Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

31. januar 2023 12:17

FAKTA OM FESTIVAL OG FOTOVOGNE

Oven på debatten om de fartbøder, der bliver givet på motorvejen forbi Roskilde Festival i 2022, har Midt- og Vestsjællands Politi følgende udtalelse:

ATK

Vi skal være de første til at beklage, hvis vi gør noget forkert. Så vi lytter altid gerne til kritik. Men i sagen om fartmålingerne på motorvejen under sidste års Roskilde Festival, er der et par ting, Midt- og Vestsjællands Politi gerne vil sætte helt på plads.

Det er korrekt, at en bilist brugte sin ret til at få prøvet sin hastighedsbøde i retten og vandt sagen. Ved en fejl var der fra vores side ikke ført de nødvendige beviser for, at skiltningen på strækningen var i orden, og derfor lod dommeren sagen falde ud til bilistens fordel.

Siden har yderligere en bilist taget sin sag i retten. Men ved den sag blev ATK-operatøren, der på selve dagen havde kontrolleret skiltningen, indkaldt som vidne og gennemgik planen for skiltning på motorvejen under festivalen. På det grundlag fandt retten, at bilisten ikke skulle have eftergivet sin bøde.
Sagt med andre ord: Vi har lavet en fejl, men fejlen var ikke en forkert skiltning – det var mangel på bevisførelse i retten.
Derfor er det heller ikke planen, at frifindelsen af den første bilist skal føre til, at andre bilister får eftergivet deres bøder.

Det er rigtigt, at der var mange bilister, der under festivalen fik bøde for at overtræde den skiltede hastighed. Men det er vigtigt at huske på, at i løbet af de 86 timer, vi målte på stedet, så passerede 129.000 biler vores fotovogn uden at få en bøde – fordi de overholdt den ekstraordinære hastighedsgrænse på 80 km/t.

Vi er bevidst om, at der flere steder på nettet kan ses fotos og videoer af mangelfuld skiltning. Der er tale om billeder i det vestgående spor. Det er vigtigt at bemærke, fordi Midt- og Vestsjællands Politi kun foretog måling af hastigheden i det østgående spor. Og der var der skiltet korrekt.

Når vi vælger at nedsætte hastigheden markant på en strækning, som så mange bilister bruger hver dag, så handler det om færdselssikkerhed. Vi ved desværre, at der nogle gange er festivalgæster, der bevæger sig ud på motorvejen, og det har tidligere medført dødsulykker. Vi ved også, at de mange biler, der skal op ad frakørselsrampen, tit holder i kø langt ud på motorvejen. Jo højere hastigheden er, jo farligere situationer opstår der. Derfor sænker vi farten - og derfor kontrollerer vi, at fartgrænserne bliver overholdt. 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.