilen ramte i vognbanen til venstre en personbil ført af en 53-årig mand fra Tureby. Ingen af parterne kom til skade, men der skete skade på de implicerede køretøjer. En tavlevogn afspærrede uheldsstedet, som var ryddet kl. ca. 0750.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 0825 fik politiet melding om endnu et uheld på en motorvej. En 52-årig mand fra Hedehusene kørte i en lastbil ad Holbækmotorvejen mod øst lidt før tilkørsel 13 Ringstedvej, da dækket på venstre forhjul sprang. Chaufføren mistede kontrollen over lastbilen, der trak mod venstre og ramte i fordøren på en personbil ført af en 32-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Personbilen snurrede rundt, men ingen personer kom til skade ved uheldet. Uheldsstedet blev under rednings- og oprydningsarbejdet afspærret af en tavlevogn.

Urolig og truende mand – Køge

Kl. 0842 fik politiet flere henvendelser om en mand, der gik truende rundt i området ved Boholtecentret. Politiet fik i området kontakt til en 47-årig mand fra Køge, der nu var faldet til ro. Ingen havde lidt overlast, og politiet vejledte ham om mindre truende adfærd i det offentlige rum.
Kl. 1042 fik politiet en ny anmeldelse om en truende mand, der befandt sig i området ved Køge S-station. Her fik politiet igen kontakt til den 47-årige, der igen var faldet til ro ved politiets tilstedeværelse. Han blev igen formanet om sin opførsel, der dog ikke havde medført, at nogen havde lidt fysisk overlast. Manden oplyste, at han efterfølgende skulle ud at rejse med toget, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af hans adfærd.

Kvinde midt på vejen – Himmelev, Roskilde

Kl. 1030 fik politiet flere anmeldelser om en kvinde, der i Himmelev gik rundt midt på vejene, samtidig med at hun råbte op og fægtede med armene. Politiet kørte til området og fik kontakt med en 62-årig kvinde fra Roskilde, som efterfølgende blev afleveret til personalet på hendes opholdssted.

Hensynsløs kørsel – Greve

Kl. 1233 fik politiet den første henvendelse om fire unge, der på fire knallerter kørte hensynsløst i området omkring Nældebjergvej og tilhørende stier i nærheden af en børnehave. Politiet kørte til området for at lede efter de fire knallertkørere.
Kl. 1242 fik politiet en ny henvendelse om hensynsløs kørsel i området ved Lundehusene – Havehusene og Bøgehegnet. Her kørte tre orange motocrossmaskiner hensynsløst rundt, og kl. ca. 1300 var to dansk udseende og en sydlandsk udseende unge nået til Grønlykkeparken med deres hensynsløse kørsel på køretøjerne i området. Politiet ledte efter både køretøjerne og de unge frem til kl. ca. 1415, men fandt hverken førerne eller køretøjerne i området. Ingen er således blevet stillet til ansvar for den foretagne kørsel.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har oplysninger om de unge, der har kørt på køretøjerne i området. Politiet er også interesseret i at få oplysninger om, hvor disse køretøjer bliver opbevaret, når de ikke anvendes til kørsel, så politiet kan få afklaret, hvorvidt der kan være tale om stjålne køretøjer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om de unge eller deres køretøjer.

Trussel på livet – Byvej, Gislinge - Holbæk

Kl. 1256 anmeldte en 43-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet truet på livet af en anden bilist, som havde truet med en pistol. Anmelderen og modparten havde haft en uoverensstemmelse i trafikken i forbindelse med passage af et helleanlæg, hvorefter de begge var standset. Modparten havde i forbindelse med en diskussion om trafikhændelsen pludselig taget en pistol frem og taget et ladegreb. Han var herefter kørt fra stedet i sin sølvfarvede bil i retning mod Gislinge by. Anmeldelsen medførte en større udrykning fra politiets side for at finde den mistænkte og hans bil ud fra anmelderens oplysninger. Eftersøgningen og efterforskning i sagen førte til, at politiet kl. ca. 1545 fik kontakt med både bilen og den mistænkte – en 28-årig mand fra Gislinge – i Gislinge. Den 28-årige blev anholdt og sigtet for trusler på livet. Ved en ransagning af hans bil fandt politiet en splatterpistol, som formodes at være det våben, som han brugte til at true anmelderen med. Den 28-årige blev tillige skønnet til at være påvirket af narkotika under kørslen i sin bil, hvorfor han også fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagerne løslod politiet den 28-årige, der dog vil høre nærmere fra politiet på et senere tidspunkt.

Hensynsløs kørsel – Holbæk

Kl. 1340 fik politiet en henvendelse om, at tre unge med anden etnisk oprindelse end dansk kørte rundt på en blå scooter-lignende knallert i området ved havnen og de centrale dele af Holbæk. Politiet fandt desværre ikke frem til hverken de unge eller den anvendte knallert.

Færdselsuheld – Vordingborgvej, Tureby – Køge

Kl. 1400 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bil var kørt ind i et vejtræ. Ambulancepersonalet tog sig af en mulig tilskadekommen mandlig fører af bilen, hvis påkørsel af vejtræet havde bevirket, at træet var væltet ud over kørebanen. Der var ikke andre trafikanter i ulykken, der ifølge de foreløbige undersøgelse skete, da en 31-årig mand fra Herfølge kørte i en personbil ad Vordingborgvej mod syd. Politiet undersøger nu, om han kunne have talt i mobiltelefon under kørslen. Den 31-årige havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader som følge af uheldet, hvorefter han lod sig frivillig indlægge på et sygehus til behandling for mulig mental uligevægt. Under oprydningsarbejdet udbrød der pludselig ild i bilen, så brandvæsnet måtte tilkaldes til at foretage brandslukning til trods for, at politiet indledningsvist forsøgte at slukke ilden med pulverslukkere. Kort før kl. 1600 var vejen ryddet for det væltede træ og det havarede køretøj.

Brug af mobil afslørede hashbesiddelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1455 bemærkede en af færdselspolitiets patrulje en varebil, hvis mandlige fører talte i mobiltelefon under kørslen. En 37-årig mand fra Gudme sad bag rattet i varebilen og blev indledningsvist sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen. Da en narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, blev han anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Varebilen blev ransaget, og herunder fandt politiet en klump hash på 103 gram, hvorom den 37-årige oplyste, at han netop havde købt på Christiania. Efter blodprøven og afhøring til sagerne løslod politiet den 37-årige, der mistænktes for at have været i besiddelse af hashen med henblik på videresalg. Han vil således høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Mystiske mænd ved indbrud i villaer – Himmelev, Roskilde

Kl. 1507 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en villa på Assensvej, Himmelev, Roskilde. Et vindue var i tidsrummet kl. 0800-1500 blevet brudt op for at skaffe sig adgang til villaen. Der var dog ikke umiddelbart nogen oplysninger om stjålne effekter. Et par timer senere fik politiet endnu en anmeldelse om indbrud i en villa på Odensevej, Himmelev, Roskilde. Her var et vindue i en terrassedør blevet aflistet for at skaffe sig adgang til villaen, hvor der heller ikke umiddelbart var overblik over, hvad der måtte være blevet stjålet. Begge steder havde vidner bemærket to mystiske mænd, som blev beskrevet som: A: Mand, 30-35 år, ca. 180 cm. høj, almindelig af bygning, østeuropæisk af udseende. Iført: cowboybukser og blå kasket; og B: Mand, 30-35 år, ca. 180 cm. høj, almindelig af bygning, østeuropæisk af udseende, Iført: cowboybukser og en rygsæk. Politiet undersøgte de to villaer for spor efter indbrudstyvene, men fandt ikke de to mistænkte i området. Yderligere to anmeldelser om indbrud i villaer på Solsortevej og Bogensevej, Himmelev, Roskilde, er modtaget hos politiet i torsdag eftermiddag. Politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng mellem de fire indbrud.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set de to mistænkte i området i løbet af torsdagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bilist overfaldet – Ølbycenter, Køge

Kl. 1551 anmeldte en 62-årig kvinde fra Ringsted telefonisk til politiet, at hun kl. ca. 1510 var blevet overfaldet af en anden bilist, da hun holdt på en handicapparkeringsplads. En anden bilist parkerede på handicapparkeringspladsen ved siden af anmelderen, der kunne se, at bilisten ikke var handicappet. Hun gjorde gennem et nedrullet vindue derfor bilisten opmærksom på, at han holdt på en særlig p-plads. Den mandlige bilist blev særdeles ophidset og tiltalte anmelderen i nedladende vendinger efterfulgt af flere slag mod hendes hoved og arm gennem det åbne bilvindue. Anmelderen blev vejledt om at få eventulle skader registreret hos en læge, inden hun skal afhøres mere indgående hos politiet i dag fredag i forsøget på at få identificeret bilisten. Han blev beskrevet som: mand, ca. 50 år, dansktalende, kraftig af bygning, iført grå langærmet trøje med lynlås. Han kørte i en ældre bil muligt af mærket Toyota Avensis.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket overfaldet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Knallerttyv afsløret – Torvet, Ringsted

Kl. 1639 henvendte en politimand sig til politiet, fordi han havde tilbageholdt en ung mand i færd med at stjæle en knallert. Han havde i sin fritid bemærket, at den unge mand var ved at stjæle knallerten og tilbageholdt ham derfor. Politiet kørte til stedet og sigtede en 18-årig mand fra Mørkøv for at ville stjæle en knallert tilhørende en 55-årig kvinde fra Ringsted. Den 18-årige vil senere høre nærmere fra politiet.

Humanitær eftersøgning – Møllevej, Borup – Køge

Kl. 1700 fik politiet en henvendelse fra moderen til en 5-årig dreng, som var forsvundet fra hendes bil, medens moderen kortvarigt havde været i et supermarked for at handle. Moderen havde ladet bilen være ulåst, og drengen var forsvundet uden sine sko. Politiet iværksatte en større eftersøgning med deltagelse af mange patruljer i de næste timer, indtil det blev klarlagt kl. ca. 2000, at den 5-årige dreng befandt sig i god behold hos et familiemedlem. Konklusionen hos politiet er, at drengen nok snarere har haft en rolle i en social sag mellem familiemedlemmer tæt på drengen, end at hans ”forsvinden” skyldtes enten bortførelse eller eventyrlyst i ventetiden under moderens indkøb. Politiet har derfor udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder om sagen og omstændighederne i den. Politiet takker de mange lokale i Borup for deltagelsen i eftersøgningen af drengen.

Spirituskørsel – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 1953 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ild i flere containere/skraldespande – Roskilde

I tidsrummet kl. 0028 – 0112 fik brandvæsnet og politiet anmeldelser om ikke mindre end fire mindre brande i enten skraldespande eller affaldscontainere. Branden opstod på Helligkorsvej, Fælledvej, Rønnebærparken og Bakkegården. Fælles for brandene var, at der skete mindre materiel skade og ingen skade på hverken bygninger eller personer. Flere patruljer ledte i de berørte områder efter personer, der kunne mistænkes for at have en rolle i forbindelse med brandene. Politiet har optaget rapport om brandene, hvis årsag politiet forsøger at få klarlagt ud fra en tese om ildspåsættelse, da der ikke umiddelbart er nogen naturlig forklaring på, hvorfor fire småbrande opstår inden for kort tid.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Køgevej, Ringsted

Kl. 0045 rykkede politiet ud i anledning af anmeldelse om et færdselsuheld i en rundkørsel. Det viste sig, at en bilist var fortsat ligeud i en rundkørsel og derved havde påkørt vejskilte i rundkørslen. På stedet var der efterladt diverse effekter fra bilen samt den ene nummerplade. Bilen var efterfølgende kørt fra stedet, men den fandt politiet på ejerens bopæl og med manglende bildele svarende til de fundne genstande på uheldsstedet. Den mandlige bilejer var dog ikke hjemme ved politiets henvendelse, men han kan forvente senere at blive kontaktet af politiet. Ingen øvrige trafikanter havde været impliceret i uheldet.

Uorden på tankstation – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 0419 trykkede personalet på en døgnåben tankstation på overfaldsalarmen, fordi en kunde var utryghedsskabende og kastede rundt med varerne. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en påvirket mand, der ikke ønskede at fortælle politiet om sin identitet. Han blev derfor anholdt og bragt til politistationen i Roskilde, hvor han så kunne huske, at han var en 19-årig mand fra Holbæk. Efter en lægeundersøgelse blev han lagt i detentionen til afrusning og kan nu se frem til to sigtelser for overtrædelse af retsplejeloven, fordi han undlod at oplyse sit navn til politiet, og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd i øvrigt i tankstationens butik.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 180121 kl 0700 til tirsdag den 190121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

18. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 150121 kl 0700 til mandag den 180121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

15. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 140121 kl. 0700 til fredag den 150121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.