Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

12. juni 2020 11:54

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 110620 kl. 0700 til fredag den 120620 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Patruljebil set fra siden

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Lilleholm, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hagestedvej, Gislinge
Nygade, Klippinge
Esbern Snaresvej, Ubby, Jerslev Sj.
Stokkebjergvej, Jyderup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Digevej, Kisserup, Holbæk
Fyrrevej, Kisserup, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld – Gl. Skovvej / Vinstrupvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 07.28 var der sket et færdselsuheld, hvor to køretøjer var impliceret. En 49-årig mand fra Vipperød var i en personbil kørt ad Vinstrupvej mod nord og frem over vigelinjen i krydset ved Gl. Skovvej. Herefter ramte han venstre forskærm på en personbil, som af en 59-årig mand fra Hørve blev ført i vestlig retning ad Gl. Skovvej. Ved sammenstødet snurrede den 49-åriges bil rundt, medens modparten mistede kontrollen over bilen og kørte ind i et vejskilt. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, og politiet underrettede kommunen om det påkørte vejskilt, så skaden på det kunne udbedres. Politiet har optaget rapport, så den 49-årige kan senere forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Narkokørsel – Nørre Centervej, Køge

Kl. 08.25 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ved Køge svømmeland. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 41-årige blev løsladt efter blodprøveudtagningen og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Indsats mod social dumping – Roskilde / Lejre / Holbæk

Torsdag formiddag foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen kontrol af byggepladser i både Roskilde, Lejre og Holbæk kommuner. Formålet var at kontrollere, om udenlandsk arbejdskraft havde de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark.
Kl. 08.55 fik en byggeplads i Roskildes vestlige bydel et besøg af myndighederne, som traf 13 mænd fra Bulgarien i færd med at arbejde på byggepladsen. Politiet havde ingen bemærkninger i forbindelse med kontrollen af dem.
Kl. 10.25 blev en byggeplads i Kirke-Hyllinge-området kontrolleret, og her traf myndighederne syv bygningsarbejdere af forskellig nationalitet. Også her havde politiet heller intet at udsætte på den udenlandske arbejdskraft. Arbejdstilsynet fulgte op på nogle påbud, som de havde givet på byggepladsen dagen før.
Kl. 11.25 aflagde myndighederne et besøg på en byggeplads i den centrale del af Holbæk by, hvor bl.a. to mænd fra Polen var beskæftiget. Politiet havde ikke noget at udsætte på deres grundlag for at være beskæftiget på stedet, men Arbejdstilsynet udstedte diverse påbud på byggepladsen i forbindelse med arbejdets udførelse.
Skattestyrelsen ville efterfølgende følge op på nogle af de personer, som politiet havde truffet i forbindelse med kontrollen, for at se, om der inden for styrelsens myndighedsområde måtte være nogle uregelmæssigheder.
Myndighedernes kontrol mod social dumping vil fortsætte med uvarslede kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft formodes at være beskæftiget.

Blufærdighedskrænker sigtet – Roskilde Ring-parken, Roskilde

Kl. 09.36 anmeldte en 51-årig kvindelig hundelufter fra Roskilde, at en fremmed mand åbenlyst havde onaneret foran hende, da hun gik tur med sin hund i nærheden af søen i parken. Hun alarmerede politiet, som straks kørte til parken og fik kontakt til en 44-årig mand fra København S. Da han passede på hundelufterens beskrivelse af den mistænkte, sigtede politiet den 44-årige for blufærdighedskrænkelse og afhørte ham til sagen. Inden politiet forlod området, blev den 44-årige bortvist fra parken, så det igen var trygt at færdes i området.

Kørsel uden førerret mv. – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 12.37 standsede politiet en lille motorcykel med fører og en passager uden styrthjelm. Føreren var en kun 15-årig dreng fra Borup, som i sagens natur ikke kunne have et kørekort til motorcykel. Motorcyklen var afmeldt hos Motorstyrelsen og havde derfor ikke en nummerplade på. Den 15-åriges kørsel foregik dermed på en uindregistreret motorcykel uden den lovpligtige ansvarsforsikring. Politiet sigtede ham derfor for de forskellige overtrædelser af færdselsloven, og en 16-årig pige fra Borup, som var passager, blev sigtet for manglende brug af styrthjelm under kørslen. Begge sigtede og deres værger kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 12.45 bemærkede en patrulje, der kørte ad Ahlgade frem mod krydset ved Valdemar Sejrsvej / Kalundborgvej / Havnevej, at der netop var sket et færdselsuheld. Politiet slog alarm og fik tilkaldt en ambulance, der bragte en knallertkører på skadestuen. Der var tale om en 18-årig mand fra Fårevejle St., som var stødt sammen med en personbil ført af en 53-årig kvinde fra Holbæk. Det viste sig, at begge trafikanter var kørt ad Kalundborgvej mod øst frem mod krydset, hvor bilisten foretog et højresving ad Valdemar Sejrsvej mod syd, medens knallertkøreren fortsatte ligeud i krydset. Han ramte højre forskærm på bilen, væltede og standsede ved en midterrabat på Valdemar Sejrsvej. Begge parter var ædru og havde kørekort til deres respektive køretøjer, så politiet optog rapport for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet, herunder især hvad lyssignalerne viste for parterne, idet der for højresvingende bilister også kan være grøn pil-signal. Knallertkøreren, der kørte på en lille 30-knallert, var sluppet fra uheldet med diverse knubs og uden knoglebrud, som ambulancepersonalet indledningsvist mistænkte ham for at have pådraget sig.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har overværet uheldet og parternes kørsel frem til krydset. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spyttende mand i gågaden – Algade, Roskilde

Kl. 13.10 fik politiet en anmeldelse om en mærkelig mand, der sparkende og spyttende gik gennem gågaden i Roskilde. Der skulle være tale om en 45-50 årig dansk mand, som politiet dog ikke fandt, da en patrulje kørte til området for at lede efter ham. Politiet har ikke fået oplysninger om, at nogen er blevet forulempet på grund af hans adfærd.

Butikstyveri – Industrivej, Roskilde

Kl. 13.22 kørte politiet til byggemarkedet Bauhaus, hvor en butikskontrollant tilbageholdt en kvinde, som var mistænkt for at have stjålet varer til en værdi af ca. 3.000 kr. Hun havde efter butikskontrollantens opfattelse været i selskab med andre, der dog var flygtet fra stedet i en bil. Politiet fik kontakt til en 50-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som blev sigtet for tyveri af diverse værktøj sammen med to andre kvinder og et barn, der var flygtet fra stedet. Hun blev afhørt til sagen, og politiet forsøger nu at få identificeret de øvrige for at kunne afgøre, hvilken rolle de måtte have i tyveriet.

Færdselsuheld / narkokørsel – Hovedvejen, Boruphuse, Lejre – Lejre

Kl. 14.19 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en varebil havde påkørt en parkeret personbil. Det viste sig, at føreren af varebilen ikke var kommet til skade som følge af påkørslen af den parkerede personbil, der holdt i græsrabatten mellem kørebanen og en cykelsti. Føreren af varebilen var en 40-årig mand fra Ringsted, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt og under visitationen fundet i besiddelse af både amfetamin og receptpligtigt, trafikfarligt medicin. På et sygehus fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og medicin. Ejeren af den påkørte personbil er underrettet om påkørslen, som formentlig skete på grund af uopmærksom hos den 40-årige fører af varebilen. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Blufærdighedskrænkelser – Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 1657 og kl. 18.46 fik politiet to anmeldelser om blufærdighedskrænkelser formentlig begået af den samme mand omtrent samme sted nogle timer tidligere end anmeldelserne.
Kl. ca. 12.20 var to lokale piger på 9 og 10 år på vej hjem fra skole, da de i området ud for Opalvej hørte en mand lave pruttelyde. De opdagede en mand inde i et buskads og bemærkede i øvrigt, at han med bukserne nede viste sit lem frem. De blev forskrækket og skyndte sig hjem, men var ikke umiddelbart i stand til at beskrive manden yderligere.
Omtrent samtidig kørte en anden 10-årig lokal pige sammen med to veninder på cykel ad Stevnsvej, da de ved passage af et hul i en hæk hørte en mand lave nogle pruttelyde. Da de kiggede hen imod ham, stod han med bukserne nede og fremviste sit lem. Pigerne skreg op og skyndte sig væk. Den mistænkte kunne beskrives som: mand, dansk af udseende, 35-40 år, almindelig af bygning, kort hår og solbrændt. Politiet skal nu have afhørt pigerne nærmere i et forsøg på at få manden identificeret.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


Mistænkelig adfærd – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 17.25 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, der havde set en mørk bil med flere personer i. Nogle af disse personer skulle have iført sig masker, medens bilen kørte søgende rundt i området ved Holbæk station. Politiet kørte til området og fik kontakt til personbilen, hvori der var tre mænd på 18, 19 og 26 år fra Holbæk. Politiet fandt ikke hverken masker eller noget ulovligt hos dem, så politiet foretog ikke yderligere over for mændene.

Vold – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 19.40 anmeldte en 24-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet overfaldet af en spirituspåvirket mand, som de kendte fra nabolaget. Politiet kørte til området og foretog anholdelse af en kraftigt spirituspåvirket, 40-årig mand fra Holbæk. Han var kl. ca. 19.30 kommet på uanmeldt besøg hos den 24-årige og hans kæreste, hvilket de ikke var interesseret. I forbindelse med bortvisningen af den 40-årige så han sig sur på den 24-årige og tog et tag omkring hans hals. Der opstod tumult, så den 24-årige slap fri af taget, hvorefter den 40-årige på afstand kastede sine sko efter ham. Den 40-årige blev medtaget til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Afhøring af ham skønnnedes ikke muligt, så han er blevet sigtet for vold og afhørt til sagen fredag formiddag. Han forventes løsladt efter endt sagsbehandling og vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres.

Stenkastende unge – Stationsholmen, Greve

Kl. 19.50 anmeldte et busselskab, at unge kastede sten efter busser på busholdepladsen ved Greve S-station. Politiet kørte til området, men fandt dog ikke nogen, der kunne mistænkes herfor.

Mistænkelig forhold – Stationsholmen, Greve

Kl. 20.34 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge drenge af anden etnisk oprindelse end dansk rodede med en damecykel med barnesæde, som efter al sandsynlighed ikke tilhørte nogen af drengene. Politiet ledte efter drengene, men fik ikke kontakt til nogen i anledning af anmeldelsen.

Brandundersøgelse / spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 21.34 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil var brudt i brand og holdt i nødsporet på motorvejens vestgående spor ud for Torkilstrup rasteplads. En anden bilist standsede op, men bilisten bemærkede efterfølgende, at formentlig bilejer og fører af den brændende bil forsvandt fra området. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet og lukkede motorvejen for trafik i vestgående retning under slukningsarbejdet. En hundepatrulje kørte også til området for at lede efter den mand, der var flygtet fra den brændende bil med 1-2 meter høje flammer. Hundepatruljen fulgte sporet på mandens flugtrute og fik på Landevejen i nærheden kontakt til bilejeren – en 36-årig mand fra Mørkøv. Han var spirituspåvirket og kunne mistænkes for at have været af den nu brændende personbil, inden den brød i brand. Politiet anholdt og sigtede den 36-årige for spirituskørsel, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Afspærringen af motorvejen blev delvist ophævet kl. ca. 22.00, og politiet var færdig på brandstedet kl. ca. 22.30. Der var tale om en knap 20 år gammel personbil, hvor årsagen til branden med start i motorrummet formodes at være en teknisk fejl. Ingen kom til skade som følge af branden, og den 36-årige blev løsladt efter endt efterforskning i sagen.

Trussel på livet / efterlyst til fogedretten – Hundige Stationsvej, Greve

Kl. 23.36 anmeldte en 28-årig mand fra Greve via en servicetekniker, at han var blevet truet på livet kort før kl. 23.00. Undervejs hen over busholdepladsen ved Hundige S-station standsede en sølvfarvet personbil ud for den 28-årige. En mand steg ud af bilen og havde ifølge den 28-årige en pistollignende genstand i hænderne, hvorfor den 28-årig blev alvorligt forskrækket og stak af mod S-togsstationen. Her gemte han sig i en elevator, der blev sat i gang. Undervejs i elevatoren trykkede han på nødstop, så ingen kunne komme ind til ham. Efter nogen tid trykkede han på alarmknappen, så en servicetekniker kom til stedet for at lukke ham ud. Den truende mand blev af den 28-årige beskrevet som østafrikansk af udseende, ca. 180 cm høj, iført grå hættetrøje og sorte bukser. Ham fandt politiet ikke ved eftersøgning i området, og politiet har ingen oplysninger om, hvor den sølvfarvede bil forsvandt hen efterfølgende. Den 28-årige blev afhørt til trusselssagen og efterfølgende selv frihedsberøvet, idet han faktisk i forvejen var efterlyst af politiet som udeblevet fra fogedretten i Roskilde. Han har derfor tilbragt natten i politiets varetægt, inden han fredag formiddag bliver afleveret til fogeden, så retsmødet kan gennemføres med den 28-årige til stede.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte været til stede i området ved Hundige S-station omkring kl. ca. 23.00, og som kan give oplysninger om den sølvfarvede bil og den truende mand. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

25. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. november 2021 kl. 07.00 til 25. november 2021 kl. 07.00.

24. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 24 november 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. november 2021 kl. 07.00 til 24. november 2021 kl. 07.00.

23. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. november 2021 kl. 07.00 til 23. november 2021 kl. 07.00.