Spring til hovedindhold

Forslag

Efterlyst 29 årig mand der flygtede fra Østre Landsret anholdt

Den efterlyste 29-årige mand, som flygtede fra Østre Landsret i forbindelse med domsafsigelse blev onsdag eftermiddag anholdt i Tyskland.

Politibil set fra siden

Et tæt samarbejde imellem Midt- og Vestsjællands Politi og SEØ, Særlig Efterforskning Øst, der hører under Københavns Politi, førte onsdag eftermiddag til, at tysk politi kunne anholde den efterlyste mand ved færgen i Rostock.

Politiet har siden flugten tirsdag middag haft en massiv eftersøgning i gang for at finde frem til den 29-årige mand, der flygtede efter domsafsigelsen ved Østre Landsret, hvor han blev idømt 8 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig i en sag om dødsvold.

Efterforskningen førte politiet frem til, at den 29-årige befandt sig på færgen imellem Trelleborg i Sverige og Rostock i Tyskland. Dansk politi bad derfor tysk politi om hjælp til at pågribe den 29-årige mand.

Pågribelsen skete omkring kl. 16.00, da færgen kom i havn i Rostock. Tysk politi anholdt manden uden dramatik. Han vil senere blive udleveret til Danmark og indsat i et arresthus.


”Det er meget tilfredsstillende, at den efterlyste igen er i politiets varetægt, så han kan få sin straf” udtaler Politikommissær, Kim Løvkvist, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Den 29-årige kan nu forvente en sigtelse for overtrædelse af straffeloven ved at flygte fra politiet. Politiet efterforsker fortsat flugtsagen, for at finde frem til de personer, der hjalp manden til at flygte.


Pressens kontakt: Politikommissær, Kim Løvkvist tlf.: 2542 6157



 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.