Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

24. juli 2020 11:53

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 230720 kl. 0700 til fredag den 240720 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skomagergade, Roskilde
Nørregade, Kr. Helsinge, Gørlev

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Anemonevej, Tølløse
Lindegårdsbakken, Nykøbing Sj.
Nørrevang, Greve
Nørre Alle, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Truende ung mand på bosted – Røsnæsvej, Kalundborg

Kl. 11.13 anmeldte personalet på et bosted, at en 17-årig ung mand hade været ophidset og udadreagerende over for personalet, hvorefter han stadig i ophidset tilstand havde forladt bostedet. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt mod området for at finde den 17-årige, som en patrulje traf i nærområdet kl. ca. 11.30. Han var nu stille og rolig, så der blev således ikke brug for hundepatruljen til at lede efter ham. Den 17-årige blev bragt retur til bostedet, hvor personalet var klar til at tage af ham igen. Det viste sig, at han ud over sin truende adfærd også havde kastet lidt rundt med noget inventar. Politiet vurderede, at der ikke var grundlag for nogen straffesag mod ham, så patruljerne fortsatte til andre opgaver, da den 17-årige var blevet afleveret.

Grundlovsforhør – Tiggeri i forretningsgade - Algade, Roskilde

Kl. 11.58 fik politiet en henvendelse om, at der i gågaden sad en mand, som tilsyneladende tiggede. En patrulje kørte til området ved et apotek og en møbelforretning, hvor en udenlandsk mand sad på en sovepose og med et bæger foran sig. Ifølge et vidne havde manden før politiets ankomst også haft endnu et bæger, som med penge i havde stået skjult bag hans ryg. Den udenlandske mand ønskede på politiets anmodning ikke at identificere sig, hvorfor han blev anholdt med henblik på konstatering af hans identitet. På politistationen i Roskilde lykkedes det politiet at få ham identificeret som en 40-årig mand fra Slovenien. Ham havde politiet flere gange tidligere bortvist fra områderne ved togstationen og gågade-området, hvor han havde sovet på gaden. Med baggrund i vidnets observationer og omstændighederne ved anholdelsen i gågaden sigtede politiet sloveneren for overtrædelse af både retsplejeloven, fordi han ikke ville oplyse sin identitet, og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om betleri. Efter afhøring til sagen forblev den 40-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med påstand om en frihedsstraf for den utryghedsskabende tiggeri i en forretningsgade, hvilket ifølge lovgivningen anses for en strafskærpende omstændighed.

Ulovlig knallert afsløret – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 11.59 filmede færdselspolitiets video-patruljebil en knallert, som kørte hurtigere end tilladt, idet en ung mand kørte mindst 55 km/t på en lille 30-knallert. Føreren var en 15-årig dreng fra Strøby, som også havde foretaget konstruktive ændringer af gearkassen, så knallerten havde seks gear i stedet for de godkendte tre gear. Ud over en bøde kan den 15-årige, der blev sigtet for overtrædelserne, også forvente en påstand om betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Tilbud om fliserensning afslået – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 13.18 anmeldte en 50-årig mand fra Køge, at han kort forinden uopfordret var blevet kontaktet af en engelsk-/irsk-talende mand med rødt hår og skæg samt iført en orange vest med et navneskilt. Manden havde tilbudt at foretage rensning af anmelderens fliser, hvilket anmelderen dog havde afslået, hvorefter manden var forsvundet fra stedet på ukendt måde. En patrulje kørte til området for at lede efter manden og f.eks. køretøjer, der kunne mistænkes for at have en relation til den mistænkte. Politiet fandt ikke hverken manden eller mistænkelige køretøjer i området.

Politiets opfordring til borgerne

Kontakt politiet med det samme, hvis du får lignende tilbud og registrer gerne signalement på dem, som henvender sig, og noter eventuelle køretøjers registreringsnummer. Så har politiet mulighed for at efterforske sagerne og finde frem til de mistænkelige arbejdere. Borgerne opfordres til at handle lige så fornuftigt som anmelderen i denne episode og afvise tilbuddet, da der er risiko for at blive snydt eller få udført arbejde af personer uden de fornødne tilladelser og registreringer hos myndighederne.

Færdselsuheld – Algade, Roskilde

Kl. 15.18 fik politiet en anmeldelse om et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor flere biler var impliceret. Politiet kunne konstatere, at uheldet var sket på et for trafikken uheldigt sted, så politiet måtte regulere trafikken, herunder bustrafikken, forbi uheldsstedet ved Algade og Hestetorvet. Ingen var kommet til skade ved uheldet, hvor der var sket mindre materiel skade på de tre implicerede biler. En 61-årig mand fra Brønshøj havde som fører af en taxa overset personbilen foran ham, så personbilen ført af en 38-årig mand fra Roskilde blev påkørt bagfra i forbindelse med bilernes kørsel ad Algade i vestlig retning. Påkørslen af personbilen medførte, at den blev skubbet frem og ramte bagenden af endnu en personbil ført af 20-årig kvinde fra Roskilde. Politiet registrerede og afsluttede arbejdet på uheldsstedet kl. ca. 16.45, hvor trafiksituationen var blevet normaliseret.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 15.41 var der sket et færdselsuheld på Østre Ringvej, efter at to biler var stødt sammen, og den ene var væltet om på siden. Ambulancepersonale og politiet rykkede ud til uheldsstedet, hvor en personbil lå på siden og spærrede for trafikken i begge retninger. Føreren af den væltede bil var en 63-årig mand fra Næstved, som blev bragt til skadestuen i Slagelse til kontrol. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader, og modparten – en 53-årig kvinde fra Næstved – var også sluppet uskadt fra uheldet. Begge parter kørte i personbilen ad Østre Ringvej mod vest, da kvinden bremsede kraftigt op og blinkede ind til siden. Den 63-årige nåede at bremse helt ned og forsøgte at undvige venstre om, men ramte bagenden af kvindens bil og væltede herefter. Kl. ca. 16.30 var de implicerede biler flyttet midlertidigt væk fra kørebanen, så trafikken igen kunne passere uheldsstedet. Efter registrering af parterne og omstændighederne ved uheldet forlod politiet også uheldsstedet.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.12 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en parkeret bil var blevet, og en bil havde påkørt en husmur. Det viste sig, at der ikke havde været nogen personer i den parkerede bil, og at en 23-årig mand fra Ruds-Vedby som fører af en personbil var sluppet uskadt fra uheldet. Af ukendte årsager påkørte den 23-årige den parkerede bil, der holdt i højre side af vejen i hans kørselsretning. Det viste sig, at en husmur kun var blevet strejfet i forbindelse med uheldet, så det blev ikke nødvendigt at foretage yderligere i den anledning. Den 23-årige var hverken spiritus- eller narkotikapåvirket under kørslen, så politiet registrerede blot parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Kongsdalvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.44 var en 20-årig mand fra Korsør kørt på en motorcykel ad Kongsdalvej mod syd, da motorcyklen i en venstrekurve mistede vejgrebet på grund af grus på kørebanen. Den 20-årige ramte derefter en kantpæl og fortsatte ud på en mark, hvor han væltede. Ambulancepersonale undersøgte den 20-årige, som var sluppet fra uheldet med diverse knubs, så han ikke behøvede at blive kontrolleret på skadestuen. Politiet registrerede uheldet, så Holbæk kommune kan få erstatning for den påkørte kantpæl.

Spirituskørsel – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 17.55 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 49-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil ad Nordre Ringvej ved Kaserne Parkvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Hensynsløs kørsel – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 19.11 anmeldte en lokal bilist, at han havde bemærket en anden bilist køre meget hurtigt ad Roskildevej i Benløse, hvor den hurtige bilist også havde overhalet andre trafikanter, selv om overhaling var forbudt. Et par patruljer fra færdselspolitiet, som var i Ringsted i forvejen, ledte efter den hurtige bilist, men fandt ikke bilen, så føreren kunne drages til ansvar for den tilsyneladende hensynsløse kørsel.

Fremmed kvinde på besøg – Overdrevsvejen, Lellinge, Køge

Kl. 20.02 blev en lokal mand fra Lellinge noget overrasket, at da han skulle både tilse en bolig, hvor ejeren var bortrejst, og fodre dyrene på stedet. På terrassen sad en fremmed kvinde, som påstod, at hun boede på stedet og derfor ikke ville forlade ejendommen. Politiet blev derfor tilkaldt og fik senere kontakt til en 69-årig kvinde fra Køge, som intet havde at gøre på ejendommen. Hun fik så et lift med patruljen, som kørte hende til hendes rigtige bopæl i Køge by. Kvinden blev dog ikke sigtet for noget i anledning af det uberettigede ophold på stedet.

Uorden – Folkeparken, Roskilde

Kl. 21.51 fik politiet en henvendelse om uorden i Folkeparken. Da patruljen kom frem, var der dog faldet ro over gemytterne. Politiet forsøgte at få klarlagt årsagen, som formentlig var startet med en uoverensstemmelse mellem nogle piger/unge kvinder fra hver sin gruppe af personer. Da den ene gruppe ville forlade området, kom det alligevel til lidt klammeri mellem de tilstedeværende personer, hvor de af politiet registrerede var teenagere fra Roskilde, Ringsted og Kirke-Hyllinge. En af de stridslystne var en 14-årig dreng fra Kirke-Hyllinge, som ved politiets mellemkomst blev afhentet af sin mor, som så blev underrettet om situationen. Ingen blev sigtet for noget i forbindelse med politiets indsats i parken.

Biltyv var efterlyst fra institution – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 00.53 fik politiet via patruljebilens ANPG-system (Automatisk NummerPlade Genkendelse) oplysninger om, at en kørende personbil på Jernbanevej var efterlyst som stjålet. Politiet fik standset bilen uden dramatik og kunne konstatere, at den blev ført af en 16-årig dreng fra Fakse. I bilen var to piger på 17 år fra Tølløse og to drenge også på 17 år fra hhv. Skælskør og Holbæk passagerer. Føreren kunne i sagens natur ikke fremvise noget kørekort og blev indledningsvist sigtet for både kørsel uden førerret og for uberettiget kørsel i personbilen, der var meldt stjålet fra Rødvig på Stevns på et tidspunkt mellem lørdag d. 180720 og torsdag d. 230720 om formiddagen. Da den 16-årige fører også kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Inden blodprøveudtagelsen ransagede politiet den stjålne bil og fandt herunder 5½ gram hash, som politiet derfor sigtede den 16-årige for at være i ulovlig besiddelse af. Ved nærmere kontrol af føreren viste det sig, at han var efterlyst som forsvundet fra en institution i Fakse, og at han om eftermiddagen var blevet set som fører af bilen på en tankstation i Nakskov. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 16-årige afhørt til de mange sager og blev senere på natten afhentet af personale på den institution, hvor han bor. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres. Politiet undersøger nu de fire passagerers rolle i forbindelse med den 16-åriges kørsel i en stjålet bil.

Uorden – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 01.16 fik politiet en henvendelse fra en lokomotivfører, som havde set to unge mænd i slagsmål på Ringsted station, hvorefter de var løbet over sporene til en anden perron. En patrulje kørte til stationsområdet, hvor patruljen fik kontakt til en 14-årig og en 24-årig mand begge fra Ringsted. De var dog faldet til ro og erkendte at have småskubbet lidt til hinanden. Ingen af dem havde lidt overlast, så politiet bortviste dem begge fra stationsområdet, uden at nogen af dem blev sigtet for noget.

Forsøg på røveri mod person – Parkvænget, Roskilde

Kl. 02.40 anmeldte en chokeret og lettere spirituspåvirket, 29-årig kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 02.10 var blevet udsat for et røveri på Parkvænget, da hun kom gående ad vejen med musik i ørene og en hætte om hovedet. Pludselig henvendte en fremmed mand, der var kommet bagfra, sig og holdt en kniv op foran hende, hvorefter han forlangte at få hendes penge. Hun viste sin tomme pung frem, hvorefter røveren forsvandt fra stedet i ukendt retning. Han blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 18-22 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Sort hættetrøje med hætten oppe, sorte bukser og bandana for underansigtet. En patrulje ledte efter manden i området, men fandt ham ikke, ligesom patruljen foretog afhøring af den 29-årige til en sag om røveri mod person på gaden.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket den mistænkte mand i området ved Parkvænget eller andre steder i Roskilde i nat. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 180121 kl 0700 til tirsdag den 190121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

18. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 150121 kl 0700 til mandag den 180121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

15. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 140121 kl. 0700 til fredag den 150121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.