Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

16. marts 2023 08:24

450.000 kr i bøde til fragtfirma

Retten fandt firma i Letland ansvarlig for chaufførers gentagne overtrædelser af reglerne for godskørsel

Et fragtfirma i Letland er ved Retten i Roskilde idømt en bøde på 450.000 kroner. Firmaet blev som arbejdsgiver fundet ansvarlig for de overtrædelser af bl.a. hviletidsbestemmelserne for flere af dets chauffører.

Det var i oktober 2020, at tungvognsspecialisterne hos færdselsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi rutinemæssigt standsede en lettisk lastbil på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde. Det viste sig, at det førerkort, som sad i lastbilen, ikke stemte overens med den chauffør, der sad bag rattet.
Hans førerkort blev til gengæld fundet pakket ind i sølvpapir under måtten i lastbilens førerhus. 

På den baggrund blev firmaet tiltalt for at være ansvarlig for, at tre af dets chauffører gentagne gange har kørt på andres førerkort og ikke har efterlevet kravene til chaufførers hviletid. 

Retten fandt på den baggrund, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder og idømte firmaet en bøde på 450.000 kroner. Det lettiske firma havde under sagen nægtet sig skyldig, da man ikke mente sig ansvarlig for chaufførernes kørsel. 
To af chaufførerne har tidligere haft deres sager for retten, hvor de blev straffet med hhv bøde på 74.000 kroner og 30 dages betinget fængsel samt 67.500 kroner i bøde og 20 dages betinget fængsel. 
Politiet har tilbageholdt to af firmaets lastbiler indtil bøden er betalt.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.