Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

10. december 2021 10:05

19-årig dømt for vanvidskørsel

Hasarderet kørsel udløste en eftersættelse ned over det halve af Sjælland. Nu har retten straffet 19-årig mand med 15 måneders ubetinget fængsel.

Retten i Roskilde

En ung mands høje fart, slingrende kørsel og hasarderede overhalinger på Holbækmotorvejen fik en formiddag i august flere bilister til at alarmere politiet. Og det endte med, at ikke mindre end seks politibiler var involveret i forsøget på at standse den 19-årige mand fra Odsherred, der havde sat sig bag rattet uden at have kørekort.

Nu har Retten i Roskilde fundet den unge mand skyldig i hele syv tilfælde af fareforvoldelse efter straffeloven samt en stribe overtrædelser af færdselsloven. Det endte med at koste ham 15 måneders ubetinget fængsel og en konfiskation af hans bil. Anklagemyndigheden havde krævet manden udvist, men retten afgjorde, at han alene skulle have en advarsel.

Under mandens 30 minutter lange forsøg på at køre fra politiet måtte flere andre bilister bremse hårdt op for at undgå sammenstød og både en anden trafikant og en patruljevogn blev påkørt med materiel skade til følge. Med hastigheder op mod 175 km/t fortsatte køreturen ned over Køgebugt Motorvejen og på et tidspunkt blev yderligere en patruljevogn påkørt og tvunget ud i rabatten.

Eftersættelsen endte, da det lykkedes flere af politiets patruljevogne af påkøre den 19-åriges bil og på den måde bringe den til standsning mellem Sorø og Slagelse. Den 19-årige modtog dommen.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

12. maj 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Tre dømt for afpresning i Kalundborg

Det kostede dem fem måneders ubetinget fængsel, at tre mænd udsatte andre unge i Kalundborg for afpresning.

11. maj 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Dialog med vognmænd skal føre til færre fejl på studentervogne

55 transportvirksomheder og vognmænd deltog i et orienteringsmøde om eksamenskørsel hos Tungvognscenter Øst.

5. maj 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Tiltale rejst i omfattende sag om krænkelser af mindreårige

Anklagemyndigheden har nu udfærdiget anklageskrift i en sag om et meget stort antal krænkelser af mindreårige børn. Sagen skal efter planen domsforhandles til august.