Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

27. april 2022 16:06

Betinget fængsel til 16-årig for manipulerede billeder

Manipulerede nøgenbilleder delt på har nu kostet en 16-årig dreng 20 dages betinget fængsel.

Billede af Retten i Holbæk

Manipulerede nøgenbilleder delt på nettet fik onsdag Retten i Holbæk til at straffe en nu 16-årig dreng fra Kalundborg med 20 dages betinget fængsel. 

Drengen blev straffet for både blufærdighedskrænkelse og for at besidde og videregive børnepornografisk materiale. Han erkendte sig under retsmødet skyldig i de rejste sigtelser. 

Det var i april 2021, at den dengang 15-årige uploadede et konfirmationsbillede af en pige fra sin klasse til en hjemmeside, der udstyrede pigen med en fiktiv nøgen krop. 
Via platformen Discord, der bl.a. blev brugt af skoleelever til at kommunikation under corona-nedlukningerne, delte han billedet samt et gruppebillede, med fire andre piger fra klassen, som en anden på samme vis havde manipuleret og sendt til ham. Begge fotos delte han med flere personer, som i forvejen kendte pigerne. 
”Det er en sag, der viser, at de unge meget nemt kan komme galt afsted, når de færdes på nettet. Teknologien giver mange nye muligheder, men det er samtidigt også blevet meget nemt at krænke andre, hvis man ikke tænker sig om”, siger anklager Magnus Mølholm fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Sagen er afgjort efter de regler på området, der var gældende sidste år. Straffeloven blev pr. 1. april i år ændret, således at utilbørlig manipulation og dermed ændring af en persons fremtoning på billeder er gjort selvstændigt strafbart. 
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

29. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Kontrol af studenterkøretøjer går i den rigtige retning

Sommeren er lig med glade studenter på studentervogne – og det betyder samtidigt også, at politiets tungvognscentre er på vejene for at foretage kontrol af køretøjerne, så alle kan få en sikker kørsel.

20. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Fem mænd idømt livstidstraffe for dobbeltdrab i bandemiljøet

Fem mænd blev mandag fundet skyldige i at have begået og medvirket til det dobbeltdrab, der fandt i sted i Kalundborg i november 2017.

13. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

To dømt i voldtægtssag

To mænd blev mandag fundet skyldige i hhv voldtægt og voldtægtsforsøg og idømt flere års fængsel.

Forslag