Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

28. april 2023 10:54

Fælles myndighedskontrol ved Køge gav mange sager

Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling afholdt torsdag eftermiddag en fælles kontrol i samarbejde med Færdselsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Militærpolitiet og Motorstyrelsen.

tungvognskontrol

46 køretøjer gav 20 sigtelser

Kontrollen blev afholdt i tidsrummet 15.30-22.30 på Køge Bugt Motorvejen. I dette tidsrum blev der standset 46 lastbiler/vogntog, heraf 22 udenlandske, og det resulterede i 20 sigtelser, bl.a. 12 sigtelser for overtrædelse af køre-/hviletidsbestemmelserne. Der blev standset 7 varebiler, som alle resulterede i sigtelser for lovovertrædelser. 

Overtrædelserne spænder meget vidt - fra manipulation af forureningsbegrænsende udstyr, kørsel med flere førerkort til takografen – til forskellige fejl og mangler og ulovlig transport af farlig gods.

To af lastbilerne, som havde manipulerede motorstyreenheder, blev tilbageholdt på stedet og fik ikke lov at køre videre. 

 

Tallene taler deres eget tydelige sprog

”Tallene taler deres eget tydelige sprog. Næsten halvdelen af de køretøjer, vi standsede ved den fælles myndighedskontrol, resulterede i en sigtelse for lovovertrædelser. For to lastbiler var det så grelt, at de ikke fik lov at køre videre,” siger leder af færdselsafdelingen, fg. vicepolitiinspektør Mads Haugaard og slutter:

”Når man vælger at se stort på den gældende lovgivning, udsætter man ikke blot sig selv, men også andre for unødig fare. De lastbilchauffører, som kører med flere førerkort til deres takograf, gør det for at omgås køre-/hviletidsreglerne. Det må siges at være en rigtig dårlig ide. Kombinationen af en tonstung lastbil, høj fart på motorvejen og en træt chauffør kan meget hurtigt ende helt galt. Jeg er meget tilfreds med, at vi fik sigtet 12 lastbilchauffører for denne lovovertrædelse, men jeg havde selvfølgelig hellere set, at alt havde været i den skønneste orden.”

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

16. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Amfetaminnetværk på Vestsjælland optrevlet - flere personer anholdt

Politiet har her til morgen ransaget flere adresser nær Holbæk og anholdt tre personer. To personer sidder i forvejen fængslet for lukkede døre i samme sag.

16. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Kender du Else, Birthe og Kirsten?

De svindlere, der bevidst går efter ældre mennesker, finder deres ofre ud fra deres navne. Politiet beder derfor alle om at hjælpe til med at advare de udsatte mod risikoen for at blive snydt.

1. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Status på skibsbranden i Køge onsdag morgen

Myndighederne har natten igennem arbejdet på at få kontrol over branden i det skib, der ligger til kaj i Køge Havn lastet med træ-, plastik- og metalaffald.