Spring til hovedindhold

Forslag

Fire biler beslaglagt ved spontant biltræf

Ved et biltræf i Køge blev en række af bilisterne skrevet for en række forskellige overtrædelser af færdselslovgivningen.

Midt- og Vestsjællands Politi beslaglagde fredag eftermiddag fire biler, da en større gruppe af bilentusiaster besluttede at sætte hinanden stævne på et område ved Køge Handelsskole.

De spontant opståede biltræf har den seneste tid flere gange skabt problemer i politikredsen, og derfor valgte færdselspolitiet at køre til stedet for at holde øje med, hvordan tingene udvikler sig.

”Vi har intet problem med, at folk mødes om deres fælles interesse for biler. Men det skal inden for de regler, som færdselsloven sætter. Og der må vi konstatere, at der var plads til forbedring”, siger politikommissær Lars Galasz fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De fire biler blev beslaglagt, fordi færdselspolitiet kunne konstatere, at der var manipuleret med motorstyringen og udstødningen. Derudover blev der skrevet yderligere seks sager, hvor bilernes udstødning var blevet ændret og bl.a. havde fået fjernet lydpotterne. Ejerne får nu – udover en bøde – også en indkaldelse til ekstraordinært syn. 

Der blev også skrevet en sag vedrørende en bil, der fik klippet nummerpladerne, da der ikke var betalt afgifter, og fem biler blev målt til at køre for stærkt i byzone.  Fire af dem står nu til et klip i kørekortet og en til en betinget frakendelse af kørekortet. 
På motorvejen nær Køge målte færdselspolitiet desuden yderligere fire biler til at køre for stærkt – heraf to i en grad, så de står til et klip i kørekortet. En af bilerne blev målt med 151 km/t og en anden skrevet for at overhale højre om og ud i nødsporet. 

”Vi ved, at de store forsamlinger af biler skaber utryghed og er til irritation for mange. Derfor kommer vi til at fortsætte indsatsen”, siger Lars Galasz.

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

25. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Kvinde i telt i Hyrdehøj-området i Roskilde er identificeret

En kvinde, der har ligget i telt i det grønne område ved Hyrdehøj i Roskilde, er identificeret og afhørt i sagen om et knivoverfald.

23. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har identificeret kvindelig motionsløber i sag om knivoverfald

En kvindelig løber har nu henvendt sig til politiet, men en kvinde, der lå i telt ved Hyrdehøj, er endnu ikke identificeret.

22. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Mulige vidner til knivoverfald søges

Der var flere forskellige personer i området omkring Hyrdehøj i tiden op til knivoverfaldet, som politiet gerne vil have kontakt til.