Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

8. november 2019

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 071119 kl. 0700 til fredag 081119 kl. 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Højbjergvej, Svebølle
Emilievej, Køge (tricktyveri)
Kulbyvej, Kulby, Høng
Bøgeholmen, Jersie, Solrød Strand
Dyssevej, Ubby, Jerslev Sj.
Markmosen, Jerslev Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ebbes Lyng, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 07.46 var det sket et færdselsuheld med flere parter involveret på motorvejen i det østgående spor ved Gevninge. En 55-årig mand fra Tølløse opdagede for sent, at de forankørende bilister var bremset op på grund af kødannelse, hvorfor han påkørte bagende en bil ført af en 21-årig kvinde fra Holbæk. Hendes bil blev skubbet frem og ramte bagende af en bil ført af en 48-årig mand fra Holbæk. Den 21-årige blev bragt til skadestuen, men hverken hun eller de to øvrige parter var kommet til skade. Uheldet var sket i anden vognbane og spærrede for trafikken, indtil bugseringskøretøjer havde fjernet de implicerede biler, som en tilkaldt skiltevogn ledte trafikken udenom.

Færdselsuheld – Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 09.10 var der sket et solouheld, idet en bil var forulykket og væltet om på taget på Lidemarksvej ved Nordskovvej. En ambulance var sendt til stedet, idet føreren af bilen – en 19-årig kvinde fra Bjæverskov – var kommet til skade. Hun blev bragt til skadestuen i Køge, men senere overflyttet til Rigshospitalet til behandling for kvæstelser i ryggen som følge af uheldet. En 19-årig mand fra Dragør, der havde været passager i bilen, slap med diverse knubs i forbindelse med uheldet, der skete, da føreren fik et kraftigt hosteanfald og mistede kontrollen over bilen i en vejkurve. Bilen kørte ud i rabatten, hvor et træ blev påkørt, så bilen efterfølgende rullede rund og landede på taget. En bilinspektør blev tilkaldt til at foretage undersøgelse af både uheldsstedet og den implicerede bil på grund af førerens alvorlige personskade. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring, før sagen kan afsluttes.

Trusler mod ansat i jobcentret – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 14.30 anmeldte en sagsbehandler i jobcentret, at han var blevet udsat for trusler af en 30-årig mand fra Holbæk. Efter et afholdt møde havde den 30-årige kontaktet sagsbehandleren telefonisk og truet med at brænde hans bolig af og angribe hans familie. Politiet begyndte herefter at lede efter den 30-årige, som politiet først fik kontakt til i løbet af aftenen. Han blev på grund af sine trusler mod sagsbehandleren sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om trusler mod en offentlig myndighed. Den 30-årige erkendte at være blevet sur over sagsbehandlingen, men nægtede at have fremsat de alvorlige trusler. Politiet undersøger nu sagen nærmere, og den sigtede vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Emilievej, Køge

Kl. 15.24 anmeldte en 74-årige kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 15.20 fik uventet besøg af en fremmed mand, der oplyste at komme fra NESA og i den anledning skulle kontrollere vandrørene på badeværelset. Han gik sammen med den 74-årige ud på badeværelset, hvor vandhaner og en bruser blev åbnet. Den 74-årige blev bedt om blive på badeværelset for at holde øje med, om vandet skiftede farve. Manden forlod badeværelset, men da den 74-årige hørte ham snakke med en anden mand, fik hun en mistanke om, at noget var galt. Hun konstaterede, at manden nu var nu forsvundet, og at et pengeskab med indhold var blevet stjålet. Den fremmede mand blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørk jakke og mørke bukser. Politiet kørte til området for at lede efter manden, men fandt ham ikke.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Ring på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 17.12 skabte en mand uro på torvet ved at råbe efter folk, som opfattede det som utryghedsskabende. Kort efter fik politiet en ny anmeldelse via alarmcentralen om, at en mand var gået amok i kiosken på togstationen, hvor han havde væltet et skilt og tømt en skraldespand ud på gulvet. På en perronerne fik politiet kontakt til en 45-årig mand uden fast bopæl, som viste sig at være efterlyst af politiet til forkyndelse af et bødeforelæg i en sag om butikstyveri fra juli måned 2019 i netop kiosken på togstationen. Manden slap med en adfærdsregulerende samtale i forbindelse med forkyndelsen.

Utryghedsskabende ophold – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.22 kørte politiet til biblioteket, hvor en flok mænd havde taget ophold og opførte sig utryghedsskabende. Politiet fik kontakt til seks unge, som blev kontrolleret, da politiet kunne høre, at de talte om rygeheroin, og der lå en pølsemandspose på bordet. Kontrollen af de seks mænd i alderen 19-32 år fra Jyderup medførte samlet set sager om besiddelse af hash, ulovlige knive og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da en 19-årige råbte op og sparkede til en stol, så den væltede. Til sidst blev alle seks bortvist fra biblioteket.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 18.49 fik politiet via alarm 112 melding om uro og uorden i Nygade, og at nogle personer formentlig var i besiddelse af knive, idet en person var stukket hermed. Politiet kørte til området med adskillige patruljer, herunder en hundepatrulje, for at få genoprettet roen. Ved politiets ankomst var to mænd, hvoraf den ene var i besiddelse af to knive, i kraftig skænderi nogle andre personer. De to mænd på hhv. 23 og 27 år fra Holbæk, der begge var kraftigt spirituspåvirket og ophidsede, blev anholdt, ligesom politiet hurtigt fandt frem til to andre mænd på en nærliggende restauration. Da de også kunne mistænkes for at have en rolle i uroen i gaden, anholdt politiet to spirituspåvirkede mænd på 18 år fra hhv. Køge og Kirke-Hyllinge. Under politiets ophold på stedet dukkede en spirituspåvirket 24-årig mand fra Hvidovre op og oplyste at være blevet stukket i hånden med overfladisk snitsår til følge. Også han blev indledningsvist anholdt, da hans rolle i forbindelse med uroen ikke var helt klarlagt på det tidspunkt.
Da roen var genoprettet efter anholdelserne benyttede politiet sig af optagelserne på bl.a. tryghedskameraerne i gaden til at få klarlagt hændelsesforløbet, der startede med noget uorden i forbindelse med de anholdtes besøg på et værtshus i gaden. Da de var blevet bortvist fra værtshuset, fortsatte uroen ude på selve Nygade, hvor personer blev jagtet af den 27-årige anholdte med knive, fordi den kvæstede oplyste at være blevet stukket i hånden af andre personer. Med baggrund i vidneforklaringer og efterforskningen i øvrigt, herunder brug af optagelserne fra tryghedskameraerne, gjorde, at de to mænd på 18 og den forurettede på 24 år blev løsladt efter afhøring til sagen og uden at være sigtet for noget i relation til uroen i Nygade. Den ene 18-årige fra Kirke-Hyllinge havde dog ca. 1½ gram hash på sig, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De sidste to anholdte er fortsat i politiets varetægt og forventes afhørt i løbet af fredag formiddag med fokus på motivet til den enes jagt med knive efter andre personer. Efter afhøringerne vil politiet og anklagemyndigheden tage stilling til, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.
En 18-årig kvinde fra Albertslund blev kl. 19.30 sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da hun ville passere gennem politiets afspærring af Nygade, ligesom hun råbte ukvemsord ad det tilstedeværende politi. Hun kan nu forvente at få sagen afgjort med en bøde på grund af sin adfærd, der medførte en kortvarig anholdelse for at få hendes adfærd i området bragt til ophør.
En 19-årig kvinde fra Hørve blev samme tidspunkt også anholdt kortvarigt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da hun kastede en lighter efter politiet og i øvrigt ikke ville oplyse sit navn.

Bilhandel udviklede sig til røveri – Tuen, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 2018 anmeldte en 26-årig mand fra Ringsted, at han var blevet overfaldet og udsat for et røverilignende forhold på Tuen, Viby Sj. Han havde en bil til salg via internetbaseret salgsannonce og havde aftalt med en mulig køber at mødes på Tuen. Med sig havde sælgeren en 20-årig kvinde, da de mødtes med fire mænd, der var ankommet til stedet i en mørk og større firehjultrækker. Sælger blev pludselig overfaldet og anbragt i købernes bil, medens andre fratog kvinden den mobiltelefon, hun var i besiddelse af. De fremmede mænd kørte med sælgeren væk fra Tuen til området ved Tofthøjparken, hvor det lykkedes den 26-årige at slippe væk. Han var stadig i besiddelse af nøglen til sin bil, som ikke blev stjålet. Den 26-årige fik på Dalen kontakt til en bilist, som kørte ham retur til Tuen, hvor kvinden stadig befandt sig. Den køretur anmeldte denne bilist senere til politiet, da han undrede sig over mandens adfærd og oplevelser. Kvindens telefon beholdt mændene, der forsvandt i deres bil i ukendt retning efterfølgende. De mistænkte blev beskrevet som mænd af anden etnisk oprindelse end dansk, 20-25 år, 175-180 cm høje, to spinkle, to kraftigere af bygning, iført sort tøj, halsedisser og handsker. Alle talte dansk. Politiet forsøger nu at få identificeret nogle af de mistænkte i sagen bl.a. ud fra tekniske spor.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på de nævnte veje i anledning af denne sag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Lindevej, Holbæk

Kl. 21.45 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brandundersøgelse – Assendløsevej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 23.54 anmeldte naboen til en 63-årig mand fra Viby Sj., at han var vågnet ved et højt brag og efterfølgende havde set den 63-årige komme ud fra sin bopæl, hvorfra der var flammer gennem taget. Brandvæsnet, en ambulance og politiet kørte til stedet, hvor en forbrændt mand straks blev bragt på hospitalet til behandling for brandskader. Hans bopæl stod ikke til at redde, så hele huset nedbrændte. Et kæledyr havde ikke lidt overlast og blev overbragt til naboerne til pasning. De foreløbige undersøgelser af brandstedet tydede på, at en eksplosion ved en gaskamin kan havde været årsagen til brandens opståen i huset og forbrændingerne på den 63-årige. Politiet skal dog undersøge brandstedet og gaskaminen nærmere. Den tilskadekomne meldes ifølge lægerne uden for livsfare.OPFØLGNING


Vidner søges i forbindelse med forsøg på voldtægt – Roskilde

Natten til tirsdag blev en 18-årig pige fra Roskilde vækket ved, at en ung mand med asiatisk udseende stod i hendes soveværelse, hvor han med en kniv forsøgte at true sig til at have sex med hende. Politiet har i sagen sigtet en 17-årig ung mand fra Køge, som onsdag ved Retten i Roskilde fik opretholdt anholdelsen i 3 x 24 timer.
Efterforskningen har vist, at den mistænkte før og efter gerningstidspunktet kl. ca. 03.00 har bevæget sig rundt i Himmelev-området, omkring Roskilde station og i Roskildes syd-østlige del, hvor han kan have været inde på private adresser. Politiet søger derfor vidner, som kan komme med oplysninger om hans færden.
Borgere i det område, som har bemærket en ung mand med asiatisk udseende, som har bevæget sig rundt til fods eller på en cykel, bedes kontakte efterforskningsafdelingen i Roskilde. Husstande i samme område, som har installeret privat videoovervågning, opfordres til at gennemse denne med fokus på tidsrummet fra mandag omkring midnat og frem til de lyse timer tirsdag morgen for at se, om nogen har været inde på grunden. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

To kvinder i rød bil i Grevinge efterlyses

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne i kontakt med to kvindelige vidner i en sag om grov vold og seksuel krænkelse over for en 30-årig kvinde fra Grevinge. I sagen har en mistænkt, 42-årig mand været frihedsberøvet siden kvindens anmeldelse af sagen til politiet den 10. august 2019.
De to kvindelige vidner på ca. 25 år opholdt sig fredag den 9. august 2019 kl. ca. 23.00 afventende i en rød personbil ved Grevinge togstation i Odsherred. Offeret var på det tidspunkt på flugt fra den mistænkte mand og søgte tilflugt i deres bil. Hun forklarede kvinderne om sin situation og bad dem kontakte politiet, da den mistænkte mand også pludselig kom til stede ved bilen. Kvinderne blev utrygge ved situationen og bad offeret stige ud af bilen, hvorefter de kørte fra stedet i ukendt retning, efter at manden også var forsvundet fra området ved togstationen.
Politiet er ikke bekendt med kvindernes identitet og vil gerne som et led i efterforskningen afhøre dem som vidner, da kvinderne formodes at have gjort observationer af betydning for sagen. Offeret har beskrevet de kvindelige vidners bil som en rød, ældre personbil med fire døre.
Midt- og Vestsjællands Politi vil derfor gerne i kontakt med de to kvinder, som bedes henvende sig til politiet enten personligt eller via tlf. 46 35 14 48.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

3. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 020720 til fredag den 030720

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

2. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 010720 kl 0700 til torsdag den 020720 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

1. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 300620 kl 0700 til onsdag den 010720 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afvis cookies