Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

20. september 2024 09:04

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. september 2024 kl. 07.00 til 20. september 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kastanjevej, Vemmedrup, Bjæverskov

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Elmegården, Jyderup

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kirkemosevej, Føllenslev

 

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

 

 

Vigepligtsuheld – Søstrupvej/Nørupvej, Holbæk

Kl. 12.24 skete et sammenstød mellem to biler, da en bil ført af en 38-årig mand fra Holbæk, der kom kørende i østgående retning mod krydset Nørupvej/Sasserupvej/Søstrupvej kørte frem i krydset på trods af, at han havde ubetinget vigepligt. Den 38-årige påkørte i den forbindelse fronten af et køretøj, ført af en 46-årig mand fra Mørkøv. Der skete udelukkende materiel skade ved uheldet.

 

Den 38-årige, som er fra Østeuropa, men med bopæl i Danmark, er frakendt førerretten, og han var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev sigtet i sagen og blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres, når politiet modtaget resultatet af blodprøven.

 

Kørsel uden førerret – Vestre Ringvej, Borup

Kl. 13.25 blev en 45-årig mand fra Østeuropa med adresse i Danmark sigtet for kørsel uden førerret, da han kom kørende mod syd på Vestre Ringvej, til trods for, at han ikke havde generhvervet sin førerret efter frakendelse af denne. Politiet beslaglagde nøglen til køretøjet, som efterfølgende blev udleveret til rette ejer, der kunne fremvise et gyldigt kørekort.

 

Håndgranat viste sig at være noget helt andet – Søstien, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 15.41 anmeldte en 82-årig mand, at han havde fundet en håndgranat på stranden ved Strøby Egede. Manden tog granaten med hjem og ringede 112. Ammunitionsrydningstjenesten (EOD) blev sendt frem til stedet for at vurdere og afhente granaten. Det viste sig, at der ikke var tale om en håndgranat, men derimod en dynamolygte.

 

Butikstyveri – Over Bølgen, Greve

Kl. 15.42 tilbageholdt personalet i et varehus en 15-årig pige, der havde stjålet kosmetik for 246 kr. Pigen blev afhørt under tilstedeværelse af hendes far, og hun blev sigtet i sagen. De sociale myndigheder blev underrettet om sigtelsen. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Vanvidskørsel og trusler mod politiet – Vemmetoftevej, Rødvig Stevns – Stevns

Kl. 19.51 modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld. En patrulje kom frem til stedet, hvor et vidne forklarede, at han kørte bag en bil, der først påkørte et skilt og efterfølgende en parkeret bil. Et ægtepar måtte springe til siden for ikke at blive ramt af bilen. Vidnet, en lokal mand på 42 år havde resolut taget bilnøgler ud af tændingen på køretøjet. Føreren af det forulykkede køretøj, en 46-årig mand fra Litauen, havde en promille på over 2,0 og blev derfor sigtet efter bestemmelserne om vanvidskørsel, og hans bil blev beslaglagt på stedet.

 

Manden blev anholdt, og i forbindelse med at han blev transporteret til politistationen, fremsagde han verbale trusler mod to politifolk, og han er derfor også sigtet for at have fremsagt trusler om vold mod personer i offentlig tjeneste. Manden er tilbageholdt, mens hans sag behandles, herunder skal det vurderes af udlændingestyrelsen, om der er grundlag for at udvise ham af Danmark. Den 46-årige mand har fået udtaget en blodprøve til sagen.

 

Cykeltyve taget på fersk gerning – Rampelyset, Roskilde

Kl. 00.42 anmeldte en 45-årig mand, at han havde hørt en vinkelsliber gennem sit åbne vindue, og han havde derefter observeret en mand stikke afsted med en cykel fra en cykelkælder, som manden havde skaffet sig adgang til. Politiet blev alarmeret, og kort tid efter kunne en patrulje sigte to mænd for tyveri, da de stod med cyklen og i umiddelbar nærhed af de to mænd fandt patruljen en taske med en vinkelsliberen. De to mænd er hhv. 18 år og 17 år og begge fra Roskilde. Cyklen er i patruljens varetægt med henblik på udlevering til rette ejer. Vinkelsliberen er ligeledes i politiets varetægt som bevis i sagen. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

 

Dømt for to voldtægter

En 19-årig mand blev i går ved Retten i Roskilde idømt 3 år og 9 måneders fængsel for voldtægt af to unge kvinder.

 

Den ene voldtægt fandt sted i august 2023 i Herfølge, hvor en dengang 15-årig veninde havde aftalt at sove hjemme hos ham efter en fest. Men hun vågnede ved, at han var i færd med at voldtage hende.

 

Da den 19-årige blev anholdt, valgte en anden kvinde at anmelde, at hun i marts 2023 også havde været udsat for voldtægt af den samme mand, som hun kendte fra deres fælles uddannelsesinstitution.

 

Retten fandt manden skyldig i begge forhold og besluttede, at den 19-årige skulle varetægtsfængsles efter dom. Manden valgte at anke dommen på stedet.

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. september 2024 kl. 07.00 til 26. september 2024 kl. 07.00.

25. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. september 2024 kl. 07.00 til 25. september 2024 kl. 07.00.

24. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. september 2024 kl. 07.00 til 24. september 2024 kl. 07.00.