Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

13. januar 2022 12:42

Dømt for at dele nøgenbilleder på sociale medier

Retten i Holbæk har i dag fundet en 22-årig mand skyldig i en sag, hvor et stort antal unge kvinder mod deres vilje har fået delt intime billeder og videoer af dem selv på de sociale medier.

Billede af Retten i Holbæk

Retten i Holbæk har i dag fundet en 22-årig mand skyldig i en sag, hvor et stort antal unge kvinder mod deres vilje har fået delt intime billeder og videoer af dem selv på de sociale medier. Den 22-årige blev af retten idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel.

Den 22-årige har i en række tilfælde hacket sig ind på kvindernes profiler på facebook, Instagram og Snapchat samt deres AppleID og i et tilfælde også deres mail. I kamerarullen på Snapchat samt i gamle messengertråde fandt han fotos og videoer af kvinderne, som han efterfølgende delte på kvindernes egne profiler eller på hans egne Snapchatprofiler. 

Hackingen er foregået ved, at manden via kvindernes Messenger har skrevet til deres venner og veninder og bedt om at låne koder til Sportify eller om at sende screenshots af nulstillingskoder, som netop var sendt til dem fra Facebook. Koderne brugte han til at hacke venindernes profiler, hvorefter de også fik delt intime billeder.  

I flere tilfælde lod han som om, at han var de unge kvinder, når han kontaktede deres kærester, og fik på den måde kæresterne til at sende ham intime fotos og videoer. Derudover forsøgte han i flere tilfælde at presse de unge kvinder til at sende ham flere nøgenbilleder ved at true med at offentliggøre flere fotos af dem på nettet. Det afviste alle de forurettede dog at gøre.

Sagen har strukket sig over 12 dage i retten.

"Det har været en meget omfattende sag med i alt 64 forurettede fra hele landet. Der er ingen tvivl om, at det har været utroligt krænkende for de mange unge kvinder, at få delt intimt materiale blandt deres egne venner og familie på den måde. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at dommen i dag slår klart fast, at vi som samfund slår hårdt ned på privatlivskrænkelser af den her karakter, og jeg håber da også at dommen kan virke præventiv, så vi ikke ser tilsvarende sager igen", siger anklager Anne Kirstine Jacobsen.  

I januar 2020 kom den afgørende henvendelse, der gjorde det muligt for Midt- og Vestsjællands Politi at skabe overblik over sagen og samle de mange forurettede i én sag.

"Det har været en vanskelig sag at skabe overblik over, fordi ofrene var spredt ud over hele landet. Men der er ikke nogen tvivl om, at med det, vi ved i dag, kan vi ikke udelukke, at politiet kunne have stoppet gerningsmanden tidligere. Dengang havde vi bare ikke den viden, de procedurer og de redskaber, som vi har i dag", siger politiinspektør Brian Bang-Rasmussen.

Den 22-årig modtog dommen. Han blev varetægtsfængslet umiddelbart efter domsafsigelsen. 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

12. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Lastbil gjorde sig uheldigt bemærket – politiets undersøgelser afslørede massive overtrædelser af køre-/hviletidsbestemmelserne

Tungvogncenter Øst (TCØ) gennemførte tirsdag den 9. august en rutinemæssig kontrol af lastbiler på Køge Bugt Motorvejen. I den forbindelse bemærkede en betjent en bulgarsk lastbil, som umiddelbart kørte hurtigere end de øvrige lastbiler, idet den foretog flere overhalinger.

11. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Hold hovedet koldt i varmen

Varmen er over os, og det er skønt med solskin, men det kan også være farligt, hvis man ikke passer på sig selv og sine nærmeste.

11. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Cykelløbet PostNord Danmark rundt

I dagene fra tirsdag den 16. august til lørdag den 20. august afvikles PostNord Danmark Rundt 2022. Cykelløbets 5 etaper på i alt 770 km køres på Sjælland, på Fyn og i Jylland - med start på 1. etape i Lillerød og mål på 5. etape i Vejle. Og igennem seks politikredse.

Forslag