Spring til hovedindhold

Forslag

Kontrol af slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer

Midt- og Vestsjællands Politi har i denne uge været på myndighedskontrol i slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer. Politiet havde særlig fokus på salg af receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

Staffering

I denne uge var Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Skattestyrelsen på kontrol i adskillige kiosker og slikbutikker i Roskilde, Holbæk og Odsherred kommuner. Grundet den senere tids problematik med ulovligt salg af receptpligtig medicin, havde politiet et særligt fokus på, om der foregik ulovligt salg i butikkerne. Kontrollen viste dog ingen tegn på ulovligt salg af medicin eller euforiserende stoffer.

Politiets udlændingeafdeling deltog i kontrollen, hvor i alt 21 personer med udenlandsk baggrund fik tjekket deres opholds/arbejdstilladelse. Alle de antrufne havde lovligt ophold, og papirerne i orden.

Holbæk Kommune:
Fem kiosker og en slikbutik blev tjekket, hvor Skattestyrelsen fik nogle sager om salg af nikotinposer (i daglig tale kaldet snus, men indeholder ikke tobak), vandpibetobak og nikotinvæske, hvor der ikke var betalt afgift.

Roskilde Kommune:
Fem kiosker og to slikbutikker besøgt. Her fik Skattestyrelsen sager på salg af puffbars, nikotinposer og nikotinvæske, hvor der ikke var betalt afgift. En kioskejer i Roskilde nægtede at åbne til et kælderrum, så der blev tilkaldt en låsesmed for at åbne døren. I rummet blev ikke fundet ulovlige varer, men der blev fundet en skudsikker vest. Det fik betjentene til at ransage kioskejerens bil, som holdt i nærheden. Her blev fundet en machete, så han blev sigtet for at overtræde knivloven, og macheten blev beslaglagt.

Odsherred:
To kiosker blev kontrolleret, men her var ingen ulovlige varer.

Politiet foretager jævnligt kontroller af butikker i samarbejde med andre myndigheder. Både i forhold til sager om overtrædelser af udlændingeloven, men også grundet salg af ulovlige varer.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

5. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 5. december 2023

15-årig anholdt for groft overfald i p-hus, sovende bilist måtte bæres ud af bil og ældre kvinder svindlet i Kalundborg. Læs døgnrapporten.

24. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politikontrol af dyrevelfærd førte til straksaflivninger

For anden gang på en måned har myndighederne sigtet en landmand fra Vestsjælland for forholdene på hans gård.

19. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Eksplosion på adresse i Holbæk

Politiet vil gerne høre fra personer, der natten til søndag har set noget mistænkeligt i Holbæk